12th، می 2023
نويسنده: user1daftar

www.MajdeDez.com

امام صادق(ع): اهل بهشت دارای چهره گشاده هستند، زبان نرم، قلب مهربان و دست دهنده دارند. + متن کامل خطبه‌ها

یکی از مراتب تقوا و خداترسی این است که مردم با یکدیگر با احترام رفتار کنند.

زمان انتشار: 12th, می 2023 ساعت 10:50 ب.ظ | کد خبر: 95090

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی “مجد دز“ نماز عبادی سیاسی جمعه دزفول با حضور اقشار مختلف مردم متدین و ولایت مدار دزفول، به امامت حجه‌الاسلام والمسلمین سید محمدعلی قاضی امام جمعه دزفول با رعایت شیوه‌نامه‎‌های بهداشتی در مصلای امام علی(ع) قرارگاه فرهنگی این شهرستان برگزار شد.

خدای متعال در قرآن می‌فرماید “فَقُولَا لَهُ قَوْلًا لَیِّنًا لَعَلَّهُ یَتَذَکَّرُ أَوْ یَخْشَى”

امام جمعه دزفول درخطبه اول نماز ضمن دعوت به رعایت تقوای الهی گفت: خدای متعال در قرآن می‌فرماید “فَقُولَا لَهُ قَوْلًا لَیِّنًا لَعَلَّهُ یَتَذَکَّرُ أَوْ یَخْشَى” خدای متعال در مقابل کسی مثل فرعون که ادعای خدایی می‌کند می‌فرماید که با قول لیّن و نرم حرف بزنید شاید متذکر بشود یا شاید بترسد.

از آداب رعایت تقوا این است که انسان متقی با پرخاشگری و توهین و بی ادبی سخن نمی‌گوید

وی افزود: از آداب رعایت تقوا این است که انسان متقی با پرخاشگری و توهین و بی ادبی سخن نمی‌گوید.

تبیین شخصیت رئیس مذهب جعفری امام جعفر صادق علیه السلام

حجه‌الاسلام والمسلمین قاضی در آستانه سالروز شهادت امام جعفر صادق علیه السلام به تبیین شخصیت رئیس مذهب جعفری پرداخت و گفت: امام جعفر صادق(ع) با ۳۴ سال امامت یکی از طولانی‌ترین مدتهای امامت ائمه اطهار(علیهم السلام) را داشته است.

امام جمعه دزفول بیان داشت: اینکه تصور شود در دوره انتقال قدرت از بنی‌امیّه و بنی مروان به بنی‌عباس امام صادق(ع) براحتی کار تربیت شاگردان و دانشجویان را به عهده داشته است این چنین نیست.

در دوران امام صادق(ع) ظلمهای زیادی به حضرت شد و اذیت و آزارهای فراوانی به حضرت رسید

وی افزود: در دوران امام صادق(ع) ظلمهای زیادی به حضرت شد و اذیت و آزارهای فراوانی به حضرت رسید.

منصور دوانیقی یکی از خونریزترین خلفای بنی‌العباس بوده است

امام جمعه دزفول گفت: منصور دوانیقی یکی از خونریزترین خلفای بنی‌العباس بوده است و از جمله بازیگران سیاسی‌اش که در بوجود آمدن بنی عباس نقش داشتند ابومسلم خراسانی بود.

وی افزود: از ابومسلم خراسانی متأسفانه در تاریخ، بعنوان یک فرمانده شجاع و جوانمرد یاد می‌شود و حال اینکه واقعیت تاریخی این چنین نبوده است.

نفاق و دورویی، خودپسندی و ظلم و ستم؛ بغض و کینه می‌آورد

امام جمعه دزفول بیان داشت: در روایت دارد که سه چیز بغض و کینه می‌آورد؛ یکی نفاق و دورویی، و دوم خودپسندی و سوم ظلم و ستم.

وی افزود: در میان هفت طاغوتی که در عصر امام صادق(ع) بوده‌اند منصور دوانیقی از همه فرعون صفت‌تر بود.

وی گفت: منصور فردی ستمکار، بخیل و تنگ نظر بود و از همه کارگران و صنعتگران حسابگری می‌کرد و از آنها باج می‌گرفت.

فضای سیاسی اجتماعی زمان امام صادق(ع) و رفتار جنایت آمیز منصور دوانیقی در کشتار علویان 

امام جمعه دزفول با اشاره به فضای سیاسی اجتماعی زمان امام صادق(ع) گفت: در آن زمان جنایات منصور دوانیقی به حدی بود که پس از مرگش اتاقی بزرگ و طولانی را باز می‌کنند که در آنجا جنازه‌های زیادی از علویان و از پیر و جوان و کودک ردیف شدند.

وی افزود: در وصیت‌نامه منصور نوشته شده این حکومت با ریختن خون اینها به دست آمده است و به حاکم بعد توصیه می‌کند اگر می‌خواهی در مسند باقی بمانی سیاست خشن را نسبت به امامان و اهل بیت و منسوبان آنها اختیار کن.

منصور خیلی دژخیم بود و امام صادق‌(ع) را به شدت زیر نظر داشت

امام جمعه دزفول در تبیین رفتار خشن منصور و کینه‌هایی که او به علویان و به امام صادق(ع) داشت گفت: منصور خیلی دژخیم بود و امام صادق(ع) را به شدت زیر نظر داشت و چندین بار هم آن حضرت را به بغداد و بصره احضار کرد که البته این خیر و برکتی برای مردم عراق داشت.

امامان و شیعیان ما در شرایط سخت و ناامنی بودند ولی در آن شرایط  دین را برای جامعه حفظ کردند 

امام جمعه دزفول گفت: امامان و شیعیان ما در شرایط سخت و ناامنی بودند ولی در آن شرایط  دین را برای جامعه حفظ کردند.

روایتی از امام صادق علیه السلام درباره اهل بهشت

امام جمعه دزفول در پایان این خطبه با بیان روایتی از امام صادق علیه السلام گفت: از منظر آن حضرت برای اهل بهشت چهار تا علامت هست؛ اهل بهشت دارای چهره گشاده‌ هستند، زبان نرم، قلب مهربان و دست دهنده دارند.

