به گزارش پایگاه اطلاع رسانی “مجد دز” همزمان با ایام عید مبعث پیامبر گرامی اسلام نماز عبادی سیاسی جمعه دزفول با حضور اقشار مختلف مردم متدین و ولایت مدار دزفول، به امامت حجهالاسلام والمسلمین قاضی امام جمعه دزفول با رعایت شیوهنامههای بهداشتی در مصلای امام علی(ع) قرارگاه فرهنگی این شهرستان برگزار شد.
از منظر حضرت علی علیه السلام برای رعایت تقوای الهی هیچ گونه بهانه جویی و عذری وجود ندارد
امام جمعه دزفول در خطبه اول نماز ضمن دعوت به رعایت تقوای الهی گفت: از منظر امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام برای رعایت تقوای الهی هیچ گونه بهانه جویی و عذری وجود ندارد؛ زیرا خدای متعال همه احکامش را برای راهنمایی بشر فرستاده است.
جایگاه امامت و ولایت از منظر قرآن و روایات
امام جمعه دزفول در ادامه این خطبه به جایگاه امامت و ولایت از منظر قرآن و روایات پرداخت و با طرح این پرسش که چرا بعضی با وجود این همه ادله مستند و متقن نسبت به این جایگاه دشمنی میکنند افزود: دوستیها و ارتباطها اگر از روی خدا ترسی نباشد روز قیامت تبدیل به دشمنی میشود.
وی افزود: اگر مسلمانان به سفارش پیامبر گرامی اسلام درباره حدیث ثقلین عمل میکردند و برّ و نیکی را در حق ائمه(علیهم السلام) رعایت میکردند حق و جایگاه ائمه غصب نمیشد.
کسانی که حق ائمه را رعایت نکردند باعث شدند ائمه نتوانند آن رسالت الهی را برای بشریت انجام بدهند
خطیب نماز جمعه دزفول بیان داشت: کسانی که حق ائمه را رعایت نکردند و دشمنان ائمه را یاری کردند باعث شدند ائمه نتوانند آن رسالت الهی را برای بشریت انجام بدهند.
فهم دین بدون معرفت به اهل بیت علیهم السلام ممکن نیست
امام جمعه دزفول با بیان این نکته که فهم دین بدون معرفت به اهل بیت علیهم السلام ممکن نیست افزود: مسلمانان فقط با کمک از ائمه اطهار میتوانند دین خدا را یاری کنند و قرآن را بفهمند.
پیامبر گرامی اسلام مأمور به تنزیل کتاب قرآن و ائمه اطهار هم تأویل بودهاند
خطیب نماز جمعه دزفول تأکید کرد: پیامبر گرامی اسلام ختم انبیاء حضرت محمد مصطفی(صلی الله علیه و آله وسلم) مأمور به تنزیل کتاب قرآن و ائمه اطهار هم تأویل بودهاند.
جهاد پیامبر اسلام در مقابله با مشرکین و کفار بر اساس تنزیل قرآن بوده است
امام جمعه دزفول تأکید کرد: جهاد پیامبر اسلام در مقابله با مشرکین و کفار بر اساس تنزیل قرآن بوده است.
وی افزود: پیامبر گرامی اسلام فرمودند بعد از من علی علیه السلام با مردمی که زیر بار دین نمیروند بر اساس تأویل قرآن میجنگد.
خطبه دوم نمازجمعه: انسان متقی و پرهیزگار در روز قیامت خوف و اندوهی نخواهد داشت
حجهالاسلام والمسلمین قاضی در خطبه دوم نمازجمعه گفت: انسان متقی و پرهیزگار در روز قیامت خوف و اندوهی نخواهد داشت.
امروز گمشده بشر خدا ترسی و معنویت است
امام جمعه دزفول افزود: امروز گمشده بشر خدا ترسی و معنویت است اگر جامعه بشری بخواهد از این همه تباهی و فساد و ظلم و تبعیض نجات پیدا کند باید رو به خدا ترسی و معنویت و تقوا و مسائل دینی بیاورد.
روزهای پایانی ماه رجب و ماههای شعبان و رمضان فرصتهای ناب بندگی و عبودیت است
امام جمعه دزفول از روزهای پایانی ماه رجب و ماههای شعبان و رمضان به عنوان فرصت های ناب بندگی و عبودیت یاد کرد و افزود: آنچه که برای مؤمن اهمیت دارد، استفاده بهینه از اوقات معنوی و رسیدن به وصال ضیافت الهی است.
عید مبعث مایه حیات جامعه اسلامی است که باید نسبت به آن معرفت داشته باشیم
امام جمعه دزفول یکی از فرصتهای معنوی ماه شعبان را ذکر معجزه آسای صلوات عنوان کرد و ضمن تبریک مبعث پیامبر اکرم(ص) گفت: عید مبعث مایه حیات جامعه اسلامی است که باید نسبت به آن معرفت داشته باشیم و آن را بزرگ بداریم.
حضور کم نظیر مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن سایه بسیاری از تهدیدها را از سر ملت ایران کوتاه کرد
امام جمعه دزفول گفت: حضور حماسی و کم نظیر مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن، دوباره یوم الله ۲۲ بهمن ۵۷ را تکرار و سایه بسیاری از تهدیدها را از سر ملت ایران کوتاه کرد.
باید حافظه ساقط کردن رژیم طاغوت و برقرار کردن حکومت الهی را دوباره تکرار کنیم
حجهالاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی قاضی افزود: فعال نگهداشتن حافظه تاریخی جامعه یکی از مهمترین فلسفههای این روز بزرگ است؛ باید حافظه ساقط کردن رژیم طاغوت و برقرار کردن حکومت الهی را دوباره تکرار کنیم.
