به گزارش پایگاه اطلاع رسانی “مجد دز“ آیین باشکوه نماز جمعه سیزدهم مرداد ماه، با حضور اقشار مختلف مردم متدین شهرستان دزفول، روحانیت ، فرماندار ویژه، فرمانده نیروی انتظامی، اصناف، نیروهای نظامی و انتظامی و به امامت حجه الاسلام و المسلمین مسعود بهرام پور در حسینیه ثارالله این شهرستان برگزار شد.
خدا برای انسان حقوقی تعیین کرده است و برای انسان مسئولیتهایی را برشمرده است
حجه الاسلام و المسلمین بهرام پور در خطبه اول نماز با دعوت همگان به تقوای الهی و با اشاره به فاعل مختار بودن انسان گفت: «فاعل مختار بودن انسان به این معنی نیست که انسان می تواند هر چیزی را که خودش اختیار کرد بی مهابا انجام بدهد اگر اینجور بود که خدا نباید برای انسان بهشت و جهنمی خلق میکرد.»
حجه الاسلام و المسلمین بهرام پور افزود: «فاعل مختار بودن یک معنای دیگری دارد و آن این است که انسان با اختیار خودش انتخاب می کند و با انتخاب خودش زندگی میکند اما در مقابل عمل خودش مسئول است و باید پاسخگو باشد.»
امام جمعه دزفول در ادامه گفت: «خدا برای انسان حقوقی تعیین کرده است و برای انسان مسئولیتهایی را برشمرده است. وجود این مسئولیتها معنای دیگری از سلب آزادیهای مطلق [است].»
انسانها باید برای عمل خودشان مناطی (هدفی) داشته باشند و در قیامت باید پاسخگوی اعمالشان باشند
حجه الاسلام و المسلمین بهرام پور با تاکید بر اینکه انسانها باید برای عمل خودشان مناطی (هدفی) داشته باشند و در قیامت باید پاسخگوی اعمالشان باشند با اشاره به آیه «فمن یعمل مثقال ذره خیرا یره» تاکید کرد: « همین آیه را اگر انسان درست بفهمد به تعبیر پیامبر فقیه است.»
ریسمان محکم خداست؛ یعنی مرزبندی کردن
امام جمعه دزفول تصریح کرد: «انسانی که در زندگی خودش مرزبندی نداشته باشد، علاقه های خودش را به علاقههایی که خدا برای او تعیین کرده است نکرده باشد، بگذارد این دوتا با هم قاطی بشوند، تفکیک نکند از آن چیزی که طاغوت است با آن چیزی که خداست. این انسان بخواهد یا نخواهد، خوشش بیاید یا بدش بیاید، دیر یا زود عدم مرزبندی او را گرفتار خواهد کرد. این چیزی است که ریسمان محکم خداست. یعنی مرزبندی کردن.»
سابقه قانون حجاب
خطیب نماز جمعه دزفول با اشاره به مثالی درباره سابقه قانون حجاب تصریح کرد: «چقدر دستگاههای دولتی ما خودشان را مقید کردند به اینکه این قانون را عمل بکنند؟ خیلیها حاضر نشدند. عمل نکردند، تا به امروز هنوز عمل نکردند. امروز مجددا جمهوری اسلامی دارد این قانون را بازنگری میکند. ممکن است باز هم عمل نکنیم. وضعیت بیحجابی جامعه را ببینید از سال ۶۲ تا به امروز مقایسه بکنید. به کجا رسیدیم؟ چه کسانی آسیب دیدند؟»
سنت خدا این است جامعهای که امر به معروف و نهی از منکر را ترک بکند بَدان آن امت بر آن امت مسلط میشوند
حجه الاسلام و المسلمین بهرام پور افزود: «روایات میفرمایند سنت خدا این است جامعهای که امر به معروف و نهی از منکر را ترک بکند بَدان آن امت بر آن امت مسلط میشوند. آیا امروز این اتفاق افتاده است یا نیفتاده؟ چند دولت آمدن روی کار -که چون ما تقید به اجرای قانون نداشتیم- قانون را رها کردند. هر کاری دلشان خواست کردند.»
این مشکلاتی که امروز در جامعه هست آیا غیر از این است که به قانون عمل نمیشود
وی تصریح کرد: «این مشکلاتی که امروز در جامعه هست آیا غیر از این است که ناشی از این است که به قانون عمل نمیشود؟»
حجه الاسلام و المسلمین بهرام پور با اشاره به اینکه خیلی مسئولین قانونگرا داریم. ولی مسئولینی داریم که مرزبندی را رها کردند تاکید کرد: «حالا زندگیهایشان ببینید. خودشان تبدیل شدند به طاغوت. اشرافی زندگی میکنند. همین اشرافیگری باعث شده است نتوانند به مردم خدمت بکنند. معضل شده اند برای جامعه و عقده شده اند در گلوی مردم.»
تعارض منافع نباید باشد، می گویند در اداره حجاب باشد، نمی تواند اجرایش بکند. چرا نمیتواند اجراش کند؟
امام جمعه دزفول افزود: «تعارض منافع نباید باشد، می گویند در اداره حجاب باشد، نمی تواند اجرایش بکند. چرا نمیتواند اجراش کند؟ چون میرود در خانه میبیند دختر خودش، همسر خودش، حجابشان به مراتب از همکارش بدتر است! خجالت میکشد به همکارش بگوید حجابت را درست کن!»
خطبه دوم : انسان برای اینکه فردای قیامت پاسخگوی عملش باشد باید درزندگی خودش از ائمه الگو بگیرد
حجه الاسلام و المسلمنی بهرام پور در خطبه دوم نماز با اشاره به اینکه انسان برای اینکه فردای قیامت پاسخگوی بتواند عملش باشد باید در همه موضوعات زندگی خودش از ائمه الگو بگیرد گفت: «الگو گرفتن از این زندگیها، از این الگوها، یعنی تطهیر زندگی. چون آنها مطهرین هستند. آنها کسانی هستند که خداوند آنها را به ما با عنوان «اِنَّما یُریدُ اللهُ لِیُذهِبَ عَنکُمُ الرِّجسَ اَهلَ البَیتِ وَ یُطَهِّرَکُم تَطهیرًا» معرفی کرده است.»
