24th، فوریه 2023
نويسنده: user1daftar

www.MajdeDez.com

اهل بیت علیهم السلام همانند کشتی نجات هستند که هرکس سوار کشتی بشود ایمنش می‌دارند. + متن کامل خطبه‌ها

برای رسیدن به دوره ظهور، جامعه باید مطامع انسانی را از خود دورسازد و با اراده‌ای قوی به قانون بزرگ الهی تن دهد.

زمان انتشار: 24th, فوریه 2023 ساعت 8:18 ب.ظ | کد خبر: 94525

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی “مجد دز” همزمان با اعیادشعبانیه نماز عبادی سیاسی جمعه دزفول با حضور اقشار مختلف مردم متدین و ولایت مدار دزفول، به امامت حجه‌الاسلام والمسلمین شیخ مرتضی بیگدلی امام جمعه موقت دزفول با رعایت شیوه‌نامه‎‌های بهداشتی در مصلای امام علی(ع) قرارگاه فرهنگی این شهرستان برگزار شد.

همه باید به انجام طاعات و عبادات الهی عمل و از معاصی اجتناب کنند

خطیب موقت نماز جمعه دزفول ضمن دعوت به تقوای الهی گفت: همه باید به انجام طاعات و عبادات الهی عمل و از معاصی اجتناب کنند.

اعیاد شعبانیه ایام شادی بخش الهی است و باید اعمال این ماه را انجام داد

وی با تبریک حلول ماه مبارک شعبان و ولادت با سعادت امام حسین(علیه‌السلام) و ولادت با سعادت حضرت ولی عصر(عج) از اعیاد شعبانیه به عنوان ایام شادی بخش الهی نام برد و برضرورت انجام اعمال این ماه تأکید کرد.

امام سجاد(ع) این ماه را منتسب به پیامبر گرامی اسلام می‌دانند و بر خواندن صلوات شعبانیه در هر روز تأکید داشتند

امام جمعه موقت دزفول در فضیلت ماه شعبان بیان داشت: امام سجاد علیه السلام این ماه را منتسب به پیامبر گرامی اسلام می‌دانند و بر خواندن صلوات شعبانیه در هر روز تأکید دارند.

شعبان ماهی است که از سوی پروردگار عالم با رضایت و رحمت او و حضرتش در برگرفته شده است

وی افزود: شعبان ماهی است که از سوی پروردگار عالم با رضایت و رحمت او و حضرتش در برگرفته شده است و هر کجا نظر کنیم این رحمت  و خوشنودی دیده می‌شود.

سنت رسول اکرم(ص) به شب زنده داری و  روزه گرفتن در ماه شعبان

امام جمعه موقت دزفول با اشاره به سنت رسول اکرم(ص) به شب زنده داری و  روزه گرفتن در این ماه بیان داشت: ذکر ۷۰ مرتبه استغفار در هر روز، صدقه دادن و رعایت همدلی و مواسات و احساس مسئولیت نسبت به آحاد جامعه از سفارشات دیگر در این ماه است.

اهل بیت علیهم السلام همانند کشتی نجات هستند که هرکس سوار کشتی بشود ایمنش می‌دارند

وی از پیامبر گرامی اسلام و ائمه اطهار علیهم السلام به عنوان معدن علم و درخت نبوت یاد کرد و افزود: اهل بیت علیهم السلام همانند کشتی نجات هستند که هرکس سوار کشتی بشود ایمنش می‌دارند و هر شخصی جلو بزند و یا عقب بیافتد از دین خارج و نابود می‌شود.

اگر مردم دلشان با هم نباشد تعجیل در فرج امام زمان(عج) محقق نخواهد شد

امام جمعه موقت دزفول با اشاره به توقیع امام زمان(علیه السلام) در جواب شیخ مفید گفت: اگر مردم دلشان با هم نباشد تعجیل در فرج امام زمان(عج) محقق نخواهد شد و تأخیر می‌افتد؛ به تأخیر افتادن ظهور نتیجه تشتت قلبهاست.

ظهور، نتیجه یک فرآیندی است که باید همه دست به دست هم بدهند و زمینه سازی اجتماعی را فراهم نمایند

وی افزود: ظهور، یک پدیده فردی نیست؛ نتیجه یک فرآیندی است که باید همه دست به دست هم بدهند و زمینه سازی اجتماعی را فراهم نمایند.

برای رسیدن به دوره ظهور جامعه باید مطامع انسانی را از خود دورسازد و با اراده‌ای قوی به قانون بزرگ الهی تن دهد

وی تأکید کرد: برای رسیدن به دوره ظهور جامعه باید مطامع انسانی را ازخود دور سازد و با اراده‌ای قوی به قانون بزرگ الهی تن دهد؛ و شرایط یاری کردن و یاری دادن امام را باید در خودشان فراهم کنند.

خطبه دوم: از منظر حضرت علی علیه السلام تقوا به لحاظ ظاهر و باطن به انسان در دنیا و آخرت شرافت می‌دهد

حجه‌الاسلام والمسلمین بیگدلی در خطبه دوم نماز ضمن دعوت به تقوا بیان داشت: از منظر امیر مؤمنان حضرت علی علیه السلام تقوا به لحاظ ظاهر و باطن به انسان در دنیا و آخرت شرافت می‌دهد.

انسانهای با تقوا، عزیز، کریم، فهیم و با بصیرت هستند که شرافت آخرت را نصیب خود خواهند کرد

وی افزود: انسانهای با تقوا، عزیز، کریم، فهیم و با بصیرت هستند که شرافت آخرت را نصیب خود خواهند کرد.

پاسداران کارنامه‌ای درخشان از خدمات به بشریت را به ثبت رسانده‌اند

امام جمعه موقت دزفول با تبریک ولادت امام حسین(ع) و روز پاسدار گفت: پاسداران کارنامه‌ای درخشان از خدمات به بشریت را به ثبت رسانده‌اند.

