به گزارش پایگاه اطلاع رسانی “مجد دز” در سومین جمعه از ماه مبارک رمضان؛ نماز عبادی سیاسی جمعه دزفول با حضور اقشار مختلف مردم متدین و ولایت مدار دزفول، به امامت حجهالاسلام والمسلمین شیخ حسین عبداللهی امام جمعه موقت دزفول با رعایت شیوهنامههای بهداشتی در مصلای امام علی(ع) قرارگاه فرهنگی این شهرستان برگزار شد.
اهمیت دعا و جایگاه آن در زندگی مردم از منظر امام سجاد علیه السلام
خطیب نمازجمعه دزفول در خطبه اول نماز ضمن دعوت به رعایت اوامر الهی و نگه داشتن حریم خداوندی به تبیین اهمیت دعا و جایگاه آن در زندگی مردم پرداخت و گفت: دعا یکی از پرتیراژترین کلماتی است که انسانها در لحظات سختی، خوشی و مریضی بر سر زبان میآورند و با خدای خود به راز و نیاز میپردازند.
دعا یک مقوله منفعلانه به دور از زندگی نیست، بلکه دعا ظرفیتی است برای ساختن انسان از نو
امام جمعه موقت دزفول افزود: دعا یک مقوله منفعلانه به دور از زندگی نیست، بلکه دعا ظرفیتی است برای ساختن انسان از نو.
وی ادامه داد: افرادی فکر میکنند دعا یک ارتباط یک سویه مخلوق با خالق و بدون هیچگونه فعالیّت است که این نگرش اشتباه است.
اصلیترین بازیگر میدان دعا مخلوق است
امام جمعه موقت دزفول اصلیترین بازیگر میدان دعا را مخلوق دانست و از انسان به عنوان یکی از مهمترین عناصر دعا نام برد.
تبیین راه گفتگو با پروردگار از منظر امام سجاد علیه السلام
وی با تبیین راه گفتگو با پروردگار از منظر امام سجاد علیه السلام گفت: در دعای ابوحمزه ثمالی امام سجاد(ع) در نجوا با خدای متعال، خود را مورد آسیب شناسی قرار میدهد.
امام سجاد(ع) به دعا خوانان و شب زنده داران یاد میدهد در مقوله دعا، خودت را فراموش نکن
امام جمعه موقت دزفول افزود: آن حضرت به دعا خوانان و شب زنده داران یاد میدهد در مقوله دعا، خودت را فراموش نکن؛ بلکه به حالات روحانی و نفسانی دعا و بعد سیاسی و اجتماعی آن در وجود خود بپرداز.
وی تأکید کرد: در برابر ظالمان اجتماعی مانند افرادی که مردم را چپاول و بازار را احتکار میکنند و یا افرادی که قانون را دور میزنند و حرمت مردم را نگه نمیدارند نباید سکوت کرد بلکه باید از آمران به معروف و از ناهیان از منکر و همواره مایه خیر و برکت برای همه مردم بود.
راه حضور قلب در نماز و تقویت ایمان و عبودیت و بندگی پروردگار انجام واجبات و ترک محرمات و دلسوزی برای خلق است
خطیب موقت نماز جمعه دزفول راه حضور قلب در نماز و تقویت ایمان و عبودیت و بندگی پروردگار را انجام واجبات و ترک محرمات و دلسوزی برای خلق دانست و افزود: باید انسان برای ترک نواقص خود دست در دست خدا بگذارد و پروردگار را به استمداد بطلبد.
توصیه به مطالعه کتاب المراقبات عارف بزرگ مرحوم میرزا جواد تبریزی
امام جمعه موقت دزفول در جمع بندی این خطبه مطالعه کتاب المراقبات عارف بزرگ مرحوم میرزا جواد تبریزی را به نمازگزاران توصیه کرد.
خطبه دوم: ضربت خوردن و شهادت امیرالمومنین(ع) از حوادث عبرت آمیز تاریخی است
حجهالاسلام والمسلمین عبداللهی درخطبه دوم ضمن دعوت به رعایت تقوای الهی فرارسیدن لیالی قدر را گرامی داشت و اظهار کرد: ضربت خوردن و شهادت امیرالمومنین(ع) از حوادث عبرت آمیز تاریخی است که جا دارد از تاریخ زندگی فردی، اجتماعی، سیاسی و خانوادگی ایشان تبیین و از زندگی سراسر درس امام علی(ع) عبرت بگیریم.
ماه رمضان باید سکانداران جامعه را از خواب غفلت بیدار کند
امام جمعه موقت دزفول به سخنرانی مقام معظم رهبری همزمان با ۱۳ رمضان در جمع مسئولان اشاره کرد و افزود: ماه رمضان باید سکانداران جامعه را از خواب غفلت بیدار کند.
وظیفه مسئولان خدمت به مردم است؛ مسئول باید همیشه خود را در محضر خدا ببیند و از باندبازی پرهیز کند
حجهالاسلام والمسلمین عبداللهی با بیان اینکه مردم به ویژه مسئولان در این روزها به دلی محکم، قلبی ایستاده و استقامت بالا نیاز دارند، گفت: وظیفه مسئولان خدمت به مردم است؛ مسئول باید همیشه خود را در محضر خدا ببیند و از باندبازی پرهیز کند.
افراد دارای قدرت سزاوارترین کسانی هستند که باید خدمت کنند
امام جمعه موقت دزفول ماه رمضان را ماه ذکر خدا و قرائت قرآن دانست و افزود: افراد دارای قدرت سزاوارترین کسانی هستند که باید خدمت کنند.
کارشناسان باید طرحی برای عدالت بنیان کردن اقتصاد کشور ارائه دهند
امام جمعه موقت دزفول گفت: کارشناسان باید طرحی برای عدالت بنیان کردن اقتصاد کشور ارائه دهند زیرا وضعیت اقتصادی موجود فشار زیادی را به مردم وارد کرده است.
معیشت ارتباط مستقیمی با فرهنگ دارد که باید مورد توجه قرار گیرد
امام جمعه دزفول افزود: اقتصاد نابسامان، فرهنگ نابسامان تولید میکند؛ معیشت نیز ارتباط مستقیمی با فرهنگ دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
تورم روی نظام توزیع درآمدها اثر ناموزون گذاشته است
وی ادامه داد: تورم روی نظام توزیع درآمدها اثر ناموزون گذاشته، سفره مردم را خالی و آرامش روحی مردم را مختل کرده است.
امام جمعه موقت دزفول اظهار کرد: جوان ایرانی با هزار بدبختی مبلغی جمع میکند تا خودرو بخرد، جهیزیه بخرد و قسطی برای مسکن فراهم کند که با موجی از تورم آرزوهایش بر باد میروند.
پایین آمدن ارزش پول ملی تا این حد، بسیار زشت است
وی با بیان اینکه پایین آمدن ارزش پول ملی تا این حد، بسیار زشت است، افزود: خانوادههای ایرانی جرأت ندارند پول پس انداز کنند و برای فرار از تورم به سرعت کالا خریداری میکنند.
