28th، آوریل 2023
نويسنده: user1daftar

www.MajdeDez.com

انسان تا تقوا نداشته باشد، از نعمت و موهبت هدایت برخوردار نخواهد شد. + متن کامل خطبه‌ها

از منظر امیر مؤمنان حضرت علی علیه السلام خداترسی سرلوحه زندگانی متقین و پرهیزگاران است.

زمان انتشار: 28th, آوریل 2023 ساعت 7:15 ب.ظ | کد خبر: 94990

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی “مجد دز“ نماز عبادی سیاسی جمعه دزفول با حضور اقشار مختلف مردم متدین و ولایت مدار دزفول، به امامت حجه‌الاسلام والمسلمین سید محمدعلی قاضی امام جمعه دزفول با رعایت شیوه‌نامه‎‌های بهداشتی در مصلای امام علی(ع) قرارگاه فرهنگی این شهرستان برگزار شد.

انسان تا تقوا نداشته باشد، از نعمت و موهبت هدایت برخوردار نخواهد شد

خطیب نماز جمعه دزفول در خطبه اول با دعوت مردم به تقوای الهی و با استناد به این آیه قرآن «وَالَّذِینَ اهْتَدَوْا زَادَهُمْ هُدًى وَآتَاهُمْ تَقْوَاهُمْ» گفت: خداوند متعال در این آیه، هدایت را که یکی از بزرگترین مواهب الهی است به انسان عنایت کرده و آن را با تقوا ملازم و قرین قرار داده است.

وی افزود: انسان تا تقوا نداشته باشد، از نعمت و موهبت هدایت برخوردار نخواهد شد.

تأثیر نصیحت و کاربرد آن در جامعه از منظر قرآن

امام جمعه دزفول در خصوص تأثیر نصیحت و کاربرد آن در جامعه از منظر قرآن گفت: موعظه و پند باعث می‌شود که قلب انسان نورانی و زنده بشود.

یکی از شرایط نصیحت پذیری، قابلیت قابل است

وی بیان داشت: یکی از شرایط نصیحت پذیری، قابلیت قابل است؛ و تأثیر پذیری نصیحت باید به گونه‌ای باشد که آن شخص قابلیت قبول نصیحت را داشته باشد.

از منظر امام حسن عسگری علیه السلام کسی که برادرش را پنهانی نصیحت کند پس به تحقیق او را آراسته است

امام جمعه دزفول درباره نصیحت و محتوای آن گفت: از منظر امام حسن عسگری علیه السلام کسی که برادرش را پنهانی نصیحت کند پس به تحقیق او را آراسته است.

پیامبر اسلام: درباره احادیث ما با یکدیگر گفتگو کنید، زیرا احادیث ما دلها را از آلودگی‌ها و زنگارها صیقل می‌دهد

وی افزود: در حدیثی پیامبر گرامی اسلام(ع) می‌فرماید درباره احادیث ما با یکدیگر گفتگو و مذاکره کنید، زیرا احادیث ما دلها را از آلودگی‌ها و زنگارها صیقل می‌دهد.

بیان ماجرای علی بن حمزه از شیعیان امام صادق علیه السلام و سرانجام دوری دوستش از گناه در خزانه داری بنی‌امیه

امام جمعه دزفول در پایان این خطبه با بیان ماجرای علی بن حمزه از شیعیان امام صادق علیه السلام و سرانجام دوری دوستش از گناه در خزانه داری بنی‌امیه گفت: باید از کمک کردن بر گناه اجتناب کرد؛ و همکاری‌های مردم  بر اساس بر و تقوا باشد.

خطبه دوم: از منظر امیر مؤمنان حضرت علی علیه السلام خداترسی سرلوحه زندگانی متقین و پرهیزگاران است

حجه‌الاسلام والمسلمین قاضی در خطبه دوم نماز گفت: از منظر امیر مؤمنان حضرت علی علیه السلام خداترسی سرلوحه زندگانی متقین و پرهیزگاران است.

ترس از خدا بزرگترین و مهمترین عامل بازدارنده از معصیت و گناه است

وی افزود: ترس از خدا بزرگترین و مهمترین عامل بازدارنده از معصیت و گناه است.

رهبر معظم انقلاب تأکید زیادی بر اتحاد و همبستگی داشتند و سه راهبرد در این زمینه در نظر گرفتند

امام جمعه دزفول با اشاره به دیدار رهبر معظم انقلاب با مسئولان و تأکید ایشان بر اتحاد و همبستگی گفت: رهبر معظم انقلاب تأکید زیادی بر اتحاد و همبستگی داشتند و سه راهبرد در این زمینه در نظر گرفتند.

تقویت اراده ملی در حل مشکلات کشور یکی از راهبردهای مورد تأکید مقام معظم رهبری است

وی افزود: تقویت اراده ملی در حل مشکلات کشور یکی از راهبردهای مورد تأکید مقام معظم رهبری است که رادیو و تلویزیون، رسانه‌ها، خواص، حوزویان و دانشگاهیان باید در این زمینه یک صدا شوند چراکه جبهه استکبار جهانی تمام اراده خود را برای تحمیل خواسته‌های شیطانی خود بر ملت ما بکار گرفته است.

مشکلات کشور با همت و همکاری سه قوه قابل حل هستند

حجه‌الاسلام والمسلمین قاضی تقویت اراده فردی و جمعی را راه مقابله با جنگ نرم دشمن دانست و گفت: همکاری، همدلی و هم افزایی همه نیروهای کشور یکی دیگر از راهبردهای رهبر معظم انقلاب برای اتحاد و همبستگی ملی است.