ملت ایران و ممالک شیعه هرچه دارند به دلیل پناه گرفتن در مکتب امام حسین(ع) است

وی افزود: ملت ایران و ممالک شیعه هرچه دارند به دلیل پناه گرفتن در مکتب امام حسین(ع) است.

صحیفه سجادیه باید مورد توجه قرار گیرد

امام جمعه موقت دزفول با تبریک ولادت حضرت ابوالفضل(ع) و امام سجاد(ع) اظهار کرد: صحیفه سجادیه باید مورد توجه قرار گیرد.

جامعه‌ای که در آن پرچم حضرت ابوالفضل(ع) بر پا باشد مواسات و همدلی و اخوت موج می‌زند

وی افزود: جامعه‌ای که در آن پرچم حضرت ابوالفضل(ع) بر پا باشد مواسات و همدلی و اخوت موج می‌زند.

پیشرفت‌های جمهوری اسلامی در حوزه‌های مختلف، جهان را حیرت زده کرده است

امام جمعه موقت دزفول با اشاره به روز مهندسی گفت: پیشرفت‌های جمهوری اسلامی در حوزه‌های مختلف از جمله کشاورزی، صنعت و فناوری دانش بنیان، جهان را حیرت زده کرده است.

وی افزود: صنعت ایران در دوره‌ای فقط مونتاژ بود ولی اکنون نوآوری داریم.

وی ادامه داد: برخی کشورها نیز با استفاده از الگوی جمهوری اسلامی ایران اکنون به رشد و توسعه دست یافته‌اند.

سوداگران و مزدوران نفوذی شناسایی و با آنها برخورد شود

حجه‌الاسلام والمسلمین بیگدلی با اشاره به التهابات اقتصادی و بازار پول و سرمایه گفت: این وضعیت باعث دغدغه مردم شده است که باید ساماندهی شود.

وی افزود: این مشکلات ناشی از عقب ماندگی‌های ۱۰ سال گذشته به دلیل کم کاری مسئولان وقت و شرطی کردن کشور به مذاکرات کم ثمر با اروپا و آمریکا است.

امام جمعه موقت دزفول با اشاره به جنگ نرم معیشت پایه دشمن گفت: دولت باید با شناخت میدان، این بار را از دوش ملت بردارد.

وی افزود: سوداگران و مزدوران نفوذی در حوزه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی باید شناسایی و با آنها برخورد شود.

متن کامل خطبه‌ها:

خطبه اول:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ

خدمت همه عزیزان، سروران، برادران و خواهران سروران ایمانی عرض سلام و ادب و ارادت دارم و خودم را مؤکداً و شما را ملتمسانه دعوت به رعایت تقوا و انجام طاعات، و عبادات و پرهیز و اجتناب از معاصی می‌کنم.

مناسبت، خوش مناسبتی است؛ مناسبت حلول ماه مبارک شعبان و همچنین ولادت با سعادت امام حسین(علیه‌السلام) و ولادتها و به شکلی اعیادی که پس از این ایام، یکی یکی بشارت بزرگ الهی و آخرینش ولادت با سعادت حضرت ولی عصر مهدی آل محمد(صلوات الله سلام الله علیه) است، اینچنین ایامی را که بسیار موفور السعاده است خدمت همه شما تبریک و تهنیت عرض می‌کنم.

خصوصاً این ماه، تماماً ماه نوید است، ماه بشارت است، ماه خوشحالی است؛ یعنی سرنوشتش گره نخورده است با برخی تلخی‌ها که معمولاً این تلخی‌ها ناشی از مظلومیت اولیاء خدا و معصومین(علیهم‌السلام) است و این ایام تماماً ولادت، تماماً خوش آمد، تماماً خوشحالی و دلهای خوش و اخبار شادی‌بخش الهی است.

حالا چه ماه شعبان که امام سجاد(علیه‌السلام) سفارش می‌کند، بعنوان صلوات شعبانیه هر روز به خواندنش التزام داشته باشیم، این ماه را منتسب به خود رسول اکرم(ص) می‌داند؛ وَ هَذَا شَهْرُ نَبِیِّکَ سَیِّدِ رُسُلِکَ شَعْبَانُ الَّذِی حَفَفْتَهُ مِنْکَ بِالرَّحْمَهِ وَ الرِّضْوَانِ،‏ ماهی است که از سوی پروردگار عالم با رضایت و رحمت او و حضرتش در برگرفته شده است، محاصره شده است، به هر کجا نظر کنیم این رحمت، این رضایتمندی و این خوشنودی دیده می‌شود.

سفارش شده است این ماه عمل بشود به سنت رسول اکرم(ص) که یَدْأَبُ فِی صِیَامِهِ وَ قِیَامِهِ‏ فِی لَیَالِیهِ وَ أَیَّامِهِ به شب زنده داری، قیام، به روزه داری، روزه گرفتن. سفارش شده است به ذکر استغفار که هر روز که می‌گذرد، حداقل ۷۰ بار بگوییم «اَستَغفِرُاللهَ وَ اَسئَلُهُ التَوبَهَ» این را از خدا مرتب درخواست کنیم.

سفارش شده است به صدقه دادن، یعنی فقط انسان بنای شاکله وجودی خودش را نسازد، بلکه احساس مسئولیت نسبت به کل جامعه کند، نسبت به آحاد جامعه، رعایت همدلی، رعایت مواسات، وَ ارْزُقْنِی مُوَاسَاهَ مَنْ قَتَّرْتَ عَلَیهِ مِنْ رِزْقِک بِمَا وَسَّعْتَ عَلَی مِنْ فَضْلِک‌، یعنی خداوندا کمک کردن به دیگران، رعایت مواسات و همدلی را همانند رزقی نصیب من کن، نسبت به کسانی که دچار تنگی معیشت هستند، از آنچه که از فضلت و لطف خود نصیب من کردی و به من گشاده دستی یا توسعه در رزق دادی، یعنی شاید دیگری دچار تنگی معیشت است و من بواسطه وسعت معیشت می‌توانم او را به شکلی کمبودش را جبران کنم، خلأ او را  پرکنم و دل گرفته او را به دلخوشی برسانم و  غم او را بزدایم.