مسئولان باید با نگرش رشد تولید تا پایان سال، برنامه ریزی و مردم را در تولید سهیم کنند
حجهالاسلام والمسلمین عبدالهی با تأکید بر اینکه اولویت رشد تولید صرفا با نوشته شدن در سربرگ نامهها محقق نمیشود، گفت: مسئولان باید با نگرش رشد تولید تا پایان سال، برنامه ریزی و مردم را در تولید سهیم کنند.
نباید امکانات در اختیار عدهای محدود باشد
وی افزود: نباید امکانات در اختیار عدهای محدود باشد؛ سازمان برنامه و بودجه و تشکیلات دولتی باید فکری برای این وضعیت کنند.
مبارزه با فساد ضروری است
امام جمعه موقت دزفول با تأکید بر ضرورت مبارزه با فساد اظهار کرد: فساد مردم را ناامید و میل به سلامت را کاهش میدهد.
وی از پایین بودن سطح بهره وری در کشور انتقاد کرد و افزود: قرار بود سه درصد از رشد هشت درصدی کشور با بالابردن سطح بهره وری از آب، برق و انرژی محقق شود که هیچ کدام محقق نشد.
شرکتهای بزرگ دولتی به دلارمحوری دامن میزنند و به ریال کشورمان سرکوفت میزنند
امام جمعه موقت دزفول با بیان اینکه مصرف بالای انرژی و بهره وری پایین به معنای رکود است، گفت: شرکتهای بزرگ دولتی به دلارمحوری دامن میزنند و به ریال کشورمان سرکوفت میزنند.
برخی شرکتها محصولات خود را با ریال خریداری و با نرخ دلار به فروش میرسانند
وی افزود: برخی شرکتها محصولات خود را با ریال خریداری و با نرخ دلار به فروش میرسانند که این موضوع صدای مقام معظم رهبری را نیز درآورده است.
باید جنس به گونهای در کشور تولید شود که از قاچاق جلوگیری شود
امام جمعه موقت دزفول تأکید کرد: باید جنس به گونهای در کشور تولید شود که از قاچاق جلوگیری شود؛ شمشیر مبارزه با قاچاق را باید تیز کرد.
وی افزود: این شرکتها باید در سال مهار تورم بدون تعارف تکلیف خود را با مردم، دولت و سیاستهای کلی نظام اعلام کنند.
حجهالاسلام والمسلمین عبدالهی بیان کرد: نمونه بارز دلارمحوری، اعلام قیمت شورای رقابت برای گران تر شدن ۴۰ درصدی خودرو است که به معنای خرد کردن ستون فقرات خانواده ایرانی و عصبانی کردن مردم است؛ این شرکتها حلبیهای تولیدی را میلیاردی به مردم تحمیل میکنند.
ابراز خرسندی از موضع گیری معاون اول رییس جمهور در خصوص قیمت گذاری جدید خودرو
امام جمعه موقت دزفول از موضع گیری معاون اول رییس جمهور در خصوص قیمت گذاری جدید خودرو ابراز خرسندی کرد و گفت: اقتصاددانان باید با قاطعیت حرف بزنند تا سلطه خودروهای کشور شکسته شود زیرا سیاستهای خودرویی، مردم را آزرده خاطر کرده است.
وی ادامه داد: برای مملکت اسلامی زشت است که حرص داشتن خودرویی با کیفیت پایین به دل مردم بماند؛ کمر مردم زیربار گرانی خودرو و قطعات آن خرد شده است.
تحولات جهانی در جهت تضعیف چهره دشمنان جمهوری اسلامی است
خطیب نماز جمعه دزفول گفت: این تغییر در راستای تضعیف چهره دشمنان است که دستگاه دیپلماسی باید از این موضوع استفاده کند زیرا آمریکای ترامپ از آمریکای اوباما ضعیفتر شده چون دوقطبی و بلای جانشان شده است.
آمریکا با زور و ارعاب و تهدید میخواست هستهای را به سود خود جلو ببرد ولی نتوانست
وی با بیان اینکه اکنون جمهوری اسلامی با کشورهای عربی ارتباط برقرار کرده است، افزود: آمریکا با زور و ارعاب و تهدید میخواست هستهای را به سود خود جلو ببرد ولی نتوانست.
امام جمعه موقت دزفول بیان کرد: دشمن در فتنه پاییز سال گذشته با شعار زن، زندگی، آزادی میخواست در کشورمان موش بدواند البته این دلسوزی نیست.
آزادی زن ایرانی در عرصههای کلان علمی، فرهنگی و ورزشی قابل مشاهده است
وی با بیان اینکه آزادی زن ایرانی در عرصههای کلان علمی، فرهنگی و ورزشی قابل مشاهده است، افزود: در دسترس قراردادن زن، هوسبازی مرد را به همراه دارد که ترس و واهمه همیشگی زنان خارجی نتیجه آن است.
امر به معروف و نهی از منکر با رعایت ادب انجام شود
حجهالاسلام والمسلمین عبدالهی گفت: زیرساختهای قانونی و مدنی برای حجاب باید فراهم شوند البته با پاشیدن ماست بر زن بیحجاب مخالفیم؛ امر به معروف و نهی از منکر با رعایت ادب باید انجام شود.
وی با بیان اینکه هنوز ریل گذاری مناسبی برای امربه معروف و حجاب صورت نگرفته است، گفت: پارادوکسی در این خصوص وجود دارد که باید به وحدتی در این خصوص برسیم.
توصیه به مطالعه کتاب الغارات که حاوی مطالبی گزیده از زندگانی امیرالمؤمنین حضرت علی(ع) است
امام جمعه موقت دزفول همچنین میلاد امام حسن مجتبی(ع) را تبریک گفت و مطالعه کتاب الغارات را که حاوی مطالبی گزیده از زندگانی امیرالمؤمنین حضرت علی(ع) است به نماز گزاران توصیه کرد.
کمک به مؤسسه قرآنی بیت الحزان دزفول
امام جمعه دزفول همچنین از نماز گزاران خواست به مؤسسه قرآنی بیت الحزان دزفول که تا کنون ۸۰ حافظ جزءهای مختلف قرآن را در سطح کشور تربیت کرده است کمک کنند.
تقدیر از فرماندار قدیم و توفیق خدمتگزاری به سرپرست فرمانداری جدید
امام جمعه موقت دزفول در پایان این خطبه افزود: علی فرهمندپور فرماندار دزفول روز گذشته تودیع شد که از زحمات ایشان قدردانی میشود ضمن اینکه علیرضا خردمند به عنوان سرپرست فرمانداری معرفی شد و امیدواریم در خدمتگزاری به مردم موفق باشند.
متن کامل خطبهها:
خطبه اول:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
عِبادالله اُوصِیکُم وَ نَفسی بتَقوَى اللّه و اتّباع أَمْرِهِ وَ نَهْیِهِ
بندگان خوب خداوند، روزه داران عزیز، در آغاز خطبه اول، ابتدا خودم و سپس شما را به رعایت اوامر الهی و نگه داشتن حریم خداوندی توصیه میکنم.
