10th، فوریه 2023
نويسنده: user1daftar

www.MajdeDez.com

شخصی که در سخن گفتن صادق باشد، عملش پاک و پاکیزه می‌شود. + متن کامل خطبه‌ها

و آن کس که نیت خوب داشته باشد و با برادران دینی خود و اهل و عیالش خوش رفتار باشد روزیش زیاد و عمرش طولانی می‌شود.

زمان انتشار: 10th, فوریه 2023 ساعت 7:47 ب.ظ | کد خبر: 94363

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی “مجد دز” در آستانه یوم الله ۲۲ بهمن، فجر انقلاب اسلامی نماز عبادی سیاسی جمعه دزفول با حضور اقشار مختلف مردم متدین و ولایت مدار دزفول، به امامت حجه‌الاسلام والمسلمین قاضی امام جمعه دزفول با رعایت شیوه‌نامه‎‌های بهداشتی در مصلای امام علی(ع) قرارگاه فرهنگی این شهرستان برگزار شد.

متقین و پرهیزگاران همواره به یاد مرگ و آماده شدن برای سفر آخرت هستند و به دنیا دل نمی‌بندند

خطیب نماز جمعه دزفول در خطبه اول نماز با دعوت از خود و مردم به رعایت تقوای الهی گفت: متقین و پرهیزگاران همواره به یاد مرگ و آماده شدن برای سفر آخرت هستند و به دنیا دل نمی‌بندند.

از منظر حضرت علی(ع) مرگ بنیان خوشی‌های شما را از بین می‌برد و خواهشهای نفسانی شما را تیره می‌سازد

امام جمعه دزفول افزود: از منظر امیر مؤمنان حضرت علی(علیه‌السلام) مرگ بنیان خوشی‌های شما را از بین می‌برد و خواهشهای نفسانی شما را تیره و مکدر می‌سازد.

تبیین بخشی از مناقب و فضائل حضرت علی علیه السلام از منظر قرآن و روایات

امام جمعه دزفول با توجه به ماه رجب به تبیین بخشی از مناقب و فضائل حضرت علی علیه السلام پرداخت و گفت: از منظر پیامبر گرامی اسلام ذکر و یادآوری امیرالمؤمنین(ع) عبادت است.

بیان حدیث ثقلین از وجود مقدس نبی مکرم اسلام

امام جمعه دزفول با بیان حدیث ثقلین از وجود مقدس نبی مکرم اسلام(ص) که فرمودند “دو چیز گرانبها را در بین شما می‌گذارم یکی کتاب خدا و دیگری عترت که اگر به هر دوی اینها تمسک بجویید گمراه نخواهید شد” تصریح کرد: چراغ راه هدایت بشریت کتاب خدا و عترت پیامبر گرامی اسلام(صلی الله علیه وآله وسلم) و اهلبیتش علیهم السلام است.

خطیب نماز جمعه دزفول تأکید کرد: از نگاه قرآن کریم کسی که خدا و رسول(صلی الله علیه وآله وسلم) را پیروی کند کسانی هستند که خداوند به آنها نعمت بخشیده است.

بیان روایتی از امام علی علیه السلام در خصوص دلتنگی مردی از انصار و دوری ایشان از پیامبر گرامی اسلام در روز قیامت

وی با بیان روایتی از امام علی علیه السلام در خصوص دلتنگی مردی از انصار و دوری ایشان در روز قیامت از پیامبر گرامی اسلام افزود: پیامبر این شخص را فرا خواند و مژده پروردگار را به او داد که پیامبران، صدّیقان، شهدا و صالحین در روز قیامت همنشین و رفیق ما خواهند بود.

مرتبه کامل مقام عصمت و صدیق، هیچ کس جز حضرت علی(ع) نمی‌تواند باشد

امام جمعه دزفول با استناد به حدیثی از انس بن مالک افزود: مراد از پیامبران وجود مقدس حضرت محمد(ص)، صدیقین حضرت علی بن ابی طالب(ع)، شهیدان حمزه سید الشهداء و مراد از صالحان حضرت فاطمه الزهرا(س) و فرزندان گرانقدرش هستند.

وی با بیان این نکته که صدیق به کسی گفته می‌شود که گفتارش کردارش را و کردارش گفتارش را تصدیق کند افزود: این مرتبه کامل مقام عصمت است و هیچ کس جز حضرت علی(ع) نمی‌تواند صدیق باشد.

خطبه دوم: متقین کسانی هستند که از خودپسندی دوری می‌کنند

حجه‌الاسلام والمسلمین قاضی در خطبه دوم نماز گفت: متقین کسانی هستند که از خودپسندی دوری می‌کنند.

وی افزود از منظر حضرت علی علیه السلام هرکس که خدا را شناخت و به عظمت خدا پی‌ برد شایسته نیست که خود را بزرگ بنمایاند.

تسلیت بمناسبت سالروز شهادت امام موسی کاظم علیه السلام و بیان حدیثی اجتماعی و اقتصادی از آن حضرت

امام جمعه دزفول ۲۵ رجب المرجب سالروز شهادت امام موسی کاظم علیه السلام را تسلیت گفت و با بیان حدیثی از آن حضرت خطاب به هشام افزود: آن کسی که در سخن گفتن صادق باشد، عملش پاک و پاکیزه می‌شود و آن کس که نیت خوب داشته باشد و با برادران دینی خود و اهل و عیالش خوش رفتار باشد روزیش زیاد و عمرش  طولانی می‌شود.

عفو پدرانه و خردامندانه رهبر معظم انقلاب اشک تمساح دشمنان را خنثی کرد و این حربه را از دست آنها گرفت

امام جمعه دزفول با اشاره به عفو پدرانه رهبر معظم انقلاب نسبت به محکومان اغتشاشات اخیر گفت: این اقدام خردمندانه اشک تمساح دشمنان را خنثی کرد و این حربه را از دست آنها گرفت.

وی افزود: عفو محکومان در موضع پدری دلسوز در راستای بخشش جرم فرزند و گامی هوشمندانه در شرایط غبارآلود اغتشاشات بود.

