3rd، فوریه 2023
نويسنده: user1daftar

www.MajdeDez.com
زمان انتشار: 3rd, فوریه 2023 ساعت 10:14 ب.ظ | کد خبر: 94278

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی “مجد دز”  همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی نماز عبادی سیاسی جمعه دزفول با حضور اقشار مختلف مردم متدین و ولایت مدار دزفول، و جمعی از پرسنل و همافران پایگاه وحدتی دزفول به امامت حجه‌الاسلام والمسلمین قاضی امام جمعه دزفول با رعایت شیوه‌نامه‎‌های بهداشتی در مصلای امام علی(ع) قرارگاه فرهنگی این شهرستان برگزار شد.

تقوا از منظر امیر مؤمنان حضرت علی علیه السلام

امام جمعه دزفول در خطبه اول نماز ضمن دعوت به تقوای الهی گفت: از منظر امیر مؤمنان حضرت علی علیه السلام تقوا و پرهیزکاری باعث نجات و رستگاری انسان می‌شود.

تبیین فضائل و مناقب امیر مؤمنان امام علی علیه‌السلام از منظر قرآن

وی با گرامیداشت ایام مبارک دهه فجر انقلاب اسلامی و ماه رجب به تبیین فضائل و مناقب امیر مؤمنان امام علی علیه‌السلام از منظر قرآن پرداخت و گفت: قرآن فضیلت‌ نامه امیرالمؤمنین(ع) است.

در قرآن و در احادیث نبوی و سنت پیامبر همیشه از حضرت علی علیه السلام به خیر و نیکی یادشده است

امام جمعه دزفول گفت یکی از دانشمندان اهل سنت معتقد است در قرآن هر آیه‌ای بعنوان اَلَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا اَلصّالِحاتِ ذکر شده است علی(ع) امیر مؤمنان و شریفترین آن صالحان است.

وی افزود: در قرآن و در احادیث نبوی و سنت پیامبر همیشه از حضرت علی علیه السلام به خیر و نیکی یادشده است.

علی و قرآن یک حقیقت هستند

وی تأکید کرد: یکی از منزلتهای امیرالمؤمنین(ع) این است که ما از قرآن باید علی را بشناسیم و از یک منظر دیگر علی و قرآن یک حقیقت هستند.

خطیب نماز جمعه دزفول با استناد به کلام نبوی تصریح کرد: حضرت علی(ع) با قرآن است و قرآن با علی(ع) است اینها از هم جدا شدنی نیستند تا روز قیامت که بر حوض با همدیگر وارد می‌شود.

مصداق اتم و اکمل آیه ۴۳ سوره عنکبوت امیرالمؤمنین(ع) است

امام جمعه دزفول با بیان آیه ۴۳ سوره عنکبوت که می فرماید این قرآن آیات روشنی است در سینه‌های کسانی که با آنها علم الهی داده شده است؛ گفت: مصداق اتم و اکمل این آیه شریف امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) است.

یکی از اسامی قرآنی امیرالمؤمنین(ع) نبأ عظیم است که خدای متعال در قرآن فرموده است

وی با بیان اینکه  امام علی(ع) علم را به همه عالم اطعام می‌کند افزود: یکی از اسامی قرآنی امیرالمؤمنین(ع) نبأ عظیم است که خدای متعال در قرآن فرموده است.

هر شخصی در فضای ولایت امیرالمؤمنین(ع) وارد شد انواع طعام معنوی برایش مهیاست

امام جمعه دزفول با تعریف معرفت طعام ظاهری و باطنی گفت: هر شخصی در فضای ولایت امیرالمؤمنین(ع) وارد شد انواع طعام معنوی برایش مهیاست و آنانی که به دنبال مسائل نورانی معنوی هستند باید پیرو حقیقی آن امام بزرگوار باشند.

خطبه دوم: از منظر امام علی علیه السلام باید تقوا را روشنایی قلب و شعار باطنی خود قرارداد

حجه‌الاسلام والمسلمین قاضی در خطبه دوم نماز در اهمیت تقوا گفت: از منظر امام علی علیه السلام باید تقوا را روشنایی قلب و شعار باطنی خود قرار داد.