ملت بزرگ ایران با این جمعیت و صلابت یک عمل صالحانه بزرگ را رقم زدند
وی با بیان اینکه حضور مردم در راهپیمایی امسال آنچنان گسترده بود که دوستان و دشمنان از حضور چنین جمعیتی تعجب کردند، افزود: ملت بزرگ ایران با این جمعیت و صلابت یک عمل صالحانه بزرگ را رقم زدند.
هر عملی که موجب خشم کفار میشود عملی صالح است
حجهالاسلام والمسلمین قاضی گفت: هر عملی که موجب خشم کفار میشود عملی صالح است؛ مردم با حضور عظیم خود دشمن کافر را به خشم آوردند و یک عمل صالح رقم زدند.
صدای باصلابت ملت ما بر صدای دشمن که غول رسانه صهیونیست پشت آن بود غلبه کرد
وی با بیان اینکه صدای باصلابت ملت ما بر صدای دشمن که غول رسانه صهیونیست پشت آن بود غلبه کرد، افزود: مردم کشورمان در سرما، برف، بارندگی و تبلیغات سنگین دشمن دوباره به صحنه آمدند و شهدا را سرافراز کردند.
سفر رئیس جمهور به کشور چین از نظر راهبردی برای ما بسیار مهم بود
خطیب نماز جمعه دزفول بخش دیگر این خطبه را به اهمیت سفر رئیس جمهور به کشور چین اختصاص داد و گفت: اثرات این سفر در آینده نه چندان دور در وضعیت اقتصادی و در ارتباطات با چین نمود پیدا میکند زیرا این سفر از نظر راهبردی برای ما بسیار مهم بود.
دوگانگی مدعیان حقوق بشر در زلزله ترکیه و سوریه
امام جمعه دزفول همچنین به زلزله ترکیه و سوریه اشاره کرد و گفت: زلزله ترکیه و سوریه باعث ناراحتی بسیاری شد ولی دنیا از دوگانگی مدعیان حقوق بشر در زلزله ترکیه و سوریه تعجب کرد.
وی افزود: بیش از ۷۰ کشور کمکهای بشردوستانه خود را به ترکیه و کمتر از ۱۲ کشور به سوریه کمک کردند ضمن اینکه کیفیت کمکها نیز متفاوت بود.
ادعای حقوق بشر غرب دروغ است
حجهالاسلام والمسلمین قاضی ادعای حقوق بشر غرب را دروغین خواند و بیان کرد: آمریکاییها و غربیها که ادعای حقوق بشر آنها گوش جهانیان را کر کرده است سوریه را تحریم کردند و اجازه ندادند ماشین آلات آوار برداری وارد سوریه شوند.
گسلهای تبعیض دردناکتر از گسلهای طبیعی است
امام جمعه دزفول در بخش دیگری از این خطبه، ۲۶ رجب سالروز رحلت حضرت ابوطالب را تسلیت گفت و افزود: ایشان مانند فرزندش مظلوم بود و مسلمانان آنچنان که باید از این شخصیت برجسته یاد نکردند.
وی سالروز قیام مردم قزوین و سالروز شهادت حجهالاسلام محلاتی را نیز گرامی داشت.
محمدعلی باشه آهنگر از فرزندان دزفول در جشنواره فیلم فجر به عنوان برترین کارگردان فیلم انتخاب شد
امام جمعه دزفول گفت: محمدعلی باشه آهنگر از فرزندان دزفول در جشنواره فیلم فجر به عنوان برترین کارگردان فیلم انتخاب شد که جای تبریک دارد.
حجهالاسلام والمسلمین قاضی افزود: دشمن سعی کرد جشنواره فیلم فجر را تحریم و یا در آن اختلال ایجاد کند ولی با تلاش و حضور هنرمندان متعهد، دشمن در این زمینه نیز ناکام ماند و جشنواره سربلند بیرون آمد.
شهردار دزفول خود را وامدار هیچ جریان و جناحی نکند
خطیب جمعه دزفول با اشاره به انتخاب عتاب اهوازی به عنوان شهردار از سوی شورا گفت: شهردار دزفول خود را وامدار هیچ شخص، گروه، جریان و جناحی نکند و خود را فقط وامدار خدمت صادقانه به مردم بداند.
وی برای شهردار جدید دزفول که اخیرا توسط شورای شهر انتخاب شده آرزوی موفقیت کرد و افزود: همه باید به شهردار جدید کمک کنند تا بتواند وظیفه خود را به درستی انجام دهد.
درخصوص حجاب تابع سیاستهای کلی نظام هستیم
خطیب نماز جمعه دزفول با بیان اینکه هفته گذشته عدهای از جوانان که دغدغه حجاب را دارند در نمازجمعه دزفول حاضر شدند، بیان کرد: این جوانان نسبت به بدحجابی در برخی فروشگاههای دزفول اعتراض دارند البته حجاب یکی از خط قرمزهای ماست ولی در این خصوص تابع سیاستهای کلی نظام هستیم.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده نظیر مطالبه گری، فعال کردن گروههایی در این زمینه و برگزاری نشستهای شورای تأمین، افزود: مصالحی در برخورد با بیحجابی در نظر گرفته میشود که باید مورد توجه قرار گیرند.
حجهالاسلام والمسلمین قاضی تأکید کرد: احساساتی برخورد کردن در این زمینه ممکن است نتیجه خوبی در پی نداشته باشد و بهانه به دست دشمن دهد.