خطبه دوم: خدای متعال در قرآن می‌فرماید با مردم نیکو سخن بگویید

حجه‌الاسلام والمسلمین قاضی در خطبه دوم نماز با دعوت مردم به رعایت تقوای الهی گفت: خدای متعال در قرآن می‌فرماید با مردم نیکو سخن بگویید.

یکی از مراتب تقوا و خداترسی این است که مردم با یکدیگر با احترام رفتار کنند

وی افزود: یکی از مراتب تقوا و خداترسی این است که مردم با یکدیگر با احترام رفتار کنند.

پیشنهاد تعطیلی سالروز شهادت امام صادق(ع) برای نخستین بار توسط مرحوم آیت الله قاضی(ره) مطرح شد

امام جمعه دزفول با تسلیت شهادت امام جعفر صادق(ع) گفت: پیشنهاد تعطیلی رسمی سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) رئیس مذهب جعفری برای نخستین بار توسط مرحوم آیت الله قاضی(ره) با آیت الله کاشانی(ره) مطرح شده است.

هیئت‌های عزادار دزفول به برنامه‌های سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) اهتمام بیشتری بورزند

وی افزود: هیئت‌های عزادار دزفول به برنامه‌های سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) اهتمام بیشتری بورزند.

توان موشکی مقاومت، اسرائیل را در تنگنا قرار داده است

امام جمعه دزفول در بخش دیگری از این خطبه سالروز اشغال سرزمین فلسطین در سال ۱۳۲۷ شمسی را مورد اشاره قرار داد و گفت: عمر بی‌برکت رژیم منحوس صهیونیستی به ۷۵ سال رسیده است ولی به برکت مقاومت، این رژیم کودک کش ۹۰ سالگی خود را نخواهد دید.

وی مسلح شدن کرانه باختری را اقدامی مؤثر برای به زانو درآوردن رژیم صهیونیستی دانست و افزود: موشک باران‌های مقاومت، اسرائیل را در تنگنا قرار داده و هم اکنون این رژیم از تمام جهات‌ در تیررس موشک‌های گروه‌های مقاومت است.

وحشت از توان موشکی گروه‌های مقاومت، باعث مهاجرت معکوس از این رژیم شده است

امام جمعه دزفول گفت: وحشت از توان موشکی گروه‌های مقاومت، باعث مهاجرت معکوس از این رژیم شده است و این مهاجران که هر کدام از یکی از کشورها به این رژیم آمده‌اند حالا به فکر برگشتن به کشورهای خود هستند.

از سرگیری روابط میان کشورهای اسلامی نشانه دیگری از پیروزی جبهه مقاومت است

امام جمعه دزفول با اشاره به بازگشت سوریه به اتحادیه کشورهای عرب پس از ۱۲ سال گفت: از سرگیری روابط میان کشورهای اسلامی نشانه دیگری از پیروزی جبهه مقاومت است که می‌تواند معادلات منطقه را دچار دگرگونی اساسی کند.

مردم ایران اسلامی به زبان فارسی غیرت دارند

خطیب نمازجمعه دزفول همچنین با اشاره به سالروز بزرگداشت حکیم فردوسی گفت: مردم ایران اسلامی به زبان فارسی غیرت دارند به همین دلیل پاسداشت زبان فارسی بر همه لازم و ضروری است.

باید جایگاه علمی ایران به قدری در سطح دنیا ارتقا یابد تا زبان فارسی به زبان علم در دنیا تبدیل شود

وی ادامه داد: باید جایگاه علمی ایران اسلامی به قدری در سطح دنیا ارتقا یابد تا زبان فارسی به زبان علم در دنیا تبدیل شود و هر کس که بخواهد با علوم روز دنیا آشنا شود مجبور به فراگیری فارسی باشد.

قدردانی از فعالیت‌های جمعیت هلال احمر در خدمت به مردم در بحرانهای طبیعی

امام جمعه دزفول با گرامیداشت روز هلال احمر گفت: جمعیت هلال احمر با بکارگیری نیروهای مردمی و خودجوش در بحران‌های طبیعی و آسیب‌های اجتماعی و در خدمت به مردم تلاش می‌کنند که جای قدردانی دارد.

انتخاب چهارم خرداد به نام روز دزفول در تقویم رسمی، پاسداشت ایثارگری و مقاومت مردم دزفول است

امام جمعه دزفول گفت: انتخاب دزفول به عنوان پایتخت مقاومت و پایداری و ثبت چهارم خرداد به نام دزفول در تقویم رسمی، پاسداشت ایثارگری و مقاومت مردم دزفول است.

حجه‌الاسلام و المسلمین قاضی با اشاره به در پیش بودن سالروز نامگذاری چهارم خرداد به نام روز مقاومت و پایداری – روز دزفول افزود: هیأت دولت در سال ۱۳۶۶ به دلیل مقاومت و نقش برجسته دزفول در دوران دفاع مقدس، این شهر را به عنوان شهر نمونه مقاومت انتخاب و لوح زرینی در چهارم خرداد به دزفول داد.

مرحوم آیت الله قاضی(ره) یکی از شخصیت‌های برجسته و مورد تکریم و تفقد امام خمینی(ره) بود

وی با بیان اینکه مرحوم آیت الله قاضی(ره) نقش کلیدی در مقاومت مردم دزفول در دوران دفاع مقدس داشت، ادامه داد: مرحوم آیت الله قاضی(ره) یکی از شخصیت‌های برجسته و احیاگر خوزستان در مقابل هجمه ارتش بعثی در دوران دفاع مقدس و مورد تکریم و تفقد امام خمینی(ره) بود.

ارتباط آیت الله قاضی و امام رابطه‌ای عاطفی، الهی و معنوی و رابطه مرید و مراد بود

وی با تأکید بر اینکه مرحوم آیت الله قاضی(ره) ذوب در امام خمینی(ره) بود، ادامه داد: ارتباط آیت الله قاضی و امام رابطه‌ای عاطفی، الهی و معنوی و رابطه مرید و مراد بود.