گرامیداشت سالگرد شهدای فاجعه حج خونین سال ۶۵ ویاد شهید بادروج
امام جمعه دزفول با گرامیداشت سالگرد شهدای فاجعه حج خونین سال ۶۵ گفت: «یکی از آن شهدا شهیدی از دیار خودمان بود. معاون فرمانده لشکر مبارک حضرت ولی عصر(عج) شهید بزرگوار شهید بادروج بود که در آن واقعه به شهادت رسید.»
باید دولت عربستان بداند این خاطرات از ذهن مؤمنین هرگز خارج نخواهد شد
خطیب نماز جمعه دزفول تاکید کرد: «باید دولت عربستان بداند این خاطرات از ذهن مؤمنین هرگز خارج نخواهد شد. رابطه دیپلماتیک برای حفظ منافع معنایش این نیست که ما جنایتهایی را که دولت عربستان علیه شیعیان و مسلمانان متاسفانه انجام می دهد را نادیده بگیریم. پُر مسلم است جبران این فجایع به این است که دولت در روابط خودش با کشورهای اسلامی، با مذاهب اسلامی، با قبول این مذاهب و دست کشیدن از توطئه علیه این مذاهب نشان بدهد که نگاهش متفاوت شده است.»
وی افزود: «اگر روابط دیپلماتیک منجر شد که یک مقداری ما همسایهها را تحمل بکنیم معنی اش این استکه از ارزش های خودمان غفلت بکنیم.»
تعیین روز شانزدهم مرداد ماه برا یپیش ثبت نام انتخابات مجلس شورای اسلامی
حجه الاسلام و المسلمین بهرام پور با اشاره به تعیین روز شانزدهم مرداد ماه برا یپیش ثبت نام انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: « قانون جدید انتخابات مجلس کاندیداها را موظف کرده است که یک پیش ثبت نام داشته باشند. اگر روال عادی را میخواستیم برویم جلو باید آذر ماه ثبت نام میکردند. ولی چون آن موقع وقتی ثبت نام بکنند زمان برای بررسی کم است، یکی از این دو تا کار باید اتفاق میافتاد. یا باید شرایط را سخت میکردند یا باید زمان را این طرفتر میآوردند. نظام نمیخواهد شرایط را سختتر بکند.»
همه افراد واجد شرایط در چهارچوب نظام و قانون اساسی برای نامزدی مجلس شورای اسلامی پیش ثبت نام کنند
امام جمعه دزفول با دعوت از تمام افراد واجد شرایط برای ثبت نام تصریح کرد: «از همه دوستانی که همشهری ما هستند از دزفولی های عزیز اعم از اینکه دزفولی باشند، بختیاری باشند، عرب باشند، کرد باشند، از هر اقوامی، اگر در چهارچوب نظام به نظام معتقد باشند و شرایط قانون اساسی را داشته باشند برای اینکه کاندید بشوند بیایند ثبت نام بکنند.»
حکومت در اسلام حاکمیت است. ما به آن میگوییم ولایت فقیه و یا ولایت امام معصوم
امام جمعه دزفول با تاکید بر اینکه حکومت در اسلام این نیست که با دموکراسی قابل جمع باشد اضافه کرد: «حکومت در اسلام حاکمیت است. ما به آن میگوییم ولایت فقیه و یا ولایت امام معصوم. او باید تعیین کننده همه چیز باشد. اما مراجع بزرگوار، امام امت، مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنهای، همه اینها نگاه شان این بود و تمکین کردند به حضرت امام که جمهوری اسلامی بشود. یعنی چه؟ یعنی نظر مردم، دخالت مردم، حضور مردم، پیگیری مردم، رای مردم، خواست مردم. همه اینها را آوردند در قالب اسلامیت و به دنیا عرضه کردند.»
امام امت میتوانست از اختیارات خودش استفاده بکند اما همیشه ترجیح داد مردم باشند که از آنها مطالبه بکنند
حجه الاسلام و المسلمین بهرام پور با اشاره به اینکه امام امت میتوانست از اختیارات خودش استفاده بکند اما همیشه ترجیح داد مردم باشند که از آنها مطالبه بکنند افزود: «امروز یکی از ایرادهایی که مردم ما به رهبری بعضاً میگیرند میگویند چرا مشکلات کشور را خودش تصمیم نمیگیرد و خودش حل نمیکند؟ مگر رهبر نیست؟»
امام جمعه دزفول تاکید کرد: «او به جدش امیرالمومنین اقتدا کرده است. مگر در قضیه صفین امام استبداد کرد که امروز مقام معظم رهبری استبداد بکند؟ آنجا از او حکمیت خواستند تن به حکمیت داد. کسی را میخواست بفرستد، مردم کس دیگری را انتخاب کردند. گفتند باشد او برود. نتیجه چه شد؟! مخالفت مردم با رایی که صادر شد. امام فرمود خودتان گفتید.»
ابراز تاسف از تصاویری که از تعرض به بانوی محجبه در فضای مجازی منتشر شد
حجه الاسلام و المسلمین بهرام پور با ابراز تاسف از تصاویری که از تعرض به بانوی محجبه در فضای مجازی منتشر شده گفت: «این همان مملکتی است که وقتی حجاب را از سر زنها برداشتند، مردها از روی غیرت دینی و برای اینکه حجاب زنها برداشته نشود جان دادند! این همان مملکتی است که به تعبیر خودم لوطیهای محلهها که شاید اهل نماز نبودند، شاید اهل شراب بودند. اما وقتی می دیدند یک سربازی دارد میدود که چادر از سر زن بکشد. می ریختند روی آن سرباز و اجازه نمیدادند اتفاق بیافتد.»
