خجسته میلاد حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان
یازدهم ماه شعبان، سالروز خجسته میلاد حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان است، روزی که خداوند جوانی را همانند پیامبر اکرم (ص)، در ضمیر پاکی ها، به دور از گناه و پلیدی ها، شجاع و نور حق و حقانیت را به حضرت اباعبدالحسین (ع) عنایت می کند. درهمین مطلع سخن باید اشاره کرد که درباب زندگینامه حضرت علی اکبر (ع)، متاسفانه و بنا به تقدیر ادوار گذشته، مستندات و روایات تاریخی گسترده ای موجود نیست، جزء ماجرای ولادت ایشان در مدینه، یا شجاعت، شهامت، فداکاری ان حضرت در حادثه عظیم کربلا و ولایتمداری و مطیع امر بودن پدر بزرگوارشان.
در تقویم کشورمان ایران، همزمان با اعیاد شعبانیه و ولادت های مبارک ایمه اطهار (ع)، ما روزهای پاسدار، جانباز و جوان را نیز جشن میگیریم، ایامی که برای ما مسلمانان و شیعیان مبارک شمرده می شود تا این ماه را با امادگی و تمرین هرچه بیشتر به استقبال یک ماه بندگی برویم.
یازدهم ماه شعبان، سالروز خجسته میلاد حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان است، روزی که خداوند جوانی را همانند پیامبر اکرم (ص)، در ضمیر پاکی ها، به دور از گناه و پلیدی ها، شجاع و نور حق و حقانیت را به حضرت اباعبدالحسین (ع) عنایت می کند. درهمین مطلع سخن باید اشاره کرد که درباب زندگینامه حضرت علی اکبر (ع)، متاسفانه و بنا به تقدیر ادوار گذشته، مستندات و روایات تاریخی گستردهای موجود نیست، جزء ماجرای ولادت ایشان در مدینه، یا شجاعت، شهامت، فداکاری ان حضرت در حادثه عظیم کربلا و ولایتمداری و مطیع امر بودن پدر بزرگوارشان.
شبیه ترین فرد به پیامبر اکرم(ص) که بود؟
حضرت علی اکبر (ع) فرزند امام حسین (ع) در بین سال های ۳۳ تا ۳۵ هجری قمری در شهر مدینه از مادری پاکدامن به نام (لیلا) دختر ابی مرّه متولد شد. ان حضرت (ع) شاگرد مکتب پدر بود و روش صحیح جنگ اوری، امامت، ارزشهای الهی و. .. را از پدر اموخت. در بین اهالی قوم بنی هاشم حضرت علی اکبر (ع) در روز عاشورا اولین نفری بود که به نبرد با دشمنان حق برخاست و جانانه جنگید و به شهات رسید. سن کم و سپری کردن دوران جوانی حضرت علی اکبر (ع)، او را به جوان بنی هاشم معروف و مشهور کرده، و به همین دلیل است که ولادت این حضرت (ع) روز جوان نامگذاری شده است.
از جمله ویژگی های مهم حضرت علی اکبر (ع) ان بود که پس از ولادت علی بن الحسین (ع)، هرکسی که پیش از ان با رسول اکرم (ص) دیدار داشت، وقتی ایشان را می نگریستند، شبیه ترین فرد به پیامبر اکرم (ص) را نظاره می کردند، از این روی هرفردی که ارزوی دیدن رسول خدا (ص) را داشت به سیمای نورانی، زیبا و قامت رشید پسر لیلا می نگریست. در روایات از امام حسین (ع) امده: (هرگاه مشتاق دیدار پیامبر می شدیم به چهره او می نگریستیم)
در روز عاشورا وقتی علی بن الحسین (ع) اذن میدان طلبید و عازم پیکار شد، امام حسین (ع) به اسمان نظاره کردند و فرمودند: (اللهم اشهد علی هولاء القوم فقد برز الیهم غلام اشبه الناس برسولک محمد خلقا و خلقا و منطقا و کنا اذا اشتقنا الی رویه نبیک نظرنا الیه..)
همچنین یکی دیگر از ویژگی های حایز ا همیت حضرت علی بن الحسین (ع) ولایت مداری ایشان در اوج جوانی بود.همانگونه که در مطلع متن گفته شد، حضرت علی اکبر (ع) به جوان بنی هاشم معروف و مشهور است، با این نگاه که ایشان در واقع کربلا حدود ۲۵ ساله بودند، البته که برخی از مورخان سن این حضرت را بین ۱۸ تا ۲۰ رویات کردند. اما در کنار رزم اوری که اموخته مکتب پدر و عموی خود بود، بصیرت دینی و سیاسی، شهامت و دلاوری حضرت علی اکبر (ع) زبانزد خاص و عام از مدینه تا کربلا، از کربلا تا شام، از شام تا حجاز، از حجاز تا ایران و همه بلاد ترک، عجم و عرب بود و هست. در یکی از روایات نقل شده؛ (وقتی امام حسین (ع) از منزلگاه قصر بنی مقاتل گذشت، روی اسب چشمانشان را خواب گرفت و پس از بیداری انا لله و انا الیه راجعون گفت و سه بار این جمله و حمد الهی را تکرار کرد. حضرت علی اکبر (ع) وقتی دلیل این حمد و استرجاع را جویا شدند، حضرت فرمودند: در خواب دیدم سواری می گوید این کاروان به سوی مرگ می رود. علی بن الحسین (ع) پرسیدند: مگر ما بر حق نیستیم؟ امام فرمودند: چرا. پس گفتند: فاننا اذن لا نبالی ان نموت محقین پس باکی از مرگ در راه حق نداریم.)
فداکاری و شجاعت حضرت علی اکبر (ع) در روز عاشورا
روز عاشورا نیز پس از شهادت یاران امام حسین (ع)، حضرت علی بن الحسین(ع) به عنوان فدایی پدر و اهل بیت (ع) اولین کسی بود که برای رفتن به میدان نبرد، از پدر اذن میدان طلبید، هرچند که اجازه دادن به ایشان بر سالار شهیدان (ع) و اهل خیمه ها سخت بود، ولی روحیه ایثار و فداکاری حضرت علی اکبر (ع) دور از منش و سیره خاندان علوی بود. پس از میدان رفتن پسر، امام حسین (ع)چندین بار قوم الظالمین را نفرین کرد.
همچنین در مقاتل امده؛ حضرت علی اکبر (ع) بارها به میدان رفت و باز به سوی خیمه ها بازگشت. و هربار رفت و امد و نبرد سخت او را بیش از پیش تشنه تر می کرد و جراحات متعدد از جان او می کاهید. تا نهایت حضرت علی بن الحسین (ع) به دست قاتل ملعون (مره بن منقذعبدی) به شهادت رسیدند. هنگامی که حضرت سیدالشهدا (ع) بر بالین پسر خود رسیدند، صورت بر چهره ایشان گذاشتند و بارها دشمنان خدا را نفرین کردند. (و قتل الله قوما قتلوک…)و تکرار می دکرد که (علی الدنیا بعدک العفا) و جوانان هاشمی را طلبیدند تا پیکر او را به خیمه گاه حمل کنند.
گفتنی است؛ حضرت علی اکبر، نزدیک ترین شهیدی است که با امام حسین (ع) دفن شده و مدفن ایشان پایین پای ابا عبد الله الحسین (ع) قرار دارد و به این خاطر ضریح امام، شش گوشه است.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی حوزه