متن کامل خطبهها:
خطبه اول:
سَلامُ عَلَیْکُم جَمیعاً ورَحْمَهُالله وبَرَکاتُهُ
اَعُوذُ بِاللّهِ مِنِ الشَّیطانِ الرَّجیم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
عِبادَاللّه، بندگان خدا، خواهران و برادران ایمانی و نمازگزار، همه شما و خودم را دعوت به رعایت تقوای الهی مینمایم.
امیرالمؤمنین(علیه السلام) در خطبه ۸۳ در نهج البلاغه میفرماید: أُوصِیکُمْ بِتَقْوَى اللهِ الَّذِی أَعْذَرَ بِمَا أَنْذَرَ، یعنی توصیه میکنم شما را به تقوای الهی آنچنان کسی که بوسیله هشدار دادن او که راه هرگونه بهانه جویی و عذر آوردن را بسته است؛ خدای متعال احکامش را برای ما فرستاده است، حلال و حرامش را فرستاده است، اوامرش را بیان کرده است، نواهیاش را بیان کرده است و دیگر ما بهانه جویی و عذری نداریم اگر نافرمانی الهی بکنیم، باید تقوا داشته باشیم؛ برای بیتقوایی خدای ناکرده دور از محضر خواهران و برادران، هیچ عذری وجود ندارد.
امیدواریم خدای متعال ما توفیق بدهد که بتوانیم اوامر الهی را فرمانبردار باشیم انشاءالله.
در خطبههای گذشته نسبت به جایگاه امامت و ولایت، هم از قرآن بهره بردیم هم از احادیث و روایات؛ اما سؤالی که مطرح هست چرا با وجود این همه روایات و ادلّه مستند و محکم و متقن نسبت به جایگاه امامت و ولایت عدهای باز دوباره آن را انکار میکنند یا با دشمنی با مسئله ولایت و امامت برخورد میکنند، این سؤالی است که باید به آن پرداخته بشود؟
به نظرم میرسد که یک بحث آسیب شناسی جایگاه امامت و ولایت باشد که در این مباحثی که ما ارائه کردهایم جای آن خالی است. در کتاب شریف مکاسب که متعلق به شیخ اعظم، شیخ مرتضی انصاری(اعلی الله مقامه الشریف) است، در بحث اعانت بر اثم یعنی کمک کردن به گناه، یک بحثی دارد در مکاسب تحت عنوان اعانت بر اثم یعنی کمک کردن بر گناه؛ آنجا این آیه را مطرح میکند وَلَا تَعَاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ
میفرماید که: همکاریها و همیاریهای شما با همدیگر و دوستیهای شما بر اساس گناه و دشمنی نباشد؛ این نکته بسیار مهمی است که باید به آن پرداخته بشود؛ در حقیقت چارچوبه اصلی ارتباط انسانها با یکدیگر، باید اساس برّ و تقوا باشد که قبل از آن در همین آیه میفرماید: وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَى وَلَا تَعَاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ آیه کامل همین است.
اگر همکاری ها و ارتباطات براساس نیکی و خدا ترسی شد، جامعه اصلاح میشود؛ افراد رو به صلاح و فلاح میگذارند و پیش میروند؛ همان دوستی هایی که اگر براساس تقوا و برّ و نیکی و خداترسی نباشد، در هفته گذشته هم عرض کردم این دوستیها و ارتباطات اگر از روی خدا ترسی نباشد، روز قیامت تبدیل به دشمنی میشود، همدیگر را متهم میکنند؛ تو این کار را گفتی من بکنم، تو آن کار را گفتی من بکنم، تو این گناه را یاد من دادی، آنجا با همدیگر به دشمنی و جر و بحث میافتند روز قیامت وقتی حساب و کتاب الهی پروندهاش باز میشود.
فلذا این نکته مهمی است که اگر مردم این قاعدهای که عرض کردیم، این تقوا و برّ و نیکی را در حق ائمه اطهار(علیهمالسلام) رعایت میکردند، حق آنها سلب نمیشد و گروهی مثل بنیامیه و بنیالعباس حقوق ائمه(علیهمالسلام) را ضایع نمیکردند و جایگاه آنها را غصب نمینمودند؛ این نکته مهم و اصلی است که مقدمه بحث من است.
البته هم بنیالعباس و بنیامیه همه اینها و کسانی که کمک به اینها کردند؛ در وسائل الشیعه جلد ۱۲ حدیثی است که میفرماید: لَولا أنَّ بَنِی اُمَیَّهَ وَجَدُوا مَن یَکتُبُ لَهُم، ویَجبِی لَهُمُ الفَیءَ، ویُقاتِلُ عَنهُم، ویَشهَدُ جَماعَتَهُم، لَما سَلَبُونا حَقَّنا میفرماید: اگر بنیامیه کسانی نداشتند که صدقات را به آنها میدادند یعنی کمک مالی به آنها میکردند و آنها هم بنیامیه را بر این اساس یاری میکردند؛ هرآینه حق ما ائمه(علیهمالسلام) سلب نمیشد، حق ما را نمیربودند؛ پس معلوم میشود که کسانی که حق ائمه(علیهمالسلام) را رعایت نکردند و دشمنان ائمه(علیهمالسلام) را یاری کردند، اینها باعث شدند ائمه(علیهمالسلام) نتوانند آن رسالت الهی برای هدایت بشریت را انجام بدهند و زمینه و مقبولیّت و کاری که ائمه(علیهمالسلام) باید میکردند از آنها گرفته شد.