مرحوم آیت الله قاضی(ره) در عین رأفت و مهربانی پیرامون اصل انقلاب با احدی تعارف نداشت

وی با بیان اینکه مرحوم آیت الله قاضی(ره) در عین رأفت و مهربانی پیرامون اصل انقلاب با احدی تعارف نداشت، گفت: بی‌توجهی به مظاهر دنیا، اخلاص، شجاعت، دلدادگی به امام و انقلاب و دوری از منیّت و خودبزرگ‌بینی از جمله ویژگی‌های شخصیتی مرحوم آیت الله قاضی(ره) بود.

پیشرفت انقلاب به دلیل اخلاص امام راحل(ره)، رزمندگان و علمای بزرگ بود

امام جمعه دزفول با تأکید بر دوری از منیّت و خودبزرگ‌بینی در میان همه مسئولان ادامه داد: پیشرفت انقلاب به دلیل اخلاص امام راحل(ره)، رزمندگان و علمای بزرگ بود که باید در معرفی این شخصیت‌های برجسته تمام دستگاه‌های فرهنگی اهتمام لازم را داشته باشند.

متن کامل خطبه‌ها:

خطبه اول:

سَلامُ عَلَیْکُم جَمیعاً ورَحْمَهُ‌الله وبَرَکاتُهُ

اَعُوذُ بِاللّهِ مِنِ الشَّیطانِ الرَّجیم

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ

عِبادَاللّه، بندگان خدا، خواهران و برادران ایمانی، اُوصِیکُم وَنَفسی بتَقوَى‌اللّه، همه شما و خودم را دعوت به رعایت تقوای الهی می‌نمایم.

خدای متعال در قرآن کریم می‌فرماید: فَقُولَا لَهُ قَوْلًا لَیِّنًا لَعَلَّهُ یَتَذَکَّرُ أَوْ یَخْشَى خدای متعال به حضرت موسی و هارون برادرش(علی نبینا و آله) این نکته را در مقابل فرعون می‌فرماید که: با او با سخن لیّن و نرم سخن بگویید، شاید متذکر بشود یا شاید بترسد؛ این نکته خیلی نکته مهمی است که حتی خدای متعال در مقابل کسی مثل فرعون که ادعای خدایی می‌کند، می‌فرماید که با قول لیّن و نرم حرف بزنید.

از آداب رعایت تقوا همین نحوه سخن گفتن است؛ انسان متقی با پرخاشگری و توهین و بی‌ادبی سخن نمی‌گوید، ولو اینکه سخنش، سخن به جا و به حقی باشد هان! از این نکته ما درمی‌یابیم که اگر حرف حقی هم می‌خواهی بزنی حتی مقابل تو کسی مثل فرعون باشد، لین باید حرف بزنی.

امیدواریم خدای متعال به ما توفیق بدهد که آداب تقوا را در همه عرصه‌ها در سخن گفتن، در عمل کردن، در رفتار و کردار خود مراعات بکنم ان‌شاءالله.

چون ۲۵ شوال سالروز شهادت امام صادق(علیه‌السلام) در پیش است و ان‌شاءالله ما برای این روزی که روز عزای شیعیان هست باید آماده بشویم، ما گفتیم خطبه را اختصاص بدهیم به زندگی‌نامه و شخصیت رئیس مذهب جعفری حضرت صادق آل محمد(علیه‌السلام)؛ مدت امامت امام صادق(علیه‌السلام) ۳۴ سال بوده است، یعنی تقریباً طولانی‌ترین مدت امامت ائمه اطهار(ع) که از سال ۱۱۴ قمری تا سال ۱۴۸ قمری که یکی از طولانی‌ترین مدتهای امامت، امامت امام صادق(علیه‌السلام) بوده است.

فلذا به نظرم می‌رسد که ما باید بتوانیم در این ۳۴ سالی که به نظرم ۷ تا خلیفه که پنج تای آنها از بنی مروان بودند و دوتای آخری که یکی از آنها سفاح باشد و یکی منصور دوانیقی از بنی‌العباس بوده است.

تصوری که درباره زندگی امام صادق(علیه‌السلام) هست این است که چون در دوره انتقال قدرت از بنی‌امیّه و بنی مروان به بنی‌عباس بوده است، امام صادق (علیه‌السلام) کار خودش را می‌کرده است و کاری به کارش نداشته‌اند؛ دانشجو تربیت می‌کرده است، شاگردانش را تربیت می‌کرده است و محدثین بزرگی که اسمشان هست و همه اینها مروّج احکام شریعت بودند به این کارها می‌رسید و حال اینکه اینچنین نیست و دوران امام صادق(علیه‌السلام ظلمهای زیادی به حضرت شد و اذیّت و آزارهای فراوانی به حضرت رسید.

اگر من بخواهم بعنوان نمونه مشت نشانه خروار است، دو تا خلیفه بودند که یکی از آنها سفاح و دیگری منصور بود که منصور یکی از خونریز‌ترین خلفای بنی‌العباس بوده است و چندتا بازیگران سیاسی بودند که منجمله ابومسلم خراسانی بوده است که اینها در به وجود آمدن بنی‌العباس نقش داشتند که معمولا از ابومسلم خراسانی متأسفانه در تاریخ، بعنوان یک فرمانده شجاع و دلیر و جوانمرد یاد می‌شود و حال اینکه واقعیت تاریخی این چنین نبوده است؛ ما باید شناخت داشته باشیم نسبت به شرائط و عصر سیاسی اجتماعی ائمه اطهار(ع).