دشمن با تمام قوا مقابل ایران صف آرایی کرده است

وی با بیان اینکه مشکلات کشور با همت و همکاری سه قوه قابل حل هستند، افزود: تمرکز جمعی بر حل مسئله و پرهیز از حاشیه، دیگر راهبرد مورد تأکید رهبر معظم انقلاب برای تحقق اتحاد و همبستگی ملی است.

امام جمعه دزفول با تأکید بر لزوم تمرکز بر روی مسائل اساسی کشور و نپرداختن به مسائل حاشیه‌ای از سوی مردم و مسئولان اظهار کرد: دشمن با تمام قوا مقابل ایران صف آرایی کرده است لذا باید از مسائل حاشیه‌ای پرهیز شود.

رژیم جعلی و موقت صهیونیستی نمی‌تواند جلوی پیشرفت جبهه مقاومت را بگیرد

خطیب نماز جمعه دزفول با اشاره به اهمیت توجه و کمک به مردم فلسطین گفت: رژیم جعلی و موقت صهیونیستی نمی‌تواند جلوی پیشرفت جبهه مقاومت را بگیرد و با توجه به از دست دادن قدرت بازدارندگی خود به زوال نزدیک می‌شود.

چیزی نمانده که رژیم جنایتکار و کودک کش صهیونیستی از صحنه روزگار محو شود

وی افزود: چیزی نمانده که رژیم جنایتکار و کودک کش صهیونیستی از صحنه روزگار محو شود.

زیردریایی آمریکایی که قصد شیطنت داشت با اقتدار نیروی دریایی جمهوری اسلامی مواجه شد و شکست خورد

امام جمعه دزفول گفت: اخیرا زیردریایی آمریکایی در حال نزدیک شدن به آب‌های سرزمینی ایران بوده که زیردریایی تمام ایرانی ضمن رصد، آن را با انجام مانورهای خاص مجبور به آمدن روی آب کرده است.

وی افزود: آمریکا با این کار قصد شیطنت داشت ولی با اقتدار نیروی دریایی جمهوری اسلامی مواجه شد و شکست خورد.

باید در تمام ابعاد جنگ ترکیبی دشمن، قوی و منسجم عمل کنیم تا کسی نتواند به ما زور بگوید

حجه‌الاسلام والمسلمین قاضی با تأکید بر لزوم کنترل گرانی و تورم و افزایش تولید و اشتغال بیان کرد: باید در تمام ابعاد جنگ ترکیبی دشمن، قوی و منسجم عمل کنیم تا کسی نتواند به ما زور بگوید.

یکی از مطالبات غیرقابل تغییر ما توجه به بازسازی بقیع است

امام جمعه دزفول با گرامیداشت هشتم شوال سالروز تخریب قبرستان بقیع گفت: علاوه بر مزار چهار امام، مزار تعدادی از دختران و عمه‌های پیامبر و دیگر امامزاده‌ها در این قبرستان واقع شده‌اند.

وی افزود: یکی از مطالبات غیرقابل تغییر ما توجه به بازسازی بقیع است البته دولت سعودی رویکرد خوبی نسبت به این موضوع دارد.

شهید مطهری مغز متفکر انقلاب اسلامی و شهید جهاد تبیین است

وی روز معلم و سالروز شهادت استاد مطهری را نیز گرامی داشت و اظهار کرد: شهید مطهری مغز متفکر انقلاب اسلامی و شهید جهاد تبیین است.

امام جمعه دزفول همچنین با گرامیداشت روز کارگر؛ کارگران را ستون فقرات اقتصاد کشور دانست و گفت: کارگران باید در عمل و نه در حد شعار تکریم شوند تا با همت بیشتری کار کنند و تولید رونق یابد.

کارگران ستون فقرات اقتصاد کشور هستند و نقش مؤثری در پیروزی انقلاب داشتند

حجه‌الاسلام والمسلمین قاضی افزود: کارگران به عنوان رزمندگان جبهه اقتصادی باید در عمل و نه در شعار تکریم شوند و با حل مشکلات اقتصادی آنها شاهد پیشرفت وضعیت اقتصادی کشور باشیم.

وی ادامه داد: کارگران ستون فقرات اقتصاد کشور هستند و نقش مؤثری در پیروزی انقلاب داشتند که باید توجه ویژه‌ای به حقوق، دستمزد، بیمه و سایر خدمات آنها شود تا با همت و تلاش بیشتری کار کنند و باعث رونق تولید شوند.

قدردانی از حضور رئیس جمهور و هیئت دولت به خوزستان و دزفول

امام جمعه دزفول در فراز دیگری از این خطبه با قدردانی از حضور رئیس جمهور و هیئت دولت به این شهر گفت: انتظار می‌رفت برنامه ریزی بهتری برای حضور رئیس جمهور در دزفول صورت می‌گرفت تا مردم بتوانند دیداری با آیت الله رئیسی داشته باشند.

وی با بیان اینکه مردم دزفول در انتخابات ریاست جمهوری بیشترین رأی را به آیت الله رئیسی دادند، افزود: مردم دزفول شایسته تکریم و قدرشناسی هستند.

گرامیداشت شهادت آیت الله سلیمانی و تقدیر از برگزار کنندگان آیین نماز عید فطر

امام جمعه دزفول شهادت آیت الله سلیمانی را نیز گرامی داشت و از برگزار کنندگان آیین نماز عید فطر در دزفول قدردانی کرد.

متن کامل خطبه‌ها:

خطبه اول:

سَلامُ عَلَیْکُم جَمیعاً ورَحْمَهُ‌الله وبَرَکاتُهُ

اَعُوذُ بِاللّهِ مِنِ الشَّیطانِ الرَّجیم

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ

عِبادَاللّه، بندگان خدا، خواهران و برادران ایمانی، اُوصِیکُم وَنَفسی بتَقوَى‌اللّه، همه شما نمازگزاران عزیز، خواهران و برادران ایمانی را دعوت به رعایت تقوای الهی می‌نمایم.