یک بحث کلیدی و مهمی وجود دارد که منشأ همه این انحرافات و تحریفات از کجاست؟ که ما در بحث امامت انشاءالله سعی میکنیم به آن بپردازیم؛ منشأ آن این است که ما همان حدیثی که پیغمبر(ص) بعنوان آخرین توصیه خود فرمود(حدیث ثقلین)؛ جدایی کتاب و عترت بوده است؛ اگر مسلمانان همانطوری که پیغمبر(ص) توصیه کرد که دو تا وزنه سنگین بین شما میگذارم، یکی کتاب قرآن و دیگری عترت و اهل بیتم اینها از هم جدا شدنی نیستند لَنْ یَفْتَرِقا حَتّی یَرِدَا عَلَیَّ الْحَوضَ اینها جدا نمیشوند از هم دیگر تا روز قیامت بر حوض بر من وارد بشوند.
اگر مردم این را رعایت میکردند و نمیگفتند حَسْبُنَا کِتَابُ الله و میگفتند کتاب خدا برای ما کفایت میکند؛ اگر این قاعدهای که پیغمبر فرمود و توصیهای که فرمودند حضرت، رعایت میشد این اتفاق نمیافتاد؛ باید ما دقت بکنیم، جایگاهی که اهل بیت و ائمه اطهار(علیهمالسلام) در فهم دین دارند، اصلا بدون اهل بیت(علیهمالسلام) فهم دین ممکن نیست؛ ما فقط باید با کمک گرفتن از اهل بیت(علیهمالسلام) و یاری جستن از اهل بیت(علیهمالسلام) بتوانیم یاری کردن دین خدا را بفهمیم، قرآن را بفهمیم.
پیامبر گرامی اسلام ختم انبیاء حضرت محمد مصطفی(صلی الله علیه و آله وسلم) مأمور به تنزیل کتاب بوده است، یعنی قرآن را بیاورد، البته در مواردی از پیغمبر(ص) سؤال میکردند پیغمبر(ص) هم آیات را تأویل میفرمود، یعنی تفسیر میفرمود؛ اما وظیفه اصلی اهل بیت و ائمه اطهار(علیهمالسلام) تأویل بوده است، چون تنزیل که کار پیغمبر(ص) بوده است، تأویل و تفسیر قرآن بوده است که برمیگردد به فهم قرآن.
فلذا این نکته خیلی مهمی است که باید به آن پرداخته بشود که ما درست و دقیق این را انشاءالله مورد بررسی قرار بدهیم که جایگاه تنزیل کجاست؟ جایگاه تأویل کجاست؟ در روایتی است که نقل شده است قَالَ سَمِعْتُ عَمَّاراً میگفت شنیدم عمار یَقُولُ سَمِعْتُ رَسُولَ اَللَّهِ(صلی الله علیه و آله وسلم) یَقُولُ أَنَا أُقَاتِلُ عَلَى اَلتَّنْزِیلِ پیغمبر(ص) میفرمود که: من جهاد که میکنم با مشرکین و کفار، بر اساس تنزیل است، بر اساس قرآن است وَ عَلِیٌّ یُقَاتِلُ عَلَى اَلتَّأْوِیلِ و امیرالمؤمنین(ع) جهادش با کسانی که مقابلش بودند، آنها به معنای تأویل قرآن بود، امیرالمؤمنین(ع) بر اساس درک و فهمی که از قرآن داشت وظیفهاش و جهادش را انجام میداد.
بعد میفرماید که: پیامبر(ص) در جمع اصحابش میفرماید: در میان شما مردی است که بعد از من با مردم براساس تأویل به قرآن میجنگد، همانگونه که با مشرکین براساس تنزیل جنگید، امیرالمؤمنین(ع) در زمان پیغمبر(ص) وقتی که با مشرکین میجنگید، براساس تنزیلی بود که پیغمبر(ص) قرآن را آورده بود؛ ولی پیغمبر(ص) میفرماید: بعد از من علی(علیهالسلام) با مردمی که زیر بار دین نمیروند، بر اساس تأویل میجنگد، تفسیری که خودش از قرآن دارد و تشخیصی که دارد و شما مر او را طعنه میزنید و از عمل او خشمگین میشوید.
همین پیش بینی که درباره شرائط امیرالمؤمنین(علیهالسلام) حضرت رسول گرامی اسلام(ص) میفرماید؛ بعد مثالی میزند، «همانگونه که حضرت موسی(ع) از سوراخ کردن کشتی و قتل غلام و امر به بازسازی دیوار خشمگین شد. داستان حضرت خضر نبی را که همه شما شنیدید که حضرت موسی(ع) همراه او شد و گفت: میخواهم رشد بکنم، از تو یاد بگیرم، حضرت خضر نبی(ع) بعنوان مربی حضرت موسی(ع) و از او قول گرفت که من هرکاری کردم ایراد نگیری؛ آمدند اول کشتی را سوراخ کرد، بعد حضرت موسی(ع) علی رغم وعدهای که داده بود، اعتراض کرد، چرا کشتی را سوراخ میکنی؟ بعد آمد آن نوجوان غلام را کشت کشت، حضرت خضر گفت: چرا نفس محترمهای را میکشی؟ بعد دستور مثلا یک دیوار خرابهای بود آن دیوار را بسازند، بعد همه اینها را حضرت خضر(ع) برایش توضیح داد که من کشتی را سوراخ کردم چون یک سلطان غاصبی بود آن طرف دریا، اگر این کشتی میرسید آنجا، آن را غصب میکرد که نرود به آنجا، و آن غلام را کشتم چون آن غلام فرزند ناخلفی بود، پدر مادرش را که دو تا آدم مؤمن بودند، میخواست بکشد و آن دیوار را درست کردم، چون گنجی زیر آن دیوار بود که مال چند تا صغیر یتیم بود دیوار را درست کردم که دست غیر به آن نرسد تا به دست صاحبش برسد.»