من گوشه‌ای را عرض بکنم که ابومسلم آنچنان دست به کشتار و ظلم می‌زد که مِقریزی در کتاب النزاع و التخاصم فی‌مابین بنی‌امیه و بنی‌هاشم می‌نویسد که اگر ابومسلم به دیار شرک مأموریت داده می‌شد، اینچنین سفارش به جنایت نمی‌شد و اینچنین مردم خراسان را که مسلمان بودند نمی‌کشت و ظلم نمی‌کرد، و خود ابومسلم هم اعتراف می‌کند و خطاب به منصور می‌گوید که: برادرت سفاح به من دستور داد که شمشیر بکشم، به مجرد سوء ظن دستگیر کنم؛ به کوچکترین اتهامی به قتل برسانم، و هیچ عذری را نپذیرم، حرمتها را هتک بکنم و خون‌های محترمی را بر زمین بریزم؛ این سخن خود ابومسلم هست؛ به تعبیر بعضی‌ها او حجاج زمان خودش بود؛ حجاج بن یوسف ثقفی معروف است در خونریزی در تاریخ؛ اینها همه نکاتی بود که جو غالب در عصر امام صادق(علیه‌السلام) بود.

در روایت دارد که سه چیز است که بغض و کینه می‌آورد؛ یکی نفاق و دورویی، و دوم خودپسندی و سوم ظلم و ستم؛ در میان این هفت طاغوتی که در عصر امام صادق(علیه‌السلام) بودند منصور دوانیقی از همه فرعون صفت‌تر بود. البته امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) در روایتی اشاره‌ای دارد که آن دومی از بنی‌العباس از همه خونریز‌تر بوده است؛ منصور فردی بخیل و تنگ نظر بود و این دوانقی که می‌گویند در واقع لقبش بوده است دانق معرب دانگ است؛ همین شش دانگ که می‌گویند.

فلذا ایشان از همه کارگران و صنعتگران حسابگری می‌کرد و از آنها یک ششم می‌گرفت، به این منظور به او دوانیقی می‌گفتند و در میان بنی‌عباس از همه ستمکارتر بود همین منصور علیه العنه.

شاعر معروفی است ابوفارس حمدانی، بیتی دارد که مضمونش این که می‌گوید: ستمی که بنی‌عباس کردند هرگز بنی‌امیه نکردند؛ یعنی بنی‌العباس در ستمکاری و ظلم، روی بنی‌الامیه را سفید کردند.

روزی منصور از دوست دوران کودکی خودش عبدالرحمن آفریقایی پرسید که من چگونه سلطانی هستم؛ چون خودش را شاه می‌دانست منصور خودش را خلیفه نمی‌دانست و خودش را شاه می‌دانست، نسبت به سلاطین بنی امیه، منصور این سؤال را از دوستش می‌کند؛ دوستش جواب می‌دهد که در دوران سلطنت آنان که منظورش بنی امیه است هیچ ستمی نبود که در دوران سلطنت تو ندیده باشم، یعنی تو از حد گذرانده‌ای هر ستمی که آنجا دیدم من آن ستم را در دستگاه تو دیدم.

یک نکته‌ای هست که واقعاً خیلی عجیب است، در جنایات منصور؛ من می‌خواهم فضای سیاسی اجتماعی زمان امام صادق(علیه‌السلام) را برای شما ترسیم بکنم که چگونه بوده است؛ در تاریخ آورده‌اند که به عروسش وصیت می‌کند که و او را سوگند می دهد و به او به کلید اتاقی را می‌دهد، می‌گوید: تا زنده هستم در آن اتاق باز نکنید؛ بعد که مرگش فرا می‌رسد و می‌روند در اتاق را باز می‌کنند، می‌بینند یک اتاق بزرگ و طولانیست که آنجا جنازه‌های فراوان از پیر و جوان و کودک ردیف شده‌اند و به گوش هر یک از آن جنازه‌ها نوشته‌ای نوشته‌اند که اسم و نسب آن جنازه نوشته شده است که همه از سادات علوی بودند، یک گوشه‌ای از جنایت منصور است.

یک وصیت‌نامه‌ای منصور دارد می‌گوید که نوشته این حکومت با ریختن خون اینها به دست آمده است، و توصیه می‌کند به حاکم بعدی اگر می‌خواهی در سلطنت باقی بمانی همین سیاست خشن را نسبت به امامان اهل بیت(علیهم السلام) و منسوبان آنها اختیار کن؛ هم جنایت کرده است، هم توصیه‌اش این است که وقتی مهدی عباسی این صحنه را می‌بیند و منظره را از نزدیک مشاهده می‌کند، فورا دستور می‌دهد آنها را دفن کنند و همان جا بر روی قبر ساداتی که به دست منصور کشته شده‌اند و به قتل رسیده‌اند و به شهادت رسیده‌اند آنجا دکّان بسازند.

منصور برای قتل روشهای مختلفی داشت، آدم وقتی بعضی از کارها و جنایات طاغوت زمان خودمان، محمدرضا پهلوی را می‌بنیم به یاد همین کارهای اسلافشان می‌افتیم که گذشتگانشان چه کارهایی کرده‌اند؛ این طواغیت.

مثلا یکی از کارهای منصور برای به قتل رساندن مردم این بود که یک پزشک مسیحی را اجیر کرده بود، اشخاصی را که نمی‌توانست آشکارا به قتل برساند، بعنوان دارو به آنها سم می‌خوراند و آنها را می‌کشت؛ منجمله محمدبن سفاح برادر زاده‌اش را که می‌خواست به قتل برسد به همین روش به قتل رساند.

روزی عموی منصور به او گفت: تو چنان با مردم رفتار می‌کنی و با خشونت به آنها هجوم می‌آوری مثل اینکه انگار که کلمه عفو به گوش تو نخورده است؛ منصور در پاسخ عمویش گفت که: هنوز استخوانهای بنی‌مروان نپوسیده است و شمشیرهای آل ابی طالب در غلاف نرفته است، هیبت ما جز با فراموشی عفو و به کارگیری خشونت در دلها جا نمی‌گیرد؛ اینچنین این مرد، جنایتکار بود و در جنایتش اعتقاد به جنایت داشت هان!