امید است مردم از ایام پرظرفیت اعتکاف برای ارتقاء معنوی خود به خوبی استفاده کنند

امام جمعه دزفول با تبریک ولادت امیر مؤمنان حضرت علی(ع) و روز پدر و ایام اعتکاف گفت: امید است مردم از ایام پرظرفیت اعتکاف برای ارتقاء معنوی خود به خوبی استفاده کنند.

عبودیت و بندگی، ترس‌ها را برطرف و به انسان آرامش می‌دهد

وی بسیاری از بیماری‌ها را ناشی از ضعف ایمان، استرس، نگرانی و اضطراب دانست و افزود: عبودیت و بندگی، ترس‌ها را برطرف و به انسان آرامش می‌دهد.

حجه‌الاسلام والمسلمین قاضی بیان کرد: شخص معتکف با خلوت کردن با خداوند متعال از ناآرامی‌ها، اضطراب‌ها و استرس‌ها به آرامش می‌رسد.

وی ادامه داد: اگرچه تعداد معتکف کنندگان درصد پایینی از جامعه را شامل می‌شود ولی اثر معنوی آن در کل جامعه دیده می‌شود.

جوانان ما باید اخلاق، سیره و ایستادگی حضرت زینب کبری(س) در مقابل ستمگران را الگوی خود قرار دهند

خطیب نمازجمعه دزفول با تسلیت سالروز رحلت حضرت زینب(س) اظهار کرد: امید است جوانان ما اخلاق، سیره و ایستادگی این حضرت در مقابل ستمگران را الگوی خود قرار دهند.

وی افزود: طرفی در جنگ ترکیبی برنده است که الگوی خود را برای جامعه جا بیاندازد و روایت خود را جامع تر و زیباتر، بیان کند.

یکی از وظایف اصلی و همگانی آحاد مردم زنده نگه داشتن ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی است

حجه‌الاسلام والمسلمین قاضی یکی از وظایف اصلی و همگانی آحاد مردم را زنده نگه داشتن ایام الله دانست و گفت: یکی از مهمترین عرصه‌های درگیری مؤمنین و منافقان زنده نگه داشتن ایام الله است چراکه دشمنان اعتقادی به ایام الله ندارند و برای فراموشی این ایام تلاش می‌کنند.

وی افزود: دشمن سعی دارد دستاوردهای نظام را محو و رژیم شاهنشاهی را بزک‌ کند که باید مراقب این جنگ نرم باشیم.

امام جمعه دزفول بیان کرد: دشمن نمی‌تواند دست قدرت الهی را ببیند لذا از حقایق عقب می‌افتد و به تعبیر حضرت آقا دچار خطای محاسباتی می‌شود.

۱۹ بهمن ماه یوم الله است چون محاسبه رژیم طاغوت که خیلی روی نیروی هوایی حساب کرده بود، غلط از آب درآمد

وی با اشاره به خطای محاسباتی رژیم شاهنشاهی درخصوص نیروی هوایی افزود: ۱۹ بهمن ماه یوم الله است چون محاسبه رژیم طاغوت که خیلی روی نیروی هوایی حساب کرده بود، غلط از آب درآمد.

جمعی از همافران نیروی هوایی در حرکتی تاریخی کمر رژیم طاغوت را شکستند

حجه‌الاسلام والمسلمین قاضی گفت: جمعی از همافران نیروی هوایی در حرکتی تاریخی، به هنگام، شجاعانه و از روی بصیرت در مدرسه علوی تهران با حضرت امام(ره) بیعت کردند و کمر رژیم طاغوت را شکستند.

وی با تأکید بر لزوم جلوگیری از فراموشی یوم الله افزود: یوم الله در عزم و اراده ملت اثرگذار و نقش آفرین است.

ملت ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال بار دیگر درس خوبی به دشمن می‌دهند

امام جمعه دزفول اظهار کرد: ملت ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال بار دیگر درس خوبی به دشمن می‌دهند.

آیت الله قاضی(ره) همانند حضرت امام به هدف خود و انقلاب اسلامی ایمان داشت

حجه‌الاسلام والمسلمین قاضی با اشاره به سالروز رحلت آیت الله قاضی امام جمعه فقید دزفول گفت: این عالم همانند حضرت امام به هدف خود و انقلاب اسلامی ایمان داشت؛ همه ما نیز باید به اهداف الهی و آرمان‌های انقلاب ایمان راسخ داشته باشیم.

