31st، مارس 2023
نويسنده: user1daftar

www.MajdeDez.com

یکی از عالی‌ترین فرصتهای ماه مبارک رمضان، فرصت دعا و تضرع به محضر پروردگار است. + متن کامل خطبه‌ها

از منظر امام مجتبی(ع) نیکی‌ترین نیکی‌ها و زیباترین زیباییها خوش اخلاقی است.

زمان انتشار: 31st, مارس 2023 ساعت 10:11 ب.ظ | کد خبر: 94757

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی “مجد دز” در دومین جمعه از ماه مبارک رمضان؛ نماز عبادی سیاسی جمعه دزفول با حضور اقشار مختلف مردم متدین و ولایت مدار دزفول، به امامت حجه‌الاسلام والمسلمین سید محمدعلی قاضی امام جمعه دزفول با رعایت شیوه‌نامه‎‌های بهداشتی در مصلای امام علی(ع) قرارگاه فرهنگی این شهرستان برگزار شد.

از منظر روایات انسان باتقوا و خدا ترس باورع ترین مردم هستند

خطیب نمازجمعه دزفول در خطبه اول نماز با دعوت مردم به رعایت تقوای الهی گفت: از منظر روایات انسان باتقوا و خدا ترس باورع ترین مردم هستند.

وی افزود: از منظر پیامبر گرامی اسلام(ص) بهترین اعمال در ماه مبارک رمضان ورع از محارم الله است.

یکی از عالی‌ترین فرصتهای ماه مبارک رمضان، فرصت دعا و تضرع به محضر پروردگار است

امام جمعه دزفول با تبیین جایگاه و اهمیت دعا در قرآن و روایات ائمه اطهار علیهم السلام گفت: یکی از عالی‌ترین فرصتهای ماه مبارک رمضان، فرصت دعا و تضرع به محضر پروردگار است.

بیان حقیقت دعا و برداشتهای متفاوت مردم از آن

وی با بیان این نکته که دعا از نزدیکترین راههای انس با خدای متعال است، به بیان حقیقت دعا و برداشتهای متفاوت مردم از آن پرداخت و اضافه کرد: عده‌ای دعا را اسباب گره‌گشایی می‌دانند.

در مکتب اولیاء خدا دعا بالاتر از یک سبب و ارزشمند‌تر از یک ابزار است

وی افزود: گروهی دیگر از مردم دعا را سببی در کنار اسباب ظاهری می‌دانند؛ اما در مکتب اولیاء خدا دعا بالاتر از یک سبب و ارزشمند‌تر از یک ابزار است.

از نظر اولیاء خدا دعا همنشینی با آفریدگار هستی و گشودن دروازه‌های لطف الهی است

امام جمعه دزفول از دعا به عنوان یک مقصد در مکتب اولیاء الهی و سالکان مسیر کمال یاد کرد و بیان داشت: از نظر اولیاء خدا دعا همنشینی با آفریدگار هستی و گشودن دروازه‌های لطف الهی است.

وی افزود: دعا تمنای کمال انسان است و باید با چشم قلب نگاهی نو به دعا داشت.

بیان آداب دعا از منظر معصومین علیهم السلام

امام جمعه دزفول با بیان آداب دعا از منظر معصومین علیهم السلام گفت: باید با اخلاص و عمل در دعا بلاها را از خود دور کرد زیرا بخشش و محروم شدن به دست خداست.

امام جمعه دزفول در پایان خطبه اول ضمن تأکید بر مطالعه صحیفیه سجادیه تصریح کرد: در بین حاجات خود از پروردگار، باید صلوات فرستاد زیرا خداوند کریم تر از آن است که در دو حاجت یکی را قبول و دیگری را رد کند.

خطبه دوم: پیامبر گرامی اسلام می‌فرماید هر تقوا پیشه و پاک سیرتی آل من است

حجه‌الاسلام والمسلمین قاضی در خطبه دوم نماز در اهمیت تقوا گفت: پیامبر گرامی اسلام می‌فرماید هر تقوا پیشه و پاک سیرتی آل من است.

هر باتقوایی اگر در مراتب خدا ترسی و تقوا پیشگی اهتمام بورزد می‌تواند به این مقام قرب الهی برسد

وی افزود: هر باتقوایی اگر در مراتب خدا ترسی و تقوا پیشگی اهتمام بورزد می‌تواند به این مقام قرب الهی برسد.

حضرت خدیجه اولین فردی بود که به پیامبر ایمان آورد و همه ثروتش را برای دعوت به اسلام در اختیار پیامبر قرار داد

امام جمعه دزفول با تسلیت سالروز وفات حضرت خدیجه کبری گفت: ام المؤمنین، ام الائمه المعصومین و ام الاسلام از عنوانهای مهمی است که به بزرگ بانوی اسلام حضرت خدیجه کبری داده‌اند.

وی افزود: حضرت خدیجه اولین فردی بود که به پیامبر ایمان آورد و همه ثروتش را  برای دعوت به اسلام در اختیار پیامبر قرار داد.

از منظر امام مجتبی(ع) نیکی‌ترین نیکی‌ها و زیباترین زیباییها خوش اخلاقی است

امام جمعه دزفول با تبریک سالروز ولادت حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام در ۱۵ رمضان با بیان حدیثی از آن حضرت گفت: از منظر امام مجتبی(ع) نیکی‌ترین نیکی‌ها و زیباترین زیباییها خوش اخلاقی است.

خوش اخلاقی با بستگان، دوستان و همسایه‌ها مانند آفتابی است که یخها را ذوب می‌کند، و گناهان را از بین می‌برد

وی افزود: خوش اخلاقی با بستگان، خانواده، دوستان، همکاران و همسایه‌ها مانند آفتابی است که یخها را ذوب می‌کند، و گناهان را از بین می‌برد.

حکومت الهی جمهوری اسلامی در ۱۲ فروردین ماه رسمیت یافت و تثبیت شد

امام جمعه دزفول با گرامیداشت ۱۲ فروردین ماه روز جمهوری اسلامی گفت: حکومت الهی جمهوری اسلامی در ۱۲ فروردین ماه رسمیت یافت و تثبیت شد ولی با گذشت ۴۳ سال از انقلاب اسلامی همچنان در ابتدای راه برای رسیدن به جامعه اسلامی قرار داریم که باید بی وقفه برای تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی گام برداشت.

تشریح شعار سال و ضرورت مهار تورم در کشور

امام جمعه دزفول با تشریح شعار سال و ضرورت مهار تورم در کشور گفت: یکی از مشکلات اقتصادی کشور تصدی گری افراطی دولت است چرا که راه تحول در وضعیت اقتصادی کشور استفاده از ظرفیت مردم است.

کشور دارای منابع بسیار زیاد و ظرفیت‌های عظیم اقتصادی است

وی وابستگی به صادرات نفت خام را از دیگر مشکلات اقتصاد کشور دانست و ادامه داد: کشور دارای منابع بسیار زیاد و ظرفیت‌های عظیم اقتصادی است که می‌توان با توجه به آنها وابستگی کشور به نفت خام را کاهش داد.

وابستگی به دلار مصیبت بزرگ اقتصاد کشور است

حجه‌الاسلام والمسلمین قاضی با بیان اینکه وابستگی به دلار مصیبت بزرگ اقتصاد کشور است، اظهار کرد: کشور روسیه با وجود تحریم‌های آمریکا توانست نه تنها ارزش ارز ملی خود را حفظ کند بلکه ارزش آن را نیز افزایش دهد که باید از این الگو برای بی اثر کردن تحریم‌ها استفاده کرد.