با این وصف منصور خیلی دژخیم بود و با امام صادق(علیه السلام) حالا چه ها کرده است و با توجه به کینه‌ای که نسبت به علویان داشت، خدا می‌داند؛ امام صادق(علیه السلام) را به شدت زیر نظر داشت و به نظرم چندین بار امام صادق(علیه السلام) را احضار کرد؛ به طرف بغداد و بصره، البته این خیر و برکتی هم برای مردم عراق داشت؛ مردم عراق نوشته‌اند ۷ بار امام صادق(علیه السلام) را احضار کرد و هر باری که امام صادق(علیه السلام) تشریف می‌آوردند، شیعیان عراق با امام صادق(علیه السلام) ارتباط گیری می‌کردند و معمولاً شیعیانی که توان نداشتند تا مدینه بروند و امام صادق(علیه السلام) را ببینند این توفیقی برای آنها بود که می‌توانستند با امام خودشان ارتباط بگیرند و یکی از کارهایی که در این سفرها مشخص شد قبر مولا امیرالمؤمنین(علیه السلام) تا قبل از امام صادق(علیه السلام) مخفی بود و شیعیان نمی‌دانستند قبر امیرالمؤمنین(علیه السلام) در نجف کجاست و امام صادق(علیه السلام) قبر امیرالمؤمنین(علیه السلام) را مشخص کرد و آنجا بقعه و بارگاه ساختند. یکی از کارهای امام صادق(علیه السلام) بود.

به هرحال این طاغوت دژخیم، منصور دوانقی، تعبیری نسبت به امام صادق(علیه السلام) دارد، می‌گوید: او مثل استخوانی است که در گیر کرده است نه می‌توانم فرو ببرم نه می‌توانم بیرون بیافکنم و مرتب مترصد یک فرصتی بود که امام صادق(علیه السلام) را به شهادت برساند؛ ببینید ائمه(علیه السلام) در چه شرائط سخت و ناامنی بودند، ما بحمدالله چه امنیتی داریم، چه آرامش و آسایشی داریم؛ اینها نعمتهای الهی است که به آنها باید توجه داشته باشیم برادران خواهران! ائمه(علیه السلام) ما در آن شرائط سخت بودند و دین را برای ما حفظ کردند.

من یک التجائی به امام زمان پیدا کنم در این روز جمعه که امام زمان مهدی آل محمد(عج) می‌فرماید: ما هرگز شما را از یاد نبرده‌ایم، (این معنای آن روایتی است که من دیگر عربی آن را نمی‌خوانم که وقت گرفته نشود،) در غیر این صورت اگر شما را از یاد برده بودیم سختیها و گرفتاریها شما را دربرمی‌گرفتند و دشمنان ریشه شما را می‌کندند؛ یعنی امنیتی که الان ما داریم آسایشی که داریم، اینجور با این امنیت نمازجمعه می‌خوانیم، با این امنیت مراسم بزرگداشت می‌گیریم، با این امنیت در کشور عزیزمان، اینها همه‌اش مرهون توجهات امام زمان(عج)  است، این را هیچ وقت فراموش نکنید، امام زمان مدیریت پنهان دارد.

من یک بار درباره امام زمان به مناسبت نیمه شعبان عنوان خطبه مدیریت پنهان عالم بود، این را همیشه باید توجه داشته باشیم که امام زمانج) است که این امنیت را برای ما بوجود آورده است و این آسایش را ما داریم، از قِبَل توجه و عنایت امام زمان(عج) است که ما را فراموش نمی‌کند.

حالا من یک روایتی را هم در پایان خطبه از امام صادق(علیه السلام) نقل بکنم که ان‌شاءالله این حلاوت این خطبه دو چندان بشود درباره امام صادق(علیه السلام).

امام صادق(علیه السلام) در یک روایتی می‌فرماید اِنَّ لاَهْلِ الْجَنَّهِ اَرْبَعَ عَلاماتٍ: برای اهل بهشت چهار تا علامت هست، ببینید ما این علامتها را داریم یا نداریم که می‌فرماید: وَجْهٌ مُنْبَسِطٌ یعنی اهل بهشت دارای چهره گشاده‌ای هستند وَ لِسانٌ لَطیفٌ و زبان نرمی دارند وَ قَلْبٌ رَحیمٌ و قلب مهربانی دارند وَ یَدٌ مُعْطیَهٌ و دست دهنده‌ای دارند ان‌شاءالله که خدای متعال به ما توفیق بدهد ما هم در زمره اهل بهشت باشیم و این چهار علامت را داشته باشیم.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ   ‌قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ  اللَّهُ الصَّمَدُ   لَمْ یَلِدْ وَلَمْ یُولَدْ   وَلَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُوًا أَحَدٌ

والسَّلامُ عَلَیْکُم ورَحْمَهُ‌اللهِ وَبَرَکاتُهُ

خطبه دوم:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ

عِبادَاللّه، همه شما و خودم این کمترین را دعوت به رعایت تقوای الهی می‌نمایم.

خدای متعال در قرآن می‌فرماید: وَقُولُوا لِلنَّاسِ حُسْنًا با مردم وقتی می‌خواهیی سخن بگویید، نیکو سخن بگویید؛ سخن خوب بگویید به مردم؛ این یکی از مراتب تقوا و خداترسی است که مردم مورد تکریم انسان باشند؛ انسان نسبت به مردم، باید با احترام رفتار بکند؛ مردم عیال الله هستند، عیال خدا هستند و بندگان خدا را باید تکریم کرد، احترام کرد، نباید با تندی و بی احترامی با مردم سخن گفت.

امیدواریم خدای متعال به ما توفیق بدهد که ما هم در همه عرصه‌ها و صحنه‌های زندگی خود تقوا را مراعات بنماییم ان‌شاءالله.

ابتدا فرا رسیدن شهادت امام صادق(علیه السلام) را عرض تسلیت و تعزیت داریم و امیدواریم خدای متعال در دنیا زیارتش را همراه با بقعه و بارگاه در بقیع نصیب ما بکند و در آخرت هم شفاعتش را ان‌شاءالله.