فلذا تشبیه میکند که حضرت نبی(ع) همه این کارها را برای رضای خدا انجام داد و اطاعت فرمان الهی و تأویل هم همین طور است، تشبیه میکند بین تأویل امیرالمؤمنین(علیه السلام) و کاری که حضرت خضر نبی(ع) کرد؛ خلاصه بحث تنزیل و تأویل یک بحث مهم و کلیدی است که من خواهش میکنم کسانی که فرصت دارند یک قدری در این زمینه، مطالعه بکنند از مسائل اساسی اعتقادی ماست.
که البته خود بنده هم یک توفیقی داشتم، یکی دو مقاله نوشتهام در این زمینه؛ یکی از مقالات درباره دیدگاه امامیه و اسماعیلیه درباره تأویل هست که آنجا مفصل توضیح دادیم که تأویل در نظر امامیه چیست؟ در نظر اسماعیلیه چه هست؟ حتی به بخشهای دیگر مثلا تأویل در نظر صوفیه چه هست و اینها را توضیح دادیم، حالا اگر انشاءالله توفیقی بود و فرصتی شد عرض خواهم کرد.
یا مثلا درباره صراط مستقیم؛ ببیند صراط مستقیم را ما در نماز چند بار میخوانیم؟ پنج نماز و در هر نمازی دو بار هم میخوانیم، ده بار اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِیمَ میگوییم؛ این صراط مستقیم تفسیرش چیست؟ تأویل آن چیست؟ روایات زیادی آمده است که امیرالمؤمنین(علیه السلام) و ائمه(ع) را بعنوان صراط مستقیم معرفی کردهاند؛ پیامبر(ص) هم فرمود: ای مردم آن صراط مستقیمی که پیروی از آن لازم است، من هستم و پس از من علی(ع) و آنگاه فرزندان من هست از نسل اوست؛ در روایات کامل معرفی کرده است، توضیح داده است، حالا عدهای چرا زیر بار اهل بیت پیغمبر(صلی الله علیه وآله وسلم) نرفتند و گفتند ما کاری به اهل بیت و عترت نداریم و کتاب خدا ما را کفایت میکند نتیجهاش همان داعشی که دیدید، داعشیها هم معتقد هستند که ما به آیات قرآن عمل میکنیم، ولی بدون اهل بیت(ع)، نتیجهاش این میشود.
فلذا این نکته بسیار مهمی است که ما بتوانیم در اعتقاداتمان جایگاه اهل بیت(ع)را در کنار قرآن خوب درک بکنیم و خوب بفهمیم، اگر میخواهیم دین را بشناسیم.
یا در روایت دیگری آمده است که یک مرد اعرابی وارد بر پیغمبر(ص) شد عرض کرد یا رسول الله شنیدم که میگویی وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ باز آیه شریفه است وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا سؤال کرد از پیغمبر(ص) آن حبل و ریسمان الهی که باید به آن چنگ بزنم چیست؟ این مرد اعرابی از سؤال کرد، پیغمبر(ص) در جوابش دستش را در دست علی (ع) قرار داد و فرمود: تمسکوا بهذا به این مرد به این شخص فهذا هو الحبل المتین اگر میخواهید حبل المتین را بشناسی، این مرد حبل المتین است و در روایات دیگر هم حضرات معصومین(ع) بعنوان حبل المتین معرفی شدهاند.
امیدواریم که خدای متعال به ما توفیق بدهد ما معرفت پیدا بکنیم.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ اللَّهُ الصَّمَدُ لَمْ یَلِدْ وَلَمْ یُولَدْ وَلَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُوًا أَحَدٌ
والسَّلامُ عَلَیْکُم ورَحْمَهُاللهِ وَبَرَکاتُهُ
خطبه دوم:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
عِبادَاللّه، اُوصِیکُم وَنَفسی بتَقوَىاللّه، برادران و خواهران ایمانی، نمازگزاران عزیز، همه شما و خودم این کمترین را، دعوت به رعایت تقوای الهی مینمایم.
تقوای الهی همان گونه که قرآن وعده داده است، باعث میشود که انسان متقی و پرهیزگار در روز قیامت خوف و اندوهی نداشته باشد؛ خدای متعال در قرآن کریم میفرماید:. فَمَنِ اتَّقَى وَأَصْلَحَ فَلَا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلَا هُمْ یَحْزَنُونَ کسانی که پرهیزگار باشند و اهل عمل صالح باشند، برای آنها مهم باشد که این عملشان، این کارشان، این سخنشان، این حرفشان برای رضای خدا باشد جز رضای خدا به چیز دیگری نمیاندیشند؛ این شخص وقتی این عمل صالحش انجام شد، اگر توانست زندگیش را بر مدار عمل صالح تنظیم بکند، روز قیامت نه ترسی دارد و نه غم و اندوهی.
امیدواریم که خدای متعال به ما توفیق بدهد که ما هم اعمالمان بر اساس عمل صالح باشد و مدار زندگی ما را عمل صالح رقم بزند؛ امروز گمشده بشر، خدا ترسی و معنویت است؛ اگر جامعه بشری بخواهد از این همه تباهی و فساد و ظلم و تبعیض نجات پیدا بکند، باید رو به خدا ترسی و معنویت و تقوا و مسائل دینی بیاورد که انشاءالله بتواند یک جامعهای سعادتمند را داشته باشد.
در آستانه ماه شعبان المعظم هستیم که فرصتهای ناب بندگی و عبودیّت را پیش رو داریم؛ در ماههای نورانی رجب و شعبان و رمضان المبارک آنچه که برای مؤمن اهمیت دارد، استفاده بهینه از اوقات معنوی که ذوق و حظ و اشتهای معنوی مؤمن را برای وصال به ضیافت الهی برمیانگیزاند. باید این فرصت را از دست ندهیم و از ساعت ساعت و روز روز و هفته هفته این ایام بسیار میمون و خجسته و با معنویّت و با فیض استفاده ببریم.