اگر دلار از معاملات کشور حذف شود بخش زیادی از مشکلات اقتصادی رفع می‌شود

وی توافق میان ایران، روسیه و چین برای استفاده از ارزهای ملی برای تجارت میان خود را یادآور شد و افزود: با توجه به اینکه بخش زیادی از معاملات تجاری ایران با این دو کشور است اگر دلار از معاملات کشور حذف شود بخش زیادی از مشکلات اقتصادی رفع می‌شود.

رشد اقتصادی متناسب با ظرفیت‌های کشور نیست

امام جمعه دزفول با اشاره به دیگر مشکل‌ اقتصادی کشور گفت: ایران از نظر منابع زیرزمینی، موقعیت خاص ژئوپولتیکی، دسترسی به آب‌های آزاد و نیروی انسانی کارآمد جزو غنی‌ترین کشورهای دنیا است ولی رشد اقتصادی کشور متناسب با این ظرفیت‌ها نیست.

وی افزود: مشخص نبودن راه‌های مشارکت مردم در مسایل اقتصادی، کم تحرکی و روش‌های نادرست در تجارت خارجی، وابستگی به دلار، اتکای کشور به فروش نفت و استفاده نکردن از ظرفیت‌های غنی از جمله آسیب‌های اقتصاد کشور است.

راه ورود مردم به اقتصاد کشور را باید باز کرد و قوانین دست و پا گیر را از جلوی پای مردم برداشت

امام جمعه دزفول با تأکید بر اینکه راه ورود مردم به اقتصاد کشور را باید باز کرد و قوانین دست و پا گیر را از جلوی پای مردم برداشت، اظهار کرد: واردات و صادارت کشور نیاز به نظارت و سیاست گذاری قوی دارد و نبود آن موجب شده تا محصولات صادر شده از کشور به دلیل رعایت نشدن استانداردهای لازم، به کشور عودت داده شوند.

با طمع ورزی در بازار مقابله شود

امام جمعه دزفول گفت: مقابله با عوامل تضعیف کننده تولید، حذف کاغذبازی و فرآیند پیچیده اخذ مجوز، مهلت‌دهی به واحدهای تولیدی برای بازپرداخت تسهیلات، بسترسازی برای مشارکت مردم در اقتصادی ملی، افزایش قدرت خرید مردم و دانش بنیان کردن تولید از جمله اقدام‌هایی است که برای تحقق شعار سال باید در دستور کار باشد.

وی با تأکید بر مدیریت نقدینگی در کشور و هدایت آن به تولید افزود: نقدینگی زیاد در دست مردم موجب شده به دلیل فراهم نبودن شرایط تولید و نبود نظارت، این سرمایه به بازارهای غیرمولد و مخرب مانند طلا و زمین وارد شود که این موضوع اثر خود را در گرانی و تورم می‌گذارد.

خطیب نماز جمعه دزفول طمع ورزی بازار و تجارت را به عنوان یکی از آسیب‌های مهم اقتصادی کشور دانست و ادامه داد: قانع نبودن موجب می‌شود که اجناس خریداری شده به طمع کسب سود بیشتر به جای فروش، احتکار شوند که باید با این پدیده برخورد کرد.

دشمنان ایران به خودشان مشغول شده‌اند

خطیب نماز جمعه دزفول گفت: تودهنی ایران به آمریکا در سوریه، بازگشت سوریه به دامن کشورهای عربی، توافق ایران و عربستان و همچنین توسعه روابط منطقه‌ای بشار اسد موجب عصبانیت آمریکا شده است به همین دلیل آنها به دنبال دادن تنفس مصنوعی به رژیم جعلی صهیونیستی هستند که دارای شرایط بسیار بغرنجی است.

وی با اشاره به شرایط داخلی آمریکا افزود: دادگاه آمریکا علیه ترامپ رئیس جمهور سابق این کشور اعلام جرم کرده و در آستانه بازداشت قرار دارد که با توجه به خط و نشان طرفداران ترامپ قماربار برای مقابله با این حکم، حکومت آمریکا در دو راهی اجرای قانون و یا آشوب قرار گرفته است.

امام جمعه دزفول اظهار کرد: جو بایدن رئیس جمهور آمریکا اعلام کرده است که به زودی‌ها نخست وزیر اسرائیل را به کاخ سفید دعوت نخواهد کرد که این موضوع با واکنش تند نتانیاهو نخست وزیر رژیم جعلی صهیونیستی قرار گرفت؛ این موارد نشان از مشغول شدن دشمنان ایران اسلامی به خودشان است.

کشف حجاب، بی‌حجابی و ترویج اباحه گری موجب رنجش جامعه است

امام جمعه دزفول با بیان اینکه حجاب خاکریز فرهنگی کشور و خط قرمز جامعه است، گفت: کشف حجاب، بی‌حجابی و ترویج اباحه گری موجب رنجش جامعه است و همه در این زمینه مسئول هستند.

حجه‌الاسلام والمسلمین قاضی‌ افزود: دشمن به دنبال قبح شکنی اخلاقی در جامعه است و درصورت برخورد نکردن با این اقدام هنجارشکنانه هر بار گام جدیدی در مسیر قبح شکنی از جامعه برداشته می‌شود.

وی ادامه داد: باید با دقت و برنامه ریزی درست و عزم ملی و همگانی در مقابل این توطئه دشمن اقدام شود.

همه مردم و مسئولان در قبال بی حجابی و اباحه گری مسئول هستند

امام جمعه دزفول با بیان اینکه همه مردم و مسئولان در قبال بی حجابی و اباحه گری مسئول هستند، گفت: هدف سازندگان کلیپ‌های مستهجن و کشف حجاب و انتشار آنها در جامعه، قبح شکنی است که برخی مؤمنان به اشتباه با هدف اطلاع مسئولان اقدام به انتشار این کلیپ‌ها می‌کنند که اقدامی اشتباه است.

ورود دبیر شورای انقلاب فرهنگی به انتشار کلیپ مستهجن در دریاچه شهیون دزفول

امام جمعه دزفول با بیان اینکه این کلیپ‌ها به سرعت به دست مسئولان فرهنگی می‌رسد و نیازی به بازنشر آن در فضای مجازی نیست، اظهار کرد: نخستین کسی که کلیپ هنجارشکنی در تور دریاچه شهیون دزفول را برای بنده ارسال کرد حجه‌الاسلام والمسلمین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور بود که با ارسال این کلیپ درخواست برخورد جدی با عوامل برگزاری این تور هنجارشکن را داشت.

وی با تأکید بر اینکه بررسی‌ها نشان می‌دهد که این کلیپ متعلق به سال گذشته بوده است، افزود: با اطلاع از این کلیپ موضوع به سرعت در دست اقدام قرار گرفت و معلوم شد که صاحب این تور گردشگری ساکن تهران است و در خارج کشور تور گردشگری دارد که با پیگیری‌های انجام شده عامل این تور در شهیون شناسایی و دستگیر شد.

امام جمعه دزفول گفت: عوامل این تور قصد داشتند که در روزهای ۱۱ تا ۱۴ فروردین ماه تور گردشگری دیگری در کنار دریاچه شهیون با همان شرایط قبح شکن را برگزار کنند که با دستگیری عامل این تور، از برگزاری آن جلوگیری شد.

مسئولان فرهنگی در قبال اباحه گری بی‌تفاوت نیستند

حجه‌الاسلام والمسلمین قاضی تأکید کرد: مسئولان در برابر این اباحه گری‌ها بی‌تفاوت نیستند ولی باید برخورد با این حرکت‌های قبح شکن به موضوعی همگانی تبدیل شود و همه پای کار بیایند.