خدا را سپاسگزاریم که توفیق عنایت کرد تا اینجای ماه مبارک رمضان را روزه دار باشیم و از فیوضات و برکات این ماه بهرهمند بشویم؛ در این خطبه به تناسب حال و هوای ماه مبارک رمضان از یک طرف و فرا رسیدن شبهای قدر از طرف دیگر و اهمیّت موضوع دعا از طرف سوم، موضوع این خطبه را متمرکز میکنم بر مقوله دعا.
دعا یکی از پر تیراژترین کلماتی است که ما متدینین بر سر زبانهایمان میآوریم، همان طوری که سلام و احوالپرسی را زیاد در روز داریم، ما اگر از هم میخواهیم جدا بشویم هم کنار خداحافظی التماس دعا میگوییم؛ در لحظات، آنات، سختیها، خوشیها، گرفتاریها، مریضیها، غمها، شادیها، معمولاً مؤمنین دستشان به دعا بلند است و مقوله دعا در تار و پود زندگی ما وارد است.
اما دعا واقعاً چیست برادران، خواهران؟! آن طوری که باید مقوله دعا را بشکافیم، کمتر به ماهیّت دعا، ما پرداختهایم؛ علمای ما، بزرگان ما، دانشمندان علوم دینی ما، فرمودهاند که در حقیقت دعا یعنی مکث بر شخصیّت خود، یعنی درنگ کردن بر روحیّات خود، دعا یعنی آنچه هستیم و نیستیم در خلوتی یا در جمعی بنشینیم، آن را بر روی کاغذ بریزیم و ببینیم چه نمرهای به خودمان میدهیم، این میشود دعا.
دعا نشستن یک طرفه نیست، دعا یک مقوله منفعلانه به دور از عرصههای مختلف زندگی نیست، دعا یعنی ساختن انسان از نو، این قدرت و این ظرفیّت در مقوله دعا وجود دارد، علمای ما به ما یاد دادند دعا یعنی جهش، دعا یعنی تغییر، دعا یعنی شوریدن، اشتباه میکنند کسانی که فکر میکنند دعا یعنی یک ارتباط یک سویه مخلوق با خالق، بدون هیچگونه فعالیّت و فعل و انفعالی از سوی مخلوق، این اشتباه است.
اصلیترین بازیگر میدان دعا، مخلوق است؛ یکی از مهمترین عناصر دعا، خود انسان است؛ دعا یعنی شوریدن، شوریدن بر علیه خود، دعا یعنی جهش، جهش برای تغییر بنیادین از نو، دعا یعنی دست در دست خدا قرار بدهیم و با او پیمان تغییر ببندیم.
خدایا در این شبهای قدر و در این سحرهای ماه مبارک رمضان، از کمیها و کاستیهای خودم گلایهمندم؛ حرف بزنیم با خدا، نجوا بکنیم با خدا…
خدایا در زندگی من کم و کاستیهای اخلاقی وجود دارد، خدایا دوست دارم خودم را برسانم، به من توفیق بده؛ آن کسی که باید همت کند برای رسیدن، خود انسان است و البته به مدد و توفیق الهی.
این نوع دعا خواهرم برادرم! روزه داران محترم! یک نگاه آسیب شناسانه است، برای اینکه از خودم حرف نزنم، سخنم را متصل به معدن وحی بکنم، سخنم را متصل به معدن رسالت بکنم، به اهل بیت(ع) بکنم، بیایید یک سری بزنیم به دعای ابوحمزه ثمالی، ببینیم امام سجاد(علیه السلام) چطور با خدا حرف میزند؟ آیا امام سجاد(علیه السلام) بعنوان یک داعی و یک دعا کننده، یک عنصر منفعل و یک سویه است دعای او، یا نه در مقوله دعا امام سجاد(علیه السلام) خودش را آسیب شناسی میکند.
به ما دعاگویان و دعا خوانان و شب زنده داران یاد میدهد در مقوله دعا، خودت را فراموش نکن؛ دعا برای تغییر خدا نیست، برای تغییر خود است؛ اَللّـهُمَّ اِنّی کُلَّما قُلْتُ قَدْ تَهَیاْتُ وَتَعَبَّاْتُ وَقُمْتُ لِلصَّلوهِ بَینَ یدَیکَ وَناجَیتُکَ اَلْقَیتَ عَلَی نُعاساً اِذا اَنـَا صَلَّیتُ خدایا چه حال و روحی است من دارم، دو رکعت نماز با حضور قلب نمیتوانم بخوانم.
خدایا پنج دقیقه در برابر تو رو به قبله بدون تو نمیتوانم بدون چرت و خمیازه و خواب آلودگی بنشینم، این چه روحی است؟! این چه جانی است؟! این چه معنویّتی است؟! این چه ایمان و قوت قلبی است به ساحت و مرکز عالم هستی؟! من چه شناختی از تو دارم؟! این چه وضع روحی است که من دارم؟!
ما لی! چه شده است مرا؟! نمیگوید ما لک! چه شده است تو را؟ ما لی؟! چرا من این طور هستم؟! گیر کار کجاست؟! گیر کار در خداوندی توست؟! یا در عبودیت و بندگی و بردگی من؟!
امام سجاد در ادامه این سؤال را حل میکند لَعَلَّکَ رَاَیتَنی مُسْتَخِفّاً بِحَقِّکَ فَاَقْصَیتَنی شاید من بنده ناسپاسی هستم به تعبیر من! شاید من آن بندهای نیستم که حریم تو را نگه بدارم و خداوندی تو را اجر بگذارم! این باعث شده است دست رد به سینهام بیاید؛ لَعَلَّکَ وَجَدْتَنی فی مَقامِ الْکاذِبینَ فَرَفَضْتَنی شاید ادعاهای من لاف است! دروغ است! شاید من کاذبم! این همه ادعای معنویّت و تقوا و حلال و حرام و رعایت حریم و انجام واجبات و ترک محرمات و دلسوزی برای خلق و …، شاید همه اینها در حد حرف است؛ این باعث میشود این روح بمیرد از بس که دروغ گفته است.
ببینید اینجا سخن از خود است، نه خدا؛ سخن از به صلابه کشیدن عملکرد روزانه، ماهانه، سالانه خود است در شب قدر؛ قدر بدانیم این قدر را؛ اَوْ لَعَلَّکَ رَاَیتَنی آلِفَ مَجالِسِ الْبَطّالینَ فَبَینی وَبَینَهُمْ خَلَّیتَنی شاید با افراد ناسالم نشست و برخاست میکنم، با هرزه گویان، با کسانی که بندی، چفتی، قیدی، عمل او ندارد، خُب این باعث میشود من مثل آنها بشوم.