خدای متعال در قرآن کریم می‌فرماید وَالَّذِینَ اهْتَدَوْا زَادَهُمْ هُدًى وَآتَاهُمْ تَقْوَاهُمْ کسانی که هدایت شدند، خداوند هرچه بیشتر آنها را هدایت بخشید و بر هدایت آنها افزود و توفیق پرهیزگاری و تقوا پیشگی به آنها کرامت فرمود؛ این یکی از نوید بخش‌ترین آیات الهی است؛ خداوند متعال در این آیه شریفه، هدایت را که یکی از بزرگترین مواهب الهی است که خداوند به انسان عنایت کرده است، آن را با تقوا ملازم و قرین قرار داده است؛ پس بنابراین انسان تا تقوا نداشته باشد، از نعمت و موهبت هدایت برخوردار نخواهد بود.

امیدواریم خداوند متعال به همه ما توفیق کرامت بکند که بتوانیم ما هم در زمره تقوا پیشگان و هدایت یافتگان باشیم ان‌شاءالله.

بحثی که برای خطبه امروز در نظر گرفته‌ام، در خصوص شرائط تأثیر نصیحت است؛ اگر بخواهیم نصیحت و پند و اندرز، اثر خودش را بکند، باید چه کار بکنیم؟ این بحث، بحث بسیار کاربردی است؛ چرا که خدای متعال در جای جای قرآن نسبت به اندرز و موعظه حسنه، فرمایشات و آیاتی را دارد و حتی موعظه و پند باعث می‌شود که قلب انسان زنده بشود؛ حیات نورانی قلب انسان بواسطه پذیرش نصیحت و پند و اندرز است.

در سوره نمل آیه ۸۰ می‌فرماید: إِنَّکَ لَا تُسْمِعُ الْمَوْتَى وَلَا تُسْمِعُ الصُّمَّ الدُّعَاءَ إِذَا وَلَّوْا مُدْبِرِینَ آیه شریفه درباره کفار قریش است که می‌فرماید: همانا مسلماً خطاب به پیغمبر(ص) می‌فرماید: با اینکه پیامبر به حق و هادی مطلق هستی، نمی‌توانی مردگان را (این کفار که زنده هستند) ولی مردگان إِنَّکَ لَا تُسْمِعُ الْمَوْتَى اینجا غرض مرده فیزیکی نیست، مرده‌ای است که قلبش مرده است؛ کسی که ایمان ندارد و در قلبش کفر هست، قلبش زنده نیست، قلبش مرده است.

می‌فرماید که: نمی‌توان مردگانی که قلبشان مرده است را بشنوانی؛ یعنی نصیحتشان بکنی و آنها گوش بدهند، به گوششان چیزی فرو نمی‌رود و دعوت خود را به کسی که نمی‌خواهد دعوت تو را بپذیرد و از تو روی گردان است، نمی‌توانی دعوتت را بپذیرانی؛ اینها اجابت نخواهند کرد دعوت تو را ای پیغمبر!

فلذا می‌خواهم عرض بکنم من از این آیه این استنباط را می‌کنم که یکی از شرایط نصیحت پذیری، قابلیت قابل است، قابلیت قابل یعنی چه؟ یعنی اینکه طرف مقابل که می‌خواهد مخاطب موعظه و نصیحت قرار بگیرد و مخاطب موعظه باشد، باید خودش هم بخواهد؛ خودش هم التفاتی داشته باشد، تمایلی داشته باشد برای شنیدن این نصیحت و کافری که روی برگردان است از پیامبر و دعوت پیامبر را نمی‌پذیرد اصلا این قابلیت پذیرش نصیحت را ندارد؛ این نکته‌اش مهم است.

فلذا این خیلی مهم است که اولًا باید در بحث تأثیر پذیری نصیحت به گونه‌ای باشد که آن شخص قابلیت قبول نصیحت را داشته باشد، حالا نصیحت چگونه باشد و محتوای این نصیحت چه چیزی باشد، این هم یک نکته مهمی است؛ امام عسگری(علیه‌السلام) می فرماید: مَنْ وَعَظَ أَخَاهُ سِرّاً فَقَدْ زَانَهُ وَ مَنْ وَعَظَهُ عَلاَنِیَهً فَقَدْ شَانَهُ می‌فرماید: کسی که برادرش را پنهانی نصیحت کند، جلو همه به او موعظه نکند، تذکر ندهد؛ پس به تحقیق او را آراسته است؛ یعنی وقتی که نصیحتش می‌کند، عیبش را به او می‌گوید، راهش را جلو پایش می‌گذارد، از چاه برحذر می‌دارد، درواقع این را به آراستگی هدایت او را دعوت کرده است که موجب زینت او می‌شود، فَقَدْ زَانَهُ یعنی موجب زینتش می‌شود و آنکه برادر مؤمنش را آشکارا نصیحت و موعظه می‌کند، جلو همه شرمنده‌اش می‌کند، سرافکنده‌اش می‌کند، دارد عیبش را جلو همه می‌گوید.