امام جمعه دزفول با بیان اینکه تندی، پرخاشگری و ارسال پیامک‌های توهین آمیز به مسئولان فرهنگی مشکل را حل نمی‌کند، افزود: رفع مشکل بی‌حجابی با تندی قابل حل نیست بلکه باید این موضوع با کمترین حاشیه و با قاطعیت انجام شود.

حجاب خاکریز و خط قرمز جامعه است

خطیب نماز جمعه دزفول کشف حجاب از سوی برخی بانوان را از روی ناآگاهی دانست و بیان کرد: حجاب خاکریز فرهنگی کشور است چرا که این پدیده می‌تواند منجر به یک چالش امنیتی شود؛ ما نمی‌توانیم نسبت به موضوع حجاب کوتاهی کنیم.

کشف حجاب از نظر شرعی و قانونی قابل توجیه نیست

وی با تأکید بر اینکه کشف حجاب از نظر شرعی و قانونی قابل توجیه نیست، افزود: بیانیه وزارت کشور اگر چه کمی دیر صادر شد ولی برای اعلام موضع دولت و نشان دادن حساسیت این موضوع در دولت کار خوبی بود.

امام جمعه دزفول خطاب به نیروهای مذهبی گفت: حزب اللهی‌ها در تجمعات خود نسبت به حضور افراد نفوذی که می‌توانند حاشیه ایجاد کنند و مانع از به ثمر رسیدن نتیجه این اقدامات شوند اقدام کنند ضمن اینکه نباید به اسم اقدام انقلابی نیروهای خودی را کوبید.

باید پیش از آغاز فصل تابستان ساماندهی لازم برای مقابله با کشف حجاب انجام شود

وی افزود: باید پیش از آغاز فصل تابستان ساماندهی لازم برای مقابله با کشف حجاب انجام شود چرا که با آغاز فصل تابستان با اباحه گری بیشتری مواجه می‌شویم.

قدردانی از پلیس برای برخورد با روزه خواری

امام جمعه دزفول با تشکر از فرماندهی انتظامی دزفول برای مقابله با روزه خواری در این شهرستان افزود: نیروی انتظامی برای مقابله با روزه خواری تعدادی از مغازه‌ها را پلمب و دستگیری‌هایی در روزهای اخیر داشت که قابل تقدیر است.

اقدام قابل تقدیر فروشگاه گلباران دزفول برای تذکر به بانوان بی‌حجاب

امام جمعه دزفول با اشاره به اقدام فروشگاه گلباران دزفول برای تذکر به بانوان بی‌حجاب، برای رعایت حجاب این اقدام را قابل تقدیر دانست و خواستار الگوگیری از این اقدام توسط سایر بخش‌ها شد.

میز خدمت ستاد امر به‌ معروف، پلیس امنیت اخلاقی و پلیس اماکن

گفتنی است میز خدمت ستاد امر به‌ معروف، پلیس امنیت اخلاقی و پلیس اماکن امروز در مصلای دزفول برگزار شد.

متن کامل خطبه‌ها:

خطبه اول:

سَلامُ عَلَیْکُم جَمیعاً ورَحْمَهُ الله وبَرَکاتُهُ

اَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّیْطَانِ الرَّجِیمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ

عِبادَاللّه، بندگان خدا، خواهران و برادران ایمانی، همه شما و خودم را به دعوت تقوای الهی می‌نمایم.

اگر بخواهیم از تقوا در این ماه شریف بهره‌ای ببریم، همانطوری که در خطبه گذشته نقل شد، در روایت دارد که کُنْ تَقِیّاً تَکُنْ أَوْرَعَ اَلنَّاسِ انسان با تقوا و خداترسی باش، اهل پروا پیشگی باش، تا باورع‌ترین مردم باشی.

خطبه گذشته حدیثی از وجود مقدس نبی مکرم اسلام ختم انبیاء محمد مصطفی(ص) در پاسخ امیرالمؤمنین علی(علیه‌السلام) که از بهترین و افضل اعمال در ماه مبارک رمضان بیان شد، خدمت نمازگزاران تقدیم شد و گفته شد که پیامبر(ص) در جواب امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) فرمودند: بهترین اعمال افضل اعمال در ماه مبارک رمضان، ورع از محارم الله است.

امیدواریم خدای متعال به ما توفیق بدهد که ما هم در این ماه مبارک رمضان، تمرین تقوا و پروا پیشگی داشته باشیم و مراتب و درجات خداترسی خود را و ایمان خود را در این ماه شریف، تقویّت بکنیم ان‌شاءالله.

یکی از اعمالی که در ماه مبارک رمضان، تأکید شده است و خدای متعال ما را به آن فراخوانده است و حضرات معصومین (علیهم‌السلام) توصیه فرموده‌اند، مسئله دعاست؛ یکی از عالی‌ترین فرصتهای ماه مبارک رمضان، فرصت دعاست، فرصت انابه و تضرع به محضر ذات اقدس اله است.

دعا از نزدیکترین راههای انس با خدای متعال است، اما حقیقت دعا چیست؟ باید ببینیم که چگونه می‌توانیم با دعا بیشتر آشنا بشویم و از این فرصت طلایی که خدای متعال در اختیار ما قرار داده است، بهره بیشتری ببریم.

مردم، برداشتهای متفاوتی از دعا دارند، عده‌ای دعا را اسباب گره‌گشایی می‌دانند و زمانی با خدا سخن می‌گویند و از او حاجت می‌طلبند که اسباب ظاهری، گره از کار فروبسته آنها بگشاید؛ دست آنها از همه جا کوتاه شده است و از همه جا و همه کس مأیوس شدند.

لذا الله الله آنها به اوج فلک می‌رسد، اگرچه خدای متعال این دعا را نیز می‌شنود و پاسخ می‌دهد، چه بسا قبل از دعا، انسانهای غافلی بوده‌اند؛ ولی به مشکل برخورد کردند، یاد خدا افتادند؛ مثل کسی که در کشتی هست تا هنوز دریا آرام است و هیچ مشکلی برای کشتی پیش نیامده است، از یاد خدا غافل است و چه بسا مشغول معصیت هم باشد؛ ولی وقتی که دریا طوفانی می‌شود و احتمال غرق شدن کشتی پیش می‌آید، یاد خدا می‌افتد و زیاد هم اتفاق افتاده است، وقتی که خدا دوباره کشتی را از دریا متلاطم نجات داد باز دوباره برمی‌گردد به آن حالت غفلتش.

گروهی دیگر از مردم هستند نگاهشان به دعا اینگونه است که دعا را سببی در کنار اسباب ظاهری می‌دانند؛ در برنامه‌های روزمره اقتصادی و سیاسی، خانوادگی، فرهنگی، علمی‌شان از اسباب ظاهری مدد می‌جویند و مدد می‌گیرند؛ در عین حالی که دعا را هم فراموش نمی‌کنند؛ در این دیدگاه دعا سببی هم عرض سببهای دیگر به حساب می‌آید؛ اما در مکتب اولیاء خدا دعا بالاتر از یک سبب و ارزشمند‌تر از یک ابزار است.

بلکه دعا خود یک مقصد است، در نظر اولیاء خدا و در کلمات آنها اگر دقت کنیم، دعا یکی از باشکوه‌ترین مقاصدی است که پیش روی سالک قرار داده می‌شود؛ دعا در مکتب اولیاء الهی و سالکان مسیر کمال، یک مقصد بزرگ است؛ دعا در نظر آنها بهانه‌ای برای رفع حاجت و نیاز نیست، از منظر اولیاء خدا که مفهوم دعا را به خوبی می‌شناسند و نسبت به آن معرفت دارند، همه چیز بهانه‌ای است برای نیایش و کرنش در مقابل ذات حق و آغاز انس و دوستی با خدا.