ببینید در حقیقت در این دعا، دارد به این مقامات مهم زندگی، امام سجاد(علیه السلام) میپردازد؛ برای ترک این نواقص دست در دست خدا میگذارد، خدا را به استمداد میطلبد، خدایا: وَاَ نَا عائِذٌ بِفَضْلِکَ هارِبٌ مِنْکَ اِلَیکَ خدایا من جز آغوش گرم خداوندی تو جایی ندارم، تو دستور دادی، با من آشتی کنید، توفیق به شما خواهم داد، کاستیهای شما جبران خواهد شد؛ این دعای ابوحمزه است.
کوته نکنم ز دامنت دست
ور خود بزنی به تیغ تیزم
بعد از تو ملاذ و ملجائی نیست
هم در تو گریزم ار گریزم
هارِبٌ مِنْکَ اِلَیکَ خدایا من اگر فرار میکنم از تو به سمت تو فرار میکنم، جایی ندارم؛ این یک مقوله زیبا از خودشناسی است، از واکاوی خود است، از پیدا کردن نقایص است، ببینید چقدر امام سجاد(علیه السلام) در همین دعا اَوْ لَعَلَّکَ اَوْ لَعَلَّکَ اَوْ لَعَلَّکَ اینها را دارد؛ یکی از ساحتهای مهم دعا، بررسی حالات روحانی و نفسانی است.
یکی دیگر از ساحتهای مهم دعا، دعا و بُعد سیاسی است، ما فکر میکنیم دعا با مقوله سیاست بیگانه است، قهر است، از منظر امام سجاد(علیه السلام) از منظر صحیفه سجادیه، برخی از گناهان ما، برادران خواهران! گناههای سیاسی است، یعنی سکوت در برابر ظالمین، یعنی دغدغه نداشتن مظلومین، همآنی که امیرالمؤمنین(علیه السلام) در ساعات آخر عمرش به امام حسن(علیه السلام) و امام حسین(علیه السلام) فرمود: أُوصِیکُمَا بِتَقْوَى اللَّهِ…. تا آنجایی که فرمود وَ کُونَا لِلظَّالِمِ خَصْماً و لِلْمَظْلُومِ عَوْناً
گناه سیاسی در عرصه دعا پررنگ است، اللَّهُمَّ إِنِّی أَعْتَذِرُ إِلَیْکَ مِنْ مَظْلُومٍ ظُلِمَ بِحَضْرَتِی فَلَمْ أَنْصُرْهُ ، در دعای ۳۸ صحیفه سجادیه، خدایا: پوزش میطلبم از تو در مواطنی که بایستی فریاد بزنم، شلاق اعتراضم به گُرده ظالمین فرود بیاید، اما نیامد، دم نزدم، سکوت کردم، دفاع نکردم از آمران به معروف، از ناهیان از منکر، بر موقعیّت خودم ترسیدم، بر جایگاه سیاسی خودم، میز خودم، پست خودم، تریبون خودم، لباس خودم، ترسیدم، دم فرو نزدم؛ أَعْتَذِرُ إِلَیْکَ خدایا: تو ببخش، گناهکارم وَ اجْعَلْ لِی یَداً خدایا بازو به من بده، بر کی؟ عَلَی مَنْ ظَلَمَنِی، بر ظالمان اجتماعی، بر کسانی که مردمان را چپاول میکنند، بر کسانی که بازار را احتکار میکنند، بر کسانی که قانون را دور میزنند، بر کسانی که حرمت مردم را نگه نمیدارند، خدایا: دست بده، قدرت بده، لسان بده، لِسَاناً عَلَی مَنْ خَاصَمَنِی، زبان بده، تریبون بده، این عرصه دعاست؛ ما در دعا یک عنصر فعال اجتماعی خواهیم شد، اگر مقوله دعا را درست بشناسیم؛ گناه میکنیم اگر فریاد نزنیم در جامعه، گناه میکنیم اگر دفاع از مظلومان نکنیم در جامعه، در هر حیطه و حوزهای.
خدا رحمت کند مرحوم میرزا جواد ملکی تبریزی را، در این ماه مبارک رمضان من خاضعانه توصیه میکنم برادران و خواهران! کتاب المراقبات این عارف بزرگ را بخوانند، فارسی است، فارسی روانی است المراقبات؛ این بزرگوار توضیحاتی درباره ماههای قمری داده است، خیلی زیباست، خیلی خواندنی است، شخصیت بزرگی است، در دوره رضاخانی بوده است، خیلی مورد احترام مرحوم امام (رضوان الله علیه) بوده است، من در یک جایی میخواندم مرحوم امام، قبر میرزا جواد ملکی تبریزی را با عمایه خودش پاک میکرد، در قبرستان شیخان دفن است، بسیار مرد بزرگی است.
وقتی به توضیح اعمال ماه مبارک رمضان میرسد، شرح میدهد، وقتی به عظمت عید فطر میرسد، میخواهد توضیح بدهد، من آنجا میخواندم، میفرمود: مؤمنین خوب است، قبل از شروع شدن نماز عید فطر با خدای خودشان نجوا کنند، نجوای میرزای ملکی تبریزی را بعنوان یک عارف در مقوله دعا میخواهم برایتان بخوانم.
دعایی است سراسر اجتماعی، دعایی است سراسر سیاسی، دعایی است از دل او جوشش، خروش، قیام، انقلاب بیرون میآید؛ خدایا: ای مولای ما، این کشور ماست و شاید روی این سخن او با امام زمان(عج) هم باشد چون از حضرت حجت(عج) در این فراز از کتابش حرف میزند، میگوید خوب است ما با امام زمان(عج) خودمان درد دل کنیم، از کمیها، از کاستیها، آقای ما، این کشور ماست، این متن کتاب است که میخوانم برایتان، آن زمانی که انگلیسیها و روسیها در مملکت ما بودند آن زمان بروید، که کافران بدون اجازه در آن داخل و بر ما حکمرانی میکنند و بر جان و مال و ناموس ما به هر شکلی که بخواهند فرماندهی مینمایند و سران ما، رؤسای ما، وزرای ما، مانند اسیران خوار و ذلیل آنهایند، خدایا: از این همه مصیبت و درد إِنَّا للّه وإِنّا إِلَیهِ رَاجِعُونَ این متن دعای عید فطر مرحوم میرزا جواد ملکی تبریزی است، ساحت دعا و عرصه سیاست.
سومین ساحت از ساحت دعا، دعا و خدمات اجتماعی است که در دعا ما خودمان را محک میزنیم، چه عنصری هستی تو؟ تو چه کاره هستی در جامعه؟ چقدر به درد مردم میخوری؟ آیا این جایی که هستی لیاقتش را داری؟ آیا منشأ خیر هستی برای جامعه یا عقب گرد؟ آیا برای همنوعان خودت غمی هستی یا بردارنده غم؟ کدام یک؟ آیا وساطت کار خیر میکنی؟ آیا مانع از طلاق میشوی؟ آیا سبب جمع جهیزیه میشوی؟ آیا سببی هستی که مسئولیتها درست انجام بشود؟ توزیع قدرت درست صورت بگیرد؟
بروید بالا همین طور از یک انسان عادی عادی بگیر، عنصر خیر بودن خودش را باید محک بزند در دعا، تا آن رأس مملکت، ببیند چه عنصری است؟ این را امام در دعا از خدا میخواهد؛ اَجْرِ عَلى یَدِىَ الْخَیْرَ خدایا دست من را مایه خیر به مردم قرار بده، خدایا من را عنصر نافعی برای مردم قرار بده، خیرکم انفعکم بهترین شما کسی است که نفع بیشتری به مردم میرساند؛ این هم یک فراز از فرازهای زیبای دعاهایی است که ما در این ماه میخوانیم.