خطیب نمازجمعه دزفول با اشاره به اثرات اجتماعی این عفو و رفع کینه اطرافیان محکومان، ادامه داد: دشمن همواره تلاش دارد بین مردم و نظام اختلاف ایجاد کند که این اقدام موجب نزدیکی ملت و نظام شد.

ولی فقیه برای مجرمان هم مایه رحمت است

حجه‌الاسلام والمسلمین قاضی با بیان اینکه وجود ولی فقیه برای مجرمان هم مایه رحمت است، بیان کرد: ولی فقیه می‌تواند فراتر از قانون عفو کند حال آنکه چنین شرایطی در سایر کشورها وجود ندارد.

مقام معظم رهبری با یک سخنرانی، طرح و نقشه دشمنان را خنثی می‌کنند

وی رهبری‌های پیامبرگونه رهبر معظم انقلاب را موجب غلط از آب درآمدن اساس محاسبات دشمن دانست و افزود: اعتقاد ما بر این است که امام زمان(عج) در مواقع سخت، رهبر معظم انقلاب را کمک می‌کنند.

امام جمعه دزفول گفت: مقام معظم رهبری با یک سخنرانی، طرح و نقشه دشمنان را خنثی می‌کنند.

برنامه ریزی نظام به گونه‌ای است که کشور در بن بست قرار نگیرد

امام جمعه دزفول با اشاره به تلاش دشمن برای به بن بست کشاندن نظام جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: برنامه ریزی نظام به گونه‌ای است که کشور در بن بست قرار نگیرد.

حجه‌الاسلام والمسلمین قاضی با بیان اینکه ملت ما همچون ارتش مردمی و انقلابی، ملت ممتازی است، اظهار کرد: امام راحل می‌فرمود ملت ایران در عصر حاضر بهتر از ملت اهل حجاز و کوفه در صدر اسلام است؛ این موضوع در حدیثی در بحارالانوار نیز آمده است.

وی با بیان اینکه دستگاه‌هایی نظیر سپاه، بسیج، کمیته امداد و جهاد سازندگی مولود انقلاب اسلامی هستند، افزود: مردم نسبت به گرانی‌ها و وضعیت اقتصادی گلایه دارند ولی دست از انقلاب خود نمی‌کشند.

انقلاب اسلامی سرعت پیشرفت ارتش را شتاب بخشید

حجه‌الاسلام والمسلمین قاضی با بیان اینکه حضرت آقا ارتش را یک ارتش انقلابی و مقتدر می‌داند، گفت: انقلاب اسلامی به ارتشی‌ها هویت و انگیزه داد و سرعت پیشرفت ارتش را شتاب بخشید.

وی همدلی بین مردم و ارتش را از ارکان اتحاد ملی دانست و ادامه داد: در قضیه زلزله خوی، ارتش سریعتر از هلال احمر به مناطق زلزله زده رسید و با آواربرداری و استقرار بیمارستان صحرایی مشغول خدمت به مردم شد.

رونمایی از پایگاه هوایی زیرزمینی ایران مانع حملات غافلگیرانه دشمن می‌شود

حجه‌الاسلام والمسلمین قاضی رونمایی از پایگاه هوایی زیرزمینی ایران را یادآور شد و اظهار کرد: جنگنده‌های تاکتیکی و تازه نفس ارتش در این پایگاه که در دهه ۷۰ ساخته شده، قرار می‌گیرند تا از گزند حملات غافلگیرانه دشمن در امان بمانند.

وی با بیان اینکه اسرائیل در جنگ ۶ روزه با اعراب تمام باندهای فرودگاه‌ها و سپس جنگنده‌ها را از بین برد، افزود: نظام به اندازه‌ای قدرت دارد که می‌تواند در سخت ترین شرایط راهکار ارائه دهد.

ملت ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن بار دیگر دشمن را مأیوس می‌کند

امام جمعه دزفول با تبریک ایام دهه فجر گفت: مردم ایران با حضور پرشور در راهپیمایی ۲۲ بهمن با شهدا، رهبر و آرمان‌های انقلاب تجدید میثاق می‌کنند.

وی ۲۲ بهمن را رزمایش بزرگ انقلاب اسلامی دانست و افزود: مردم ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن بار دیگر دشمن را مأیوس می‌کنند.

مردم سوریه امکانات زیادی ندارند که انتظار می‌رود کمک‌های بین المللی به آنها تداوم یابد

امام جمعه دزفول با اشاره به زلزله سوریه و ترکیه و تسلیت به بازماندگان آنها گفت: مردم سوریه امکانات زیادی ندارند که انتظار می‌رود کمک‌های بین المللی به آنها تداوم یابد.

شورای شهر، فرد شایسته، با رزومه و با برنامه‌ای به عنوان شهردار انتخاب کند

امام جمعه دزفول گفت: اعضای شورای اسلامی شهر دزفول با بررسی برنامه‌های همه گزینه‌ها، انسانی شایسته، با رزومه و با برنامه را به عنوان شهردار انتخاب کنند.

وی افزود: روز قیامت همه دوستی‌ها، قراردادها و ارتباطات تبدیل به دشمنی می‌شود مگر دوستی‌هایی که برای خداوند بوده‌اند.

وضعیت آسفالت خیابان‌های شهر دزفول مناسب نیست

امام جمعه دزفول با تشکر از خدمات شهرداری به شهروندان اظهار کرد: وضعیت آسفالت خیابان‌های شهر دزفول مناسب نیست که انتظار می‌رود به این موضوع رسیدگی شود.

متن کامل خطبه‌ها:

خطبه اول:

سَلامُ عَلَیْکُم جَمیعاً ورَحْمَهُ الله وبَرَکاتُهُ

اَعُوذُ بِاللّهِ مِن الشیطان الرَّجیم

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ

عِبادَاللّه، بندگان خدا، خواهران و برادران ایمانی، اُوصِیکُم وَنَفسی بتَقوَى‌اللّه همه شما و خودم را دعوت به رعایت تقوای الهی می‌نمایم.