یکی از فرصتهای معنوی ماه شعبان، ذکر معجزه آسای صلوات بر محمد(ص) و آل محمد(ص) است. امام صادق(علیهالسلام) در حدیثی فرمودند: در ماه شعبان تا میتوانید صلوات بفرستید، چرا که ماه شعبان را ماه شفاعت گفتهاند و علتش هم این است که پیامبر گرامی اسلام ختم انبیاء محمد مصطفی(ص) از هرکس که در این ماه بر او صلوات میفرستد شفاعت میفرماید.
این هم نکته بسیار مهمی است که باید به آن دقت بشود که فرصت مغتنمی است؛ انشاءالله بتوانیم از فیوضات ماه شعبان بهره مند بشویم؛ مناجات شعبانیه را داریم که باز بسیار مفاهیم ژرف و عمیق و معرفتی دارد که باید استفاده بکنیم از این معارف و بهره مند بشویم در این ماه شریف.
مطلب بعدی تبریک مبعث نورانی پیامبر خاتم حضرت ختم انبیاء محمد مصطفی(ص) را داریم که مبعث از اعیاد بسیار بزرگ ماست، یوم الهی که روزی بزرگتر و شریفتر از آن نیست. چرا؟ چون حادثهای به بزرگی بعثت مِنَ الازَلِ الَى الابَد اتفاق نیافتاده است؛ فلذا بسیار عید بزرگی است؛ عید مبعث مایه حیات جامعه انسانی است، از عید مبعث بود که حیات انسانی رقم خورد؛ انسان فهمید برای چه زنده است.
فلذا روز بسیار بزرگی است باید به آن توجه بکنیم و بزرگترین منّتی که خدای متعال بر بشریّت قرار داد، روز مبعث است. که میفرماید: لَقَدْ مَنَّ اللَّهُ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ إِذْ بَعَثَ فِیهِمْ رَسُولًا مِنْ أَنْفُسِهِمْ که این آیه شریفه سوره آل عمران است که خداوند به تحقیق منّت گذاشت بر مؤمنین هنگامی که در بین آنها رسولی از خودشان فرستاد و مبعوث کرد؛ بزرگترین منّتی که خدای متعال بر بشریّت قرار داده است، روز مبعث و فرستادن پیامبر گرامی اسلام است باید ما این را معرفت داشته باشیم و بشناسیم و بزرگ بداریم.
مطلب بعدی که باید به آن اشاره کنم، حماسه کم نظیر و بینظیر راهپیمایی ۲۲ بهمن بود در سال ۱۴۰۱ که شنبه گذشته بود که حقیقتا من فکر میکنم دوباره آن یوم الله ۲۲ بهمن ۵۷ دوباره تکرار شد؛ به خاطر این است که من این نکته را میخواهم عرض بکنم فعال نگه داشتن حافظه تاریخی جامعه یکی از مهمترین فلسفه یادکردهای ایامالله است؛ ما دوباره در حقیقت آن حادثه عظیم ساقط کردن رژیم طاغوت و برقرار کردن حکومت الهی را در ۲۲ بهمن ۵۷ دوباره تکرار کردیم، و ما باید حافظه تاریخی مردم را نسبت به اینگونه مسائل فعال کنیم و یاد آوری کنیم که چه اتفاق مهمی در آن روز افتاد و این خودش میشود یوم الله دیگر.
ایامالله یعنی روزهایی که انسان دست قدرت خدا را در حوادث مشاهده میکند؛ روزهایی که نطفه عطف تاریخی هستند؛ همه ما فکر نمیکردیم، هم دوستان هم دشمنان از آن همه جمعیت تعجب کردند و این کار خداست، قلبها و دلها دست خداست؛ خداست که دلهای این مردم را منقلب میکند، آنها این حماسه را خلق میکنند.
روزهایی که تاریخ ساز هستند، سرنوشت ساز هستند، درس آموز و عبرت انگیز هستند(ایام الله) که توجه به ایام الله زمینه شکر و صبر را در انسان به وجود میآورد. که انسان یادش میآید، یک زمانی چه کسانی بر این مملکت حکومت میکردند؛ چه افراد فاسد و فاجر و فاسقی تمام امکانات مملکت در اختیار آنها بود و امروز چه کسانی بر مملکت حکومت میکنند، اینها زمینهاش هم شکر است، هم در مقابل مشکلاتی که دشمنان برای ما بوجود میآورند صبر بکنیم، نتیجهاش این است.
من یک مطلبی از منطق قرآن و نگاه قرآن میخواهم عرض بکنم نکته به نظر خودم جالبی باشد؛ حضور در صحنه میخواهم بگویم اقدامی از جنس از عمل صالحانه است؛ از نگاه و منطق قرآن حضور در صحنه را یک مسئولیت مؤمنانه و یک تعهد ایمانی میداند؛ هر نوع حضور تأثیرگذار به نفع جبهه حق را قرآن، عمل صالح معرفی میکند.
