به گزارش پایگاه اطلاع رسانی “مجد دز” امام جمعه دزفول در دیدار رییس آموزش و پرورش دزفول و مدیران امور تربیتی ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، هفته تربیت اسلامی را گرامی داشت و افزود: با استناد به آیات قرآن تزکیه و تعلیم مقدم بر تعلیم است و باید در عمل این امر محقق شود.
حجهالاسلام والمسلمین قاضی به ظرفیتهای فراوان فرهنگی در دزفول اشاره و تصریح کرد: دزفول از شهرهای پیشتاز در انجام فعالیتهای فرهنگی در کشور است، بر اساس ارزیابیهای صورت گرفته در این زمینه دزفول رتبه اول را در استان دارد و رتبه دوم با فاصله بسیار زیادی از دزفول قرار دارد و حتی ۱۱ شهر استان اصلا گزارش فرهنگی نداشتهاند.
رییس شورای فرهنگ عمومی شهرستان دزفول افزود: بیان این مطالب از باب بسنده کردن به وضع موجود نیست بلکه باید زمینهای برای ارتقاو افزایش فعالیتها باشد.
وی تعاون را یکی از مهمترین مؤلفههای موفقیت در کار فرهنگی دانست و اظهار داشت: همدلی و همکاری در کارهای فرهنگی باعث رضایت بخش شدن نتیجه کار میشود و کارنامه درخشانی به دست خواهد آمد.
امام جمعه دزفول گفت: شهید سیدهبت الله قاضی، شهید فرهنگی که در عملیات رمضان به شهادت رسید در زمینه سخت افزاری، نرم افزاری و الگوی رفتاری در کار پرورش و تهذیب تلاش کرد.
امام جمعه دزفول ادامه داد: شهدا با تمام وجود برای اعتلای دین و اسلام و کلمه توحید تلاش کردند و به اجر و پاداش خود که شهادت بود، رسیدند.
حجهالاسلام والمسلمین قاضی اظهار داشت: بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری درباره امور پرورشی و تربیتی مخصوصا در ارتباط با نونهالان، کودکان و نوجوانان که مدیران آینده کشور هستند باید با تمام توان تلاش کنیم چراکه سرمایه گذاری برای آینده خواهد بود.
وی تصریح کرد: اگر برای کودکان در خانه و محیط مدرسه برنامه ریزی درستی داشته باشیم، هم در خانواده و هم در جامعه اثرگذار خواهیم بود و تلاش در این محورها باعث میشود که آنان را در مقابل فتنهها و نقشههای دشمن مصون بداریم.
امام جمعه دزفول با اشاره به اینکه برنامههای فرهنگی ذوق و خلاقیت لازم دارد گفت: جشن تکلیف یکی از محورهای مهم تربیتی خصوصا برای دختران و فرصت مغتنی در برنامههای فرهنگی است، میتوان به یک بار به مناسبت آغاز رسیدن به سن تکلیف بسنده نکرد و به بهانههای مختلف آن را تکرار کرد.
حجهالاسلام والمسلمین قاضی تأکید کرد: خواندن نماز اول وقت و با توجه قلبی محور دیگری است که باید بعد از جا افتادن و نهادینه شدن اصل نماز برای آن برنامه ریزی کرد و چون بازیگوشی، اقتضای سن کودکان و نوجوانان است، باید برنامههای تربیتی و تزکیه نفس را متناسب با توان و سن آنها برنامه ریزی کرد.
وی اظهار داشت: محکم کردن ارتباط با خدا؛ سلامت معنوی به معنای نماز و توسل و دعا و یاد شهدا؛ انس با قرآن که از افتخارات و نعمتهای جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی است؛ توصیههای فردی بعنوان مثال حفظ احترام به والدین و جبران محبتهای آنان؛ سلامت جسمی از طریق ورزش و تغذیه مناسب؛ شخصیت برای نمونه شجاعت و اعتماد به نفس؛ توصیههای علمی و جدی گرفتن درس خواندن از طریق مدیریت و برنامه ریزی اوقات؛ سلامت فکری از راه مطالعه کتابهای خوب و راهگشا؛ توصیههای اجتماعی مثلا فضای مجازی که نیاز به مراقبت زیاد دارد، از محورهای تربیتی هستند که باید مورد توجه قرار گیرند.
امام جمعه دزفول ادامه داد: یکی از مؤلفههای تربیتی میتواند دفاع مقدس و زندگی شهدا باشد که اثرات زیادی در جوانان و نوجوانان دارد چراکه نیاز به قهرمان و الگو دارند.