و از همه مهمتر من هرچه که انجام بدهم درود خودت نصیب پیامبر اکرم و آل او کنم اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ شَجَرَهِ النُّبُوَّهِ وَ مَوْضِعِ الرِّسَالَهِ وَ مُخْتَلَفِ الْمَلاَئِکهِ وَ مَعْدِنِ الْعِلْمِ (یا وَ مَعْدِنَ الرَّحْمَهِ) بعد می‌آید تا أَهْلِ بَیتِ الْوَحْی‌ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ الْفُلْک الْجَارِیهِ فِی اللُّجَجِ الْغَامِرَهِ یأْمَنُ مَنْ رَکبَهَا وَ یغْرَقُ مَنْ تَرَکهَا اینها را معرفی کردی، اینها کسانی هستند که معدن علم هستند، کسانی هستند که درخت نبوت هستند که أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِی السَّمَاءِ تُؤْتِی أُکُلَهَا کُلَّ حِینٍ بِإِذْنِ رَبِّهَا اینها کسانی هستند که یأْمَنُ مَنْ رَکبَهَا اینها همانند کشتی نجات هستند که هرکس سوار کشتی بشوند اینها ایمنش می‌دارند؛ از چه؟ از (اللُّجَجِ) اللُّجَّه به معنی موج است، امواج سهمگینی وجود دارد، امواج سهمگین زندگانی که هرکس در این امواج، خواست رهایی پیدا کند و به ساحل و کرانه نجات برسد، باید سوار این کشتی بشود و هرکس اینها را ترک کند، گرفتار غرق و غرق شدن در عمق آبی که بسیار بسیار عمیق است و ته آن دست نیافتنی است؛ جهنم دنیا و آخرت که چه؟ ناشی از دوری از اهل بیت است.

کسانی که الْمُتَقَدِّمُ لَهُمْ مَارِقٌ هرکس جلو بزند از اینها، از دین خارج می‌شود وَ الْمُتَأَخِّرُ عَنْهُمْ زَاهِقٌ هرکس از اینها عقب بیافتد، دنباله رو نباشد، پا جا در پای اینها نگذرد، نابود می‌شود؛ بعد دارد وَ اللاَّزِمُ لَهُمْ لاَحِقٌ‌ هرکس که ملازم اینها باشد، همراه اینها باشد، همسنگ اینها باشد، در رکاب اینها پا بگذارد، همسنگر اینها باشد، او به اینها ملحق است، او به حق رسیده است؛ چون در صراط حق قدم زده است.

اینها کسانی هستند الطَّیبِینَ الْأَبْرَارِ الْأَخْیارِ الَّذِینَ أَوْجَبْتَ حُقُوقَهُمْ طیبیین هستند، اخیار هستند، نیکوکاران هستند، ابرار هستند، بعد می‌فرمایند: کسانی هستند که حقوقشان بر ما واجب است وَ فَرَضْتَ طَاعَتَهُمْ وَ وِلاَیتَهُمْ‌ و تو فرض گرداندیدی طاعت و اطاعت اینها و ولایت و دوست داشتن و تبعیت از اینها و پذیرش حاکمیت اینها را.

بعد در آخر اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ  که اینها را که همه می‌بینید، اگر خواسته باشیم یک هدفگذاری کنیم به یک مطلب و از دل این مطالب که گفتیم مطلبی بیرون بیاوریم که بن مایه مطلب خطبه فعلی بنده است، به حدیثی یا به توقیعی از امام زمان(علیه السلام) که به جواب شیخ مفید می‌نویسد؛ می‌دانید توقیع نامه‌هایی بوده است که در زمان ولایت نواب خاص امام، مردم نامه نوشتند و این نواب عزیز نامه‌‎ها را به امام دادند و امام(علیه السلام) نامه‌ها را پاسخ داده است و بواسطه اینها به دست مردم رسیده است.

بعد این حدیث معروف، این توقیع معروف وَ لَوْ أَنَّ أَشْیاعَنَا وَفَّقَهُمْ اللَّهُ لِطَاعَتِهِ عَلَی اجْتِمَاعٍ مِنَ الْقُلُوبِ فِی الْوَفَاءِ بِالْعَهْدِ عَلَیهِمْ لَمَا تَأَخَّرَ عَنْهُمُ الْیمْنُ بِلِقَائِنَا وَ لَتَعَجَّلَتْ لَهُمُ السَّعَادَهُ بِمُشَاهَدَتِنَا یعنی اگر شیعیان ما که دعا می‌کند به جان شیعیان وَفَّقَهُمْ اللَّهُ خدا این شیعیان را موفق کند؛ در چه چیزی موفق کند؟ لِطَاعَتِهِ اطاعت از خداوند متعال، انتهایش عَلَی اجْتِمَاعٍ به اجتماع، به اینکه اینها در جمع خود را تعریف کنند.

این که بنشینند هرکسی در یک کنجی، در یک گوشه‌ای، برای خودش فقط دعا کند، گلیم خودش را از آب بیرون بکشد، و دلش را پیوند با هیچ دلی ندهد یا پیوند با برخی دلها بدهد، اما دیگران را محروم کند، در یک جمع کوچک، در یک محفل، نه! عَلَی اجْتِمَاعٍ  اینها باهم مجتمع بشوند که مِنَ الْقُلُوبِ، قلبها هم دل باشند، ولو هم زبان نباشند، با زبانهای مختلف، در محدوده جغرافیایی، در محدوده‌های مختلف، عنوان قومی دارند، عنوان نژاد دارند، عنوان رنگ دارند، هر عنوانی که می‌خواهند داشته باشند؛ ولی اینها قلبها و دلهایشان همدل باشد، اینها متحد باشند، اینها متشتت نباشند.