متقین و پرهیزگاران همواره به یاد مرگ و آماده شدن برای سفر آخرت هستند و به دنیا دل نمی‌بندند؛ امیرالمؤمنین علی(علیه‌السلام) در یک جمله‌ای درباره مرگ می‌فرماید: فَإِنَّ الْمَوْتَ هَادِمُ لَذَّاتِکُمْ وَ مُکَدِّرُ شَهَوَاتِکُمْ یعنی مرگ بنیان خوشی‌های شما را از بین می‌برد و نابود می‌کند و خواهشهای نفسانی شما را تیره و مکّدر می‌سازد.

امیدواریم خدای متعال در همه عرصه‌ها و صحنه‌های زندگی به ما توفیق رعایت تقوای الهی را کرامت بفرماید. ان‌شاءالله

خطبه‌ای که ان‌شاءالله تقدیم حضور نمازگزاران می‌شود، درخصوص مناقب و فضائل امیرالمؤمنین علی(علیه‌السلام) است، چون ماه رجب است، گفتیم از فضیلت این ماه بیشتر استفاده بکنیم و بهره ببریم و از مناقب و از فضائل امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) مطالبی را خدمت خواهران و برادران عزیز، تقدیم بکنیم؛ چراکه پیامبر فرمود: «ذکرُ علیٍ عبادَهٌ» ذکر و یادآوری امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) خودش در حکم و ثواب عبادت است.

در قرآن کریم در سوره نساء آیه‌ای آمده است که خدای متعال می‌فرماید: وَمَنْ یُطِعِ اللَّهَ وَالرَّسُولَ فَأُولَئِکَ مَعَ الَّذِینَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَیْهِمْ مِنَ النَّبِیِّینَ وَالصِّدِّیقِینَ وَالشُّهَدَاءِ وَالصَّالِحِینَ وَحَسُنَ أُولَئِکَ رَفِیقًا چون بحث ما یک بحث قرآنی است و هم در فضیلت و منقبت امیرالمؤمنین(علیه‌السلام)  هست، فلذا هم درباره عترت هست، هم درباره قرآن کریم و کتاب خدا و یک جمعی کرده‌ایم؛ چراکه در ذیل حدیث ثقلین آمده است که «مَا إِنْ تَمَسَّکْتُمْ بِهِمَا لَنْ تَضِلُّوا أبَداً»

این حدیث از پیامبر است از وجود مقدس و نازنین رسول گرامی اسلام ختم انبیاء محمد مصطفی(صلی الله علیه وآله وسلم) که فرمود: دو چیز گرانبها را در بین شما می‌گذارم، یکی کتاب خدا و دیگری عترت و اهل بیتم(ع) را؛ بعد می‌فرماید: اگر به هردوی اینها یعنی قرآن و عترت تمسک بجویید و چنگ بزنید ابدا گمراه نخواهید شد؛ چراغ راه هدایت بشریّت یکی کتاب خداست، یکی عترت پیامبر گرامی اسلام(صلی الله علیه وآله وسلم) و اهل بیتش(ع).

در این آیه می‌فرماید که: کسی که خدا و رسول(صلی الله علیه وآله وسلم) را پیروی کند، اینها کسانی هستند که خداوند أَنْعَمَ اللَّهُ خداوند به آنها نعمت بخشیده است، مِنَ النَّبِیِّینَ از پیامبران وَالصِّدِّیقِینَ راستگویان وَالشُّهَدَاءِ وَالصَّالِحِینَ هم شهدا هم نیکوکاران و صالحان و وَحَسُنَ أُولَئِکَ رَفِیقًا  اینها بهترین رفیقان هستند.

در شأن نزول این آیه شریفه روایتی از امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) است که روزی یکی از مردان انصار به محضر پیامبر خدا(صلی الله علیه وآله وسلم)  شرفیاب شد و گفت ای پیامبر خدا(صلی الله علیه وآله وسلم) من توانایی جدایی از شما را ندارم، هنگامی که به خانه می‌روم، همین که به یاد شما می‌افتم، دیگر دستم به کاری بند نمی‌شود، هر کاری دستم هست زمین می‌گذارم و دوباره برمی‌گردم تا شما را زیارت کنم؛ به اصطلاح دل تنگ شما می‌شوم و طاقت دوری شما را ندارم و این به دلیل آن عشق و علاقه‌ای است که این مرد که از انصار بود نسبت به پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم)  داشت؛ بعد این مرد می‌گوید: در این اندیشه فرو رفتم که اگر در روز قیامت شما داخل بهشت بشوید و به بالاترین درجه هم می‌روید، من چه کنم؟ آن روز چگونه بر جدایی و دوری شما صبر کنم؟

وقتی این مطلب را این مرد از انصار گفت: این آیه شریفه نازل شد و پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم)  این شخص را فرا خواند و آیه را برای او تلاوت کرد و وقتی آیه را برای او تلاوت کرد به او مژده داد که خدای متعال این مژده را داده است، کسانی که از پیامبران و همچنین از صدیقان و شهدا و صالحین اینها کسانی هستند که روز قیامت همنشین و هم رفیق ما خواهند بود.

[حالا بنده درباره آیه و توضیح مختصری، مطالبی را خدمت شما عرض بکنم.]

در کتاب شریف غایه‌المرام از شیخ طوسی حدیثی را نقل می‌کنند که انس بن مالک روایت می‌کند در یکی از روزها، با پیامبر خدا(صلی الله علیه وآله وسلم) ما نماز صبح گزاردیم، بعد از نماز صبح پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم) روی مبارک خود را به طرف من برگرداند و من خدمت پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم) عرض کردم یا رسول الله(صلی الله علیه وآله وسلم) اگر مناسب می‌دانید آیه شریفه وَمَنْ یُطِعِ اللَّهَ وَالرَّسُولَ را برای ما تفسیر کنید و توضیح بدهید.