آیت الله قاضی انسانی وارسته بود و می‌تواند الگویی برای مسئولان و مردم باشد

وی افزود: آیت الله قاضی انسانی وارسته بود و می‌تواند الگویی برای مسئولان و مردم باشد.

مسئولان در راه دفاع از انقلاب و ارزش‌ها نترسند و از آبروی خود برای مصلحت نظام و انقلاب مایه بگذارند

امام جمعه دزفول بیان کرد: مسئولان در راه دفاع از انقلاب و ارزش‌ها نترسند و گاه مانند آیت الله قاضی از آبروی خود برای مصلحت نظام و انقلاب مایه بگذارند.

اروپایی‌ها همچنان دچار خطای محاسباتی هستند

امام جمعه دزفول با اشاره به تحریم‌های اخیر غربی‌ها و اروپایی‌ها علیه اشخاص و نهادهای ایران گفت: اروپایی‌ها همچنان دچار خطای محاسباتی هستند.

اروپایی‌ها غلام حلقه به گوش رژیم صهیونیست‌ها و نوکر آمریکا شده‌اند

خطیب نماز جمعه دزفول با بیان اینکه اروپایی‌ها غلام حلقه به گوش رژیم صهیونیست‌ها و نوکر آمریکا شده‌اند، افزود: اروپا راهی برای بازگشت از این باتلاقی که ایجاد می‌کند، بگذارد.

دشمن منتظر پاسخ ایران به این ترقه بازی باشد چراکه دوران بزن در رو تمام شده است

امام جمعه دزفول با اشاره به حمله تعدادی ریزپرنده به یک مرکز نظامی در اصفهان گفت: دشمن منتظر پاسخ ایران به این ترقه بازی باشد چراکه دوران بزن در رو تمام شده است.

وی افزود: ضد انقلاب و رژیم صهیونیستی خیلی تهدید می‌کردند که مراکز نظامی و هسته‌ای ایران را می‌زنند ولی تمام توان آنها همین ترقه بازی بود که هیچ آسیبی هم نزد.

عملیات‌های استشهادی در فلسطین، صهیونیست‌ها را کلافه کرده است

وی ادامه داد: عملیات‌های استشهادی در فلسطین، صهیونیست‌ها را کلافه کرده بود و با این اقدام در اصفهان تلاش داشتند افکار عمومی جهان را اقناع کنند.

جایگاه و نفوذ علمای دزفول درخصوص زلزله حدود ۱۰۰ سال قبل خوی و سلماس 

حجه‌الاسلام والمسلمین قاضی همچنین با اشاره به زلزله شهرستان خوی گفت: این زلزله من را به یاد سندی از نامه حکومت وقت به آیت الله شیخ معزی دزفولی درخصوص زلزله حدود ۱۰۰ سال قبل خوی و سلماس انداخت که در آن از این عالم درخواست کمک شده بود.

وی افزود: این نشان از جایگاه و نفوذ علمای دزفول است که باید قدرشان را بدانیم و آنها را به نسل جدید معرفی کنیم.

معرفی دو کتاب “علی از زبان علی” و “خطبه‌های مقاومت”

حجه‌الاسلام والمسلمین قاضی در پایان خطبه‌ها تهیه و مطالعه کتاب “علی از زبان علی” را به مناسبت ایام ولادت امام(ع) و کتاب “خطبه‌های مقاومت” را که اثر آقای محمد حسین درچین است به مناسبت سالروز رحلت آیت الله قاضی امام جمعه فقید دزفول به نمازگزاران و مردم توصیه کرد.

متن کامل خطبه‌ها:

خطبه اول:

سَلامُ عَلَیْکُم جَمیعاً ورَحْمَهُ‌الله وبَرَکاتُهُ

اَعُوذُ بِاللّهِ مِنِ الشَّیطانِ الرَّجیم

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ

عِبادَاللّه، بندگان خدا، خواهران و برادران ایمانی، نمازگزاران عزیز، همه شما و خودم را دعوت به رعایت تقوای الهی می‌نمایم.

امیرالمؤمنین علی(علیه‌السلام) در یکی از خطبه‌ها و سخنانش بعد از تأکید بر رعایت تقوا می‌فرماید: و تَسلُکُوا به طُرُقَ النجاهِ یعنی بوسیله تقوا و پرهیزگاری راههای نجات و رستگاری را بپیمایید تقوا باعث نجات و رستگاری انسان می‌شود.