اینها مدعی آزادی حجابند؟
وی افزود: «از کشف حجاب رضاخانی تا به امروز این اتفاق افتاده است. وقتی که کشف حجاب میکنند از این خانم و روسری از او برمیدارند دیگران فیلم میگیرند! این غیرت مرد ایرانی است؟ این همان غیرتی است که وقتی رضا خان که حکومت دستش بود میخواست چادر را بردارد، مردها میرفتند جان میدادند برای چادر؟ چادر او را چادر حضرت زهرا(س) فرض میکردند؟ امروز ما باید بایستیم نگاه بکنیم ببینیم به دختران و زنان محجبه ما اینجوری نامردی میشود؟ اینها مدعی آزادی حجابند؟»
خطیب نماز جمعه دزفول تاکید کرد: «دشمن کار خودش را کرده است. دشمن چه دولتمردان را که به آنها قبولانده باید با این وضع بسازید چه مردم را که نهی از منکر نکنید، بگذارید زیست مسالمت آمیز باشد، بی حجاب در کنار محجبه. این زیست مسالمت آمیز است؟ که شما اینجوری به زنان محجبه ما حمله بکنید و چادر از سر آنها بکنید؟»
نیروی انتظامی و امران به معروف و نهی از منکر موظفند با مظاهر فسق و کشف حجاب محکم و قاطع برخورد بکنند
امام جمعه دزفول با اشاره به اتمام دهه محرم گفت: «از فردا که روز شنبه است هم نیروی انتظامی و هم عزیزان امر به معروف و نهی از منکر موظفند با مظاهر فسق، با مظاهر برهنگی، با مظاهر کشف حجاب، که جامعه اسلامی ما اینها را به عنوان ضد ارزش، بلکه بالاتر، تهاجم دشمن برای بیغیرت کردن جامعه اسلامی دارد برنامهریزی میکند محکم و قاطع برخورد بکنند.»
باید اتفاق بیافتد و اتفاق میافتد گروههای امر به معروف باید متکثر بشوند
خطیب نماز جمعه دزفول با تاکید بر اینکه ما کار غیرقانونی نمیخواهیم در امر به معروف و نهی از منکر بکنیم؛ تصریح کرد: «آن چیزی که باید اتفاق بیافتد و اتفاق میافتد گروههای امر به معروف باید متکثر بشوند، نیروی انتظامی باید آدم های خودش را همراه بکند، عزیزان قوه قضاییه باید آدمهای خودشان را همراه بکنند، در یک قالب قانونی و صحیح آن چیزهایی که نامتعارف است؛ من نمیخواهم بگویم اگر یک خانمی روسریاش یکم عقب است باهاش برخورد بشود، گفتم مظاهر فسق، مظاهر بیقانونی، مخالفت با قانون، باید با اینها برخورد بشود.»
باید یک گروههای تخصصی کارشناسی تشکیل بشود تا در همه موضوعات مطالبات به حق مردم را مطالبه بکنیم
امام جمعه دزفول با تاکید بر تشکیل گروه های تخصصی امر به معروف و نهی از منکر افزود: «مردم ما بحق انتظار دارند همین طوری که نسبت به مسائل فرهنگی جامعه حساس است و نظام و دولت و همه دارند به آن توجه میکنند، در سایر مسائل کشور هم مردم حساس باشند، باید یک گروههای تخصصی کارشناسی تشکیل بشود در همه موضوعات. تا بتوانیم ان شاء الله در همه موضوعات مطالبات به حق مردم را مطالبه بکنیم.»
متن کامل خطبهها: ۱۳مرداد۱۴۰۲ دزفول توسط حجه الاسلام و المسلمین مسعود بهرام پور امام جمعه دزفول
خطبه اول:
سَلامُ عَلَیْکُم جَمیعاً ورَحْمَهُالله ُ
اَعُوذُ بِاللّهِ مِنِ الشَّیطانِ الرَّجیم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
الحمدلله رب العالمین و الصلاه و السلام علی رسول الله و اشرف بریته حبیب اله العالمین ابوالقاسم محمد(ص) و علی اهل بیته طیب الطاهرین المعصومین
اللهم کنْ لِوَلِیِّکَ الحُجَّهِ بْنِ الحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلَی آبائِهِ فِی هذِهِ السَّاعَهِ وَفی کُلِّ ساعَهٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَلِیلاً وَعَیْناً حَتَّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فِیها طَوِیلاً.
اُوصِیکُم عِبادَاللّه وَ نَفسی بتَقوَى اللّه
خودم و همه مومنین و مومنات و بندگان خدا را به تقوای الهی دعوت میکنم
انسان در زندگی خودش فاعل مختار است. خداوند عالم میفرماید: «قَدْ تَبَیَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَی فَمَنْ یَکْفُر بِالطاّغُوتِ وَ یُؤمِنْ بِاللهِ فَقَدْ اِسْتَمْسَکَ بِالْعُرْوَهِ الْوُثْقی»
فاعل مختار بودن انسان به این معنی نیست که انسان می تواند هر چیزی را که خودش اختیار کرد بی مهابا انجام بدهد اگر اینجور بود که خدا نباید برای انسان بهشت و جهنمی خلق میکرد. وجود بهشت و جهنم، در گرو بودن انسان در اعمال خودش، که قرآن میفرماید «کل نفس بما کسبت رهینه» با آن معنای فاعل مختار بودن که ما آزادیم هر کاری که دلمان میخواهد انجام بدهیم مغایرت دارد. بنا بر این فاعل مختار بودن یک معنای دیگری دارد و آن معنای دیگر این است که انسان با اختیار خودش انتخاب می کند و با انتخاب خودش زندگی میکند اما در مقابل عمل خودش مسئول است و باید پاسخگو باشد.
به طور کلی انسان چون یک موجود اجتماعی است و تلاش میکند با همنوعان خودش با هم زندگی بکنند یک تعارض منافعی برای اینها با هم درست میشود که برای حل این تعارض منافع، انسان ناگزیر باید از بخشی از آزادیهایی که به خیال خودش آزاد است دست بکشد تا بتواند با همنوعان خودش و در کنار آنها زندگی بکند.