من نکته‌ای را می‌خواهم عرض بکنم که شاید شنیدن آن برای نمازگزاران جالب و شنیدنی باشد؛ آن هم این است که: پیشنهاد تعطیلی رسمی شهادت رئیس مذهب جعفری امام صادق(علیه السلام) اولین بار از طرف مرحوم آیت‌الله قاضی مطرح شد که آیت الله قاضی خودشان برای بنده نقل کردند که: من یا حضوری یا تماس تلفنی خدمت آیت الله کاشانی رسیدم و همان زمان مصدق و اینها بوده است و پیشنهاد دادم که باید در کشور شیعه، شهادت امام صادق(علیه السلام) که رئیس مذهب جعفری است تعطیل رسمی باشد و آیت‌الله کاشانی پیگیری کردند و به تصویب مجلس شورای ملی آن زمان رسید و تعطیل رسمی شد.

فلذا باید استفاده بکنیم ان‌شاءالله در دزفول هم برنامه‌های عزاداری و برنامه‌های سوگواری شهادت امام صادق(علیه السلام) باید برقرار باشد؛ دزفول دارالمؤمنیین است و هیئتها و متدینین ان‌شاءالله نسبت به این مهم اهتمام بورزند.

در سالروز اشغال سرزمین فلسطین توسط رژیم صهیونیستی در سال ۱۳۲۷ شمسی و ۱۹۴۸ میلادی به نظرم ۷۴ یا ۷۵ سال قبل، رژیم صهیونیستی بوجود آمده است ان‌شاءالله ان‌شاءالله به نظرم به ۱۰۰ که نخواهد رسید، عمر بی‌برکت و منحوس او به ۹۰ هم نخواهد رسید.(تکبیر نمازگزاران)

اسرائیلی‌ها و صهیونیستها این روزها به ذلّه در آمده‌اند، از موشک باران مقاومت نمی‌دانند به کجا فرار کنند! من چند تا کلیپ دیدم و گزارش دیدم که مرتب ان صدای آژیر موشک باران سرزمین اشغالی از طرف جبهه مقاومت، از کرانه غربی گرفته تا غزه مسلح شدند؛ ما در جلسه‌ای که در مشهد داشتیم خدمت سردار سلامی، ایشان مفصل گزارش می‌دادند و می‌گفتند که از هر طرف دارد رژیم صهیونیستی موشک می‌خورد.

گزارشی آمد که به نظرم حدود ۵۰۰ تا موشک به طرف سرزمین اشغالی در این چند روز شلیک شده است که بعضی از موشکها بالستیک بوده‌اند و این گنبد به اصطلاح آهنینی هم که بعنوان پدافند ضد موشک دارند، نتوانسته است کاری بکند؛ یک تعداد قلیلی از موشکها را رهگیری کرده است، ولی بقیه به موضع خودشان اصابت کردند و یک وحشت و یک رعب عجیبی در اسرائیل بوجود آورده است و الان مهاجرت معکوس در اسرائیل شروع شده است و یهودیهایی که از نقاط مختلف دنیا با اسرائیل و سرزمینهای اشغالی، مهاجرت کرده‌اند و آنجا را وطن خودشان نمی‌دانند؛ چون اگر کسی وطنش باشد، عِرق دفاع از وطن دارد، اینها آنجا را وطنش خودشان نمی‌دانند.

فلذا الان مهاجرت معکوس شروع شده است؛ دست به دامان سران حماس شدند، میانجی فرستادند که آتش بس؛ سران حماس هم با قوّت و قدرت می‌گویند که ما تا وقتی که اسرائیل ترور می‌کند و این سیاست ترور را دارد ما دست از موشک باران بر نمی‌داریم؛ فلذا یک اوضاعی شده است؛ ان‌شاءالله که بنا به وعده الهی روز به روز نابودی و محو این غده سرطانی نزدیک‌تر بشود.

مطلب بعدی که مطلب بسیار مهمی است و در منطقه خیلی اثر گذار بوده است، ما شاهد بودیم که سوریه دوباره به اتحادیه عرب بازگشت؛ این نشان‌دهنده اثبات اقتدار جبهه مقاومت است. و وزرای خارجه اتحادیه عرب روز یکشنبه در قاهره در یک نشست پشت درهای بسته، درباره بازگشت سوریه به اتحادیه عرب پس از غیبت ۱۲ ساله سوریه در این اتحادیه، توافق کردند؛ این تصمیم اتحادیه عرب، چرخشی ۱۸۰ درجه بود؛ اینها قبلا مخالف بودند و سوریه را از اتحادیه عرب کنار گذاشته بودند، ولی الان دوباره به برکت مقاومت و جبهه مقاومت دست از پا درازتر آمدند و دوباره سوریه را عضو اتحادیه عرب کردند و یک پیروزی بزرگ برای جبهه مقاومت است.

سالروز حکیم ابوالقاسم فردوسی و روز پاسداشت زبان فارسی را داریم که باز این هم روز مهمی است، ما یک میراث دیرینه‌ای و سرمایه‌  بی‌نظیری که زبان و ادب پارسی دارد که باید آن را پاس بداریم؛ همه مردم به زبان فارسی علاقه‌مند هستند و غیرت دارند و هرگاه زبان فارسی را در معرض آسیب ببینند، غیرتمندانه از آن دفاع می‌کنند و واکنش نشان می‌دهند و پاسداری می‌کنند.

حضرت آقا یک جمله خیلی دوراندیشانه درباره زبان فارسی داشتند، ایشان گره زدند و پیوند دادند زبان فارسی را با پیشرفتهای کشور و من یادم هست چند سال پیش در خطبه‌ها نقل کردم؛ فرمودند که: ان‌شاءالله از نظر پیشرفت علم و فناوری، کشور عزیزمان باید به درجه و نقطه‌ای برسد که ان‌شاءالله هر کس بخواهد با این فناوری و علم و پیشرفت در ایران آشنا بشود، ناچار بشود زبان فارسی را یاد بگیرد و این یک نقطه عطفی است در تاریخ پیشرفت کشور خودمان؛ این نشام دهنده افق بلند حضرت آقا در خصوص پاسداشت زبان فارسی است.