اگر این چنین باشند فِی الْوَفَاءِ بِالْعَهْدِ عَلَیهِمْ آن عهدی که برگردن اینهاست، اینها وفادار بمانند؛ می‌فرماید: لَمَا تَأَخَّرَ عَنْهُمُ به تأخیر نمی‌افتد میمنت و مبارکی دیدار ما و هر آینه اینها با تعجیل و با شتاب، این سعادت نصیبشان می‌شود که به مشاهده ما می‌پردازند، ما را می‌بینند، فقط آرزو در دل نمی‌ماند، بلکه این ملاقات، این ظهور، این زندگانی کردن که آرزوی دیرینه تمام انسانها و تمام بشریّت است که به هر عنوانی دوست دارند وجودی همانند مهدی آل محمد (صلوات الله و سلام علیه) را رؤیت کنند، این وجود را مورد مشاهد قرار می‌دهند.

بلکه نه! تحت ولایت او، تحت حاکمیت او، تحت دولت او، زندگانی آنها را به سامان می‌کند. پس این نکته بسیار بسیار مهمی است که اگر مردم دلشان با هم نباشد، تعجیل در فرج امام زمانج) به تحقق نخواهد پیوست و تعجیل نمی‌شود و به تأخیر می‌افتد. پس به تأخیر افتادن نتیجه تشتت قلبهاست، نتیجه تفرقه، ولو تنها ازدحام دارد.

یک کتابی چند سال پیش چاپ شده بود، اجتماع قلب‌ها و ازدحام تن‌ها؛ یعنی قلبها ممکن است، گاهی تن‌ها و بدن‌ها در یک جا ازدحامی نداشته باشد، ولی دلها با هم باشد؛ اما اگر همه در یک کلونی، در یک جامعه، در یک آپارتمان، در یک شهر، در یک روستا با هم زندگی کنند، ولی دلهایشان با هم دیگر نباشد، اینها ارزش ندارد، اینها لیاقت دیدن امام الهی را ندارند، لیاقت و شایستگی دیدن امام زمان(علیه‌السلام) را ندارند.

پس نشان می‌دهد ظهور، یک پدیده فردی نیست؛ نتیجه یک فرآیندی است که باید همه دست به دست هم بدهند، همه باید اراده کند و زمینه سازی اجتماعی کنند؛ یعنی اگر مسئولیتی هست که فرد مسئولیت دارد، باید این فرد کاری کند که این کار نتیجه‌اش متوجه اجتماع بشود و دلها باهم پیوند بخورد.

این حدیث معروف است که امام وقتی تعبیر می‌شود، امام به کعبه تعبیر می‌شود؛ امام همانند کعبه است که مردم بایدبه سمت او بروند، نه اینکه او به سمت مردم بیاید، او به سمت چه کسی بیاید، به سمت چند نفر بیاید، به سمت دلهای متشتت؟ چند دل را راضی کند، همه باید رضایت به وجود یک نفر بدهند، همه باید این وجود را که شناختند، این گُل عالی بشریّت را که شناختند و شمیم او، شامه اینها را نوازش داد، دیگر گُل دیگری را نبینند.

چون گل روی تو دیدم را همه گلها خار شد    چون تو را یار گرفتم همه یار اغیار شد

دیگران را اغیار بدانند، او را فقط یار بدانند؛ از این جهت است که ما می‌گوییم، جامعه مهدوی درست است یک جامعه اخلاقی است، درست است یک جامعه معنوی است، درست است یک جامعه عقلانی است، ولی جامعه خودخواهان نیست، جامعه کسانی که برخوردار از احساسی عمیق هستند، نیست؛ بلکه کسانی هستند که احساس دارند ولی احساس همدلی نسبت به دیگران دارند.

جامعه‌ای نیست که در اثر مطامع انسانها و فردی انسانها درست بشود؛ در این جامعه همه باید جامعه‌ای متحمل باشند، از یک قانون، از یک آیین، از یک شریعت، تبعیت کنند؛ جامعه فقط زدن حرفهای قشنگ نیست، بلکه جامعه اراده‌های محکم جهت پیاده کردن و تن دادن به یک قانون بزرگ الهی؛ جامعه‌ای است که هرگز این نیست که مرگ برای همسایه باشد، همه سختیها اگر باشد، هرکس پذیرش سختی کند و کاری کند که سختیها تبدیل به آسانی بشود، این جامعه، جامعه‌ای نیست که کسی درد دیگری را حس نکند.

پس امام عدالت، همه امت بدانند که این امام عدالت، امت مجتمع جامعه پذیر می‌خواهد؛ این نکته نکته بسیار مهم است؛ یعنی اگر چنانچه بنا باشد جامعه در هر شرائطی احتیاج به امام داشته باشد، همه می‌دانند که این امام هم بدون داشتن جامعه نمی‌تواند اهداف خودش را پیاده کند؛ فقط افراد نمی‌توانند به تنهایی نیت امام را پیاده کنند، بلکه افراد مجتمع باید این اهداف را پیاده کنند.

خداوند متعال برای پیامبر اکرم(ص) وقتی که خبر از نصرت خودش می‌دهد، در مقابل خدعه دشمنان، می‌فرماید: هُوَ الَّذِی أَیَّدَکَ بِنَصْرِهِ وَبِالْمُؤْمِنِینَ هم اراده خودش که تو را نصرت بدهد بی‌واسطه، و هم نصرت می‌دهد با واسطه و این هم نصرت مؤمنین است؛ پس مؤمنین باید شرایط یاری کردن و یاری دادن امام را در خودشان فراهم کنند.

امام صادق(علیه‌السلام) به داوود بن سرحان می‌فرماید: یا داوُدُ ، أبلِغ مُوالِیَّ عَنِّی السَّلامَ ، سلام ما را به ارادتمندان ما برسان وأنّی أقولُ : من می‌گویم به درستی که رَحِمَ اللّه ُ عَبدًا خدا رحمت کند یک بنده‌ای را که اِجتَمَعَ مَعَ آخَرَ مجتمع با دیگری بشود، یعنی وقتی که بنا باشد، هر نفر یک نفر را یار بگیرد فَتَذاکَرا أمرَنا، اینها باهم مذاکره کنند؛ اگر بناست بنشینند حرف بزنند، حرف، حرف ما باشد، سکه، سکه ما باشد.