امیدواریم خدای متعال به ما توفیق بدهد که بتوانیم در همه عرصه‌های زندگی تقوا را مراعات بنماییم ان‌شاءالله.

ایام ایامِ میمون و خجسته ماه رجب است، در آستانه میلاد با سعادت مولی الموحدین امیرالمؤمنین علی(علیه‌السلام)  قرار داریم و همچنین ایام مبارک و شکوهمند دهه فجر انقلاب اسلامی است، بحثی که برای خطبه اول انتخاب کرده‌ام، درباره فضائل و مناقب امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) است و ما می‌خواهیم امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) را از منظر قرآن، معرفی بکنیم، البته تا آنجایی که می‌توانیم و در توانمان است، به حد بضاعت ناچیز خودمان.

منزلت امیرالمؤمنین(علیه‌السلام)  اگر بخواهم یک جمله به صورت کلید واژه عرض بکنیم، باید بگوییم قرآن فضیلت‌ نامه امیرالمؤمنین (علیه‌السلام) است. حاکم حسکانی از سرآمدان دانشمندان اهل سنت است، در کتاب شواهد التنزیل خودش از ابن عباس نقل می‌کند؛ در قرآن هر آیه‌ای با عنوان اَلَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا اَلصّالِحاتِ ذکر شده است علی(علیه‌السلام) امیرمؤمنان و شریفترین آن صالحان است.

و بعد ادامه می‌دهد که از اصحاب محمد(صلی الله علیه و آله) کسی نیست که مورد خطاب خدای سبحان قرار نگرفته باشد، مگر علی بن ابیطالب(علیه‌السلام) که همیشه در قرآن و در احادیث نبوی و سنت پیامبر به خیر و نیکی توصیف شده است؛ یعنی حقیقت خطاب الهی در این آیات شریفه‌ای که اشاره شد، خطاب به وجود مبارک امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) است و بقیه مؤمنین به تبع ایشان مخاطب این آیه‌ها می‌شوند.

فلذا یکی از منزلتهای امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) است که ما از قرآن باید علی را بشناسیم و از منظر دیگر اگر بخواهیم به این مسئله نگاه کنیم آن حقیقت واحده علی(علیه‌السلام) و قرآن است که در واقع اینها حقیقت هستند، علی و قرآن یک حقیقت هستند.

در کلام نبوی آمده است که می‌فرماید: درباره علی و نسبت امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) با قرآن تبیین می‌فرماید حضرت که: نبی مکرم اسلام ختم انبیا محمد مصطفی(صلی الله علیه و آله) «عَلِیٌّ مَعَ القُرآنِ وَ القُرآنُ مَعَ عَلِیٍّ، لَن یَفتَرِقا حَتّى یَرِدا عَلَیَّ الحَوضَ» یعنی علی(علیه‌السلام) با قرآن است و قرآن با علی(علیه‌السلام)  است، اینها از هم جدا شدنی نیستند تا روز قیامت بر حوض با همدیگر وارد بشود؛ امیرالمؤمنین(علیه‌السلام)  با قرآن معیّت دارد و این معیّت یک معیّت حقیقی است، اعتباری نیست.

در آیه ۴۹ سوره عنکبوت خدای متعال می‌فرماید: بَلْ هُوَ آیَاتٌ بَیِّنَاتٌ فِی صُدُورِ الَّذِینَ أُوتُوا الْعِلْمَ  می‌فرماید بلکه این قرآن آیات روشنی است در سینه‌های کسانی که به آنها علم الهی داده شده است، که مصداق اتم و اکمل آن مولی الموحدین امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) است؛ یا در جای دیگری در آخرین آیه سوره رعد می‌فرماید: وَمَنْ عِنْدَهُ عِلْمُ الْکِتَابِ می‌فرماید: این اسمی است که اسم قرآنی امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) است، کسی که علم کتاب نزد اوست، از نکات مهمی است از ادله ای است که معیت قرآن و علی را برای ما اثبات می‌کند.