حضرت فرمود: منظور از پیامبران که اینجا مِنَ النَّبِیِّینَ گفت به اصطلاح ما طلبه‌ها مِن، مِن بیانیه است؛ اینجا که فرمود: مِنَ النَّبِیِّینَ منظور از پیامبران، خود من هستم [پیامبر فرمود] و مراد از صدیقین برادرم علی بن ابیطالب(علیه‌السلام) است و مراد از شهدا که فرموده است مِنَ النَّبِیِّینَ وَالصِّدِّیقِینَ وَالشُّهَدَاءِ وَالصَّالِحِینَ فرموده است در آیه شریفه؛ و منظور از شهیدان برادرم حمزه سیدالشهداست و صالحان که فرموده است دخترم فاطمه زهرا(سلام الله علیها) و فرزندانش حسنین(علیهما‌السلام) هستند.

این یک حدیثی است که در حقیقت تفسیر این آیه را از زبان پیغمبر(صلی الله علیه وآله وسلم) می‌فرماید: مراد از صدیقین امیرالمؤمنین(علیه‌السلام)  است؛ حالا در تفسیر این آیه شریفه روایات مستفیضه بلکه متواتره‌ای هم از فریقین به دست ما رسیده است که صدیقین سه نفر هستند، یکی حبیب نجّار، مؤمن آل یاسین و دیگری حزقیل، مؤمن آل فرعون و سومین علی بن ابی طالب(علیه آلاف التحیه و ثنا) است که او افضل از دو نفر دیگر است.

در یک حدیث دیگری ثعلبی در تفسیر خود به سند خودش از ابن ابی لیلا آنجا نقل می‌کند او هم از پدرش نقل کرده است که پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم) فرمودند: پیشی گیرندگان امتها یعنی کسانی که برجستگان امتها هستند، سه نفر هستند که به قدر چشم به هم زدنی کفر نورزیدند و اینان علی بن ابیطالب(علیه‌السلام) و مؤمن آل یاسین و مؤمن آل فرعون هستند و علی(علیه‌السلام)  افضل آنهاست؛ این هم باز یک روایت دیگری بود.

حالا این نکته را بنده می‌خواهم عرض بکنم که صدیق بر وزن فعیل است، فعیل هم از نظر لغت صدیق به کسی می‌گویند که همیشه آن فعل همراه او باشد، از او جدا نشود، این نکته دقیقی است، دقت بفرمایید و این معنا تحقق پیدا نمی‌کند، مگر اینکه آن فرد راستگو و صدیق در طول عمرش همیشه راستگو بوده است؛ از این صفت راستگویی و صداقت لحظه‌ای جدا نشده است، همیشه این صدق و راستگویی همراه او بوده است.

فلذا به کسی می‌گویند صدیق که: گفتارش کردارش را و کردارش گفتارش را تصدیق کند و این مرتبه کامل مقام عصمت است؛ خصوصیت معصوم(علیه‌السلام) اینچنین است و هیچ کس جز علی(علیه‌السلام) نمی‌تواند صدیق باشد.

فلذا این نکته مهمی است که اگر ما بخواهیم امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) را در این آیه تفسیر کنیم که من به نظرم در خطبه گذشته بود گفتم بخش عظیمی از قرآن درباره امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) است، و حتی می‌توانیم بگوییم قرآن فضیلت نامه امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) است. یک روایت دیگری هم از ابن عباس هست، نمی‌دانم خطبه گذشته اشاره کرده‌ام یا نه؟ ادعا این است که قریب ۳۰۰ آیه از قرآن کریم درباره امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) است؛ ولو اینکه به صورت مستقیم اسمی از امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) نبرده است، ولی از تفسیر مفسرین، از فریقین نه فقط از شیعیان و پیروان امیرالمؤمنین (ع)، بلکه از منابع اهل سنت همینطور، الان من از منابع اهل سنت نقل کردم خدمت عزیزان؛ حالا بعضی‌ها سؤال می‌کنند، (یک دفع دخلی هم بشود اینجا و یک سؤال مخدری را اینجا جواب بدهیم)

بعضی‌ها سؤال می‌کنند که به ابوبکر هم صدیق می‌گویند! دیدید معمول هست در بین مسلمانان به ابوبکر هم صدیق می‌گویند! خوب این چطور می‌شود؟ پاسخ این سؤال این هست که این لقبی که بین مسلمانان برای ابوبکر بعنوان ابوبکر صدیق مشهور است، این لقبی بوده است که مردم به ابوبکر داده‌اند، ولی لقب صدیق را خدا به امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) داده است؛ ما بر اساس این آیه شریفه اثبات کرده‌ایم که مقام صدیق پیغمبر(صلی الله علیه وآله وسلم) هم فرمود، احادیث هم از اهل سنت آوردیم هم از شیخ طوسی نقل کردیم از علمای اهل شیعه؛ لقبی که مردم به کسی بدهند کجا، تا لقبی که خدا به کسی بدهد، خیلی تفاوت هست.

فلذا صدیق لقب امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) است و در آیه شریفه هم بر این تأکید شده است و در تفسیر آیه هم به همین نکته تأکید شده است.

امیدواریم خداوند متعال به ما توفیق بدهد با معارف اهل‌بیت(ع) بیشتر آشنا بشویم.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ   ‌قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ  اللَّهُ الصَّمَدُ   لَمْ یَلِدْ وَلَمْ یُولَدْ   وَلَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُوًا أَحَدٌ

والسَّلامُ عَلَیْکُم ورَحْمَهُ اللهِ وَبَرَکاتُهُ

خطبه دوم:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ

عِبادَاللّه، بندگان خدا، همه شما و خودم این کمترین را، دعوت به رعایت تقوای الهی می‌نمایم.

متقین کسانی هستند که از خودپسندی دوری می‌کنند؛ امیرالمؤمنین علی(علیه‌السلام) در یک جمله‌ای می‌فرماید: هرکس که خدا را شناخت و به عظمت خدا پی‌ برد، شایسته نیست که خود را بزرگ ببیند و خود را بزرگ بنمایاند.

امیدواریم که خدای متعال به ما توفیق معرفت عنایت بکند و عظمت و بزرگی خدای متعال همیشه در ذهن ما و در قلب ما و در فکر ما باشد و و غیر از خدا هیچ چیز برای ما بزرگ نباشد، نه خودمان، نه چیز دیگری و همه توکّلمان بر خدای متعال باشد ان‌شاءالله.