خدایا: کمکم کن شخصیتی داشته باشم، باعث ترویج اخلاق باشم، باعث گسترش عدل باشم؛ اینها در دعاهای ما هست و عنصر اجتماع را هم ما در دعا داریم؛ خواهران و برادرانی که دوست دارند دعا را بهتر بشناسند، باز است مسیر؛ به همین شکل شما بروید دعا را ببینید، گره میخورد به چه عناصر کلیدی و مهم جامعه که البته در خطبه بعد هم توضیح بیشتری خواهم داد.
خدایا: به محمد آل قسمت میدهیم دست ما از دامان پیغمبر و آل کوتاه مفرما…
توفیق عبادت و بندگی به ما عنایت بفرما…
قلب نورانی حضرت حجت از ما راضی و خشنود بگردان….
در ظهورش تعجیل بفرما…
خدمتگزاران به انقلاب ما علی الخصوص رهبر ما مصون و محفوظ و مؤید بدار.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ اللَّهُ الصَّمَدُ لَمْ یَلِدْ وَلَمْ یُولَدْ وَلَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُوًا أَحَدٌ
خطبه دوم:
اَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّیْطَانِ الرَّجِیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
عِبادالله اُوصِیکُم وَ نَفسی بتَقوَى اللّه و اتّباع أَمْرِهِ وَ نَهْیِهِ
بندگان خدا، روزه داران محترم، خواهران، برادران! ابتدا خودم را و سپس شما را به رعایت فرامین الهی فرا میخوانم و از خدا توفیق تقوای الهی را آرزومندم.
در خطبه دوم، مناسبتهایی است که باید اشاره بکنیم، یکی از این مناسبتها فرا رسیدن لیالی قدر است، شب نوزدهم، بیست و یکم و بیست و سوم؛ در این شبها مؤمنین و مؤمنات به مراسم و مجالس احیاء تشریف میبرند، انشاءالله همدیگر را از دعای خیر فراموش نکنیم؛ در شب نوزدهم و بیست و یکم ماه مبارک رمضان، ضربت خوردن امیرالمؤمنین(علیهالسلام) و همچنین شهادت حضرت امیرالمؤمنین علی(علیهالسلام) را داریم.
شهادت امیرالمؤمنین(علیهالسلام) برادران خواهران! ضربت خوردن حضرت از حوادث عبرت آموز تاریخی است؛ جا دارد بخصوص در این روزها و شبها در احوالات و تاریخ زندگی فردی، اجتماعی، خانوادگی، سیاسی حضرت امیر(علیهالسلام)، دقت مضاعفی بکنیم و از این زندگی سراسر درس، عبرت بگیریم.
امیرالمؤمنین(علیهالسلام) شخصیتی است که جرداق بعنوان یک کاوشگر مسیحی که ۸ جلد کتاب درباره امیرالمؤمنین(علیهالسلام) نوشته است میفرماید: علی من الاسلام للانسان علی شخصیتی بودکه ریشه او در یک دین است، «اسلام» برخاسته از بستر اسلام است، اما شخصیّت او برای انسان است، برای همه بشریّت است؛ این یکی از نکاتی است که باید زندگی امیرالمؤمنین علی(علیهالسلام) را دقت بکنیم.
مناسبت دوم سخنرانی مهم مقام معظم رهبری در سیزدهم رمضان، ۱۵ فروردین در جمع مسئولان بود، رهبر انقلاب نکات خیلی زیبایی را مطرح کردند؛ مطالب معنوی را خیلی خوب گره زدند به مسائل سیاسی و اقتصادی کشور؛ در جمع مسئولان فرمودند: ماه رمضان، ماه ذکر است؛ ماه یاد خداست، ماه رمضان، ماهی است که ما از خدا میخواهیم از غفلت، ما را، بخصوص مسئولین را از خواب غفلت بیدار کند؛ نکند غفلت زده شدهایم و خودمان خبر نداریم؛ غفلت بلای بزرگی است فرمودند، بخصوص برای سکانداران جامعه.
مَوْلای بِذِکْرِکَ عاشَ قَلْبی وَبِمُناجاتِکَ بَرَّدْتُ اَ لَمَ الْخَوْفِ عَنّی خدایا: من وقتی یاد تو میکنم دلم زنده میشود، من وقتی یاد تو میکنم ترسها از وجودم میریزد؛ از مردم عادی بیشتر، مسئولین هستند که نیاز دارند به دل محکم، قلب ایستاده، استقامت بالا و این در ذکر خدا تأمین میشود أَلَا بِذِکْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ فرمودند: اذْکُرُوا اللَّهَ ذِکْرًا کَثِیرًا هم ذکر نیاز است و هم ذکر زیاد، ذکر زیاد.
خدا رحمت کند مرحوم آیت الله العظمی بهجت را فرمودند: مهمترین ذکر، ذکر عملی است؛ رهبر انقلاب هم دقیقاً همین جمله را فرمودند که یک بعد مهم ذکر، نشان دادن خودش در عمل است؛ وقتی انسانی خود را در محضر خدا ببیند، عمل او، تصحیح میشود مَن عَمَرَ قَلبَهُ بدَوامِ الذِکرِ کسی که دل را آباد کرده است به این که همیشه به یاد خدا باشد حَسُنَت أفعالُهُ کارش درست میشود کار ما مسئولین چیست؟ کار ما مسئولین خدمت به مردم است، اداره خوب کشور است، ذکرالله یعنی خدمت به مردم را تصحیح میکند؛ یک مسئولی که همیشه یاد خداست، یک مسئولی که همیشه خود را در محضر خدا میبیند ساعت کاری هم برایش مهم نیست.
یک مسئولی که برایش یاد خدا و نام خدا و رضایت خداوند مهم است، برای او مهم نیست چه کسی او را تشویق بکند یا نکند، کار خودش را میکند، از باند بازی پرهیز میکند حَسُنَت أفعالُهُ کار یک کاسب وقتی خوب میشود، یعنی جنس خوب به مردم بدهد، کم فروشی نکند، کار یک مسئول این است خدمت به مردمش بالا برود.