پس بنابراین چگونگی نصیحت اینچنین باید باشد که اثرگذار باشد، جلوی همه نباید به او بگویی، بگذار وقتی کسی نباشد، خودت تنها با او باشی که او احساس بکند از روی دلسوزی به او بگویی والا اگر خدای نکرده ببیند جلوی دیگران او را نصیحت می‌کنی، تصور می‌کند که می‌خواهی مچ گیری بکنی، از تو نمی‌پذیرد؛ اما محتوای آن چه چیزی باشد؟ ما می‌خواهیم نصیحت بکنیم به چه چیزهایی نصیحت بکنیم، به چه چیزهایی پند و اندرز بدهیم؟ برای نصیحت کردن مایه کاری ما چه باشد؟

حدیثی است از وجود مقدس و نازنین رسول گرامی اسلام ختم انبیاء محمد مصطفی(ص) که می‌فرماید: درباره احادیث ما با یکدیگر گفتگو و مذاکره کنید، زیرا احادیث ما دلها را از آلودگی‌ها و زنگارها صیقل می‌دهد، همانا دلها مانند شمشیر زنگار می‌گیرند و صیقل آنها به حدیث است؛ پس بنابراین اگر می‌خواهیم دلهایمان را صیقل بدهیم، احادیث نورانی ائمه اطهار(ع)، پیغمبر(ص) را بین همدیگر گفتگو بکنیم؛ وقتی با همدیگر در یک جلسه‌ای هستیم، نشستی هست، بعد از مهمانی هست، به قول امروزی یک گعده‌ای هست، وقت را  بیخودی تلف نکنیم، با حرفهای بیهوده عمرمان را به بطالت نگذرانیم؛ از احادیث نورانی ائمه اطهار(ع)، از کلام آنها استفاده بکنیم.

من یک روایتی را می‌خواهم ذکر بکنم در انتهای بحث این خطبه که گاهی اوقات یک نصیحت سرنوشت انسان را عوض می‌کند، عاقبت انسان را ختم به خیر می‌کند، در کتاب شریف مکاسب شیخ اعظم شیخ مرتضی انصاری(اعلی الله مقام الشریف) حدیثی را ذکر می‌کند، در خصوص اعانت بر اثم، یعنی کمک کردن بر گناه؛ و به آیه شریفه وَلَا تَعَاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ تمسک پیدا می‌کند، می‌گوید: همکاری شما بر اساس گناه و دشمنی نباشد. تَعَاوَنُوا عَلَی الْبِرِّ وَالتَّقْوَی همکاری ها شما بر اساس برّ و تقوا باشد و بر اساس گناه و دشمنی با همدیگر، همکاری نکنید؛ این آیه شریفه را که ذکر می‌کند و تمسک به این آیه پیدا می کند برای اعانت نکردن، حدیثی را نقل می‌کند که به نظرم از امام صادق(علیه‌السلام) باشد، که آنجا می‌فرماید: هرآینه اگر بنی‌امیه کسی را نداشتند که به آنها صدقات را می‌دادند و آنها هم بنی‌امیه را یاری نمی‌کردند، حق ما ائمه سلب نمی‌شد و حق ما را نمی ربودند.

“من حقیقت یک قدری روی این حدیث دقت کردم و چون توجه مرا جلب کرد، رفتم دنبال کردم، اصل حدیث و کامل حدیث را پیدا کردم، خیلی حدیث شنیدنی است، این را بعنوان هدیه خدمت شما عرض می‌کنم چون اولین نمازجمعه بعد از نماز عید فطر هست ان‌شاءالله عیدی باشد.”

«در کتاب کافی و در کتاب مرآه العقول کاملا این حدیث بیان شده است که می‌فرماید: علی بن حمزه از شیعیان امام صادق (علیه‌السلام) نقل می‌کند که دوستی داشتم که از کاتبان بنی‌امیّه بود، در واقع حسابدار او بود، به تعبیر امروزی مثلا مسئول دبیرخانه آنها بود، مسئول ثبت کارهای مالی آنها بود، می‌گوید: آن دوستم به من گفت: از اباعبدالله(علیه‌السلام) چون کنیه امام صادق اباعبدالله (علیه‌السلام) بود از امام صادق(علیه‌السلام) برای من یک اذنی می‌گیری؟ من هم رفتم خدمت امام صادق(علیه‌السلام) و اذن ملاقات گرفتم و حضرت(علیه‌السلام) هم اذن ملاقات دادند، بعد علی بن حمزه می‌گوید که: این دوستم خدمت حضرت(علیه‌السلام) رسید، سلام کرد و نشست و گفت فدایت شوم من در خزانه داری بنی‌امیّه کار می‌کردم و ثروت زیادی به دست آوردم و برایم مهم نبود که این ثروت از کجا آمده است، حضرت فرمودند که: اگر بنی‌امیّه کسانی را که برای آنها بنویسند و مالیات جمع کنند و برای آنها جنگ بکنند و در گروه آنان حاضر بشوند، نمی‌یافتند حق ما را سلب نمی‌کردند؛ یعنی شما کمک دشمن ائمه(علیه‌السلام) کردید آنها هم بواسطه کمک شما حق ائمه(علیه‌السلام) را سلب کردند؛ خیلی این گناه بزرگی است که ما طاغوت را کمک بکنیم، دشمن خدا را کمک کنیم؛ یک گاهی اوقات انسانی وقتی منحرف می‌شود، انحرافش مربوط به شخص خودش تنها نمی‌شود، در جامعه اثرگذار است؛ جلوی ولایت را می‌گیرد.»

ادامه روایت می‌گوید که: اگر مردم آنها را به آنچه که در دست داشتند، ( بنی‌امیّه) را تنها  می‌گذاشتند و به اصطلاح آنها عِدّه و عُده‌ای نداشتند، اینچنین به ما ائمه اطهار(علیه‌السلام) ظلم نمی‌کردند و حق ما را نمی ربودند؛ بنی‌امیّه بواسطه کمک مردم توانستند حق ائمه(علیه‌السلام) را سلب کنند و غصب کنند.

آن دوست همین شیعه از امام صادق(علیه‌السلام) سؤال می‌کند که راه چاره‌ای برای خلاصی برای من سراغ داری؟ حضرت فرمود که: اگر بگویم انجام می‌دهی؟ اگر راه چاره و راهکار برایت بگویم تو انجام می‌دهی؟آن شخص گفت: بله! حضرت فرمود: از جمیع آنچه که در دیوان بنی‌امیّه به دست آورده‌ای خارج بشوی؛ یعنی همه اموالی را که از طریق بنی‌امیّه کسب کرده‌ای کنار بگذاری؛ بعد فرمود: صاحب هر مالی را که می‌شناسی به او برگردانی و اگر نمی‌شناسی صدقه بدهی.