ابتدا ۲۵ رجب‌المرجب را شهادت حضرت موسی بن جعفر امام کاظم(علیه‌السلام) را تسلیت و تعزیت عرض می‌کنیم، یک حدیثی از وجود نازنین امام کاظم(علیه‌السلام) تقدیم حضورتان بکنیم، بعنوان تیمن و تبرک که خطاب به هشام یکی از اصحاب خود می‌فرماید: ای هشام آن کس که در سخن گفتن صادق باشد، عملش پاک و پاکیزه می‌شود وَ مَنْ حَسُنَتْ نِیَّتُهُ زِیدَ فِی رِزْقِه می‌فرماید: هرکس نیت او خوب باشد، نیت درستی داشته باشد، در نیتش غلّ و غشی نباشد، در نیّتش خیرخواه دیگران باشد، در نیّتش اصلاح جامعه باشد؛ خدای ناکرده قصدش تظاهر و ریا نباشد، نیّتش از کاری که انجام می‌دهد عملی که انجام می‌دهد؛ در نیّت خود اخلاص داشته باشد، می‌فرماید که: روزی او افزون می‌شود، نیّت خوب باعث زیاد شدن روزی می‌شود؛ و بعد در ادامه این حدیث امام کاظم(علیه‌السلام) می‌فرماید: و هر کس با برادران دینی خود و اهل و عیالش خوش رفتار باشد، عمرش طولانی می‌شود؛ اینها اثرات وضعی است که اگر رفتار ما این چنین باشد، این اثرات وضعی را خواهد داشت.

امیدواریم ان‌شاءالله بتوانیم شیعه صدیقی برای همه ائمه اطهار و امام کاظم (علیه‌السلام) باشیم.

در هفته‌ای که گذشت ما شاهد عفو پدرانه رهبر حکیم نسبت به زندانیان و محکومان اغتشاشات اخیر بودیم، اقدام مدبّرانه‌ای که نقشه و دسیسه‌ دشمن را خنثی کرد؛ این اقدام بسیار هوشمندانه رهبر حکیم که بین ۱۳ رجب اتفاق افتاد تا ۲۲ بهمن، در موضع پدری دلسوز، از جرم و خطای فرزند فریب‌خورده خود گذشت کرد و این نشانه بزرگی است.

این اثراتی داشت، من حالا یک قدری نسبت به این اثرات که البته بحثش مفصل است سعی می‌کنم خیلی خلاصه عرض بکنم؛ اولاً این کار رهبر باعث شد که از به خطر افتادن آتیه فرزند خود به خاطر ثبت جرم، یعنی سابقه‌دار شدن، در محیطی که فتنه‌گون بود، جلوگیری بشود؛ یعنی نگذاشت این جوانی که فریب خورده، یک سابقه سوئی در پرونده او ثبت بشود؛ این یک نکته!

از نکته دیگری که به اصطلاح در این اقدام بسیار مدبّرانه و هوشمندانه و حکیمانه بود، این بود که این اقدام خردمندانه، کید دشمنان را در تظلم خواهی و اشک تمساح ریختن برای این کسانی که فریب خورده بودند، خنثی کرد؛ اینها می‌آمدند اشک تمساح می‌ریختند، در رسانه‌های خود می‌گفتند که آقا مثلاً مظلوم اینها واقع شده‌اند؛ یعنی این حربه را از دست دشمن گرفت رهبری با این کارش.(تکبیر نمازگزاران)

یک کار دیگر هم اتفاق افتاد با این عفو، که در واقع رخساره نظام مقدس جمهوری اسلامی از اصابت کینه توزیهای این شخص و خانواده‌هایش در مصونیت ماند؛ چون اگر این شخص بخشیده نمی‌شد کینه نظام به دل این شخص که دستگیر شده بود و فریب خورده بود و خانواده‌اش می‌افتاد، ولی با این عفو، کینه زدایی شد، یعنی اجازه نداد کینه به دل اینها بماند، این هم یک اثر دیگر بود.

و در حقیقت این عفو، یک گامی بود از مواجهه هوشمندانه در شرائط مه آلود و غبارآلود اغتشاشات اخیر؛ خیلی کار بسیار عاقلانه و مدبّرانه‌ای صورت گرفت که اثرات فراوانی از نظر اجتماعی دارد و نقشه‌های دشمنان را خنثی می‌کند، دشمن دوست دارد دائم بین مردم و نظام اختلاف و جدایی بیاندازند، کینه توزی بکند، جوانان را از نظام جدا بکند، جوانان را نسبت به رهبری بدبین کند، سعی دشمن این است، با دروغ و شایعه سازی و اینگونه مسائل؛ ان‌شاءالله خداوند سایه این رهبر عالی مقام و حکیم و فرزانه را بر سر ملت ما مستدام بدارد.

«یکی از آقایان دادستان نظام آمده بود پیش من و گزارشی می‌داد می‌گفت: با این کار رهبر خیلی‌ها فهمیدند که حتی وجود ولی فقیه برای مجرمان و محکومان هم مایه رحمت است؛ ببینید دقت بفرمایید، یعنی با این حرکت بسیار ارزشمند، گفت: هیچ کشوری اینجوری نیست، کشورهای دیگر ولی فقیه ندارند که عفو بکند؛ آنها مثلا یک عفو عمومی، قانونی می‌خورند در مناسبتها، دیگر آن وقت همان است، ولی رهبر می‌تواند فراتر از قانون، عفو بدهد و این نشان دهنده این است که، می‌گفت: بعضی از کسانی که دستگیر شدند و اینها متنبه شدند، در بندهای آنها به گونه‌ای بود که عکس رهبری و حاج قاسم را زده بودند، حتی یکی از آنها با این که در اغتشاشات دستگیر شده بود می‌گفت هر وقت می‌خواست از اتاق برود بیرون دوباره برگردد عکس امام و رهبری را می‌بوسید و می‌رفت، یعنی اینقدر اثر دارد؛ بسیار کار ارزنده‌ای بود که جای شکرش باقی است.»