آنچه را که رونق دارد، برترین کالا، بهترین کالا، در دید بشر و افراد و بندگان خدا، باید کالای عرضه شده ما باشد؛ فَإِنَّ ثالِثَهُما مَلَکٌ یَستَغفِرُ لَهُما وقتی که این دو نفر نشستند مذاکره امر ما کردند نفر سوم اینها، ملکی است از ملائکه که از طرف خداوند مأمور است که طلب مغفرت برای این دو نفر کند؛ ومَا اجتَمَعَ اثنانِ عَلى ذِکرِنا وقتی که دو نفر بر ذکر ما اجتماع کردند، إلاّ باهَى اللّه ُ تَعالى بِهِمَا المَلائِکَهَ، نیست مگر اینکه خداوند براین جمع دو نفری مباهات می‌کند به ملائکه خودش؛ فَإِذَا اجتَمَعتُم وقتی که شما اجتماع کردید، فَاشتَغِلوا بِالذِّکرِ، مشغول به ذکر که اینجا ذکر را هم می‌فرماید.

فَإِنَّ فِی اجتِماعِکُم ومُذاکَرَتِکُم به درستی که در اجتماع شما و مذاکرات شما، تصمیم گیریهای شما، هم عهدی شما، همدلی شما، چیست؟ إحیاءَنا موجب احیای ما خواهد شد، از این جهت است که بسیار مهم است؛ در تربیت دینی این همه سفارش شده است که ما با هم کاری کنیم که روح جمعی در آن حاکم باشد، در نماز جماعت، اگرچه اینها آثار فردی دارد، ولی آن نماز شبی هم که حتی فرد به جا می‌آورد سفارش شده است که دعاهایی بخوانند که دیگران را در این امر شریک کند؛ اصطلاحاً تک خوری نکند.

ما ۷۵ دعا در قرآن داریم که همه عنوان ربنا دارند، نمی‌گوید من، نمی‌گوید پروردگار من، پروردگار ما، رَبَّنَا آتِنَا فِی الدُّنْیَا حَسَنَهً وَفِی الْآخِرَهِ حَسَنَهً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ ببین چقدر زیبا، هر چه می‌خواهد خوبی را برای همه می‌خواهد رَبَّنَا أَفْرِغْ عَلَیْنَا صَبْرًا؛ رَبَّنَا لَا تُزِغْ قُلُوبَنَا  ازاغه قلب، هم برای خودم می‌خواهم که نباشد، هم برای دیگران که نباشد؛ از این جهت که دعا روحیّه فردیّت و منیّت را تبدیل به روحیّه جمعی می‌کند.

خدا رحمت کند آیت الله حسن زاده آملی(رحمه الله علیه) می‌گوید کتابی نوشتم، بردم خدمت استادم علامه طباطبایی که ایشان ببیبند این کتاب را اگر اجازه دادند چاپ کنم فرمود بگذار مطالعه کنم بعدا نظرم را می‌دهم؛ وقتی که من بعد از چند روز رفتم خدمتشان تا اینکه کتاب را از ایشان  بگیرم، فرمود: کل آن را خواندم اما شما در مقدمه این را خدا خواستید که خداوندا مرا هدایت کن، چرا برای خودت دعا کردی؟ چرا برای دیگران دعا نکردی؟

یعنی این همه مطلب، این همه محتوا، این همه غنا و غنی بودن از مطالب علمی، مورد توجه قرار نگرفت؛ اینها مورد توجه است، ولی چیزی که به نظر می رسید در کنارش باید این نقیصه برطرف می‌شد که این دعایی را که این نفس زاکیّه، این دعای زاکیّه وقتی می‌خواهد به نزد خدا برود، همراه با دیگران برود.

قضیه اربعین حسینی یک سبک زندگی را نشان می‌دهد، مبتنی بر چرخه سود نیست، مبتنی بر چرخه خیر است، همه با هم، دست به دست هم می‌دهند یک سبک زندگی را نشان می‌دهند، همه بر محوریّت سه چیز: عبادت، محبت و خدمت؛ عبادت خدا، محبت ولیّ خدا، خدمت به بندگان خدا؛ این سه چیز است که پیاده می‌شود.

خداوندا قسمت می‌دهم به حق قلب نازنین امام زمانج) همه دلها و قلبهای ما را متحد بگردان…

ما را در کنف حمایتش از بلاها مصون بدار…

تعجیل در فرجشان عنایت کن.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ  إِنَّا أَعْطَیْنَاکَ الْکَوْثَرَ  فصَلِّ لِرَبِّکَ وَانْحَرْ  إِنَّ شَانِئَکَ هُوَ الْأَبْتَرُ

صَدَقَ اللهُ العَلی العَظیمُ

خطبه دوم:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ

بندگان خدا خودم را مؤکداً و شما را ملتمسانه به رعایت تقوای الهی دعوت می‌کنم.

حضرت علی(علیه‌السلام) می‌فرماید که: اَلتَّقْوى ظاهِرُهُ شَرَفُ الدُّنْیا وَ باطِنُهُ شَرَفُ الاْخِرَهِ تقوا شرافت می‌دهد، چه شرافت ظاهر، چه شرافت باطن و شرافت ظاهر در دنیا ظهور دارد؛ انسانهای با تقوا عزیز هستند، انسانهای باتقوا کریم هستند، انسانهای باتقوا فهیم هستند، با بصیرت هستند، انسانهای با تقوا دوست داشتنی و خواستنی هستند و شرافت آخرت را نصیب می‌کند.

خداوندا قسمت می‌دهم به حق امام متقین ما را در زمره اهل تقوا قرار بده.