از نظر اولیاء خدا دعا همنشینی با آفریدگار هستی است، دعا گشودن دروازه‌های لطف الهی است؛ پس ما اگر بخواهیم یک نگاه ابزاری به این ارتباطی که با خدای متعال برقرار می‌کنیم، داشته باشیم، در واقع به زیر کشیدن این شکوه با عظمت، از اوج خودش است و خیلی دعا را کوچک ‌کرده‌ایم و نتوانستیم دعا را درک بکنیم.

هرچند می‌خواهم عرض بکنم در آموزه‌هایی که ما از حضرات معصومین داریم، حتی آنها می‌گویند نمک آشتون را هم از ما بطلبید، اما اینکه دعا ابزار و سببی باشد، نباید آن را در این مقدار خلاصه کرد؛ دعا تمنای کمال است، انسان وقتی می‌خواهد به کمال برسد، یکی از وسیله‌ها او دعاست؛ پس چشم دلمان را بشوییم و با چشم قلبمان نگاهی نو به دعا داشته باشیم.

البته دعا آدابی دارد که باید برای بهره جستن، آن را شناخت؛ دعای الی‌الله باید سراغ کسانی برود که نزدیکترین رابطه را با آفریدگار برقرار کردند؛ ما در دعا الگو می‌خواهیم، سرمش می‌خواهیم، اسوه می‌خواهیم؛ باید ببینیم حضرات معصومین که پیشوایان ما هستند، راهنمایان ما در زندگانیمان هستند، چه جوری دعا می‌کردند؟! باید برویم سراغ کسانی که دعا می‌شناسند، راز و نیاز را کشف کردند و به ژرفای اقیانوس آن راه پیدا کردند و به معرفت رسیدند.

انسانهای کاملی که در حقیقت نمایندگان خدا در میان مردم هستند، پیامهای الهی را به مردم می‌رسانند، مردم را راهنمایی می‌کنند؛ باید سراغ سرور نیایش‌گران و مولای سجده کنندگان، حضرت امام زین العابدین سید الساجدین(علیه‌السلام) برویم. به هرحال هم امام سجاد(علیه‌السلام) هم صحیفه سجادیه او، صحیفه سجادیه‌ای که باعث می‌شود اگر از این امام همام استفاده کنیم، خود را در مقابل درخشش انوار تابناک آن کتاب بسیار عزیز و ارزشمند قرار بدهیم و خود را در معرض نسیمهای الهی که از آن می‌وزد، قرار دهیم؛ صحیفه سجادیه‌ای که زبور آل محمد(ص) و انجیل اهل بیت(علیه‌السلام) نامیده شده است به هرحال اینها ذخیره ها و سرمایه‌های ما هستند، شیعیان باید از اینها استفاده بکنیم، بهره ببریم.

اهمیت دعا اگر بخواهم خیلی خلاصه اشاره بکنم، همین بس که خدای متعال خودش امر به دعا فرموده است، اللَّهُمَّ إِنِّی أَدْعُوکَ کَمَا أَمَرْتَنِی و امیرالمومنین(علیه‌السلام) می‌فرماید: چنین نیست که خدای متعال باب دعا را بر روی کسی بگشاید اما درِ اجابت را به رویش ببندد؛ این از جایگاه با رأفت و شایستگی و کریمی حق تعالی به دور است که هم امر به دعا بکند، هم اینکه آن وعده‌ای که به اجابت داده است، اللَّهُمَّ إِنِّی أَدْعُوکَ کَمَا أَمَرْتَنِی فَاسْتَجِبْ لِی کَمَا وَعَدْتَنِی‏ خداوند وعده استجابت داده است، إِنَّکَ لَا تُخْلِفُ الْمِیعَادَ خدای متعال هم خلف وعده نمی‌کند، جمله امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) ناظر به همین نکته است.

بنده خیلی گذرا اشاره‌ای به ابعاد دعا داشته باشم، می‌فرمایند ؟«ادْفَعُوا أَمْوَاجَ الْبَلَاءِ بِالدُّعَاءِ» این موجهای بلاهایی که هر انسانی را ممکن است تهدید بکند، بوسیله دعا اینها را از خودتان دفع بکنید؛ از دیگر آداب دعا اخلاص در سؤال و درخواست است، که باز یک جمله‌ای است از امیرالمؤمنین(علیه‌السلام)و توصیه‌ای است نسبت به فرزندش امام مجتبی(علیه‌السلام): قال لابنه الحسن علیه السلام وَ أَخْلِصْ فِی الْمَسْأَلَهِ لِرَبِّکَ فَإِنَّ بِیَدِهِ الْعَطَاءَ وَ الْحِرْمَانَ می‌فرماید به فرزندش امام مجتبی علیه‌السلام) که در سؤال کردن و حاجت خواستن از پروردگارت اخلاص داشته باش، زیرا هم بخشش، هم محروم ساختن به دست خداست.

در یک روایت دیگری که باز در آداب دعا می‌توان آن را ذکر کرد که می‌فرماید: دعا کننده بدون عمل، اگر انسان دعا بکند ولی اهل عمل نباشد، اهل عبادت و  بندگی نباشد، اهل تقوا و پرهیزگاری نباشد، می‌فرماید: الدَّاعِی بِلَا عَمَلٍ، کَالرَّامِی بِلَا وَتَرٍ یعنی دعا کننده بدون عمل، مانند تیرانداز بدون وتر یعنی بدون زه و کمان، تیراندازی که زه و کمان نداشته باشد چطوری می‌تواند تیراندازی بکند؟! کسی که دعا می‌کند ولی اهل عمل نباشد.

و در طریقه دعا، روش دعا که این باز خیلی مهم است؛ بعنوان آخرین هدیه در این خطبه تقدیم می‌کنم خدمت شما، این را ان‌شاءالله بعنوان  هدیه امروز جمعه بنده حساب کنید که در آداب دعا می‌فرماید: هرگاه به درگاه خدا حاجتی داری قبل از آن حاجت بر پیامبر و آلش صلوات بفرست، سپس نیازت را بگو! زیرا خداوند، کریم‌تر از آن است که در دو حاجت یکی را قبول کند و دیگری رد کند؛ می‌دانید که صلوات بر محمد و آل محمد دعایی است که قطعاً خداوند مستجابش می‌کند، صلوات دعایی است که قطعا خدای متعال مستجاب می‌کند می‌فرماید: قبل از اینکه دعا خود را بکنی اول صلوات بفرست و بعدش حاجتت را بگو.

این روش و سنتی است که در صحیفه سجادیه هست، اگر کسانی که با صحیفه سجادیه و دعاهایی که در صحیفه هست انس داشته باشند و آشنا  باشند، می‌بینند در فرازهای مختلف، امام سجاد(ع) صلوات بر محمد و آل محمد می‌فرستد.

خداوند ان‌شاءالله به همه ما معرفت به دعا و طریقه دعا کرامت بفرماید و دعاهای ما را مستجاب بگرداند.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ   ‌قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ  اللَّهُ الصَّمَدُ   لَمْ یَلِدْ وَلَمْ یُولَدْ   وَلَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُوًا أَحَدٌ

والسَّلامُ عَلَیْکُم ورَحْمَهُ اللهِ وَبَرَکاتُهُ

خطبه دوم:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ

عِبادَاللّه، بندگان خدا، خواهران و برادران ایمانی، نمازگزاران عزیز، همه شما و خودم را، این کمترین را، این بنده حقیر که خودم باشم، به رعایت تقوای الهی دعوت می‌کنم.