یکی دیگر از جاهایی که قرآن آیینه تمام‌نمای علی(علیه‌السلام) است و اسرار نبأ عظیم بودن امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) در قرآن است، آیات ابتدایی سوره  نبأ است و بلکه یکی از اسامی قرآنی امیرالمؤمنین(علیه‌السلام)  نبأ عظیم است که خدای متعال در قرآن فرموده است.

ابوحمزه ثمالی در یک روایتی در تفسیر کوفی ذکر شده است ابوحمزه ثمالی از امام باقر (علیه‌السلام) روایت می‌کند که می‌گوید: از امام باقر(علیه‌السلام) درباره تفسیر عَمَّ یَتَسَاءَلُونَ عَنِ النَّبَإِ الْعَظِیمِ سؤال کردم، فرمود: علی بن ابیطالب (علیه‌السلام) به اصحاب خود می فرمود: به خدا سوگند! من نبأ عظیم هستم که تمامی امت درباره من اختلاف کردند، به خدا سوگند! خدای سبحان را نبئی عظیم‌تر و بزرگتر از من نیست و هیچ آیه‌ای از من بزرگتر برای پروردگار جهان نیست.

[من عذر می‌خواهم چون وقت فشرده است خیلی تیتر وار مطالب را عرض می‌کنم کلید واژه‌ها را بیان می‌کنم اینها هر کدام احتیاج به توضیح و تفسیر فراوان دارد ولی چون فرصت نیست ما به صورت فهرست وار این مطالب را می‌گوییم و رد می‌شویم ان‌شاءالله فرصتی داشته باشیم در خطبه‌های دیگر یک مباحثی سلسله وار درباره امیرالمؤمنین(علیه‌السلام)  و قرآن مطالبی را خدمت عزیزان و نمازگزاران محترم عرضه بداریم.]

یکی دیگر از جلوه‌های نبأ عظیم امیرالمؤمنین (علیه‌السلام) این است که علی(علیه‌السلام) اطعام کننده تمام عالم به علم است، یعنی علم را به همه عالم اطعام می‌کند؛ منشأ علم اولین و آخرین، امیرالمؤمنین(علیه‌السلام)  است، در قرآن آمده است؛ خود حضرت می فرماید: امیرالمؤمنین(علیه‌السلام)  در یک حدیثی می‌فرماید: دانش سلطنت و قدرت است، هرکه آن را بیابد با آن یورش برد و هر که آن را از دست بدهد بر او یورش برند.

العلم سلطان که در فرمایشات رهبری برای پیشرفت‌های علمی خیلی به این حدیث تمسک پیدا می‌کنند و بیان می‌فرمایند: العلم سلطان علم و دانش نشان دهنده اقتدار و قدرت است و توانایی است، «توانا بود هرکه دانا بود» از همین حدیث گرفته شده است.

اگر ما بخواهیم اطعام را که در این نکته‌ای که عرض کردم خدمت شما، توضیح بدهیم اطعام دو نوع است، یک اطعام ظاهری داریم، یک اطعام باطنی داریم؛ «وَ یُطْعِمُونَ الطَّعامَ عَلى‏ حُبِّهِ مِسْکیناً وَ یَتیماً وَ أَسیراً» که در آیه اطعام هست تنها اطعام ظاهری مراد نیست، آنجا درست است وقتی که حضرت زهرای مرضیه(س) برای شفای حسنین(ع) که مریض شده بودند و کودک بودند، بیمار شده بودند، نذر کرده بود که شفا پیدا بکنند و سه روز روزه بگیرند، روز اول وقت افطار، مسکین آمد، روز دوم یتیم آمد و روز سوم اسیر آمد و افطارشان را به آنها دادند و خودشان بدون افطار و یک آب خالی در واقع روز بعد را روزه گرفتند.

به هرحال این افطار که گفته شد و اطعامی که در این آیه بیان شد اطعام ظاهری تنها نیست که اگر ما یتیمان و مسکینان اهل بیت(ع) باشیم،  یتیمان آل محمد(ص)، اگر یتیم حساب بشویم و پیروان و شیعیان حقیقی او باشیم و پدر معنوی خود را امیرالمؤمنین(علیه‌السلام)  بدانیم در زمره این آیه شریفه هستیم که اطعامی که می‌کند از نوع خودش است، طعام قلب ما، طعام عقل ما، طعام روح ما، طعام هر قوه‌ای از قوای ما، طعام خاصی است این طعام ظاهری و معمولی نیست، یک طعام باطنی و معنوی است.