یکی از مختصه‌های اصلی و مهم انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی، تصمیمات بهنگام و تدابیر ارزنده در خنثی سازی نقشه‌های دشمنان است؛ مثلا در طول این ۴۴ سال، دستگاهها و نهادهای که مولود انقلاب بوده‌اند، مثلا سپاه پاسداران مورد انقلاب بوده است، بسیج، مورد انقلاب بوده است، کمیته امداد امام، جهاد سازندگی و دهها مجموعه و نهاد دیگر، حتی مثلا مجمع تشخیص مصلحت نظام، درست است قانون تأکید کرده و تعیین کرده است، باز اینها نهادها و مراکزی بوده‌اند که بنا به ضرورت و نیاز تشکیل شده‌اند و تأسیس شده‌اند.

نکته‌اش این است که ما هرجا، در هر عرصه‌ای ضرورت اقتضا کرده است، تصمیم و اقدام مناسب صورت گرفته است، خلاصه با این روش و این تدبیر هیچگاه نظام جمهوری اسلامی در بن بست قرار نمی‌گیرد. و در واقع دشمن خیلی وقتها سعی کرده است، نظام را و انقلاب را در بن بست قرار بدهد، ولی با این تدابیری که صورت گرفته است، با این برنامه‌ ریزی‌های دقیق و ضروری که صورت گرفته است، هیچ وقت دشمن نتوانسته ما را در بن بست قرار بدهد.

فلذا نهایتش این بود، ما در جنگ تحمیلی هم وقتی امام راحل، حتی آنجا فرمود: من جام زهر را سرکشیدم ولی نگذاشت نظام و انقلاب در بن بست قرار بگیرد و صلح را پذیرفت، این خیلی مهم است.

فلذا دشمن هیچ وقت نتوانسته با بن بست کردن برای ما، ما را وادار به تسلیم بکند و ما توانسته‌ایم با تدبیر و با اندیشه مقاومت کنیم و همیشه با همین روشی که بوده است، محاسبات دشمن غلط از آب در آمده است، نکته دقیق آن همین است؛ مثلا مصادیق متعددی دارد، یکی از مصادیق و از همین ابتکارات همین سه چهار روز پیش بود به نظرم، رونمایی پایگاه سری و مخفی عقاب ۴۴ نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی بود که همه شما دیدید بنا به گفته مقامات ارتش، صدها متر زیر زمین این پایگاه درست شضده و ساخته شده است و جنگده‌های تاکتیکی ارتش را در خود محفوظ ساخته است.

البته می‌گفتند این پایگاه تنها پایگاه نیست، این یک مورد بوده است که رونمایی شده، ممکن است تعداد زیادی از این پایگاهها در کشور وجود داشته باشند و در دل کوهها مخفی باشند و بر اساس شنیده‌ها این پایگاه دقیقا در دهه ۷۰ ساخته شده است. ببنید تدبیر در دهه ۷۰ چه بوده است؛ در دهه ۷۰ ساخته شده است که بنا به مصلحت الان رونمایی شده است، نمی‌دانیم ممکن است تعداد زیادی داشته باشیم و یا تعدادی بعدا ساخته باشند و بنا بر مصلحت اسرار نظامی هست، نمی‌شود بیان بکنند.

من می‌خواهم این را عرض بکنم، ببنید در همین پایگاهی که رونمایی شد بعنوان یک ضرورتی، تجمیع جنگنده‌های بسیار سرحال و تازه نفس در این پایگاه، باعث می‌شود که در صورت حمله غافلگیرانه احتمالی دشمن بخش قابل توجهی از هواگردهای ارتش مثل جنگنده‌های مدرن و پهبادهایی که آنجا هست که تلویزیون هم نشان داد دست نخورده باقی بمانند و به هنگام مأموریت بتوانیم از اینها استفاده بکنیم، ببنید چه تدبیر زیباییی شده است.

من یک مثالی برای شما بزنم در جنگ شش روزه اعراب با اسرائیل که اسرائیلی‌ها شکست خوردند، همه کشورهای عربی یک طرف و اسرائیل یک طرف، قبل از انقلاب؛ آنجا اسرائیل آمد، ابتدا تمام باندهای فرودگاه‌های مصر را زد، در گام بعدی تمام جنگنده‌های او را ساقط کرد؛ وقتی باندهای فرودگاه را زد خُب دیگر نتوانستند پرواز کنند که به مقابله برخیزند بعد گام بعدی آمد جنگنده‌های او را ساقط کرد و اینجوری دست بالا را در جنگ گرفت.

فلذا اینها نکات مهمی است من مثال عرض کردم که بحمدالله تعالی انقلاب اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی آنقدر ظرفیت دارد و آنقدر توان دارد که در سخت‌ترین شرایط، در سخت‌ترین فشارها می‌تواند، تصمیم بگیرد، می‌تواند راهکار ارائه بدهد.

یکی دیگر از مطالبی که باید در این خطبه اشاره کنم، فرمایشات حضرت آقا در دیدار با نیروی هوایی روز ۱۹ بهمن بود، حقیقتاً من وقتی فرمایشات آقا را گوش می‌کردم خیلی به خودم بالیدم و در دل مباهات کردم که خداوند یک همچون رهبر و نعمتی را  برای ما قرار داده است؛ اللَّهُ أَعْلَمُ حَیْثُ یَجْعَلُ رِسَالَتَهُ خداوند آگاه‌تر است که مسئولیتهایش را و رسالتش را کجا قرار می‌دهد.

شاید یکی از مسائلی که باعث می‌شود، اساس محاسبات دشمن، درباره انقلاب ما، درباره کشور ما، درباره نظام مقدس جمهوری اسلامی، غلط باشد، به جهت وجود ذی‌جود مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه‌ای(حفظه تعالی الله) و همچنین رهبری‌های پیامبرگونه و حکیمانه آن حضرت است که واقعا اصلا دشمن نمی‌تواند تدابیر رهبری پیش بینی بکند، آنچنان این مرد خدا، متصل هست به خدای متعال، ما می‌گوییم نائب امام زمان(عج) است و این اعتقاد را داریم که امام زمان(عج)  قطعاً در تصمیمات سخت و مشکل، آقا را کمک می‌کند و راهنمایی می‌کند.