و بعد گره قشنگی میان ذکر و خدمت به مردم زدند، فرمود دعای کمیل خواندید؟ اَسْئَلُکَ بِحَقِّکَ وَ قُدْسِکَ اَعْظَمِ صِفاتِکَ وَ اَسْماَّئِکَ أن تَجعَلَ أوقاتِی فی (مِنَ) اللیلِ و النهارِ بِذِکرِکَ مَعمُورهً، و بخِدمَتِکَ مَوصولهً خدایا تو را قسم میدهم به اسماء بلندت به صفات بیشمارت روزگار من را در ذکر و خدمت قرار بده، چقدر زیباست؛ یاد خدا و خدمت خلق حتّى یکونَ أعمالِی و أورادِی کُلُّها وِرداً واحِداً، و حالِی فی خِدمَتِکَ سَرمَداً من دوست دارم سرمد و همیشگی در خدمت باشم؛ فرمود خدمت یعنی چه؟ خدا نیاز به خدمت من و شما ندارد؛ خدمت یعنی مردم را داشتن، یعنی دل در گرو مشکلات مردم داشتن، یعنی شب و روز نداشتن، این میشود خدمت؛ این هم یکی از آن ابعادی است که من در خطبه اول عرض کردم، دعا و ساحت اجتماع.
قَوِّ عَلى خِدْمَتِکَ جَوارِحى خدایا: بازوانم را پیچیده کن، اعضا و جوارح قوی به من عنایت کن وَاشْدُدْ عَلَى الْعَزیمَهِ جَوانِحى از درون با ارادهام کن، برای چه؟ وَ هَبْ لِىَ الْجِدَّ فى خَشْیَتِکَ عنصری باشم از تو حساب ببرم و بترسم وَالدَّوامَ فِى الاِْتِّصالِ بِخِدْمَتِکَ و همیشه در عرصه خدمت، کمر بسته باشم؛ این میشود ساحت دعا و خدمت؛ یک مسئولی که میخواهد ببیند نمره او در ساحت دینداری چند است؟ باید ببیند چه نمرهای در عرصه فعالیتهای کاری خودش میکشد، بترسد از اینکه نکند تصمیم خوبی میخواهد بگیرد، اما ترس و واهمه دارد، مسئولین باید حواسشان جمع باشد، از هیچ چیزی و از هیچ کسی غیر از خدا نترسند. با تمام جان فریاد بزنند «لا مُؤَثِّرَ فِی الوُجودِ اِلَّا الله» فقط خداست، عزت دست خداست، موقعیت دست خداست، نترسیم؛ آن جایی که باید با صلابت حرف بزنیم، بزنیم، آنجایی که باید تصمیم قاطع بگیریم، بگیریم؛ این میشود خدمت.
وقتی سوده حمدانی آمد پیش امیرالمؤمنین(علیه السلام) و گفت یا علی کارگزار تو دارد به ما ستم میکند، امیرالمؤمنین(علیه السلام) اشک از چشمانش جاری شد و فرمود خدایا علی دستور به ستم نمیدهد و بعد از مسلّم شدن این مشکل آن مسئول را عزل کرد و کس دیگر به جایش نصب کرد.
إِنَّ اللَّهَ یَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ ماه رمضان ماه خواندن قرآن است، ای مردم: احسان کنید ای مسئولین: احسان کنید اینجا روایت قشنگی را این بزرگوار مطرح کرد، فرمود: میدانید چه کسی از همه بیشتر به این دستور باید عمل کند؟ میدانید چه کسی از همه بیشتر باید خیرش به مردم برسد؟ احسان بکند؟ آن کسی است که علی(علیهالسلام) تکلیفش را روشن کرده است؛ أَحَقُّ اَلنَّاسِ بِالْإِحْسَانِ مَنْ أَحْسَنَ اَللَّهُ إِلَیْهِ وَ بَسَطَ بِالْقُدْرَهِ یَدَیْهِ .
سزاوارترین کسانی که باید خدمت بکند، احسان بکند، کسی است که قدرت دارد، کسی است که مسئولیت پیدا کرده است، کسی است که در نظام جمهوری اسلامی فرصت خدمتگزاری به او دادهاند، این یک امتحان است؛ تکرار شدنی هم معلوم نیست باشد، نکتهای بود زیبا در چفت و بست کردن مقوله معنویّت با عرصه خدمتگزاری که در راستای خطبه اول بنده هم بود.
فرمودند: اقتصاد اولین مسئله کشور است، معیشت اولین مسئله کشور است، شعارهای سال را همیشه اقتصادی در این چند سال انتخاب میکنیم؛ امسال هم همین شعار رشد تولید و مهار تورم را فرمودند انتخاب کردیم، نه برای اینکه مسائل فرهنگی اهمیت ندارند، نه! این اشتباه است، اقتصاد نابسمان فرهنگ نابسامان را تولید میکند.
معیشت مردم مستقلاً و مستقیماً ارتباط دارد به فرهنگ مردم، تورم بالا که سالهای متمادی است متأسفانه ما شامل حالمان شده است این موجود نام مبارک، روی نظام توزیع درآمدها اثر گذاشته است، توزیع درآمدهای کشور را ناموزون کرده است؛ جیب یک عدهای را از حرام پر کرده است، سفره مردم را خالی کرده است، امید و آسایش روحی و روانی مردم را منهدم کرده است؛ تورم یعنی این.
مسئولین ما باید فکری بکنند به حال تورم، تا کی میخواهد این تورم بالا و بالا بکشد، تورم یعنی اینکه جوان ما با هزار بدبختی مبلغی جمع میکند، یک ماشین بخرد، یک قلم جهزیهاش را تأمین کند، فکری برای مسکن بکند، قسطی برای مسکن درست کند، یک دفعه موج ویرانگر تورم میآید و تمام آمال و آرزوی آن را از بین میبرد.
جوان ما جرأت ندارد، خانوار ایرانی جرأت ندارند، یک هزار تومانی قرار بدهند در خانههای آنها، مجبور هستند یک فکری برایش بکنند؛ این وضع، وضع نابسامانی است، اولویت کشور ماست، خیلی زشت است این قدر ارزش پول ملی پایین آمده باشد؛ فرمود: اولویت است؛ اولویت شعار رشد تولید در سربرگها نیست، یک کسی سربرگی چاپ کند در اداره خودش بنویسد سال ۱۴۰۲سال رشد تولید و مهار تورم؛ اینکه حلوا حلواست، دهان کسی شیرین نمیشود.
همتها باید به این سمت سوق داده بشوند، مسئولین باید با این نگرش، تا آخر سال برنامه ریزی بکنند، فرمودند: مردم در تولید تسهیم بکنید، فرمودند: ما واقعا در رشد تولید نیاز به مشارکت مردم داریم، نباید تمام امتیازهای کلان کشور، وامها، امکانات در اختیار یک عده معدودی باشد، این گرفتن استعدادها و شکوفایی از سایر آحاد جامعه است؛ سازمان برنامه و بودجه فکری بکند، تشکیلات دولتی فکری بکنند، طرحی بریزند برای عدالت بنیان کردن اقتصاد کشور، عدالت بنیان کردن، و این نیست مگر اینکه همه مردم سهم مساوی داشته باشند در استفاده از منابع کشور، موقعیتهای مملکتی.