یک روایت بسیار زیبایی است از جایگاه و منزلت انسانهای با تقوا، پیامبر می‌فرماید: کُلُّ تَقِیٍّ وَ نَقِیٍ آلِی هر تقوا پیشه‌ای و هر پاک سیرتی و پاکیزه‌ای می‌فرماید آل من است، چون حضرت درباره سلمان فارسی فرمودند: «سلمان منّا اهل البیت» سلمان از ما اهل بیت(ع) است و بعد از این هم دیگر سلمان فارسی را می‌گفتند سلمان محمدی(ص)؛ بنده می‌خواهم عرض بکنم براساس این سخن بسیار ارزشمند پیامبر گرامی اسلام(ص)؛ هر با تقوایی اگر در مراتب خداترسی و تقواپیشگی اهتمام داشته باشد می‌تواند به این منزلت و این مقام قرب الهی برسد.

امیدواریم خدای متعال به ما توفیق بدهد در این ماه مبارک رمضان در زمره تقواپیشگان باشیم ان‌شاءالله.

دهم رمضان المبارک، دو سال قبل از هجرت، سالروز وفات بزرگ بانوی اسلام حضرت خدیجه کبری(علیها‌السلام) است که آن را تسلیت و تعزیت عرض می‌کنیم، حضرت خدیجه کبری(علیها‌السلام) سه تا عنوان مهم را می‌شود به ایشان نسبت داد، یکی عنوان ام المؤمنینی که مصرح قرآن است، که حضرت خدیجه کبری(علیها‌السلام) ام المؤمنین است.

عنوان دوم که عنوان ام‌الائمه‌المعصومین است که ایشان به نوعی مادر امیرالمؤمنین هم به حساب می‌آیند؛ چرا که در دوران کودکی و طفولیت امیرالمؤمنین(ع)، پیامبر(ص)؛ او را از پدرش حضرت ابوطالب(ع)، تحویل گرفت؛ چون خشکسالی آمده بود و خودش امیرالمؤمنین(ع) را همراه با همسرش حضرت خدیجه(علیها‌السلام)  بزرگ کرده است.

فلذا به نوعی مادر امیرالمؤمنین(ع) حساب هم می‌شود، مادر بقیه ائمه اطهار هست، به این شکل هم آن تعبیر صدق می‌کند که ام‌الائمه می‌شود به حضرت خدیجه(س) گفت و عنوان سومی هم که برای آن حضرت ذکر است ام‌الاسلام است ایشان مادر اسلام است، چون او اولین فردی بود که به پیامبر ایمان آورد و همه ثروتش را و دارایی‌اش را، چون حضرت خدیجه(س)  زن ثروتمندی بود، برای دعوت به اسلام در اختیار پیامبر قرار داد؛ چه بسا اگر ثروت حضرت خدیجه(س)  نبود، شاید در حرکت اسلام و پیشرفت اسلام اختلال و وقفه‌ای عمده بوجود می‌آمد.

فلذا ثروت حضرت خدیجه کبری در پیشرفت اسلام و در تثبیت و مستحکم شده نهال نوپای اسلام بسیار مهم و مؤثر بود.

خداوند ان‌شاءالله شفاعت او را شامل حال همه ما بگرداند.

در نیمه رمضان هم تبریک ولادت امام حسن مجتبی(علیه‌السلام) را داریم که در ۱۵ رمضان روز ولادتش هست، می‌خواهم خیلی مختصر اشاره بکنم؛ یکی از زیباترین و کاملترین احادیث ایمان منسوب به آن حضرت است این حدیث حسنی که می‌فرماید: إِنْ‏ أَحْسَنَ‏ الْحَسَنِ‏، الْخُلُقُ‏ الْحَسَنُ یعنی نیکی‌ترین نیکی‌ها و زیبایی‌ترین زیباییها خوش اخلاقی است.

در احادیث حضرات معصومین(علیهم‌السلام) در ترازوی سنجش اعمال چیزی سنگین‌تر از خوش اخلاقی ذکر نشده است، ماه مبارک رمضان، مؤمنین به دنبال افضل اعمال در این ماه هستند، خوش اخلاقی مثل آفتابی است که یخها را ذوب می‌کند و گناهان را از بین می‌برد، یک بنده اگر بتواند اخلاقش را نیکو بکند، با بستگانش، با خانواده‌اش، با رفقایش، با همکارانش، با همسایه‌هاش، با هر کس که در ارتباط هست، حال آنکه مسلمان باشد غیر مسلمان، فرقی نمی‌کند، اگر بتواند این را در ماه مبارک رمضان تمرین بکند و این خوش خلقی را بعنوان یک ملکه در خودش تثبیت بکند به درجات بالای آخرت و منازل رفیعه‌ای خواهد رسید؛ اگرچه در عبادات خود ممکن است یک قدری هم ضعیف باشد، این اثر خوش اخلاقی است.

البته اصلی‌ترین شاخص و تجلی خوش‌اخلاقی، سلوک در محیط و فضای خانواده است؛ شخصی به علامه طباطبایی(رضوان الله تعالی علیه) گفتند: بهترین ریاضت برای پیشرفت معنوی را به من بفرمایید، علامه به ایشان پاسخ دادند که بهترین ریاضت برای شما خوش‌اخلاقی با خانواده است؛ انسان تحملش، حلمش، بردباریش، در محیط فضای خانواده، مثلاً اخلاقیات خانواده ممکن است جور و واجور باشد همه‌اش به میل انسان نباشد، انسان نباید بداخلاقی بکند چهره عبوس به خودش بگیرد؛ فلذا یکی از مهمترین شاخص‌های خوش‌اخلاقی، رعایت کردن اخلاق خوش در فضای خانواده است.

امیدوارم که خدای متعال به همه ما توفیق خوش اخلاقی به تبعیت و پیروی از امام مجتبی(ع) کرامت بفرمایید ان‌شاءالله و ما بتوانیم پیرو عملی دستورات و سیره ائمه اطهار بویژه امام حسن مجتبی(علیه السلام) باشیم.

مناسبت ۱۲ فروردین ماه را داریم که روز جمهوری اسلامی است یوم اللهی که حکومت الهی جمهوری اسلامی، رسمیت پیدا کرد و تثبیت شد؛ البته ما هنوز اول راه هستیم، درست است ۴۵ سال از آغاز نظام مقدس جمهوری اسلامی می‌گذرد، ولی ما هنوز خیلی مانده است تا به آن اسلام مطلوبی و حکومت اسلامی مطلوبی که مد نظر است برسیم؛ باید تلاش و کوشش بکنیم که ان‌شاءالله زمینه فرج هم فراهم بشود؛ این روز را که ثمره خون پاک هزاران شهید است، تبریک و تهنیت عرض می‌کنیم این یوم الله عزیز را.

در خصوص شعار سال من چون هفته گذشته وعده‌ای داده بودم که توضیح بدهم، چالشها و راهکارهای شعار سال از منظر رهبری را و بیان نقاط ضعف و اشکالات مهم اقتصاد کشوری را که باید متحول بشوند به صورت خیلی تیتروار عرض می‌کنم.

یکی از مشکلات اقتصادی کشور تصدی‌گری افراطی دولتی است، این خیلی مهم است که ما از ظرفیت مردم، از توانمندی مردم، در اقتصاد کشور کمتر استفاده می‌کنیم و در فرمایشاتشان، مقام معظم رهبری در مشهد در حرم مقدس امام رضا(علیه‌السلام) این را داشتند.

یکی دیگر وابستگی به صادرات نفت خام است، که الان اگر درآمد نفت خام را از بودجه کشور منها بکنند، همه چیز کشور زمین می‌ماند و حال اینکه ما منابع بسیار دیگری هم داریم که می‌توانیم اقتصادمان وابسته به نفت خام نباشد، از نفت خام هم استفاده بکنیم، ولی وابسته به آن نباشیم؛ الان کشورهایی که دارند اقتصاد کشورشان را اداره می‌کند و نفت هم ندارند، چه جوری اداره می‌کند؛ خُب معلوم است اینها منابع دیگر پیدا کردند که کشور ما هم از این منابع زیاد دارد.