حضرت فرمود: اگر این کار را بکنی من ضامن هستم، ببینید نکته‌اش را دقت کنید، من ضامن هستم که خداوند تو را به بهشت می‌برد؛ علی بن حمزه می‌گوید که: آن جوانی که همراه ما بود و مراجعه کرده بود به امام صادق(علیه‌السلام)سرش را پایین انداخت و مدت زیادی فکر کرد، بعد گفت فدایت شوم انجام می‌دهم؛ بعد می‌گوید که: آن جوان با ما به کوفه آمد و از همه اموال خود که در آن دیوان در کار کردن دم و دستگاه بنی‌امیّه کسب کرده بود، خارج شد می‌گفت: حتی لباسهایش را هم داد و گفت دیگر هیچ چیز برایش نماند.

علی بن حمزه می‌‎گوید: من و شیعیان یک پولی جمع کردیم و لباس برایش خریدیم و بعد از آن یک خرجی هم به او دادیم؛ بعد از مدتی آن جوان مریض شد، گفت: وقتی که عیادتش رفتیم در حال احتضار و جان کندن بود، می‌گوید: چشمانش را باز کرد و گفت: ابن حمزه والله صاحب تو به وعده‌اش  وفا کرد، منظور که امام صادق(علیه‌السلام) آن وعده‌ای که داده بود که اگر این کار را بکنی بهشت را برایت تضمین می‌کنم؛ این را گفت و تسلیم کرد و چشمش را بست و روح از بدنش مفارقت پیدا کرد؛ بعد علی بن حمزه می‌گوید: من و عده‌ای از شیعیان عهده دار کفن و دفن او شدیم و او را دفن کردیم و رفتیم به طرف مدینه خدمت امام صادق(علیه‌السلام) رسیدیم تا آقا نظرش به ما افتاد فرمودند: ابن حمزه والله؛ قسم خورد حضرت هان! والله برای دوستت وفا کردیم، عرض کردم والله خودش به هنگام مردن چنین گفت که: صاحبت برای ما به آن قولی که داده بود وفا کرد؛ ببینید نتیجه‌ای که می‌خواهم بگیرم پیروی کردن از ائمه اطهار(علیه‌السلام) یعنی عاقبت به خیری، یعنی رستگار شدن.

امیدواریم خدای متعال به ما توفیق بدهد که ما عاقبت به خیر بشویم و بتوانیم در همه عرصه‌های زندگی خود از دستورات و فرامین ائمه اطهار(علیه‌السلام) پیروی بکنیم.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ   ‌قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ  اللَّهُ الصَّمَدُ   لَمْ یَلِدْ وَلَمْ یُولَدْ   وَلَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُوًا أَحَدٌ

والسَّلامُ عَلَیْکُم ورَحْمَهُ‌اللهِ وَبَرَکاتُهُ

خطبه دوم:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ

عِبادَاللّه، بندگان خدا، خواهران و برادران ایمانی، اُوصِیکُم وَنَفسی بتَقوَى‌اللّه، همه شما و این بنده حقیر و کمترین را دعوت به رعایت تقوای الهی می‌نمایم.

امیرالمومنین(علیه‌السلام) می‌فرماید: خداترسی، سرلوحه زندگانی متقین و پرهیزگاران است؛ چون ترس از خدا بزرگترین و مهمترین عامل بازدارنده  از معصیت و گناه است.

امیدواریم خداوند متعال به همه ما توفیق تقوای الهی کرامت بفرماید.

نکته اولی که در خطبه دوم از نمازجمعه باید خدمت نمازگزاران عزیز، تقدیم کنم؛ هم فرمایشات مقام معظم رهبری در خطبه‌های نماز عید سعید فطر بود و هم در دیداری که با مسئولین و مهمانان خارجی داشتند، خیلی کوتاه و مختصر نکات مهم و کلیدی این دو تا سخنرانی و خطبه را خدمت عزیزان عرض می‌کنم.

جلوه اولی که در این سخنرانی‌ها و خطبه‌های نماز عید بود اتحاد و همبستگی که خیلی حضرت آقا روی آن تأکید فرمودند که اگر بشود سه تا راهبرد برای این تعریف کردند که چه طوری می‌شود ما در جامعه اتحاد و همبستگی را نهادینه بکنیم؟

راهبرد اول: تقویت اراده ملی در حل مشکلات کشور است، وقتی یک مشکل کشور ملی می‌شود، فراگیر می‌شود، باید در مقابل آن یک اراده ملی باشد، یک عزم و اراده ملی باشد برای آن حل مشکل؛ نمی‌شود مثلاً مجلس یک چیز بگوید، دولت یک چیز بگوید، قوه قضاییه یک چیز بگوید, نه باید یک اراده ملی در حل مشکلات باشد، باید رسانه‌ها، رادیو، تلویزیون، خواص، نخبگان، دانشمندان، حوزویان، دانشگاهیان همه یک صدا بشوند، یک اراده و عزم ملی می‌خواهد.

جنگ اراده‌ها یکی از ابعاد جنگ نرم دشمن است که در زمان حاضر، ما می‌بینیم جبهه استکبار جهانی، تمام قدرت اراده خودش را تجمیع کرده است تا خواسته‌های شیطانی خود را بر ملت ما تحمیل کند و به اهداف شوم خودش برسد؛ اینکه دیگر روشن و واضح است؛ راه مقابله با این جنگ نرم دشمن و نقشه دشمن، تقویت اراده فردی و جمعی است، البته با بهره‌گیری از معنویت، توکل به خدا، امانتداری، تلاش و کوشش، جهاد و همچنین تقوا و خدا ترسی؛ باید بر این اساس این کار صورت بگیرد.