عزیزان مناسبتهایی داریم که این مناسبتها، مناسبتهای مبارک و میمونی است که امروز مصادف با سوم شعبان، امروز روز ۵ اسفند ماه و سوم شعبان المعظم است که روز ولادت با سعادت امام حسین(علیه‌السلام) است این روز را به شما عزیزان، همه شما ارادتمندان به خاندان عصمت و طهارت و دلدادگان کوی اباعبدالله الحسین(علیه‌السلام) تبریک و تهنیت عرض می‌کنم؛ روز هم روز پاسدار است و همه پاسداران و حرمت نگه داران و محافظان و حُرّاس مرز شرافت، دین، وطن، مرزهای عقیده و ایستادن در مقابل تمام دسائس شیطانی، چه شیطان درون و چه شیطان برون، خصوصاً به نور دیدگان نمازجمعه این هفته که الان در صفوف، عزیزان حاضر هستند؛ این روز را که روز پاسدار است و به حق عنوان پاسداری را در روز ولادت با سعادت امام حسین(علیه‌السلام) انتخاب شده است، این روز را به همه عزیزان تبریک و تهنیت عرض می‌کنم.

گرچه ما باید به خودمان تبریک و تهنیت بگوییم که این جامعه ما، اینچنین فرزندانی خوش دل، خوش جهت، خوش فکر، خوش عمل را تربیت کرده است و کارنامه‌ای سرشار از خدمات بزرگ و ارزنده را به بشریّت نشان داده است و به رخ همگان کشیده است؛ سرداران شهیدی که عنوان دارند یا گمنامان عزیزی که بین مردم شناخته شده نیستند؛ ولی خدا می‌داند که چقدر عالی قدر هستند و به نزد خدا و ملکوتیان، اینها آبرو و عزت دارند.

امروز روز مبارکی است؛ من حدیثی بخوانم مرحوم صدوق در امالی خودشان از رسول خدا(ص) حدیثی را نقل می‌کند؛ در معرفی امام حسین(علیه‌السلام) که هُوَ مِنّی او از من است؛ چند خصوصیت را می‌فرماید: منجمله وَ هُوَ إِمامُ الْمُسْلِمینَ وَ غِیاثُ الْمُسْتَغِیثِینَ وَ کَهْفُ الْمُسْتَجِیرینَ او پناه و به فریادرس تمام کسانی هستند که فریاد سر می‌دهند، کمک می‌خواهند و او کمکشان می‌کند.

او کهفی است برای کسانی که پناه می‌روند؛ یعنی پناهی است برای کسانی که بی پناه هستند و به دنبال رسیدن به یک پناهی هستند که خودشان را از بی پناهی نجات بدهند؛ این را یک مختصری توضیح بدهم.

عزیزان می‌دانید آدم کجا احساس نیاز می‌کند که باید به پناهگاه مراجعه کند. جایی است که احساس خطر باشد، جایی است که انسان احساس می‌کند خطر جانی دارد، خطر مالی دارد، به هر صورت خطراتی، یک امر شدیدی، شدائد، سختی‌ها، مشکلات، دردها، رو می‌آورد و ناچار است به جایی پناه ببرد که خودش را مصون نگه بدارد؛ خودش را حفظ کند و خود را گرفتار هلاکت نکند، گرچه هستند برخی غافل هستند، نمی‌بینند، دشواریها را نمی‌بینند، سختی‌ها را نمی‌بینند، وسوسه‌های شیطانی را شاید داشته باشند، اما گویی اینها را غریبه بر مملکت وجودی خودشان نمی‌دانند؛ توطئه‌های دشمن را نمی‌بینند، اینها گرفتار نابودی می‌شوند؛ گاهی در سنگر دشمن، همراه با دشمن، هم زبان با دشمن، بی‌فکر هستند، نمی‌دانند، عاقبت کار، نهایت کار را نمی‌اندیشند.

اما عده‌ای هستند که نه! اینها به دنبال پناهی می‌گردند تا خودشان از این مهلکه نجات بدهند؛ در سوره کهف خداوند متعال داستان اصحاب کهف را بیان می‌فرماید که: شاید در یک بازه زمانی حداقل ۲۵۰ سال بعد از ولادت حضرت مسیح(علیه‌السلام) است؛ یعنی در بازه زمانی بین آمدن مسیح، ظهور حضرت مسیح(علیه‌السلام) تا وجود مقدس پیامبر اکرم(ص) است که پیروانی حضرت مسیح(علیه‌السلام) پیدا می‌کند، این پیروان کسانی بودند که برو بیایی در دستگاه سلطانی ستمگر و جابر به نام دقیانوس داشتند و او هم با شدت عمل، نسبت به پیروان حضرت مسیح(علیه‌السلام) رفتار می‌کرد، و هیچ فریاد مخالفی را صدا و ندا و حرکتی را نمی‌توانست بپذیرد و آنها را به اشدّ مجازات محکوم می‌کرد.

جوانانی یا جوانمردانی بودند إِنَّهُمْ فِتْیَهٌ آمَنُوا بِرَبِّهِمْ وَزِدْنَاهُمْ هُدًى اینها جوانمردانی بودند که ایمان به خدا داشتند، در یک مرتبه از هدایت، ما به هدایت اینها افزودیم؛ اینها این بساط را برنتابیدند، تصمیم گرفتند این بساط را ترکش کنند، نمانند وَإِذِ اعْتَزَلْتُمُوهُمْ وَمَا یَعْبُدُونَ إِلَّا اللَّهَ یعنی یک وظیفه‌ای که هر انسانی که احساس کند در مهلکه است، در بساط گناه است، در جمع اهل گناه و اهل فساد است، اهل فحشاست؛ بوی معصیت می‌آید.