یکی دیگر وابستگی به دلار است که دیدید چه مصیبتی به سر اقتصاد کشور آورد، همین اخیراً دیدید! الان ببینید کشور روسیه تحریم است، آن هم مثل ما تحریم است؛ ولی من در یک جدولی نگاه می‌کردم که در این مثلاً مدت گذشته، ارزش پولهای کشورهای مختلف را نسبت به دلار سنجیده بود که آیا پایین رفته یا بالا رفته است که مثلا ارزش روبل روسیه در مقابل دلار ۳۴ درصد افزایش ارزش و بها داشته است.

آنها توانستند این کار بکنند، قعطاً ما هم می‌توانیم البته الان یک کارهایی دارد صورت می‌گیرد الان با روسیه قرارداد بستیم که در معاملات خود دلار را کنار بگذاریم و با ارزهای دیگرمان، با چین هم این کار را می خواهیم بکنیم، بخش عظیمی از تعاملات تجاری ما و اقتصادی ما با این دو تا کشور هست و اگر بتوانیم دلار را کنار بگذاریم، خیلی در ارزش پول ما اثر خواهد داشت.

یکی دیگر از ضعفها، ضعف رشد اقتصادی است، ما در کشور خود از نظر منابع و ذخائر و ظرفیتهای انسانی و نعمتهای خدادادی، بسیار کشور غنی هستیم؛ شاید جزء غنی‌ترین کشورهای جهان هستیم نسبت به جمعیت ما؛ حالا من نمی‌خواهم وارده مشخصات بشوم که دسترسی به دریا از هم جنوب هم شمال، آب و هواهای مختلف، اقلیم‌های مختلف، منابع نفت، گاز و معادن دیگر، نیروی انسانی کارآمد، اینها را نمی‌خواهم عرض بکنم؛ ولی واقعاً رشد اقتصادی ما متناسب با ظرفیتها و نعمتهای خدادادی کشور نیست.

یکی دیگر از ضعفها و مشکلات و چالشها، مشخص نبودن راههای مشارکت مردم در مسائل اقتصادی است که این خیلی مهم است، ما باید  راه را باز کنیم، راه ورود مردم را به اقتصاد کشور باز کنیم و به آنها مجال بدهیم و قوانین دست و پاگیر را از مقابل آنها برداریم، حذف کنیم و کار را روانسازی بکنیم.

و دیگری کم تحرکی و روش‌های نادرست در تجارت خارجی است؛ ببینید در واردات ما و در صادرات ما نظارت درستی نیست، سیاست صحیحی نیست؛ خیلی وقتها ما یک محصولی را صادر می‌کنیم، می‌برند مثلا محصولات کشاورزی است، می‌برند در آن کشور آزمایش می‌کنند، مثلاً فلان سمی که در اثر در فلان کود بوده است میزان و درصدش در محصول بالاست، دوباره پس می‌فرستند.

یا خیلی وقتها جنسهای بنجل را که مثلا ما در یک قراردادی باید یک کشوری تهاتر کرده‌ایم به دلیل تحریمها، خُب تهاتر به این معنا نیست، ما یک جنسی را دادیم و باید در مقابل آن یک کالایی که کالای مرغوبی هست و قابل استفاده است، نه کالای بنجل، تحویل بگیریم؛ فلذا این خیلی مهم است که در تجارت خارجی باید یک نظارتی، یک دقت و برنامه‌ریزی و سیاستگذاری دقیقی باشد.

من چند تا اقدام اصلی برای مهار و بهبود معیشت مردم عرض بکنم، یکی مقابله با عوامل تضعیف کننده تولید است، ببینید الان کسی که می‌خواهد برود یک مجوز اصولی بگیرد، برای کارخانه، برای کار تولیدی، از هفت خان رستم باید بگذرد، چقدر کاغذ بازی و آن پیچیده کردن فرایند گرفتن مجوز. این یک مورد.

بعد بازپرداخت تسهیلات، هنوز این وام را گرفته، با درصد بالایی هم گرفته است هنوز بابا دارد کار می‌کند، این کارخانه‌اش دارد در حال ساخته شدن است، همان ماه اول، بانک یقه‌اش را می‌گیرد، باید قسط بدهی، بابا هنوز این کارخانه‌اش به درآمد نرسیده است، کشورهای خارجی اینجور نیست! کشورهای خارجی می‌گذارند این تسهیلات و وام را می‌دهند می‌گذارند تا آن کارخانه و مجتمع تولیدی به ثمر بنشیند، دو سه سال هم راه بیافتد، جا بیافتد، بعد شروع کند به پرداخت کردن قسط‌های خود.

یکی نقش‌آفرینی مردم در اقتصاد ملی، ما در اقتصاد ملی این مشکل را داریم که باید سرمایه‌های مردم، نقدینگی که در دست مردم است اینها باید مدیریت بشود، باید به سمت و سوی تولید سوق داشته داده بشود، الان نقدینگی و سرمایه در دست مردم خیلی زیاد است، مردم هم می‌آیند نگاه می‌کنند، چون امکانات تولید برای آنها فراهم نیست، روانسازی نمی‌شود برای تولید، از طرفی هم هیچ نظارتی نیست می‌آید پولش و سرمایش را یا داخل بانک می‌گذارد سودش را می‌گیرد یا می‌رود طلا می‌خرد، سکه می‌خرد، زمین می‌خرد، یا می‌رود ماشین ثبت نام می‌کند، می‌داند اینها گران می‌شود، خودش در خانه می‌گیرد می‌خوابد؛ یعنی هیچ فعالیت اقتصادی صورت نمی‌گیرد و در تورم و گرانی اثر خودش را می‌گذرد.

موارد دیگری هست من دیگر خیلی زحمت ندهم؛ افزایش قدرت خرید مردم هست که الان وقتی که ارزش پول پایین می‌آید، قدرت خرید مردم کم می‌شود؛ این را باید فکری برایش کرد.

دانش بنیان کردن تولید هست که حضرت آقا در سال گذشته شعارشان دانش بنیان بود؛ ببینید با دانش بنیان کردند تولید، ما تولید را مضاعف می‌کنیم، هزینه‌ها را پایین می‌آوریم، بهره وری را بالا می بریم که این کار باید صورت بگیرد.

بنده یک نکته‌ای را حالا غیر از این موارد اصولی عرض بکنم که کاربردی عملیاتی است؛ رئیس محترم اداره صنعت، معدن، تجارت، به همراه زیر مجموعه‌هایی که داشتند مثل اتاق اصناف آمدند پیش من برای عید دیدنی؛ آنجا خُب صحبت شد و گزارشی دادند از کارها و اینها، بنده یکی از نکات مهمی که به آنها گفتم این بود که برای مهار تورم و گرانی هرچه توان دارید با نظارت کردن در چارچوبهای قانونی از طمع ورزیهای بازار و تجارت جلوگیری کنید.