ما باید گرامی بداریم روز هلال احمر و خدماتی که این جمعیت برای کشور دارد، در بحران های طبیعی، آسیب‌های اجتماعی که انصافاً نیروهای مردمی، خودجوش در این جمعیت و در این سازمان تلاش و کوشش می‌کنند، ما از همه عزیزان تقدیر و تشکر می‌کنیم.

چون در آستانه ۴ خرداد روز ملی پایداری و مقاومت روز دزفول قرار داریم من توضیحی درباره ۴ خرداد بدهم، ما فرصت را از دست ندهیم  از این خطبه‌ها استفاده بکنیم درباره ۴ خرداد و اینکه حکمت و فلسفه ۴ خرداد چه بود؟

بعد از اینکه دزفول بعنوان شهر نمونه انتخاب شد، از طرف دولت جمهوری اسلامی لوح زرین شهر نمونه را به دزفول اختصاص دادند و اهدا کردند؛ ما در شورای فرهنگ عمومی به فکر افتادیم که خوب است این روز بعنوان روز دزفول و روز پایداری و مقاومت به ثبت برسانیم منتها در تاریخش اختلاف داشتیم که چه روزی باشد؛ سه تا گزینه مطرح شد، یکی اینکه اولین موشکی که به دزفول خورد چه تاریخی بود، آن روز بعنوان روز دزفول باشد؛ این گزینه اول بود.

گزینه دوم: ایام ماه فروردین و ایام تعطیلات نوروز و مصادف با سالروز عملیات فتح المبین بود، گفتیم باز هم به اصطلاح روز بسیار خوبی است برای دزفول و گزینه سوم آن روزی بود که لوح را تقدیم کرده بودند؛ آن  روز ۴ خرداد بود که گزینه سوم رأی آورد و ما به این وسیله مصوب کردیم از طریق استان و مرکز(تهران) پیگیری کردیم و بحمدالله تعالی یک کار بزرگی صورت گرفت و روز ۴ خرداد در تقویم کشور ثبت ملی شد و این کار  بی نظیر و بزرگ انجام شد.

البته همه کمک کردند، استارت اولیه آن را شورای فرهنگ عمومی زد، ولی همه کمک کردند؛ حالا نمی‌خواهم اسم ببرم که کسی از قلم نیافتد؛ همه برای این کار مهم و بزرگ همراهی کردند، از دزفولیهایی که در استان و در تهران بودند و همه کمک کردند؛ من از همه تشکر می‌کنم.

ولی حالا چون من احساس می‌کنم یک وظیفه‌ای به گردن دارم که بیان کنم، مرحوم آیت‌الله قاضی این مجاهد نستوه، این پیر بسیجی، نقش کلیدی و اساسی در مقاومت مردم دزفول داشت؛ من قدری ابا می‌کردم چون نسبتی با ایشان دارم، ولی دیدم ممکن است حق مطلب ادا نشود و وظیفه‌ای به گردن من باشد.

من جملاتی را از مقام معظم رهبری درباره شخصیت ایشان نقل می‌کنم که ما بعد از رحلت مرحوم آیت الله قاضی به نظرم ۲۷ و ۲۸ بهمن همان سال ۱۳۶۴ بود که بیت مرحوم آیت الله قاضی وقت ملاقات گرفتیم، خدمت امام رفتیم، بنده توفیق داشتم آنجا محضر امام معمم شدم به دست امام و فردای آن روز رفتیم خدمت حضرت آقا که آن زمان رئیس جمهور بودند و مقام معظم رهبری جملاتی درباره آیت‌الله قاضی فرمودند که به بعضی از آنها اشاره می‌کنم که نظر و دیدگاه رهبری درباره حضرت آیت الله قاضی است.

فرمودند: من کسی را در مقاومت و پشتکاری و استقامت و اراده قوی و خستگی ناپذیر مثل ایشان ندیده و نمی‌شناسم؛ فرمودند: واقعاً مرحوم آقای قاضی که یکی از شخصیتهای استثنایی انقلاب بودند، بدون شک! این تعابیری است که خود حضرت آقا فرمودند؛ فرمودند: شخصیت ایشان احیا کننده خوزستان و حافظ بقاء دزفول و خوزستان است؛ اگر چنانچه ایشان نبودند در آن حملات موشکی به احتمال خیلی زیاد مردم دزفول آن شجاعت و از خود گذشتگی را نشان نمی‌دادند و آن اسطوره از پایداری را ارائه نمی‌کردند.

حضرت امام هم نسبت به ایشان خیلی عنایت داشتند و خیلی مورد لطف امام قرار داشتند؛ وقتی که بنده توفیق داشتم خدمت ایشان، محضر امام شرفیاب می‌شدیم، حضرت امام ایشان را روی مبل کنار خود می‌نشاندند و تکریم می‌کردند؛ ایشان هم ذوب در امام بود؛ مرحوم آیت‌الله قاضی واقعا ذوب در امام بود؛ من این را از نزدیک خودم دیدم؛ یک بار خدمت ایشان توفیق شرفیابی داشتیم محضر امام؛ ایشان ایستادند سرپا، مثل یک سربازی که به فرمانده خود گزارش می‌دهد بعد از سلام علیک و احوالپرسی عرضه داشتند که: (بنده بارها که توفیق شده است و خدمت ایشان رسیدیم این صحنه‌ها را از نزدیک دیده‌ام)، عرضه داشتند خدمت امام که من علاوه بر حدود ۲۵ نفر از اقوام و فامیل که شهید شدند، فرزندم سید هبت الله را هم تقدیم کردم (اخوی شهیدمان) در عملیات رمضان.

من این را بلاواسطه دارم نقل می‌کنم و خودم دیدم به چشمم و دارم گزارش می‌کنم خدمت عزیزان؛ مرحوم امام(رضوان الله تعالی علیه) پیشانی آیت‌الله قاضی را بوسیدند و آیت‌الله قاضی هم دست امام را گرفتند و دست امام را بوسیدند، عینک را برداشتند به صورتشان کشیدند و امام هم دست آیت‌الله قاضی را  گرفت و به صورت خودشان کشید؛ صحنه خیلی عجیبی بود، ای کاش میشد این صحنه یک جوری ضبط می‌شد و نشان مردم داده می‌شد؛ این دوتا مرد الهی، ارتباطشان و رفتارشان چه جوری بود!