ببینید چه کار بزرگی شما کردید! ملت بزرگ ایران با آن جمعیت، با آن صلابت، یک عمل صالحانه بزرگ را رقم زدند؛ آیه آن هم استناد بکنم خدمت شما که حرف ما بدون دلیل و استناد نباشد. در سوره توبه آیه ۱۲۰ من ترجمه را عرض بکنم هر عملی که موجب خشم کفار میشود إِلَّا کُتِبَ لَهُمْ بِهِ عَمَلٌ صَالِحٌ هر کاری که دشمن کافر را به خشم میآورد، آن عمل صالح حساب میشود و شما دسته جمعی و این جمعیت عظیم با همدیگر یک صدا، یک دل شدید، دشمن کافر را به خشم آوردید و یک عمل صالح دسته جمعی در نامه عمل شما ثبت شد.(تکبر نمازگزاران)
این حضور خیلی اثرات زیادی داشت، حالا من خیلی خلاصه اشاره میکنم؛ این حضور حماسی و جانانه شما، سایه بسیاری از تهدیدهای دشمن را از سر کشور و ملت ما کوتاه کرد؛ خیلی اثر دارد. و صدای باصلابت ملت ما بر صدایی که حقگو بود و حق طلب بود در روز ۲۲ بهمن، این صدای با صلابت بر صدای دشمن که غول جهانی رسانهای صهیونیسم پشت آن صداست، برآن غلبه کرد؛ این خیلی کار بزرگی بود که حضرت آقا هم اشاره فرمودند و از مردم تشکر کردند جزاکم الله خیرا ملت شریف ایران سعیکم مشکور انصافاً و حقیقتاً حماسه آفریدید که در آن سرما و برف و بارندگی و تبلیغات وسیع دشمن، به صحنه آمدید؛ خدا به شما جزای خیر بدهد که این چنین انقلاب اسلامی و ملت بزرگ ایران و شهدا را سرافراز کردید؛ خدا به شما جزای خیر بدهد.
مطلب بعدی که باید اشاره کنم اهمیت سفر رئیس جمهور محترم به کشور چین هست و اثراتی که انشاءالله در آینده نه چندان دور در وضع اقتصادی کشور ما در ارتباط راهبردی که با چین داریم خواهد گذاشت؛ که البته تحلیل این سفر خودش خطبهای میطلبد ولی من اجمالا اشاره بکنم که این سفر خیلی از نظر راهبردی برای ما مهم بود که بحمدلله انجام شد.
چون میدانید که خیلی وقت نگذشته است، رئیس جمهور چین به عربستان رفت و در عربستان هم آنجا حرفهایی زد مخصوصاً نسبت به جزایر که خیلی حرفهای خوبی نبودند و ما نباید میگذاشتیم بین این موضع گیری رئیس جمهور چین فاصله بیافتد و اشخاصی هم به دنبال این بودند که ارتباط استراتژیک ایران با چین را تحت الشعاع قرار دادند که تدبیری که شد با دعوتی که آنها کردند رئیس جمهور چین، بلافاصله رئیس جمهور ما پذیرفتند و اجابت کردند و آن تبعاتی که ممکن بود داشته باشد خنثی شد بحمدالله تعالی؛ اگر فرصتی شد من بیشتر این سفر را تحلیل خواهم کرد انشاءالله.
مسئله زلزله ترکیه و سوریه که خیلی باعث ناراحتی و تأسف شد برای ما و همه انسانهایی که انسانهای حرّی هستند، آزاد اندیش هستند؛ اما واقعا باید دنیا تعجب بکند از این دوگانگی مدعیّان حقوق بشر در زلزله ترکیه و سوریه؛ من آمار سرانگشتی عرض بکنم، حدود بیش از ۷۰ کشور کمکهای بشر دوستانه خود را به ترکیه سرازیر کردند و این در حالی بود که به زحمت تعداد کشورهایی که به سوریه کمک کردند به ۱۲ یا ۱۳ کشور میرسید؛ آن هم کیفیت و کمیت کمکها بسیار تفاوت داشت.
حتی آمریکاییها و غربیها که گوش فلک را از حقوق بشر خود کر کردهاند، سوریه را تحریم کردند و اجازه ندادند،ماشین آلات که میتواند آواربرداری بکند مثل لودر و اینها نگذاشتند وارد سوریه بشود و این به نظرم نشان دهنده آن حقوق بشر دروغین غرب است؛ اف بر شما مدعیان حقوق بشر که حقیقتاً گسلهای تبعیض بسیار درد آورتر از گسل طبیعت است که آدم وقتی میبیند.
امیدواریم خدای متعال به خانوادههای درگذشتگان زلزله صبر و اجر عنایت بکند و انشاءالله به مصدومین هم شفای عاجل کرامت بکند.
۲۶ رجب سالروز رحلت حضرت ابوطالب(ع) پدر بزرگوار مولا امیرالمؤمنین(ع) است که این روز را هم تسلیت عرض میکنیم؛ البته حضرت ابوطالب(ع) همچون فرزندش امیرالمؤمنین(ع) مظلوم است و متأسفانه مسلمانان آنچنان که باید از این شخصیت بزرگ که در اسلام نقش داشت و در حمایت و یاری پیامبر(ص) نقش داشت، یاد بکنند، یاد نمیکنند و این هم باز از مظلومیت حضرت ابوطالب (ع) هست؛ امیدواریم خدای متعال او را در اعلی علیین محشور بفرمایید انشاءالله
سالروز قیام مردم تبریز را داریم که به مناسبت چهلمین روز شهادت شهدای قم که ۱۹ دی بود که در حقیقت استمرار نهضت امام بود، این اتفاق افتاد آن گرامی میداریم باز روز بسیار مهمی بود.
سالروز شهادت حجهالاسلام شهید محلاتی است که نماینده امام در سپاه بود و روز روحانیت و دفاع مقدس نامگذاری شده است آن را هم گرامی میداریم.