یکی از آسیبها طمع ورزی است، قانع نبودن به سود مناسبت، درصد سود بالا می‌خواهند؛ وقتی جنسی گران می‌شود نمی‌فروشد، می‌گذارد تا گران بشود با قیمت جدید بفروشد. خُب بابا با آن قیمتی که خریدی درصد را به مناسبت بکش، دوباره جنس گران‌تر گرفتی باز درصد را همان جنس بکش؛ ایشان می‌گوید جنس را نگه‌ می‌دارد می‌گوید ندارم، قیمت که بالا رفت با آن قیمت بالا می‌فروشد. گاهی مثلا تا ۵۰ درصد سود می‌کند، این طمع ورزی است؛ من می‌گویم که باید با انسانهای طماع و حریص برخورد بشود؛ یکی از مهمترین عوامل برخورد با گرانی و تورم، همین طمع ورزان بازار و ترویج طمع ورزی است که باید این را با آن برخورد بشود.(تکبیر نمازگزاران)

یکی دیگر از مسائلی که باعث نگرانی و ناراحتی مردم و مؤمنین شده است، همین مسئله ناهنجاریهای کشف حجاب و بی‌حجابی و ترویج اباحه‌گری و بی‌عفتی و بی‌حیایی در جامعه است که موجبات نگرانی مؤمنین و متدینین و خانواده‌ها را فراهم آورده است؛ دشمن به دنبال قبح شکنی اخلاقی در جامعه است؛ دارد تست می‌کند، دائم گام به گام جلوتر می‌رود می‌خواهد ببینید حساسیت مردم متدین چقدر است؟ گاهی اوقات مسئولین را هم تست می‌کنند یک کار می‌کند منتظر بازخوردش میشود اگر برخورد نشد قدم بعدی را برمی‌دارد.

باید ما با دقت، با برنامه‌ریزی صحیح، با یک عزم ملی، یک عزم همگانی، همه مسئول هستند؛ کسی در این دائره نیست که بگوید مثلاً کار فلان مسئول است، کار فلان گروه است، کار فلان دسته است، نه! همه مسئول هستند چون در سطح جامعه این مشکل تسری دارد و باعث اذیت و آزار همه است.

خیلی از متدینین آمدند اظهار ناراحتی کردند حق هم به جانب آنها هست؛ باید با این مسئله برنامه‌ریزی دقیق داشته باشیم؛ من یک نکته‌ای را عرض بکنم نکته دقیق و ظریفی است متدینین کلیپ‌های مستهجن را اشاعه ندهند، من چند بار هم در خطبه‌ها هم گفتم، ولو اینکه از روی دلسوزی باشد، آن کسی که این کلیپ را ساخته است، هدفش پخش این است، می‌خواهد در جامعه پخش بشود؛ آن وقت متدینین ناخواسته و نادانسته می‌آیند این را پخش می‌کنند، هم در راستای هدف آن آدم فاسد حرکت می‌کنند، هم اشاعه فحشا می‌شود.

فلذا می‌خواهم عرض بکنم خدمت شما، این نکته را عزیزان رعایت کنند؛ ببینید اینجور کلیپها زود به دست ما می‌رسد، ما چون مسئول هستیم باید اینها را رصد بکنیم، پیگیری بکنیم، نمونه‌اش را عرض بکنم همین کلیپی که بعنوان توری که در شهیون برگزار شده بود و کلیپ مستهجنی بود و اینها مختلط بین دختر و پسر و رقص و اینجور کارها بود، اولین کسی که برای من فرستاد خود حاج آقای خسروپناه بود و فرستاد و تأکید کرد که پیگیری بشود.

ما بلافاصله پیگیری کردیم و سازنده اصلی این کلیپ اولا کلیپ مال سال گذشته بود، مال الان نبود؛ بعد ما با پلیس فتا و جاهای دیگر با فرماندار و فرمانده سپاه و فرمانده نیروی انتظامی پیگیری کردم و معلوم شد که این شخصی است گردشگر بین المللی تورهای تایلند و ترکیه می‌برد، خیلی پیجش هم پیگیر دارد و اینها و بعد هم ساکن تهران هست، ما اسم تورش را پیدا کردیم، شماره تلفن او را پیدا کردیم، اسم خودش را پیدا کردیم و از طریق پلیس فتا اقدام کردیم، گفتند خارج از کشور است که پیگیر او بودیم و بعد اینجا هم پیگیر شدیم که عاملش در همین منطقه شهیون باز عاملی داشت که می‌توانست این کار را بکند، بلافاصله شناسایی شد و محل چادر اینها کشف شد توسط نیروهای انتظامی و بسیج و با حکم دادستانی سریع دستگیر و بازداشت شد.

و اینها بنا داشتند که روز یازدهم تا چهاردهم فروردین ماه، در کنار دریاچه شهیون تور ببرند و این برنامه‌ آنها باشد که بحمدالله تعالی جلوی آنها گرفته شد؛ ما به همین خاطر هم اگر دقت کردید میز خدمت ستاد امر به معروف و پلیس امنیت اخلاقی و اماکن را و گروه از عزیزان که کار تذکر لسانی انجام می‌دهند، اینها را آنجا گذاشتیم که مردم بیشتر آشنا بشوند، با عملکردها، اینجور نیست که ما بی‌تفاوت باشیم نه! ولی باید این را عرض کنم تبدیل به کار ملی بشود، همگانی بشود و مسئولین هم بیایند پای کار.

به نظم می‌رسد که این روشی که بعضی‌ها مثلاً با تندی کردن و با پرخاشگری و نمی‌دانم پیامکهای توهین‌آمیز ارسال کردن و با این چیزها مشکلی حل نمی‌شود؛ اگر مثلاً با توهین کردن به بنده یا آقای خسرو پناه مشکلی حل می‌کند ما هستیم، تندروی کار درستی نیست، باید با تدبیر حرکت کرد.

عده‌ای هم بودند زمان امام مجتبی(علیه‌السلام) به ظاهر آدمهای انقلابی بودند، ولی انسانهای بی‌بصیرتی بودند به امام مجتبی(علیه‌السلام) توهین می‌کردند، و او را مذل المؤمنین خطاب می‌کردند یعنی ذلیل کننده مؤمنین به او می‌گفتند، باید شرایط را بسنجیم، باید عملکردی داشته باشیم با کمترین حاشیه، با کمترین بهانه دادن به دست دشمن ولی در عین حال قاطع و محکم.

ما معتقدیم که کشف حجاب از سوی بعضی از خانمها اگرچه از روی ناآگاهی و فریب خوردن است ولی این پدیده خط قرمز ماست، این پدیده می‌تواند منجر به یک حرکت و چالش امنیتی بشود؛ چرا؟ چون خاکریز عفاف را هدف قرار داده است، ما نسبت به عفاف جامعه اصلا نمی‌توانیم کوتاه بیاییم. (تکبیر نمازگزاران)

تسامح نسبت به مسئله عفاف و حجاب با هیچ منطق شرعی و قانونی و اخلاقی سازگار نیست، فلذا قابل توجیه هم نیست؛ این بیانیه‌ای که اخیرا وزارت کشور دادند هرچند دیرهنگام بود ولی عرض می‌کنم خدمت شما برای اعلام موضع دولت خوب بود، ولی باید پای کار بایستید، نیروی انتظامی بیاید پای کار، بسیج بیاید پای کار، مردم بیایند پای کار، متدینین بیایند پای کار، این قضیه را باید جمع کنیم، نباید بگذاریم به هوای گرم برسد، این خیلی خطرناک است، اگر به جایی رسید که قابل جمع کردن نبودند، آسیب‌های جدی به ما می‌زند، آسیبهای جدی به انقلاب و نظام می‌زند.

فلذا به نظرم می‎رسد باید با اهتمام هرچه تمام‌تر یکی از اولویتهای مسئولین باید این مسئله باشد، از اولویتهای آن کسانی که دست‌اندرکار هستند البته باید کار فرهنگی هم صورت بگیرد، هم کار ایجابی و هم کار سلبی باید انجام شود، هر دو کنار همدیگر به تناسب، به جای خودش؛ من می‌خواهم عرض بکنم حزب‌الهی‌ها هم حواسشان جمع باشد، در تجمعاتشان، در اقداماتی که انجام می‌دهند، هوشیار و مواظب نفوذی‌ها باشند، بعضیها می‌آیند کاسه داغ‌تر از آش و تمام برنامه‌ها را به هم می‌ریزند؛ اینها را مراقب و مواظب باشید، کنترل کنید، مدیریت کنید تا برنامه‌ها به نتیجه برسد؛ نباید به اسم اقدام انقلابی و موضوع انقلابی نیروهای خودی را بزنیم، حواسمان جمع باشد.