انسان باید عزلت اختیار کند، در آنجا عزلت اختیار کردن یعنی کنار رفتن، نه اینکه برود در یک گوشه‌ و کنجی، نه! بیاید از جمعی که او را ممکن است بکشانند و فریب بدهند و وارد در این مهلکه کند، او از اینها کنار بکشد. و نپذیرفتند عبادت کسی را الا عبادت خداوند متعال فَأْوُوا إِلَى الْکَهْفِ اینها پناه آوردند، آوا گرفتند، مأوا گرفتند در کهف، در یک غار و خداوند به هر صورت اینها را تحت مراقبت خودش قرار داد؛ به شکلی که آن هیمنه، آن حشمت، آن سطوت و صولتی که دشمنان داشتند، همه تا بن دندان مسلح، فرمانروا بودند، هر امری که واقع می‌شد، تحت اراده اینها و تحت حاکمیت اینها بود، اینها آمدند وقتی که مواجه شدند با بدنهایی که اینها خواب بودند، این بدنها ترس بر اندام اینها می‌انداخت، لرزه بر اندام اینها می‌انداخت و اینها تاب نمی‌آوردند و با رعب و ترس زائد الوصفی، شاید تا روزها، متأثر از این ترس که اینها روحشان آرام نمی‌‌گرفت، انسانهای روان پریش و پریشان حالی بودند.

این نشان از قدرت الهی دارد، حالا امام حسین(علیه‌السلام) اینچنین قدرت آفرین است؛ می‌تواند انسانها را حفظ کند، امام حسین(علیه‌السلام) انسانها را در کهف حمایت خودش می‌گیرد و نه تنها اجازه نمی‌دهد که او دچار گرفتاری شود و گرد و غبار ستم و ظلم بر پیکر و بر روح و روان او بنشیند، بلکه او را وجودی هم عدالتخواه و هم ظلم ستیز قرار می‌دهد که خودش و جمع خانواده و افراد جامعه را به میدانی می‌فرستد که کاری می‌کند کارستان.

کَمْ مِنْ فِئَهٍ قَلِیلَهٍ غَلَبَتْ فِئَهً کَثِیرَهً بِإِذْنِ اللَّهِ کاری می‌کند به اذن خداوند که در روح مردم، خون تازه دمیده می‌شود، در جسم مردم، در رگهای مردم، جان تازه‌ای دمیده می‌شود و اینها نه تنها به حیات دوباره می‌رسند، بلکه دیگران را هم به حیات می‌رساند.

از این جهت برای ما بسیار مغتنم است که در پرتو امام حسین(علیه‌السلام) ملت شریف ایران و دست پروردگان اهل بیت عصمت و طهارت در ممالک شیعه، این را بارها تجربه کرده‌اند که هرچه حیات دارند، هرچه زندگانی دارند، اینها در پرتو وارد شدن در کهف حصین و پناه دهنده امام حسین(علیه‌السلام) است که نصیبشان شده است.

خداوندا ما را در زمره اینها قرار بده و حسب آنچه که وارد یَا لَیْتَنِی کُنْتُ مَعَهُمْ فَأَفُوزَ فَوْزًا عَظِیمًا ما را از این بهره‌های الهی بی‌نصیب نکند.

عزیزان امروز هم باز روز مهندسی است که من لازم می‌دانم بر تمام تحصیل‌کردگان مهندسی و تمام کسانی که حالا یا به مراتب بالاتر دست یافته‌اند یا که در حال پیشرفت و رسیدن به آن مراتب هستند، بالاخره می‌بینیم ماحصل این تلاش و این همت و این تربیت که در بعد از انقلاب یک پیشرفت و رشدی بسیار حیرت‌آور داشته است که اصلاً قابل مقایسه نیست با رژیم گذشته به نتیجه‌ای رسیده است که تمام عقول در حیرت می‌مانند.

این همه هزاران، شرکت دانش بنیان، هزاران طرح زیرساختی در حوزه‌های عمران، حمل و نقل، صنعت، معدن، کشاورزی، میلیون‌ها، تحصیل کرده یا در حال تحصیل، اینها شگفتی ساز بودند؛ صنعت مونتاژ ما را به فناوری در برخی حوزه‌ها، اول دنیا رساندند و با تلاش این مهندسین عزیز است که تولید علم و فناوری ما در قبل از انقلاب، صفر بود، الان عرض کردم رقابتی جهانی داشته است در این رقابت موفق بوده است.

صنعت ما چیزی جز مونتاژ نداشت و الان باز تبدیل به تولید علم؛ و هنر ما ترجمه بود که الان رسیده است باز به تولید علمی که این همه می‌تواند، نه تنها مایه پیشرفت ما بلکه دیگر ملت‌ها را بر تجربه آن استفاده کردن از این الگو توانسته است برخی از کشورها را هم به پیشرفت برساند.

خداوند را قسم می‌دهیم به این بازوان توانی بیشتر به این ایده‌ها به این روحیات قدرتی و اثر و آثاری بیشتر عنایت کند و  ما را قدردان این فرزندان شریف و این تربیت یافتگان این ملت شریف قرار بدهد.

عزیزان دومین مناسبت سالروز ولادت امام سجاد(علیه‌السلام) است که آثار و مآثر زیادی دارد؛ منجمله صحیفه سجادیه که باید مورد توجه قرار بگیرد، خدا رحمت کند شهید آیت الله سید محمد باقر صدر می‌فرماید: باید صحیفه سجادیه را بعنوان بزرگترین عمل اجتماعی متناسب با ضرورت مرحله‌ای که مسئولیت رهبری آن بعهده امام سجاد(علیه‌السلام) گرچه نزول اینچنین صحیفه‌ا‌ی در زمان امام سجاد(علیه‌السلام) و ضرورت آن در بکارگیری از این اثر، اثر الهی تا زمانهای پس از ایشان قابل توجه باید قرار بگیرد.

امیدوارم خداوند همیشه کام ما را به این چشمه سار معرفت و معنویت آشناتر کند و به ما لقمه‌های نعمانی عنایت بفرماید.

سومین مناسبت، مناسبت ولادت با سعادت و قمر منیر بنی‌هاشم است، حضرت ابوالفضل العباس(علیه‌السلام) است که او را باید قله نشین باور و ایمانی دانست که کاری کرد کارستان یعنی شاید اگر بنا باشد که ما حضرت عباس (علیه‌السلام) را توصیف کنیم بگوییم حالا شاید این تعبیر یک تسامحی باشد، ما این را خواسته باشید بپذیریم، بی‌وفایی، بی‌معرفتی و بی‌جنبگی کل کسانی که در زمان امام حسین(علیه‌السلام) بودند گویی حضرت عباس خودش به تنهایی با این احساس وارد این میدان شد.