راهبرد دوم که مقام معظم رهبری فرمودند: همکاری و همدلی و هم افزایی ملی است، هم عزم و اراده باید باشد، هم همکاری باید باشد، یعنی تحقق پیدا بکند این عزم و اراده ملی؛ فرمودند یک راهبرد بسیار مهم و اساسی همکاری همه مسئولان کشور، در نیروهای سه گانه است؛ قوای سه‌گانه باید با همدیگر کنار بیایند؛ اصل بر این باشد مشکلات مردم را حل بکنند و مشکل مردم با همکاری سه قوه حل می‌شود؛ نمی‌شود دولت یک لایحه بدهد مجلس قبول نکند، مجلس بگوید مثلا ما لایحه می‌دهیم، لایحه را قبول می‌کنیم، قوه قضاییه و دولت لایحه در آن مورد ندهند.

به هرحال این روال کاری که معمولا برای حل مشکلات کشور بین قوا هست حضرت آقا  می‌فرماید باید با همدیگر همدلی و همکاری و هم افزایی ملی داشته باشند و تأکید کردند به همکاری سه قوه با هم، خیلی مهم است؛ جلسات سران قوا وقتی گرفته می‌شود، باید نتیجه‌اش این بشود که  همدیگر را پوشش بدهند، کمک کار همدیگر باشند، مجلس کمک کار دولت باشند، دولت کمک کار مجلس باشد، قوه قضائیه کمک کار هردوی آنها باشد.

فلذا اگر اینجوری شد، مشکلات کشور حل می‌شود؛ مشکلات کشور لاینحل نیست، قابل حل است؛ فقط همت و همکاری می‌خواهد.

راهبرد سومی که حضرت آقا بیان کردند تمرکز جمعی بر حل مسئله و پرهیز از حاشیه افکنی؛ مشکلات اصلی را نگاه کنید، فعلا مسائل حاشیه را کنار بگذارید، دشمن با تمام قوا صف‌آرایی کرده است در مقابل ملت ایران، در این جنگ نرم و ترکیبی؛ فرمودند: تمرکز برحل مسئله به معنای سرگرم و مشغول نشدن به حواشی است.

بعد فرمودند: حواشی همیشه کار دشمن نیست، گاهی اوقات در اثر غفلت و انگیزه‌های گوناگون در اطراف یک کاری، یک حرکتی، یک شخصیتی، یک مدیری، این حواشی درست می‌شود؛ حالا مسئولین باید بچسبند به این حواشی؟ و دائم با همدیگر جر و بحث بکنند؟ نه به درد نمی‌خورد! ببینید مشکل چیست فعلا این جر و بحثها را کنار بگذارید.

فرمودند که نباید سرگرم این حواشی شد، نه مردم به این حواشی اهمیت بدهند، نه مسئولان خودشان را مشغول این حواشی بکنند؛ این خیلی مهم است، همه باید متمرکز بشوند، روی حل مشکلات اساسی کشور، اگر اینجور شد ما می‌توانیم مشکلات را حل بکنیم، ولی نه اگر پرداختیم به حواشی و متن را رها کردیم، چندان توفیقی پیدا نخواهیم کرد.

بحث بعدی که حضرت آقا در فرمایشاتشان در دیداری که داشتند با مهمانان خارجی و مسئولان، تمرکز بر حمایت از مردم فلسطین است فرمودند: جبهه مقاومت کار خودش را انجام می‌دهد و خیلی ارزشمند است ولی باید کمک مردم فلسطین بکنیم، بعنوان بالاترین مدعیان قضیه فلسطین و قدس باید به آنها کمک کنیم و تمرکز پیدا بکنیم.

امروز دنیای اسلام درباره فلسطین باید کمک به نیروهای داخلی فلسطین را بعنوان یک راهبرد قرار بدهد، در تقویتی که آن عناصری که در داخل فلسطین هستند و مبارزه می‌کنند و جان خودشان را به کف دست گرفتند، باید آنها کمک بشوند؛ این هم از نظر راهبردی که حضرت آقا فرمودند.

بعد فرمودند درباره رژیم جعلی و موقت رژیم صهیونیستی، اسرائیل غاصب فرمودند و تأکید نمودند که زوال محسوس رژیم صهیونیستی و کاهش مشهود قدرت بازدارندگی آنها به چشم دیده می‌شود، دیگر اسرائیل آن قدرت بازدارنده سابق را ندارد و نمی‌تواند جلوی پیشرفت جبهه مقاومت را بگیرد، نمی‌تواند جلوی فلسطین را بگیرد، نمی‌تواند جلوی انتفاضه را بگیرد، بازدارندگی خود را ازدست داده است؛ چون ضعیف شده است، دارد مضمحل می‌شود؛ چیزی نمانده است که ان‌شاءالله تعالی یک روزی ما در اخبار بشنویم که اسرائیل، این رژیم غاصب، این رژیم کودک کش، این رژیم جنایتکار از صفحه جغرافیای کره زمین پاک شده است.(تکبیر نمازگزاران)

مطلب دیگری که باز از شکست آمریکاست در این جنگ ترکیبی در هفته گذشته همین چند روز قبل، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی خبر داد که زیردریایی هسته‌ای آمریکا در سکوت کامل رادیویی، در زیر آب در حال نزدیک شدن و عبور از آبهای سرزمینی ایران است که توسط زیردریایی تمام ایرانی فاتح، رصد می‌شود و با انجام مانورهای خاص او را مجبور می‌کند که به سطح آب بیاید؛ چون زیردریایی اینجوری است که وقتی می‌خواهد از یک آب راه بین مللی عبور بکنند، باید حتما قانون دریایی این است که باید بیاد در سطح و عبور کند، حق ندارد از زیر آب عبور بکند که آمریکا می‌خواست این شیطنت را بکند ولی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی با قدرت جلوی این کارش را گرفت و وادارش کرد بیاید روی آب و این یک پیروزی برای ارتش جمهوری اسلامی بود و یک شکست برای دشمنان ما و آمریکا.(تکبیر نمازگزاران).