ببینید خدا برای انسان حقوقی تعیین کرده است و برای انسان مسئولیتهایی را برشمرده است. وجود این مسئولیتها معنای دیگری از سلب آزادیهای مطلق [است]. که آن انسان ها فکر میکنند باید آزاد مطلق باشند. ما هیچ موجودی در این دنیا -به سبب همین حقوقی که خداوند تعیین کرده- نداریم که به این معنا آزادی مطلق داشته باشد. همه در گرو هستیم. همه باید پاسخگو باشیم انسانها برای عمل خودشان مناطی (هدفی) باید داشته باشند با توجه به اینکه در قیامت باید پاسخگوی اعمالشان باشند. چه جوری باید عمل بکنیم که بتوانیم از این پاسخگویی بربیایم و خودمان را از آن روزی که «یوم تبلی السرائر» است و خدا پردهها را میاندازد، واقعیتها را آشکار میکند، اعضا و جوارح به سخن می آیند، هر کسی خوب و بد خودش را اعلام میکند.
آن روز روزی است که «فمن یعمل مثقال ذره خیرا یره و من یعمل مثقال ذره شرا یره». همین آیه را اگر انسان درست بفهمد به تعبیر پیامبر فقیه است. شخصی آمد خدمت رسول اکرم، حضرت در بین اصحاب نشسته بودند. از حضرت خواستند که برای ایشان آیهای از آیاتی که بر او نازل شده است تلاوت کنند. حضرت همین آیات را انتخاب کردند سوره مبارکه قارعه «فمن یعمل مثقال ذره خیرا یره و من یعمل مثقال ذره شرا یره» تا این را شنید پا شد. حضرت فرمودند: «کجا؟ بنشین. بنشین تا برایت آیات دیگر بخوانم» عرضه داشت: «یا رسول الله همین آیه برای من بس است» و بلند شد ایمان آورد به پیامبر و رفت. حضرت فرمود: «بدانید این مرد با همین آیات فقیه شد.»
دین خدا همین است. دین خدا عاقبت کردن از اعمال خودمان است. انسانی که از اعمال خودش مراقبت میکند، تلاش میکند در زندگی خودش با خدا باشد، در سخن گفتن خودش با خدا باشد، در قضاوت کردن خودش با خدا باشد، این انسان خدایی زندگی میکند. خدا همین را از ما می خواهد. خدایی زندگی کنیم. قرآن مجید در رابطه با این مختار بودن خودمان چه فرمود؟ فرمود: «فمن یکفر بالطاغوت و یومن بالله فقد استمسک بالعروه الوثقی» ریسمان محکمی که باید به آن چنگ بزنیم ریسمان خداست. ریسمان خدا چیست؟ ریسمان خدا این دو کلمه قبلش است. «یکفر بالطاغوت و یومن بالله» که ما ازش تعبیر میکنیم به تولا و تبری.
انسانی که در زندگی خودش مرزبندی نداشته باشد، علاقه های خودش را به علاقههایی که خدا برای او تعیین کرده است نکرده باشد، بگذارد این دوتا با هم قاطی بشوند، تفکیک نکند از آن چیزی که طاغوت است با آن چیزی که خداست. این انسان بخواهد یا نخواهد، خوشش بیاید یا بدش بیاید، دیر یا زود عدم مرزبندی او را گرفتار خواهد کرد. این چیزی است که ریسمان محکم خداست. مرزبندی کردن، تشخیص دادن، بهش میگویند فرقان.
یکی از اسامی مبارک قرآن مجید فرقان است. چرا؟ برای اینکه قرآن کتاب قانون است. قانون یعنی مرزبندی کردن. یعنی بر اساس آن عمل کردن. اگر کسی قانون را زیر پا گذاشت و می خواست همین طوری بدون قانون زندگی بکند یعنی نمیخواهد مرزبندی برای خودش داشته باشد. این انسان دیر یا زود به هلاکت میافتد. یک نمونه خیلی آشکارش را برای شما عرض بکنم. شاید به ذائقه خیلیها از ما خوش نیاید. ولی یکی از مصادیق بارز این مسئله است الان هم وقتش است. الان وقتش است که باید همین مسئله را عرض کنم. لذا همین مثال را میخواهم بزنم.
سال ۶۲ یک قوانینی در رابطه با حجاب مصوب شد. سال ۷۵ این قوانین تجدیدنظر شد. سال ۸۲ این این قوانین تشدید شد. سال ۹۴ برای دستگاههای دولتی تعیین وظیفه شد و نظام همه دستگاهها را دعوت کرد برای اینکه به این قوانینی که بعنوان قوانین حجاب و عفاف در نظام جمهوری اسلامی تنظیم شده است عمل بکنند.
خب یکی از مصادیق بارز و جدی امر به معروف و نهی از منکر است. چقدر دستگاههای دولتی ما خودشان را مقید کردند به اینکه این قانون را عمل بکنند؟ خیلیها حاضر نشدند. عمل نکردند، تا به امروز هنوز عمل نکردند. امروز مجددا جمهوری اسلامی دارد این قانون را بازنگری میکند. ممکن است باز هم عمل نکنیم. وضعیت بیحجابی جامعه را ببینید از سال ۶۲ تا به امروز مقایسه بکنید. به کجا رسیدیم؟ چه کسانی آسیب دیدند؟ سوال می کنم از دوستان حزباللهی خودم، از دوستان انقلابی خودم، از آنهایی که در جامعه مسئولیت پذیرفتند ولی این قانون را رعایت نکردند.
خیلی قانونهای دیگر هم رعایت نمیشود. خیلی قانونهای دیگر هم رعایت نمیشود و مردم و مسئولین خودشان را ملزم نمیکنند به اینکه قانون مدار باشند. میگویند اجرای این قانون تو جامعه شکننده است. جامعه تحمل نمیکند. برای همین قانون را زیر پا میگذارند. قانون یعنی معروف. تعطیل شدنش خودش منکر است. عمل بر خلافش خودش منکر دیگر است. اگر یک جامعه ای معروف را ترک کرد و منکر را انجام داد نتیجه این جامعه چه میشود؟
روایات میفرمایند سنت خدا این است جامعهای که امر به معروف و نهی از منکر را ترک بکند بَدان آن امت بر آن امت مسلط میشوند. آیا امروز این اتفاق افتاده است یا نیفتاده؟ چند دولت آمدن روی کار -که چون ما تقید به اجرای قانون نداشتیم- قانون را رها کردند. هر کاری دلشان خواست کردند. حتی به رهبری اعتنا نکردند، خط قرمزهای رهبری را عبور کردند. امروز به کجا رسیدیم؟
این مشکلاتی که امروز توی جامعه هست آیا غیر از این است که ناشی از این است که به قانون عمل نمیشود؟ حضرت امام (رضوان الله تعالی علیه) فرمودند: عمل به قانون جمهوری اسلامی مثل عمل به نماز است. واجب شرعی است همه باید عمل بکنند. ولی هر کسی یک ذرهای با قانون تعارض منافع پیدا میکند چیزی را که کنار میگذارد قانون است! نتیجه؟ امروز ما دچار مصائبی هستیم عدیده، که نمیتوانیم آنها را به راحتی حل کنیم.