فرمودند که: در رأس توصیههای من همیشه مبارزه با فساد بوده است، فساد یک اژدهای هفت سر است، این تعبیر رهبر فرزانه انقلاب است، از هر طرفی تو را نیش میزند و میبلعد، فساد مردم را ناامید میکند، فساد یأس میآورد برای جامعه، حتی میل به سلامت را هم فساد کاهش میدهد، افرادی هستند مسئولینی هستند سالم هستند، چه بسا بعضی ها شک بکنند، حالا که سالم و ناسالم با هم مساوی است، کسی تشری به او نمیزند، بند قانون به گردن کسی نمیافتد، میل به سلامت کاهش پیدا میکند در این عرصه.
یکی دیگر از مسائلی که اشاره کردند فرمودند: سطح بسیار بسیار پایین بهرهوری ماست در کشور؛ برادران خواهران! قرار بود ۳ درصد از رشد ۸ درصدی کشور، با بالا بردن سطح بهرهوری از آب ما از انرژی ما از امکانات ما محقق بشود، نه ۳ درصد محقق شد نه ۸ درصد محقق شد؛ فرمود: این یک آسیب است، بهره وری ما از آب خیلی کم است، نسبت به کشور های دیگر؛ بهره وری ما از انرژی خیلی کمتر از کشورهای دیگر است؛ مصرف انرژی ما چند برابر یک کشوری است که چندین درصد از ما جمعیت آن کمتر است، این یعنی مصرف زیاد و عائدی و بهره وری پایین و این یعنی عقب گرد و این یعنی رکود.
نکته دیگری را که این بزرگوار اشاره کردند فرمودند: چرا شرکتهای بزرگ دولتی به حاکمیت دلار دامن میزنند؟ چرا؟! چرا برای ریال رقیب تراشی میکنند؟ مگر آمریکاییها چهل پنجاه سال پیش از طلا را از دست مردم جمع نکردند تا دلارشان رقیب طلا نداشته باشد؟ چرا شرکتهای ما اینقدر دامن به دلار میزنند و چرا اینقدر بر ریال ما سر کوفت میزنند؟! چرا شمایی که مواد اولیه خود را با ریال تأمین میکنید محصولاتتان را با دلار و ضریب چهل و پنجاه هزار تومان به این مردم بیچاره تحمیل میکنید؟ چرا؟ این فریاد رهبر انقلاب بود.
فرمود: این دلار جعلی تلگرام را چرا مسئولین، بخصوص شرکتهای دولتی برنمیدارند؟ بعضیها توجیه میکنند که اگر دلار نباشد آربیتراژ رخ میدهد، یعنی فرصت قاچاق میآید، دو قیمتی میشود؛ لذا باید جنس به گونهای در سطح جامعه تولید بشود که دیگر ارزش قاچاق نداشته باشد؛ خُب این چه مسیری است؟ این مسیر مطمئنی است؟ این شیوه یعنی فشار بر مردم، این شیوه یعنی کوچک کردن سفره مردم، شما شمشییر مبارزه با قاچاقتان را تیزتر کنید، نه گردن مردم را بیشتر بفشارید با نزدیک کردن قیمتها به آن ور مرز و بیچاره کردن مردم.
فرمود: این شرکتها باید امسال که سال مهار تورم است، بدون تعارف، تکلیف خود را با مردم و دولت و سیاستهای کلی نظام اعلان بکنند.(تکبیر نمازگزاران)
نمونه بارز دلار محوری، همین قیمتی بود که شورای رقابت دیروز اعلام کرد و مثل یک بمب منفجر شد؛ ۴۰ درصد گفتند ما میخواهیم خودروها را گرانتر بکنیم از درون کارخانه، یعنی معلوم نیست این ماشینها دیگر تا کجا میخواهد بالا برود؟ اعلام کردند ما ۴۰ درصد میخواهیم بالا ببریم؛ این یعنی خرد کردن ستون فقرات خانواده ایرانی، این یعنی نابود کردن امید، این یعنی عصبانی کردن مردم، مگر تورم کم داریم در جامعه که شما هم حلبیهایی را که تولید میکنید میخواهید میلیاردی به مردم تحویل بدهید؟ این چه عدالتی است؟! این چه برنامهریزی است؟! به چه شکل باید به دست مردم برسد. اولاً
البته خرسند هستیم از اینکه معاون اول رئیس جمهور جناب آقای مخبر موضع گرفتند و گفتند این یعنی تورم، ما جلوی آن را میگیریم؛ البته آنها دوباره پاسخ دادند که اگر میخواهید اینجوری برای ما تعیین نرخ بکنید باید خودتان مابه التفاوت را بدهید، شما باید خودتان خسارتهای ما را جبران بکنید، خُب اینجا باید اقتصاد دانان ما حرف بزنند، با قاطعیّت، باید این سلطه شرکتهای خودرویی کشور شکسته بشود، یا با واردات یا با اندیشههای دیگری که در این خطبه جایش نیست باید متخصصین فن حرف بزنند، بیایند بگویند تاکی میخواهد این خودروهای داخلی آش خاله باشد، بخوری پات باشه، نخوری پات باشه.
این سیاستهایی که در عرصه خودرو هست مردم را آزرده است، ما چندین بار از این خطبههای نمازجمعه اعلام کردیم، امام جمعه محترم هم چند بار باز خودشان اعلام کردند که این زشت است برای مملکت اسلامی حرص یک خودرو به دل مردمش مانده باشد با این کیفیت پایین؛ زیانده هستید تعطیل کنید، با واردات درست کنید، هر راهی که ممکن است باشد ما نمیتوانیم اینجا نظر فنی و تخصصی بدهیم فقط میتوانیم بگوییم کمر مردم خُرد شده است از زیر بار گرانی خودرو و قطعاتش؛ خیلی فشار است بر مردم. این هم مسئلهای است که بر روی آن تأکید شده است.
نکته دیگری که رهبر انقلاب فرمودند، فرمودند که: تحول جهانی، خوشبختانه در تضعیف جبهه دشمنان جمهوری اسلامی است؛ اولاً تحولات خیلی سریع دارد شکل میگیرد، توضیح میدهم ثانیاً: این تغییر در راستای تضعیف جبهه دشمنان جمهوری اسلامی است. فرمودند: دستگاه دیپلماسی فرصت را غنیمت بشمارد، ابتکاراتش را بالا ببرد، تحرک خود را بیشتر بکند.
آمریکای اوباما از آمریکایی بوش ضعیفتر شده است، آمریکای ترامپ از آمریکای اوباما ضعیفتر شده است و آمریکای بایدن از آمریکای اوباما و ترامپ ضعیفتر و ضعیفتر؛ چرا ضعیف است؟ چون دوقطبی در آن موج میزند؛ شما یادتان نرفته است یکی دو سال پیش عین کشورهای بدوی ریختند در کاخ سفید و کاخ سفید را طرفداران ترامپ تصاحب کردند که در هیچ کشوری این رخ نمیدهد، اینها رفتند ریختند در کشور، ادعای تمدن بزرگ هم میکنند این دو قطبی گری هنوز در آمریکا بلای جانشان است و میترسند.