باید در تمام ابعاد این جنگ ترکیبی که ما با دشمن داریم، قوی و منسجم عمل کنیم، از مناسبات بین المللی گرفته، مثل همین بن بست شکنی که در رابطه با روابط ایران و عربستان بود که بحمدالله باز یک پیروزی بزرگ برای نظام مقدس جمهوری اسلامی بود؛ تا مقابله و دور زدن تحریمها و دیگر ابعاد جنگ ترکیبی؛ حالا من نمی‌خواهم به همه اشاره بکنم، باید قوی باشیم.

حضرت آقا فرمود ایران قوی، ما اگر قوی بودیم، کسی نمی‌تواند به ما زور بگوید؛ ما اگر در مقابل دشمن ایستادگی کردیم، به زانو درنیامدیم، تسلیم نشدیم، ایران قوی داشتیم، می‌توانیم سربلند، عزتمند زندگی بکنیم؛ آن وقت می‌توانیم ادعا بکنیم کشوری قوی داریم، اقتصادی قوی داریم، بتوانیم گرانی و تورم را مهار کنیم، تولید را بالا ببریم، ایجاد اشتغال بکنیم، اینها از ابعاد ایران قوی است؛ شعار ما ایران قوی است که باید جامه عمل بپوشد؛ در همه عرصه‌ها، در عرصه سیاسی، در عرصه بین الملل، در عرصه اقتصادی، در عرصه اجتماعی، در عرصه فرهنگی.

مطلب دیگری که من می‌خواهم عرض بکنم یکی از حضرات علمای ائمه جمعه که از اعضای مجلس خبرگان هم هست به من زنگ زد گفت که برای هشتم شوال که سالروز تخریب ائمه بقیع است با توجه به این توافقهایی که با عربستان داشتیم، شما در خطبه‌ها صحبت می‌کنید یا نمی‌کنید؟ با ما مشورت می‌کرد، من گفتم قطعا صحبت می‌کنم؛ چون ما یک اصولی داریم، اصول اعتقادی، هرگز از آن چشم نمی‌پوشیم؛ منتها با رویکرد دیگری صحبت ‌کنیم؛ به هرحال این را بعنوان مقدمه عرض کردم؛ هشتم شوال سال ۱۳۴۴ قمری مطابق با ۳۱ فروردین ۱۳۰۵ شمسی مراقد و بارگاه ائمه بقیع(ع) که آنجا ما چهار تا امام داریم، امام مجتبی(علیه‌السلام)  امام زین العابدین(علیه‌السلام)  امام باقر(علیه‌السلام) و امام صادق (علیه‌السلام) به فتوای ۱۵ نفر از مفتیان وهابی تخریب شد؛ چون بقعه و بارگاه اینها داشتند؛ بقیع برای ما خیلی اهمیت دارد، این جور نیست که مثلا توافق سیاسی شده است که ما از اصول اعتقادات خود بگذریم؛ نه!

پیغمبر اکرم حضرت ختم انبیاء محمد مصطفی(ص) می‌فرمودند که: هرگاه مردم در روز قیامت محشور شوند، من در زمره اهل بقیع برانگیخته می‌شوم؛ یعنی اینقدر مهم است؛ بقیع علاوه بر چهارتا امام معصومی که ذکر شد، تعدادی از دختران پیامبر(ص) عمه‌های پیامبر(ص) و اسماعیل فرزند امام صادق (علیه‌السلام) و قبر ابراهیم فرزند پیامبر(ص) و قبور اصحاب و تابعین و ارحام پیامبر(ص)  در آنجاست و قبرستان مهمی است برای ما، شخصیتهای بزرگی آنجا هستند.

فلذا یکی از مطالبات لایتغیر ما، توجه به بازسازی مراقد شریف بقیع است و خوشبختانه دولت سعودی که تغییر رویکرد داده است امیدواریم به این مطالبه ما اهمیت بدهد، ما نیز این مطالبه را از او می‌کنیم، و از این مطالبه نمی‌گذریم؛ امیدواریم که ان‌شاءالله که این هم جامه عمل بپوشد و ما یک روزی شاهد باشیم وقتی می‌رویم مدینه زیارت، ان‌شاءالله بقیع را با بقعه و بارگاه زیارت بکنیم.

روز معلم را هم داریم و سالروز شهادت استاد مطهری را هم داریم که باز روز بسیار مهمی است که باید سالروز شهادت استاد مطهری و روز بزرگداشت مقام معلم را به همه معلمین عزیز تبریک بگوییم و گرامی بداریم؛ حقیقتاً شهید مطهری مغز متفکر انقلاب اسلامی بود و اگر او را بعنوان شهید جهاد تبیین نامگذاری بکنیم، اغراق نکرده‌ایم؛ امیدواریم که خداوند این شهید والا مقام را با اولیاءالله محشور بگرداند.

روز جهانی کار و کارگر را هم داریم که یک روز بسیار مهم است؛ کارگران باید بعنوان رزمندگان عرصه جهاد اقتصادی مورد تکریم و احترام عملی نه شعاری، قرار بگیرند؛ برای حل مشکلات اقتصادی و پیشرفت در اقتصاد کشور، این مسئله یک ضرورت اجتناب ناپذیر است؛ چرا که کارگران ستون فقرات اقتصاد کشور هستند و نقش مؤثری در پیروزی انقلاب اسلامی هم داشتند؛ باید به اینها رسیدگی بشود؛ به حقوق آنها، به دستمزدهای آنها، به بیمه آنها، به خدماتی که به اینها باید صورت بگیرد، توجه بشود؛ اگر اینها دلگرم باشند که در کارخانه‌ها و مراکز تولیدی با همت بیشتری کار می کنند و نتیجه‌اش برای اقتصاد کشور است.