دوستان عزیز! حزب اللهیها! انقلابیها! مسئولین! یک نگاه بکنید به زندگی مسئولین. یک نگاهی بکنید به خانواده مسئولین. نمیخواهم بگویم همه. خیلی مسئولین خوب داریم. خیلی مسئولین قانونگرا داریم. خیلی مسئولین داریم که با دغدغه مردم زندگی میکنند، نمیخوابند، تلاش میکنند مشکلات مردم را حل کنند. خب این خیلی ارزشمند است. ولی یک مسئولینی داریم که مرزبندی را رها کردند. حالا زندگیهایشان ببینید. خودشان تبدیل شدند به طاغوت. اشرافی زندگی میکنند. همین اشرافیگری باعث شده است نتوانند به مردم خدمت بکنند. معضل شده اند برای جامعه. عقده شده اند توی گلوی مردم. از کجا شروع میشود؟ از همین جا!
می گویند آقا تعارض منافع نباید باشد، نمیتوانند رعایتش بکنند. می گویند در اداره حجاب باشد، نمی تواند اجرایش بکند. چرا نمیتواند اجراش کند؟ چون میرود در خانه میبیند دختر خودش، همسر خودش، حجابشان به مراتب از همکارش بدتر است! خجالت میکشد به همکارش بگوید حجابت را درست کن!
اینها مصیبت هایی است که وقتی ما قانون را زیر پا میگذاریم، حاضر نمیشویم قانون را اجرا بکنیم، مسامحه میکنیم در اجرای قانون، نتیجهاش مصیبت بعد از مصیبت است. و دوستان خطبه اول را تمام بکنم با این سفارش. با این توصیه به خودم. خدا همه ما را دعوت کرده است که در زندگی با تقوا باشیم. تقوا یعنی مرزبندی. از حدود نباید تجاوز کرد. تجاوز از حدود یعنی خطر مرگ! یعنی خطر سقوط! یعنی خطر نتوانستن برای پاسخ دادن و دیر یا زود باید پاسخ اعمال خودمان را بدهیم، تا فرصت داریم برگردیم. تا فرصت داریم اصلاح بکنیم، تا فرصت داریم با تقوا بشویم، خداوند ارحم الراحمین است. ذوالعفو و الرحمه است. خداوند ان شاء الله همه ما را در مسیر تقوا، مسیری که رضایت او در آن است و فرمود «وما آتاکم الرسول فخذوه وما نهاکم عنه فانتهوا» ثابت قدم بدارد و ان شاء الله عاقبت بخیر باشیم. بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ. وَالْعَصْرِ. إِنَّ الْإِنْسَانَ لَفِی خُسْرٍ. إِلَّا الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ. صدق الله العلی العظیم.
خطبه دوم
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
الحمد لله ربّ العالمین باعث الانبیاء و المرسلین، ثمّ الصلاه و السلام علی رسول الله اشرف بریته حبیب اله العالمین ابی القاسم محمد و علی آله الطیبین الطاهرین، علی امیرالمومنین و فاطمه الزهرا سیده النساء العالمین و الحسن و الحسین سیدی الشباب اهل الجنه اجمعین و علی علی بن الحسین زین العابدین و محمد بن علی و جعفر بن محمد و موسی بن جعفر و علی بن موسی و محمد بن علی و علی بن محمد و الحسن بن علی و الحجه القائم المهدی. صلوات الله و سلامه علیهم اجمعین.
یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَکُونُوا مَعَ الصَّادِقِینَ همه ما را دستور دادند با صادقین باشیم. چرا به ائمه بزرگوار ما «صادقین» می گویند؟ مصداق اتم صادقین اهل بیت عصمت و طهارتند. چرا؟ برای اینکه در ادعای خودشان در اسلام، در ایمان، در توحید، صادقند. اگر در «الست بربکم قالو بلی» گفتند؛ خدا آنها را امتحان کرد دید در همه مراتب زندگی خودشان، در همه ابتلائاتشان، در همه رفتارشان، در همه گفتارشان، در همه اندیشهشان، صادق هستند. آن و قت آنها را برگزید اینکه الگو باشند. الگو باشند برای من و شما و ما پا جای پای آنها بگذاریم. و به ما دستور دادند «مع الصادقین» هفته گذشته گفتم نه جلوتر نه عقبتر. در همان محدودهای که آنها حرکت میکنند. در همان تولی و تبری که آنها دارند، در همان مسیر باید حرکت بکنیم. اگر بتوانیم از این الگوهای ارزشمند در زندگی خودمان بهره بگیریم، آن وقت «کونوا مع الصادقین» خواهیم بود.
انسان برای اینکه بتواند حجت داشته باشد، فردای قیامت پاسخگوی عملش باشد باید در همه موضوعات زندگی خودش از این الگوها الگو بگیرد. الگو گرفتن از این زندگیها، از این الگوها، یعنی تطهیر زندگی. چون آنها مطهرین هستند. آنها کسانی هستند که خداوند آنها را به ما با این عنوان معرفی کرده «اِنَّما یُریدُ اللهُ لِیُذهِبَ عَنکُمُ الرِّجسَ اَهلَ البَیتِ وَ یُطَهِّرَکُم تَطهیرًا» برای همین است که ما باید «کونوا مع الصادقین» باشیم. تلاش بکنیم در زندگی خودمان با صادقین باشیم. بودن با صادقین یعنی تلاش کردن برای جلب رضایت الهی. در چه چیزی؟ در خویشتن داری! در چه چیزی؟ در مسئولیت پذیری! در چه چیزی؟ در اولویت دادن مردم بر خودمان، در چه چیزی؟ در اینکه عمر را سرمایهای بدانیم برای آخرت. از این عمر استفاده بکنیم، توشه برداریم، برای آخرتمان. در چه چیزی؟ در اینکه قیامت در جلوی چشمان ما باشد. در چه چیزی؟ در اینکه نعمتهای خدا را خوب ببینیم؛ نعمتهای خدا را خوب ببینیم.