به هرحال در خصوص ایت الله قاضی این را می‌خواهم عرض بکنم، ذره‌ای در این مرد منیّت و غیر خدا نبود؛ تواضع و فروتنی ایشان نسبت به علما و روحانیون و طلاب و رزمندگان زبانزد بود، دست رزمندگان را می‌بوسید؛ بعد می‌گفت: من به دنبال بسیجیان راه می‌رفتم تا خاک پای آنها را توتیای چشم کنم؛ اهل شعار و اینکه کسی را جذب کنند نبود؛ این واقعا احساسات قلبی او بود.

مثل امام شجاع و انقلابی بود، در عین رأفت و مهربانی که به مردم داشت ولی روی مسائل انقلاب با احدی تعارف نداشت، یکی از جوانهای فامیل فریب خورده بود و گرفتار شده بود و بازداشت شده بود، هرچی خانواده و بستگانش آمدند از ایشان خواهش کردند که تلفنی برای او بزن، ایشان زیر بار نرفت و قبول نکرد و چه بسا اگر تلفنی می‌زد ممکن بود سرنوشت آن جوان عوض بشود؛ ولی به خاطر انقلاب، هیچ کاری نکرد.

به دنیا و زخارف دنیا بسیار بی‌توجه بود، هرچه اصرار کردند که به خاطر این مهمانانی که به منزل شما می‌آمدند، … منزل او کاملا در اختیار رزمندگان و مردم و جبهه و جنگ و اینها بود؛ حتی مرحومه حاج بی‌بی منزل ما بودند و آنجا برای اسکان و استراحت او بود و منزل کلا در اختیار انقلاب بود.

هر چه به ایشان اصرار کردند از طرف نخست وزیری آمده بودند که یک منزلی برای ایشان خریداری بشود، ایشان گفتند اصلا زیر بار نمیروم؛  الان کشور در حال جنگ است و  من فشار را تحمل می‌کنم و اجازه نمی‎دهم  قبول نکردند که یک منزل برای ایشان خریداری بشود.

ما وقتی انحصار وراثت کردیم برای ایشان، همان منزل قدیمی او، یک شماره تلفن و یک ماشین پیکان بود که به نام ایشان بود و حتی یکی از ارادتمندان و مریدان ایشان گفت که فلانی قبل از اینکه حاج آقا برود اهواز ۱۵۰ تومان دستی از من قرض کرده است، حساب ایشان من می‌خواهم عرض کنم تماماً وجوهات به دست خود بنده بود که من نامه خدمت امام نوشتم گفتیم که برای مراسم ختم و بزرگداشت او قرض کردیم و دست به پول ایشان نزدیم و امام فرمودند که هرچه را خرج کردید بردارید و بقیه را تحویل آیت الله جزائری نماینده من در استان بدهید.

این مرد واقعا تندیس اخلاص بود؛ من نمی‌دانم یک جایی شنیدم یک کسی از این اشخاص سخنرانی کرده بود و گفته بود من سند انقلابم؛ این منیّتها خیلی زیاد لطمه زده است؛ انقلاب اگر پیشرفته است به خاطر اخلاص شهدا بوده است، بخاطر اخلاص علما بوده است، به خاطر اخلاص مسئولین بوده است، به خاطر اخلاص امام و رهبری بوده است.(تکبیر نمازگزاران)

آن وقت من دیدم عدّه‌ای در حق ایشان جفا می‌کنند، حالا ان‌شاءالله از روی جهل و نادانی است از روی غرض ورزی نیست که مثلا می‌گویند ایشان انقلابی نبود و اشخاص دیگری را که مثلا نه در انقلاب و نه در دفاع مقدس بودند، بعنوان انقلابی معرفی می‌کنند.

امیدواریم خدای متعال قدر این شخصیت‌های بزرگ را به ما بشناساند و حقشان را برما حلال بکند و نگذاریم اینها فراموش بشود، دشمن این کار را می‌خواهد بکند، می‌خواهد این سرمایه‌های فرهنگی و معنوی جامعه به فراموشی سپرده بشود، باید مسئولان فرهنگی نگذارند.

من اشاره‌ای داشته باشم به جناب آقای سبزقبا شاعر جوان شهرمان که توانست تندیس جشنواره کتاب سال استان البرز را به خودش اختصاص بدهد؛ آن کتابی که “هیچ نگفت” و این کتاب را نوشت و این کتاب بسیار شعر زیبایی بود؛ به ایشان تبریک عرض می‌کنم؛ امیدوارم که خدای متعال به این برادر عزیزمان توفیق بدهد.

پروردگارا بارالها به مقربان درگاهت قسمت می‌دهیم، اسلام و مسلمانان نصرت کرامت بفرما…

دشمنان اسلام و اهل بیت(ع) خوار و ذلیل و نیست و نابود بگردان…

نقشه‌ها و توطئه‌های آنان به خودشان برگردان…

شهدای ما و امام شهیدان با سید‌الشهدا محشور بفرما…

رهبر عظیم الشأن و علما و مراجع تقلید در پناه امام زمان(عج)  مصون و حفوظ بدار…

در فرج مولای ما امام عصر(عج) تعجیل بفرما…

لباس عافیت و تندرستی برتن بیماران و منظورین مد نظر بپوشان…

مشکلات جوانان ما، مشکلات کشور ما را به فضل و یاریت حل بفرما.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ  إِنَّا أَعْطَیْنَاکَ الْکَوْثَرَ  فصَلِّ لِرَبِّکَ وَانْحَرْ  إِنَّ شَانِئَکَ هُوَ الْأَبْتَرُ

وَالسَّلامُ عَلَیْکُم ورَحْمَهُ اللهِ وَبَرَکاتُهُ