از سفر هفتم ریاست محترم جمهور آیت‌الله رئیسی که به خوزستان داشتند و معاونین ایشان و مدیرانی که همراه او بودند، تشکر می‌کنیم و از عنایت ایشان به شمال خوزستان و اندیمشک و دزفول سپاسگذاری می‌کنیم که لطف داشتند؛ مردم متدین و ولایتمدار دزفول از بنده درخواست می‌کردند، ای کاش ما هم مثل مردم شهید پرور و ولایتمدار اندیمشک توفیق زیارت رئیس جمهور مردمی و محبوب نصیبمان می‌شد.

خلاصه این گلایه وارد است به کسانی که برنامه ریزی کردند؛ مردم متدین دزفول در هر دو انتخابات ریاست جمهوری، چه این انتخابات که آقای رئیسی بعنوان رئیس جمهور انتخاب شد و چه در انتخابات قبلی که انتخاب نشد؛ در هر دو انتخابات، بیشترین رأی را به آقای رئیسی دادند و من خودم عرض بکنم من در کار بودم، همین باعث بعضی از کم‌لطفی‌های دولت قبلی نسبت به مردم دزفول شد؛ این مردم شایسته تکریم هستند، شایسته قدرشناسی هستند.

البته با اینکه ورود ایشان به خوزستان از فرودگاه دزفول بود، به بنده حقیر مجالی ندادند، حالا یا در سبزقبا یا در جای دیگر که مثلاً از طرف مردم دزفول به ایشان خوش‌آمد رسمی بگویم، البته که خصوصی خدمت ایشان رسیدیم  و به ایشان خوش‌آمد گفتیم؛ منتها رسمی بتوانم از این تریبون به ایشان خوش‌آمد رسمی بگویم و در رسانه ها پخش بکنند، نبود؛ این هم یک نکته دیگر بود؛ البته آمدند در امام زاده سبزقبا و خانواده معزز شهدا را مورد تفقد و لطف و محبت قرار دادند، دیداری بسیار صمیمی داشتند، به مشکلاتشان شخصاً رسیدگی کردند.

اشخاصی هم با تماس می‌گرفتند و می‌گفتند مگر شما در مراسم استقبال سفر رئیس جمهور نیستید؟ حضور ندارید؟ گفتم چرا هستم از همان کله سحر که رفتیم فرودگاه برای استقبال بودیم تا وقتی که از دزفول رفتند به طرف اندیمشک؛ خُب انتظار ما از صدا و سیما این است که به گونه‌ای برای مردم گزارش بدهند و تصاویر را پخش کنند که برای مردم ابهامی پیش نیاید؛ این کار رسانه‌ای خیلی کار حساسی است، مردم رسانه را زیرذره بین دارند؛ مردم اینها را بعنوان احترام به خودشان حساب می‌کنند؛ من خواهش می‌کنم این جهات رعایت بشود و این گلایه‌های دوستانه‌ای است؛ من از طرف مردم بعنوان زبان گویای مردم دارم گلایه می‌کنم.

تسلیت شهادت آیت الله سلیمانی را هم داریم که دو سه روز پیش در شمال کشور مورد حمله قرار گرفت و به شهادت رسید؛ خداوند ان‌شاءالله ایشان با اولیاءالله محشور بگرداند.

تشکر از همه دست‌اندرکاران برگزاری نماز باشکوه عید سعید فطر که هم در تهران بسیار باشکوه برگزار شد، هم در همه کشور و مخصوصاً در دزفول که خیلی باشکوه برگزار شد من تشکر می‌کنم از همه دست‌اندرکاران، از بسیج، نیروی انتظامی، ارتش، از شهرداری، مؤسسه فرهنگی ثارالله به خاطر فرشهای حسینیه ثارالله و همه کسانی که دستی داشتند، حالا ممکن است کسی را اسم نبرم باعث گلایه می‌شود از گروههای جهادی، موکبداران که آنجا آمدند موکب زدند و پذیرایی کردند از نمازگزاران امیدواریم ان‌شاءالله خداوند به ما توفیق بدهد که این نماز باشکوه را هر سال زنده باشیم و خدای متعال را عبادت بکنیم و هرچه باشکوه‌تر برگزار بکنیم.

پروردگارا بارالها به مقربان درگاهت قسمت می‌دهیم اسلام و مسلمانان نصرت کرامت بفرما…

دشمنان اسلام خوار و ذلیل و نیست و نابود بگردان…

پروردگارا مکر و حیله آنها را به خودشان برگردان….

شهدای ما و امام شهیدان با سید‌الشهدا محشور بفرما…

خدایا این انقلاب را که زمینه ساز ظهور حجت حق است به انقلاب امام زمان(عج) متصل بگردان..

در فرج مولایمان امام زمان(عج) تعجیل بفرما…

لباس عافیت و تندرستی بر تن بیماران مخصوصاً بیماران مدنظر بپوشان…

پروردگارا مشکلات جوانان ما را حل بفرما…

پروردگارا دعاهای ما را مستجاب بگردان.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ  إِنَّا أَعْطَیْنَاکَ الْکَوْثَرَ  فصَلِّ لِرَبِّکَ وَانْحَرْ  إِنَّ شَانِئَکَ هُوَ الْأَبْتَرُ

وَالسَّلامُ عَلَیْکُم ورَحْمَهُ اللهِ وَبَرَکاتُهُ