و هرچه بود در ذیل وجود امام حسین(علیه‌السلام) و هر وجودی با شاخص و سنجه حضرت عباس(علیه‌السلام)  است که سنجیده می‌شود به هر صورت وجودی بود که امام حسین(علیه‌السلام) به ایشان فرمود که: اگر بروی وَ إِذَا مَضَیْتَ تَفَرَّقَ عَسْکَرِی اگر تو وارد میدان بشوی، اگر شهید بشوی، عسگر من، لشکر من متفرق خواهد شد؛ یعنی لشکری که نبود بلکه وجود تو همانند داشتن یک لشکر است، قوت قلبی که تو به ما می‌دهی در هر جامعه‌ای که جامعه عباسی باشد، جامعه‌ای که پرچم حضرت ابوالفضل(علیه‌السلام) در آن بلند باشد، بصیرت، غیرت، صلابت، ایمان راسخ، عزم جزم، وفاداری، اخوت و برادری، مواسات، همدلی، موج می‌زند.

خدا نکند جامعه ما این شعار الهی را، این شعائر الهی را این مرد بزرگ، و این نمونه و این سمبل را فراموش کند؛ به هرصورت این چند بیت شعر را دارد

اگر تو پرده بگیری ز رخ به دلداری

ز هر که روی تو بیند دلی به دست آری

هر آنکه یوسف مصری به هر چه داشت خرید

تو را به یوسف مصری کند خریداری

تو نازنین پسر از کیستی که استادت

نکرده است وصیت مگر به دلداری

به قامتی که تو داری رواست سقایی

به هیبتی که تو داری سزد علمداری

حقیقتاً بر این وجود ما بر خود می‌بالیم. امیدوارم و خدا را قسم می‌دهم به حق حضرت عباس(علیه‌السلام) و به عشق امام حسین(علیه‌السلام) که نسبت به حضرت عباس(علیه‌السلام) داشت لحظه‌ای ما را، زندگانی ما، دلهای ما، فکر ما، روح ما، جامعه ما، جوانان ما را هرگز بی‌حضرت عباس(علیه‌السلام) نگرداند.

عزیزان وقت سپری شده است، زیاد فرصت ندارم دو سه دقیقه من یکی دو مطلب را بیان کنم ما در این چند وقت، شاهد التهابات زیادی در وضعیت معیشت شدیم، بواسطه این وضعیتی که در امر بازار پول و سرمایه و کالا پیش آمد و این وضعیتی که دغدغه‌های ما را بیشتر موجب شد و مهم است که ما مواجهه خود را با این دغدغه به شکلی تنظیم کنیم که از صراط انصاف خارج نشویم؛ خوب این صحنه و این میدان را ببینیم و صحنه را درست بشناسیم، چیزی که مقام معظم رهبری فرمودند، عقب‌ماندگی‌هایی که در این چند مدت واقع شد، در این ده ساله خصوصاً که عوامل داخلی و خارجی حالا خارجی بحث تحریم‌ها، داخلی آن چند علت، کم کاری و بی‌عملی مسئولین وقت بود، شرطی کردن کشور به مذاکرات کم ثمر و یا بی‌ثمری که با اروپا و آمریکا متأسفانه مسئولین وقت داشتند، سبب شد که شاخص‌های منفی زیادی را برای ما در بر داشته باشد؛ این یک نکته.

یک نکته‌ای که به نظر می‌رسد باز ما باید مورد توجه قرار بدهیم ما گرفتار یک جنگ روانی و یک عملیات بزرگ روانی اصطلاحاً معیشت پایه هستیم که ایجاب می‌کند که دولت با شناخت از این میدان، این بار سنگینی که بر دوش ملت وارد شده است، این بار را به هر طریق بردارد، به شکلی تدبیر امر کند، از طرفی سوداگران زیاده‌خواه داریم؛ منفعت طلبان سودجو داریم؛ مزدوران نفوذی داریم که از برخی منافذ ورود پیدا کرده‌اند و چنبره زده‌اند در برخی مسئولیت‌ها چه حوزه‌های سیاسی چه حوزه‌های اجتماعی، دستگاه قضا و همچنین دولت مخصوصاً ترتیب و مقابله شدید را بدهند و با اینها مقابله کنند، اینها را شناسایی کنند و انتقام این ملت که این همه بار سنگین را بر دوششان انداختند، انتقام این ملت را از اینها بکشند.(تکبیر نمازگزاران)

خداوندا به حق امام زمان(علیه‌السلام) قسمت می‌دهم آنچه که این ملت در باب آرزو و اراده در جهت پیاده کردن منویات امام راحل، مقام معظم رهبری که منویات رسول اکرم و معصومین(علیهم‌السلام) است در سر دارند، این ملت را به نهایت خواسته‌اش برسان…

مشکلات مملکت اسلامی ما را برطرف کن…

شر ظالمان را به خودشان برگردان…

خداوندا قسمت می‌دهم مقام معظم رهبری در کنف حمایتت تا ظهور حضرت ولیعصر(عج) از بلاها مصون بدار…

به حضرت فاطمه زهرا(س) قسمت میدم همه بیماران اهل اسلام، بیماران منظور نظر، بیمارانی که به جمع حاضر منسوب هستند معجلا لباس عافیت بر تن شان بپوشان…

خداوندا قسمت می‌دهم تعجیل در فرج امام زمانج) عنایت بفرما…

السَّلامُ عَلَیْکُم ورَحْمَهُ اللهِ وَبَرَکاتُهُ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم  ‌قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ اللَّهُ الصَّمَدُ لَمْ یَلِدْ وَلَمْ یُولَدْ  وَلَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُوًا أَحَدٌ