دشمن هم نمی‌تواند تشخیص بدهد، عاجز است از اینکه پیش‌بینی بکند که رهبر چه موضعی می‌خواهد بگیرد؛ می‌آیند می‌نشینند، نقشه می‌ریزند، طرح می‌ریزند، همه کارهایشان را انجام می‌دهند و رهبری یک ساعت سخنرانی می‌کند همه نقشه‌های آنان را نقش بر آب می‌کند.

فلذا ما می‌بینیم همیشه تحلیل‌ها و حدسها و گمانه زنی‌های دشمن به خاطر تدابیر رهبری، اشتباه از آب در می‌آید و آن اشتباه محاسباتی که حضرت آقا می‌فرماید، شاید ریشه اصلی آن همینجاست.

حضرت آقا که ارتش را یک ارتش مردمی و انقلابی و مقتدر می‌داند، یک مقایسه‌ای کرد، بین ارتش جمهوری اسلامی با ارتش زمان طاغوت؛ یک مقایسه بسیار زیبایی کرد و این مرد حکیم، رهبر حکیم، با این کارش به ارتشیان دلاور ما هویّت و شخصیت داد؛ انگیزه آنها را برای تلاش و کوشش بیشتر، مضاعف کرد؛ سرعت پیشرفت ارتش را شتاب بخشید.

ببینید فرمایشات حضرت آقا این نکته را دارد، الان می‌بینیم که مثلا در قضیه زلزله من پری شب پای تلویزیون بودم نگاه می‌کردم، در قضیه زلزله خوی، ارتش ما سریعتر هلال احمر رسید؛ بلافاصله آنجا شروع کرد خدمات دادن، در آوار برداری کمک کرد، یک بیمارستان صحرایی آنجا سریع زد، به نظرم ۶۰ تخت خوابی و اتاق عمل هم داشت و سریع وارد شد.

اصلاً ببینید همین همدلی که بین ارتش و ملت وجود دارد از ارکان اتحاد ملی است، مثلا دیدم بنر زده بودند ارتش فدای ملت، روی آن تجهیزاتش زده بودند؛ اینها همه نعمت الهی است، خداوند وقتی می‌خواهد یک ملتی را برگزیند، آن مؤلفه‌های اجتماعی را مستحکم می‌کند؛ وحدت، رحمت خداست؛ تفرقه و اختلاف بلای خداست؛ گاهی اوقات بوده است در بعضی از امتها خداوند با اختلاف و تفرقه آنها را مجازات کرده است و بلا به آنها نازل کرده است.

یک نکته دیگری حضرت آقا فرمودند در فرمایشاتشان، البته مطالب زیادی بود من وقتی نیست همه را اشاره بکنم، بحث اتحاد ملی را تأکید کردند و فرمودند: ان‌شاءالله در راهپیمایی ۲۲ بهمن باید این اتحاد ملی برجسته بشود، چراکه دشمن با ترفند دروغ سازی و شایعه سازی به دنبال اختلاف است، اختلاف بین مردم، اختلاف بین این قوم وآن قوم، اختلاف بین مسئولین و مردم، بین نظام و مردم، خلاصه به هر شکلی، باید هوشیار و  بیدار باشیم.

فرمودند: نگذارید اختلافات تبدیل به گسل بشود، این خیلی مهم است؛ یعنی اختلاف سلیقه وجود دارد ولی اینها نباید باعث سوء استفاده دشمن بشود، نباید با عملکردمان، با مصاحبه‌هایمان، با تنگ‌نظریهایمان، با خدای نکرده با بی‌تدبیری آب به آسیاب دشمن بریزیم.

ان‌شاءالله در ۲۲ بهمن که در پیش روست و فردا ان‌شاءالله این روز بزرگ تاریخی تکرار خواهد شد و انقلاب ما ۴۴ ساله خواهد و وارد سال ۴۵ می‌شویم، دوباره یک تجدید میثاقی داریم، ملت بزرگ و فهیم و بصیر ایران، با شهدا، با امام شهیدان، با رهبر انقلاب، با آرمانهای انقلاب؛ ما می‌دانیم مردم گلایه‌ها دارند، مردم شکایت دارند، حق به جانب آنهاست، باید به گلایه‌های آنها توجه بشود، باید به شکایتهای آنها رسیدگی بشود، اینها را ما می‌دانیم؛ ولی ۲۲ بهمن رزمایش بزرگ انقلاب اسلامی در سالروز پیروزی شکوهمند نهضت است که باید همه ما جانانه مخصوصاً امسال که برنامه اغتشاشات را داشتیم همه باید یک دل، یک جان در مراسم ۲۲ بهمن شرکت بکنند و دوباره درسی به دشمن بدهیم که بداند باز محاسبات او غلط از آب درآمد.(تکبیرنمازگزاران)

ما امت ممتازی داریم، همانطوری که ارتش باوفایی داریم، ارتش مردمی و مکتبی و انقلابی داریم و در طول تاریخ همچون ارتشی، هم کم سابقه و هم بی‌سابقه است برای کشور؛ ملت اینچنینی داریم، امت ممتازی داریم که امام راحل درباره ملت ایران می‌فرماید: من با جرأت مدعی هستم که ملت ایران و توده میلیونی آنها در عصر حاضر، بهتر از ملت حجاز در عهد رسول‌الله(صلی الله علیه و آله وسلم) و ملت کوفه در عراق در عهد امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) و حسین بن علی(علیه‌السلام) می‌باشد؛ ببنید این نکته امام است که می فرماید.