آقا امام زین العابدین(ع) با اشتر خودشان داشتند حرکت میکردند. یک شخصی آمد به سرعت از جلوی اشتر ایشان رد شد. حضرت سریع پیاده شد سجده رفت. سجاد است. سجده رفت. پرسیدند یا بن رسول الله چه شد؟! حضرت فرمود: مگر ندیدید؟ گفتند: چه چیزی را؟ حضرت فرمود: این مرد که از جلوی اشتر من رد شد با سرعت اگر اشتر من یک قدم جلوتر بود، اگر من همان لحظه یک هی به این حیوانم زده بودم، و امثال اینها، تعبیرات از من است. چه اتفاقی میافتاد؟ این حیوان این مرد را زیر پا قرار میداد؛ آن وقت من گرفتار میشدم؛
اینجوری اگر نگاه بکنیم به زندگی، نعمت ها را ببینیم. شکرگذار نعمت ها میشویم. و اگر نه! خدا را در زندگی خودمان موثر نبینیم. همه اش خودم خودم خودم خودم خودم. به تمام معنا طاغوت میشویم. به تمام معنا طاغوت میشویم. امروز خیلی باید روی این مسئله دقت کرد تا «کونوا مع الصادقین» ان شاء الله جامه عمل بپوشد.
چند تا رویداد در هفته داریم که من باید مختصر ذکرشان بکنم و یک مطلبی که باید در آخر اضافه بکنم. مطلب اول همینطوری که استحضار دارید سالگرد عروج ملکوتی شهدای واقعه مکه است. در سال ۶۵ حاجی ها که رفتند آن اتفاقاتی که افتاد و آن شهدای عزیزی که به شهادت رسیدند که یکی از آن شهدا شهیدی از دیار خودمان بود. معاون فرمانده لشکر مبارک حضرت ولی عصر(عج) شهید بزرگوار شهید بادروج بود که در آن واقعه به شهادت رسید. و البته حماسه آفرید و به شهادت رسید که حالا فرصت نیست. ولی این شهید بزرگوار یادش را گرامی میداریم و به همه شهدای عزیز این فاجعه ای که در مکه اتفاق افتاد درود میفرستیم.
و باید دولت عربستان بداند این خاطرات از ذهن مؤمنین هرگز خارج نخواهد شد. رابطه دیپلماتیک برای حفظ منافع معنایش این نیست که ما جنایتهایی را که دولت عربستان علیه شیعیان و مسلمانان متاسفانه انجام می دهد، اینها را نادیده بگیریم. پُر مسلم است جبران این فجایع به این است که دولت در روابط خودش با کشورهای اسلامی، با مذاهب اسلامی، با قبول این مذاهب و دست کشیدن از توطئه علیه این مذاهب نشان بدهد که نگاهش متفاوت شده است.
می خواستم از این فرصت استفاده بکنم این دو نکته مهم را عرض بکنم یکی یاد شهیدان عزیزمان را گرامی بداریم و تجدید خاطرهای و تجدید بیعتی با شهدامان داشته باشیم و این نکته مهم را که گمان نکنیم اگر روابط دیپلماتیک منجر شد که یک مقداری ما همسایهها را تحمل بکنیم معنی اش این استکه از ارزش های خودمان غفلت بکنیم. نه ارزش های انقلاب ما چیزی نیستند که از آنها بشود عدول کرد و ازشان کوتاه آمد. لذا این دو تا موضوع نباید با همدیگر قاطی بشود.
مطلب دوم که باز لازم است من امروز تذکرش بدهم شانزدهم مردادماه را اعلام کردند برای پیشنویس کاندیداتوری مجلس شورای اسلامی. قانون جدید انتخابات مجلس کاندیداها را موظف کرده است که یک پیش ثبت نام داشته باشند. اگر روال عادی را میخواستیم برویم جلو باید آذر ماه ثبت نام میکردند. ولی چون آن موقع وقتی ثبت نام بکنند زمان برای بررسی کم است، یکی از این دو تا کار باید اتفاق میافتاد. یا باید شرایط را سخت میکردند یا باید زمان را این طرفتر میآوردند. نظام نمیخواهد شرایط را سختتر بکند. زمان را آوردن یک عنوانی گذاشتند به عنوان پیش ثبت نام. برای اینکه همه آدمهای واجد شرایط را تشویق بکنند بیایند ثبت نام بکنند. نمیخواستند شرایط سخت بشود. برعکس کاری کردند که هر کسی میتواند در خودش میبیند و شرایط را میداند تشویق بشود بیاید و ثبت نام بکند. من الان خواهش میکنم از همه دوستانی که همشهری ما هستند از دزفولی های عزیز اعم از اینکه دزفولی باشند، بختیاری باشند، عرب باشند، کرد باشند، از هر اقوامی فرق نمیکند. در چهارچوب نظام به نظام معتقد باشند، شرایط قانون اساسی را داشته باشند برای اینکه کاندید بشوند بیایند ثبت نام بکنند.
این ثبت نام دو تا تاثیر دارد. یک تاثیرش این است که ما یک مدل دموکراسی که دنیا ندارد به نمایش میگذاریم. امام رضوان الله تعالی علیه اصرارش بر این بود جمهوری اسلامی نه یک کلمه زیاد و نه یک کلمه کم؛ چرا؟ برای اینکه می خواست به دنیا بگوید حتی اگر شما دموکراسی میخواهید باید از اسلام دموکراسی بیرون بیاید. دموکراسی اسلام است که به درد شما میخورد. امروز شما شاهدید در نظام مقدس جمهوری اسلامی، به آن معنایی که واقعاً دموکراسی مردمی است، دموکراسی اسلامی است، نظام دارد تلاش می کند. حتی در حد رهبری.