ثانیاً آمریکا میخواهد جبهه متحد عربی، ضد ایران تشکیل بشود، اما آن چیزی که ما داریم میبینیم امروز عکس آن شکل گرفته است و جمهوری اسلامی ایران با کشورهای عربی ارتباط برقرار کرده است و ثالثاً: آمریکا با فشار تحریم و تهدید و زور و ارعاب میخواست مسئله هستهای را به نفع خودش توجیه کند و تمام کند که باز نشد.
و نکته پایانی یک نکته فرهنگی بود که فتنه پاییز پارسال بعضیها به این طمع افتادند، کشورهای غربی به این طمع افتادند که با مقوله زن زندگی آزادی بیایند در کشور ما موشی بدوانند، کسانی که آمار فرزند نامشروع آنها مایه ننگ و شرمساری بشریّت است، اینها میخواهند کرامت بدهند به زن ایرانی.
کسانی که آمار قتل زنان حتی زنان حامله در دادگاههای خود و غیر دادگاههایشان، مایه شرمساری است؛ اینها میخواهند سوغات امنیت به مملکت ما و زنان ما بدهند، اینها هوچیگری است، دلسوزی نیست؛ آزادی زن ایرانی در عرصههای کلان علمی، فرهنگی، اجتماعی، ورزشی است که میبینند مردم دنیا، این میشود کرامت و ارزش،
البته بله! مقوله پوشش یک محدودیت شرعی و قانونی است، ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی مورخه ۲۵ /۱۲/ ۱۳۹۹ این مصوبه است یک الزام قانونی شرعی کرده است؛ نه ایران تنها، خیلی از کشورهای دنیا محدودیت پوشش دارند، البته کم و زیاد؛ برهنه کردن زن کرامت زن نیست در دسترس قرار دادن زن یعنی دامن زدن و به رسمیت شناختن هوس بازی مرد.
اگر اینها کرامت بود پس چرا زن اروپایی اینقدر عاصی است؟ چرا اینقدر گلایهمند است؟ چرا این همه ترس و واهمه در این زنان هست؛ مسئولین ما اگر بر پوشش اسلامی برادران خواهران! بعنوان یک الزام شرعی و قانونی تأکید میکنند من این را همین جا میگویم زیرساختهای قانونی و مدنی آن را هم فراهم بکنند؛ کسی میخواهد یک امر به معروف و نهی از منکر بکند، راهش باشد؛ زیرساخت آن باشد، خیلی از افراد داریم خواهران و برادران معقول امر به معروف و نهی از منکر میکنند؛ ما با پاشیدن ماست بر سر زن بی حجاب مخالف هستیم و این را خلاف خرد و شعور میدانیم.
اما خیلی ها هستند محترمانه با رعایت ادب و احترام و موازین کشور، مملکت، قانون و دین، امر به معروف و نهی از منکر میکنند، پشتیبان قانونی میخواهند اینها؛ ما میبینیم راه و ریل مناسبی فعلاً با این همه فریادی که میزنند بر اینکه حجاب یک موقعیت قانونی دارد، رسمی دارد، دینی دارد، ملی دارد، هنوز آن ریل گذاری مناسب صورت نگرفته است.
و یک کاری دیگر خود صدا و سیما است؛ صدا و سیما بعضی وقتها یک صحنههایی را نشان میدهد در مراسمات ملی و مذهبی که آمران به معروف و ناهیان از منکر و خود نیروهای فرهنگی در یک دوگانگی قرار میگیرند بالاخره هست یا نیست الزام شرعی و قانونی؟! صدا و سیما نماینده قانون و شرع ما هست یا نیست؟! این چیزهایی که نشان میدهید بالاخره مورد تأیید آنهاست یا تأیید کسانی که میخواهند مقابله بکنند با این تیپها، این هم چیزی است که خود نظام باید از درون به یک وحدتی برسد؛ یک پارادوکس وجود دارد، یک تناقضی وجود دارد.
این هم نکته آخری که عرض میکنم تبریک و شاد باش میگویم میلاد امام مجتبی(ع) را که دیروز بود و همچنین باید اشاره بکنم به مراسم تودیع فرماندار سابق جناب آقای مهندس فرهمند که دیروز رخ داد و از زحمات این بزرگوار ما تشکر و قدردانی میکنیم و معارفه فرماندار محترم شهرستان دزفول را جناب آقای خردمند را هم داشتیم؛ به ایشان هم تبریک و شادباش میگوییم؛ امیدواریم که در عرصه خدمت و خدمتگزاری موفق و سربلند باشند.
کتاب الغارات را پیشنهاد میکنم دوستان بخوانند بخصوص در این روزهای شهادت امیرالمؤمنین(علیه الاسلام) کتاب مطلوبی است نه برای اشک ریختن بر علی بلکه برای عبرت گرفتن از زندگی امیرالمؤمنین(علیه الاسلام).
مؤمنینی که دوست دارند در عرصه قرآنی فعالیت بکنند، هزینه بکنند، مؤسسه قرآنی بیت الاحزان، شهرستان دزفول دو سال هست برادران خواهران! میدانم خیلی از شما دغدغه فعالیتهای قرآنی دارید، این جوانان خدوم شروع کردند به فعالیت تا الان ۹ تا حافظ کل در کشور تربیت کردند ۸۰ حافظ جزءهای مختلف تربیت کردند؛ اینها طرحهای مختلفی را تابستان و در طول سال دارند و نیاز به کمک مادی و مالی شما هم دارند و همچنین کمکهای معنوی شما؛ برادران ما که این طرح را دارند، هستند میز خدمت هم گذاشتند بیرون از مصلی، انشاءالله کسانی که دوست دارند در این عرصه کمک بکند مراجعه کنند.
خدایا به محمد و آل قسمت میدهیم دست ما از دامان پیغمبر(ص) و آل کوتاه مفرما…
اعمال ما مقبول درگاهت قرار بده…
خدمتگزاران به انقلاب علی الخصوص رهبر ما محفوظ و مصون بدار…
شر دشمنان ما را به خودشان برگردان…
مریضان ما بخصوص مدنظرها شفای کامل عنایت بفرما…
توفیق بهربرداری از شبهای قدر به ما عنایت بفرما…
ثوابی از محافل و مجالس ما به روح اموات ما، ذوی الحقوق ما، اساتید ما، عائد و واصل بفرما.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ إِنَّا أَعْطَیْنَاکَ الْکَوْثَرَ فصَلِّ لِرَبِّکَ وَانْحَرْ إِنَّ شَانِئَکَ هُوَ الْأَبْتَرُ
صَدَقَ اللهُ العَلی العَظیمُ
وَالسَّلامُ عَلَیْکُم ورَحْمَهُ اللهِ وَبَرَکاتُه