یک تبریکی هم داشته باشیم خدمت آقای محمد علی باشه آهنگر که از فرزندان دزفول است، هنرمند دزفولی که موفق شد در جشنواره فجر امسال بعنوان برترین کارگردان فیلم سینمایی متروپل؛ حتی این فیلم هم فیلم اول جشنواره شد برگزیده بشود که بسیار برای ما افتخارآمیز است.
البته این را عرض بکنم خدمت شما دشمن خیلی سعی کرد که جشنواره فیلم فجر را اختلال ایجاد بکند یا برگزار نشود یا اگر برگزار بشود، ضعیف برگزار بشود؛ ولی بحمدالله تعالی با تلاشی که شد، با هنرمندان متعهد با آوردن فیلمها خود به جشنواره باعث شد به نظرم آمار آن از سال گذشته هم بیشتر شد خدا را شکر، و دشمن در این زمینه هم بحمدالله تعالی ناکام ماند و جشنواره سربلند بیرون آمد امسال.
من دو تذکر عرض بکنم خدمت عزیزان؛ هفته گذشته تعدادی از جوانان عزیز که نسبت به مسائل فرهنگی و حجاب دغدغهمند هستند در نمازجمعه حضور پیدا کرده بودند؛ این حضور برای ما خیلی ارزشمند است و دغدغه آنها هم برای ما خیلی ارزشمند است؛ چند تا مطلب را خیلی سریع عرض بکنم در این خصوص.
ببینید عزیزان! حجاب هم برای ما مهم است و یکی از خط قرمزهای ما هم هست، لکن ما تابع سیاستهای کلّی نظام هستیم، به هر حال نظام یک سری مصالحی را میبیند در برخورد با بیحجابی، در برنامههایی که در برخورد با بیحجابی هست و آنها از مصالح و پشت پردهها بیشتر خبر دارند که دشمن چه نقشه و طرحی برای ما دارد و چه آتش زیر خاکستری هنوز هست.
البته ما آرام نماندهایم گروههای امر به معروف را فعال کردیم از حوزه علمیه خواهران گرفته تا ستاد امر به معروف و نهی از منکر، مطالبه کردیم؛ جلسه شورای تأمین تشکیل شده است، تصمیمات اتخاذ شده است، اقدام هم شده است، از این دست اقدامات زیاد انجام دادهایم؛ اما ببینید باید با دقت عمل بشود، ما احساسی نمیتوانیم عمل بکنیم.
« من یک مثالی برای شما بزنم در همین گروههای امر به معروف که فرستادیم در یکی از فروشگاههای بزرگ یک دختر خانمی که ۱۷-۱۶ساله بوده است، کشف کرده و روسری سرش نبوده است؛ داشته میرفت است صندوق که حساب بکند، صندوق همان فروشگاه، تا چشمش به این گروههای امر به معروف میافتد، حرفی هم به او نزدهاند هان! ترسیده است و یک دفعه قندش افتاده است و غش کرده است و خلاصه مادرش هم شروع کرده است، شارلاتان بازی در آورده است و گفته است شما این را ترساندید و فلان! تدبیری شده است و سریع آمبولانس آوردند و بردند و سرم زدند و فلان الحمدالله اتفاقی نیافتاده است و خدا را شکر کسی نبوده است آنجا فیلمبرداری بکنند، و خدای ناکرده اگر یک دفعه بیتدبیری بشود ممکن است یک مهسا امینی دیگر رقم بخورد؛ ببینید برادران خواهران! باید با برنامه عمل بشود با دقت عمل بشود، تندی کردن و احساساتی رفتار کردن و اینها ممکن است، نتایج خوبی نداشته باشد، ممکن است بهانههایی به دست دشمن بدهد، فلذا باید مراقب و مواظب بود که دشمن سوء استفاده نکند»
مطلب دیگری که میخواهم عرض بکنم برای شهردار جدید که اخیرا انتخاب شدند جناب آقای عتاب اهوازی آرزوی موفقیت داریم و من از همه تقاضا میکنم که همه به ایشان کمک کنند که بتواند وظیفهاش را به درستی انجام بدهد و به ایشان هم عرض میکنم؛ من توصیههای مشفقانه و خیرخواهانه خود را از این تریبون میگویم.
برادر عزیز! این را عرض را بکنم خودتان را وامدار هیچ شخص و گروه و جریان و جناح ندانید؛ خودتان را فقط وامدار خدمت صادقانه به مردم بدانید؛ این و بس برای مردم خدمت کنید؛ اینکه فلان گروه فلان دسته از عملکرد شما خوشش بیاید یا بتوانید رضایت آنها را بدست بیاورید نه اینجور نباشید. رضایت خدا رضایت مردم، همین بس.
پروردگارا بارالها به مقربان درگاهت قسمت میدهیم اسلام و مسلمانان نصرت کرامت بفرما …
دشمنان اسلام خوار و ذلیل و نیست و نابود بگردان…
نقشهها و توطئهها و فتنههای آنان به خودشان برگردان…
شهدای ما و امام شهیدان با سیدالشهداء محشور بفرما…
پروردگارا بارالها رهبر عظیم الشأن در پناه امام زمان(عج) مصون و محفوظ بدار …
در فرج مولا امام زمان(عج)تعجیل بفرما…
لباس عافیت و تندستی بر تن بیماران و منظورین مد نظر بپوشان….
پروردگارا بارالها همچنان باران رحمتت را بر ما نازل بفرما.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ إِنَّا أَعْطَیْنَاکَ الْکَوْثَرَ فصَلِّ لِرَبِّکَ وَانْحَرْ إِنَّ شَانِئَکَ هُوَ الْأَبْتَرُ
وَالسَّلامُ عَلَیْکُم ورَحْمَهُ اللهِ وَبَرَکاتُهُ