حکومت در اسلام این نیست که با دموکراسی قابل جمع باشد حکومت در اسلام حاکمیت است. ما به آن میگوییم ولایت فقیه و یا ولایت امام معصوم. او باید تعیین کننده همه چیز باشد. اما مراجع بزرگوار، امام امت، مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنهای، همه اینها نگاه شان این بود و تمکین کردند به حضرت امام که جمهوری اسلامی بشود. یعنی چه؟ یعنی نظر مردم، دخالت مردم، حضور مردم، پیگیری مردم، رای مردم، خواست مردم. همه اینها را آوردند در قالب اسلامیت و به دنیا عرضه کردند
آنهایی که قانون اساسی را نوشتند و با نظرات مبارک حضرت امام و مراجع عظیم الشأن نوشتند، در همه قانون اساسی این دموکراسی به معنی حضور مردم را در نظر گرفتند. ریاست جمهوری با رای مردم، مجلس با رای مردم، قانون اساسی با رای مردم، خبرگان رهبری با رای مردم، حضور مردم در صحنه به معنی دموکراسی اسلامی است. این خیلی مهم است.
لذا شما میبینید حتی مقام معظم رهبری با اینکه میتواند از اختیارات خودش استفاده بکند، امام امت با اینکه میتوانست از اختیارات خودش استفاده بکند اما همیشه ترجیح داد مردم باشند که از آنها مطالبه بکنند و بعد آنها اعمال حق خودشان بکنند. این یعنی چه؟ یعنی با استبداد حتی در همین حد هم مخالفت کردند. امروز یکی از ایرادهایی که مردم ما به رهبری بعضاً میگیرند میگویند چرا مشکلات کشور را خودش تصمیم نمیگیرد و خودش حل نمیکند؟ مگر رهبر نیست؟
به جدش امیرالمومنین اقتدا کرده است. مگر در قضیه صفین امام استبداد کرد که امروز مقام معظم رهبری استبداد بکند؟ آنجا از او حکمیت خواستند تن به حکمیت داد. کسی را میخواست بفرستد، مردم کس دیگری را انتخاب کردند. گفتند باشد او برود. نتیجه چه شد؟! مخالفت مردم با رایی که صادر شد. امام فرمود خودتان گفتید.
امروز مقام معظم رهبری وقتی به او میگویند چرا؟ میفرماید: خب من دارم به شما احترام می گذارم؛ من مرزهایی را در نظر میگیرم. از آن مرزها نمیگذارم آن طرفتر برود. ولی تا آن مرزها باید شما تصمیم بگیرید.
لذا دیدید وقتی که انتخابات سال ۹۲ یک کلید آمد بیرون، فردا نفر آخری که در جدول رای داشت شد نفر اول. با نشان دادن یک کلید. با آنکه ایشان با مذاکره دو سال بود اعلام مخالفت میکرد، فرمود نرمش. یک نرمش قهرمانانه؛ میدان داد. به خودشان واگذار کرد. فرمود شاید این دولت تنها دولتی باشد که یک بار رای بیاورد. اگر مردم راضی نباشند. آخر دوره اول فرمود نه مثل اینکه مردم هنوز میخواهند با آن ادامه بدهند. یک تذکر داد آنجا به مردم فرمود که مواظب باشید اگر به ارزشهای شهدا پشت کردید خدا به شما سیلی میزند. یادتان هست یا نه؟ او حتی در این حد استبداد به خرج نداد که تنفیذ نکند رای دوم مردم را. تنفیذ کرد ولی تذکر خودش را هم داد و دیدیم که چه مشکلاتی برای کشور درست شد. امروز هم عرصه انتخابات جدیدی است. دوستانی که میتوانند در این انتخابات ثبت نام کنند و شایستگی دارند میتوانند مشکلات را حل کنند، میتوانند تاثیرگذار باشند، میتوانند راه شهدا را ادامه بدهند، اگر نیایند دیگران میآیند.
آنهایی که میآیند نمی خواهند انقلاب شما را به جایی برسانند، بلکه می خواهند زیرآبش را بزنند. آن کسی می تواند این انقلاب را حمایت بکند که برایش فرزند داده، برادر داده، ایثارگری پیدا کرده، تلاش کرده در هر موضوعی از این انقلاب دفاع بکند. این مال آنهاست. آنها باید بیایند در صحنه. تا بعد با همگرایی و هم افزایی و حمایت شما مردم بزرگوار بتوانند مشکلات را حل کنند. نه آن کسی که میآید از روز اول با حمایت سرمایهدار، با حمایت قومیت، با حمایت چیزهای دیگری که ارزش نیستند بلا هستند. بلا! گریبان همه را خواهند گرفت. اینها به درد نمی خورند.
تذکر سومم که دیگر آخر عرایضم باشد وقت هم دارد تمام میشود. این چند روزه در فضای مجازی شاهد بودیم که به خاطر عدم اتفاقی که باید در مسئله حجاب و عفاف از طرف دست اندرکاران باید میافتاد و نیفتاد، این جسارت به جایی رسید که یکی بانوان ما را در شیراز افتاند دنبالش و چادر از سرش کشیدند. او را زیر مشت و لگد گرفتند، به خاطر چادری که به سر دارد.
این چه مملکتی است؟ این همان مملکتی است که وقتی حجاب را از سر زنها برداشتند، مردها از روی غیرت دینی و برای اینکه حجاب زنها برداشته نشود جان دادند! این همان مملکتی است که به تعبیر خودم لوطیهای محلهها که شاید اهل نماز نبودند، شاید اهل شراب بودند. اما وقتی می دیدند یک سربازی دارد میدود که چادر از سر زن بکشد. می ریختند روی آن سرباز و اجازه نمیدادند اتفاق بیافتد.