در بحارالانوار حدیثی آمده است که پیامبر گرامی اسلام ختم انبیاء محمد مصطفی(صلی الله علیه و آله وسلم) به امیرالمؤمنین علی(علیه‌السلام) می‌فرمایند: ای علی! بدان شگفت انگیزترین مردم از جهت ایمان و عظیم‌ترین آنها از روی یقین مردمی هستند که در آخرالزمان خواهند بود، و بعد حضرت ادامه می‌دهد، آنها کسانی هستند که پیامبر(صلی الله علیه و آله وسلم) را ندیده‌اند و از امام نیز محجوب هستند، ما دسترسی به امام نداریم، امام در پشت پرده غیبت است؛ اما به سیاهی که بر سفیدی رقم خورده است، منظور نوشته قلم روی کاغذ است، ایمان دارند، این نکته بسیار مهمی است که باید دقت بشود ان‌شاءالله قدر خودمان را بدانیم؛ ان‌شاءالله ملت بزرگ ایران اسلامی بار دیگر حماسی به صحنه خواهد آمد و محاسبه دشمن را دچار خطا و اشتباه خواهند کرد.

در پایان خطبه من تذکری را عرض بکنم که دیگر خطبه طولانی شد عذر خواهی می‌کنم؛ ما از نیروهای خدوم و زحمتکش شهرداری تشکر می‌کنیم واقعاً خدمات زیادی در شهر انجام می‌دهند ولی بحث آسفالت خیابانها وقعا یک مشکل و معضلی است برای همه مردم، بعضی از خیابانها مثل جگر زلیخاست؛ خیلی دست انداز دارد و آسفالت از سی چهل سال قبل است و روکش نشده است، البته شنیدیم که بحمدالله تعالی الان شروع کرده‌اند بخشهایی را ولی انتظارمان این است که با تدبیری این اقدام بسیار درستف هم شتاب و هم توسعه پیدا بکند.

نکته‌ای را هم مشفقانه بنده به اعضای محترم شورای اسلامی شهر دزفول عرض بکنم، شورایی که شورای انقلابی و خدمتگزار است؛ من می‌خواهم بگویم در انتخاب شهردار، خدایی عمل کنید و انسان شایسته‌ای را انتخاب کنید و به همه گزینه‌ها اجازه بدهید، برنامه‌هایشان را ارائه کنند، یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ قرآن می‌گوید حرفها را گوش بدهید، بعد از بهترین حرفها پیروی کنید؛ هر گزینه‌ای که هست بیاید آنجا برنامه خود را ارائه بدهد؛ هرکس واقعاً از همه رزومه قوی تری داشت و شناخت بیشتری داشت و توانمندی بیشتری داشت و برنامه‌های درست‌تر و اصولی‌تر و سریعتری داشت، چه اشکال دارد آن را در معرض انتخاب بگذارید.

یک نکته‌ای بنده شنیدم که عرض بکنم خدمت شما ان‌شاءالله اشتباه شنیده شده باشم؛ گفته شده است مثلا ما با فلان کس بستیم و دیگر روی پیمان خود هستیم و به هم نمی‌زنیم؛ من روایتی را عرض بکنم خدمت عزیزان؛ در روایت داریم که روز قیامت همه دوستی‌ها، همه قراردادها، همه ارتباطات، تبدیل به دشمنی می‌شود، مگر آن دوستی‌ها‌ و ارتباطاتی که برای خدا بوده است؛ این را دقت بکنند عزیزان!

مراقب باشیم، روز قیامت در پیشگاه الهی باید پاسخگو باشیم، در پیشگاه شهدا باید پاسخگو باشیم، آنجا خیلی کار سخت است، بنده حقیری که دارم الان پشت این تریبون حرف می‌زنم باید برای تک تک جملات و کلماتم روز قیامت جواب داشته باشم، همه اینجور هستند، این را دقت بکنند عزیزان!

من لازم می‌دانم به بازماندگان زلزله فاجعه‌بار ترکیه و سوریه که خیلی واقعاً صحنه‌هایش دردناک بود و غم انگیز است که ملت ترکیه و سوریه خیلی آسیب دیدند، کشته دادند، تلفات دادند در این قضیه زلزله، به همه بازماندگان آنها تسلیت عرض می‌کنیم و خداوند ان‌شالله به همه آنها بدهد و برای همه مصدومین آنها آرزوی سلامتی و تندرستی داریم.

ان‌شاالله مسئولان ما همانطور که کمک کردند، کمک بکنند به کشور هم ترکیه هم سوریه، سوریه مخصوصاً که خیلی امکاناتی ندارند؛ چه بسا مردم سوریه بیشتر استحقاق کمک داشتند، من نگاه می‌کردم لیست کشورهایی که به سوریه کمک کردند و به کشورهایی که به ترکیه کمک کردند. خلاصه ان‌شاءالله امیدواریم که خداوند به ما توفیق بدهد که در درد و غم ملتها سهیم و شریک باشیم اگر خدایی ناکرده ما هم مشکلی برایمان پیش آمد آنها هم غمخوار هم باشند.

پروردگارا بارالها به مقربان درگاهت قسمت می‌دهیم اسلام و مسلمانان نصرت کرامت بفرما…

دشمنان اهل اسلام و اهل بیت(ع) را خوار و ذلیل و نیست و نابود بگردان…

پروردگارا توطئه‌ها و نقشه‌های آنان به خودشان برگردان…

شهدای ما و امام شهیدان و همه ذوی الحقوق را مشمول رحمت واسعه‌ات قرار بده…

رهبر عظیم الشأن و علمای مراجع تقلید در پناه امام زمان(عج) مصون و محفوظ بدار…

در فرج مولا امام زمان(عج) تعجیل بفرما…

لباس عافیت و تندرستی بر تن بیماران و منظورین مدنظر بپوشان…

به حق مقربان درگاهت باران رحمتت بر ما نازل بگردان…

پروردگارا مشکلات مردم و کشور را حل بفرما….

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ  إِنَّا أَعْطَیْنَاکَ الْکَوْثَرَ  فصَلِّ لِرَبِّکَ وَانْحَرْ  إِنَّ شَانِئَکَ هُوَ الْأَبْتَرُ

والسَّلامُ عَلَیْکُم ورَحْمَهُ اللهِ وَبَرَکاتُهُ