اما مسائل منطقه را عرض بکنم عذرخواهی می‌کنم خطبه طولانی شد چون مسائل مهمی بودند، مسائل منطقه را هم یک اشاره‌ای داشته باشم، آمریکا از تو دهنی که از ایران در سوریه خورد و بازگشت سوریه به سمت و سوی کشورهای عربی و توافق ایران و عربستان و توسعه روابط منطقی بشار اسد، بسیار عصبانی است.

از طرفی هم به دنبال تنفس مصنوعی دادن به رژیم جعلی صهیونیستی است که به شدت دچار درگیری و شرائط بغرنجی شده است؛ حالا من یکی دو نمونه را عرض می‌کنم خدمت شما؛ آن وقت وضع داخلی آمریکا اینجوری است که دادگاه منهتن علیه ترامپ اعلام جرم کرده است و او را متهم به حق السکوت دادن کرده است و ترامپ اولین رئیس جمهور آمریکاست که به جرایم کیفری متهم می‌شود و در آستانه بازداشت قرار دارد و طرفداران ترامپ دیوانه و قمارباز، اینها هم خط و نشان کشیدند که اگر دستگیرش بکنید چه و چه می‌کنیم… این وضع خود آمریکاست؛ حالا آمریکا هم نه می‌تواند کوتاه بیاید از این درخواست در رابطه با ترامپ، از طرفی هم اگر عملی بکند این تبعات را برای کشورش دارد.

وضع فرانسه را هم دیدید؛ وضع اسرائیل را هم که دارید می‌بینید که الان باز یک نکته درباره اسرائیل من می‌خواهم عرض بکنم، جو بایدن اعلام کرده است که دعوتی به کاخ سفید برای نخست وزیر اسرائیل در آینده نزدیک نخواهد بود و نتانیاهو هم یک واکنش تندی نشان داده است و گفته است، اسرائیل دولتی است که حاکمیت دارد و براساس فشارهای خارجی تصمیماتش را اتخاذ نمی‌کند.

و نخست وزیر قبلی اسرائیل هم آمده است از اینکه نتانیاهو ارتباطش را با واشنگتن به هم زده است و شکرآب شده است، انتقاد شدید از او کرده است؛ ببینید وضع را بررسی بکنید؛ بحمدالله تعالی اللهم اشغل الظالمین بالظالمین اینجا تحقق پیدا کرده است خداوند دشمنان ما را به خودشان مشغول کرده است خدا را شکر.

امیدواریم ان‌شاءالله هر چه زودتر اینها مشغول خودشان بشوند؛ خداوند اینها را به جان خودشان بیاندازد و ان‌شاءالله تعالی یک قدری ما از شرشان مصون بمانیم.

دو سه تا تذکر در پایان خطبه داشته باشم عرائضم را به اتمام برسانم؛ یکی، من تشکر می‌کنم از نیروی انتظامی که با روزه خواری برخورد کرد، در این چند روز من تذکر دادم؛ فرماندهی محترم و نیروی انتظامی سریع اقدام کردند؛ تعدادی از مغازه ها را پلمپ کردند، دستگیری داشتند، صد تا قلیان را مصادره کردند و جمع کردند و دارند ادامه می‌دهند بحمدالله تعالی؛ و من تأکید کردم که با پدیده روزه خواری برخورد بشود و این کار دارد صورت می‌گیرد.

تشکری بکنم از فروشگاه گلباران، ما چیزهای خوب را می‌گوییم انتقاد می‌کنیم چیزهای خوب را هم می‌گوییم. که چند نفر از شهروندان به من زنگ زدند، گفتند که از حراست فروشگاه گلباران دو سه نفر نفر دم در گذاشتند، به خانمها تذکر می‌دهند و مؤثر بوده است؛ و من خواهش می‌کنم فروشگاه‌های دیگر هم که مؤمنین گلایه کردند از آنها، از نحوه وضعیت مشتریانشان، همین کار را بکنند و نیروی انتظامی پیگیری بکند، حراست آنها همین کار را بکنند و عرض کردم خدمت شما، باید یک حرکت همه جانبه داشته باشیم، یک حرکت ملی باشد، یک حرکت همگانی باشد در مقابل اینها.

و نکته آخر که می‌خواهم عرض بکنم یک مسئله شرعی است که من وظیفه دارم بگویم خدمت عزیزان و مؤمنین؛ مقلدین مقام معظم رهبری توجه داشته باشند که از سهمینی که پرداخت می‌کنند حضرت آقا برای صرف در مساجد و حتی فعالیتهای فرهنگی در مساجد به هیچ وجه اجازه نمی‌دهد، من این را با حاج آقای رحیمیان که بعد از مرحوم آیت‌الله رسولی محلاتی، مسئول وجوهات شرعی دفتر حضرت آقا هست پرسیدم ایشان هرچه عرض کردم گفتند اصلا رهبری اجازه نمی‌دهند.

فلذا من خبر دارم بعضی از مساجد خمس را می‌گیرند وجوهات را می‌گیرند و بعد اینها می‌آیند در مسائل دیگر، در مسجد خرج می‌کنند و این مجزی نیست. شما مقلد رهبری هستید فتوای رهبری برای شما مهم است نه اینکه مجتهدی واسطه بشود، بنا به اجتهاد خودش عمل کند و به شما اجازه بدهد؛ شما باید قبض رسید رهبری را داشته باشید تا از ذمه شما بری بشود.

این را من جدی عرض می‌کنم حتی مؤسساتی من شنیدم یا مراکز خیریه‌ای اعلام می‌کنند ما خمس می‌گیریم، خمس باید شرعاً یا به دست مجتهد برسد یا به دست وکیلش برسد؛ آمده بودند پیش من و گفتند فلان جا از من ۱۰۰ میلیون تومان خمس گرفته، گفته قبضش را برایت می‌آوریم ولی قبضش را برای من نیاورده است؛ این کار را نکنید؛ من به آنها زنگ زدم به آنها گفتم با آخرت خودت بازی نکن! فلذا من این را  خواهش می‌کنم مؤمنین دقت بکنند.

پروردگارا بارالها به مقربان درگاهت قسمت می‌دهیم اسلام و مسلمانان نصرت کرامت بفرما…

دشمنان اسلام خوار و ذلیل و نیست و نابود بگردان…

مکر و حیله خودشان را به خودشان برگردان…

پروردگارا شهدای ما، امام شهیدان، با سیدالشهدا محشور بگردان…

رهبر عظیم الشأن در پناه امام زمان(عج) مصون و محفوظ بدار…

پروردگارا دعاهای ما را مستجاب بگردان…

به حق مقربان درگاهت همچنان باران رحمتت را بر ما نازل بفرما…

لباس عافیت و تندرستی بر تن بیماران و بیماران مدنظر بپوشان…

پروردگارا بارالها مشکلات کشور و مردم ما را به بزرگی خودت به حق این ماه شریف حل بفرما.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ  إِنَّا أَعْطَیْنَاکَ الْکَوْثَرَ  فصَلِّ لِرَبِّکَ وَانْحَرْ  إِنَّ شَانِئَکَ هُوَ الْأَبْتَرُ

والسَّلامُ عَلَیْکُم ورَحْمَهُ اللهِ وَبَرَکاتُهُ