امروز مملکت ما رسیده است به اینجا که بعضی از خانمها حتی در عزاداری سیدالشهدا بدون حجاب آمدند. میدانید چرا بدون حجاب آمدند؟ چون آنها اول بهشان گفتند اصلا نروید در عزاداری، عزاداری نکنید؛ اینها در عرق خودشان عشق حسین داشتند. به خاطر عشق امام حسین(ع)، حاضر نشدند زیر بار آنها بروند. آنها هم وقتی دیدند نمیتوانند امام حسین(ع) را تحت شعاع قرار بدهند یک غلط دیگر کردند به آنها گفتند با کشف حجاب بروید. مردم ما بزرگی کردند. حرمت امام حسین(ع) را نگه داشتند. اجازه ندادند عزاداری امام حسین(ع) به خاطر جهالت یک افرادی مخدوش بشود.
اما ببینید نتیجه ای که دشمن میخواهد از این حرکتش میگیرد. در این مقایسه از کشف حجاب رضاخانی تا به امروز این اتفاق افتاده است. وقتی که کشف حجاب میکنند از این خانم و روسری از او برمیدارند دیگران فیلم میگیرند! این غیرت مرد ایرانی است؟ این همان غیرتی است که وقتی رضا خان که حکومت دستش بود میخواست چادر را بردارد، مردها میرفتند جان میدادند برای چادر؟ چادر او را چادر حضرت زهرا(س) فرض میکردند؟
امروز ما باید بایستیم نگاه بکنیم ببینیم به دختران و زنان محجبه ما اینجوری نامردی میشود؟ اینها مدعی آزادی حجابند؟ آیا جامعه ما اینجوری بوده است؟ نه! ولی دشمن کار خودش را کرده است. دشمن چه دولتمردان را که به آنها قبولانده باید با این وضع بسازید چه مردم را که نهی از منکر نکنید، بگذارید زیست مسالمت آمیز باشد، بی حجاب در کنار محجبه. این زیست مسالمت آمیز است؟ که شما اینجوری به زنان محجبه ما حمله بکنید و چادر از سر آنها بکنید؟
من الان عرض می کنم. محرم دهه عاشورا پشت سر گذاشته شد. از فردا که روز شنبه است هم نیروی انتظامی و هم عزیزان امر به معروف و نهی از منکرف موظفند با مظاهر فسق، با مظاهر برهنگی، با مظاهر کشف حجاب، که جامعه اسلامی ما اینها را به عنوان ضد ارزش، بلکه بالاتر، تهاجم دشمن برای بیغیرت کردن جامعه اسلامی دارد برنامهریزی میکند محکم و قاطع برخورد بکنند (تکبیر نمازگزاران)
دارید تلاش میکنید دزفول قهرمان را، دزفول غیور را، دزفولی که مردان آن خونشان سرتاسر این استان را با رنگ قرمز خودش لالهگون کرده است اینجوری زیر سؤال ببرید؟ توی ویدیوهایی که توی عزاداریهایی که اتفاق افتاده است مردم را به عنوان یک مردمی که دیگر غیرتشان رفته است، مشکلات اصلی شان مشکلات اقتصادی است، با بی حجابی مشکلی ندارند معرفی بکنید؟ والله اگر در دزفول ما کسی بخواهد به زنی متعرض بشود، چادر از سر او بردارد، اهانتی به او بکند، با آمران به معروف بخواهد برخوردی بکند، با ناهیان از منکر بخواهد برخوردی بکند، مردم قهرمان دزفول شما را سر جای خودتان خواهند نشاند (تکبیر نمازگزاران)
ما از همین لحظهای که از خدمت شما مرخص میشویم گفتم دوستان بیایند اینجا میز خدمت بگذارند. همه عزیزانی که میخواهند آموزش ببینند؛ ما کار غیرقانونی نمیخواهیم در امر به معروف و نهی از منکر بکنیم؛ کار ناهنجاری و با بیقانونی نمیخواهیم انجام بدهیم آن چیزی که باید اتفاق بیافتد و اتفاق میافتد گروههای امر به معروف باید متکثر بشوند، نیروی انتظامی باید آدم های خودش را همراه بکند، عزیزان قوه قضاییه باید آدمهای خودشان را همراه بکنند، در یک قالب قانونی و صحیح آن چیزهایی که نامتعارف است؛ من نمیخواهم بگویم اگر یک خانمی روسریاش یکم عقب است باهاش برخورد بشود، گفتم مظاهر فسق، مظاهر بیقانونی، مخالفت با قانون، باید با اینها برخورد بشود.
یک مطلبی هم هفته گذشته گفتم، گفتم ان شاء الله گروه های تخصصی امر به معروف و نهی از منکر هم باید تشکیل بشود. مردم ما بحق انتظار دارند همین طوری که نسبت به مسائل فرهنگی جامعه حساس است و نظام و دولت و همه دارند به آن توجه میکنند، در سایر مسائل کشور هم مردم حساس باشند، من پیشنهاد کردم به دوستان امر به معروف و نهی از منکر که گروههای تخصصی تشکیل بشود برای مطالبات مردمی، سامان دادن مطالبات مردمی، به ثمر رساندن مطالبات مردمی، باید یک گروههای تخصصی کارشناسی تشکیل بشود در همه موضوعات. تا بتوانیم ان شاء الله در همه موضوعات مطالبات به حق مردم را مطالبه بکنیم.
خداوند ان شاء الله همه ما را در این مسیر ثابت قدم بدارد. همه ما را کمک بکند همان غیرتی را که توانستیم با آن صدام را سر جای خودش بنشانیم، شاه را از کشور بیرون بکنیم، تا روز آخری که بیرق این انقلاب را به دست صاحب اصلیش میدهیم در میدان دفاع از ارزشهای انقلاب ان شاء الله محکم و استوار ثابت قدم باشیم و این راه رو محکم ادامه بدیم. ان شاء الله.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم إِذَا جَاءَ نَصْرُ اللَّهِ وَالْفَتْحُ. وَرَأَیْتَ النَّاسَ یَدْخُلُونَ فِی دِینِ اللَّهِ أَفْوَاجًا. فَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّکَ وَاسْتَغْفِرْهُ إِنَّهُ کَانَ تَوَّابًا. صَدَقَ اللهُ العَلی العَظیمُ.
و السلام علیکم و رحمه الله و برکاته