در حقیقت معرفت، طعام باطنی است، شاید یکی از راز و رمزهایی که در آن آیه شریفه که می‌فرماید«فَلْیَنْظُرِ الْإِنْسَانُ إِلَى طَعَامِهِ»که انسان وقتی غذا می‌خورد باید دقت بکند که چه غذایی می‌خورد اشاره به همین باشد؛ یک طعام ظاهری تحقق پیدا می‌کند و یک طعام باطنی تحقق پیدا می‌کند که باید انسان مراقب باشد ببیند این طعام معنوی خودش را، این معرفت را از چه کسی می‌گیرد، معرفت از علی (علیه‌السلام)  می‌گیرد یا از غیر علی(علیه‌السلام) می‌گیرد؛ نکته مهم آن همین است که انسان باید تأمل بکند.

فلذا هرکسی در فضای ولایت امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) وارد شد، آنجا انواع طعام و شراب معنوی برایش مهیاست.

امیدواریم خدای متعال به ما توفیق بدهد که من هم سر سفره امیرالمؤمنین(علیه‌السلام)  همیشه باشیم؛ سر سفره معنوی امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) را عرض می‌کنم.

در زیارت امین‌الله داریم که زیارت امین‌الله درباره خود حضرت علی(علیه‌السلام) است؛ «وَ مَوَائِدَ الْمُسْتَطْعِمِینَ مُعَدَّهٌ وَ مَنَاهِلَ اَلظِّمَاءِ مُتْرَعَهٌ» یعنی مائده‌ها برای روزی طلبان، مائده‌های آسمانی، مائده‌های معنوی، غذاهای معنوی، می‌فرماید: مائده‌ها برای روزی طلبانی که دنبال معرفت هستند، دنبال ایمان هستند، دنبال مسائل نورانی معنوی هستند، آنجا مهیاست و همچنین سرچشمه‌ها برای تشنگان زلال معرفت آنجا پرآب است وقتی کسی خودش را شیعه حقیقی و پیرو حقیقی امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) بداند.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ   ‌قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ  اللَّهُ الصَّمَدُ   لَمْ یَلِدْ وَلَمْ یُولَدْ   وَلَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُوًا أَحَدٌ

والسَّلامُ عَلَیْکُم ورَحْمَهُ‌اللهِ وَبَرَکاتُهُ

خطبه دوم:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ

عِبادَاللّه، بندگان خدا، خواهران و برادران ایمانی، اُوصِیکُم وَنَفسی وَنَفسی وَنَفسی بتَقوَى‌اللّه همه شما و خودم را، این کمترین را، دعوت به رعایت تقوای الهی می‌نمایم.

حضرت امیرالمومنین علی(علیه‌السلام) بعد از تأکیدات فراوان به تقوای الهی، می‌فرماید: اِسْتَشْعِرُوا اَلتَّقْوَى شِعَاراً بَاطِناً می‌فرماید: تقوا را روشنایی و روشنگری شعار باطنی خود قرار دهید؛ یعنی تقوا را چراغ قلبتان قرار بدهید، در قلبتان شعار قرار بدهید که این تقوا قلب شما را نورانی بکند، با تقوا به قلبهای خودمان نور الهی را بتابانیم؛ مضمون این سخن این است.

امیدواریم خدای متعال به ما توفیق بدهد که با رعایت تقوا، قلبهای ما منور به نور معارف اهل بیت(ع) بشود. ان‌شاءالله

ابتدائاً شب ولادت امیرالمؤمنین علی(علیه‌السلام) یعسوب الدین مولی الموحدین است و روز پدر که این روز میمون و خجسته و مبارک را به همه ارادتمندان و محبان اهل بیت و شیعیان و پیروان امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) تبریک و تهنیت عرض می‌کنم؛ دعا می‌کنم ان‌شاءالله خداوند جرعه‌ای از شهد فضائل امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) به جان ما بنوشاند و قلب و روح ما را بواسطه آن نورانی کند ان‌شاءالله.

همچنین آغاز ایام البیض ماه رجب را و ایام اعتکاف را بر همه مؤمنین بویژه رجبیون تبریک و تهنیت عرض می‌کنم ان‌شاءالله فرصتی باشد برای استفاده کردن و بهره بردن؛ این ایام، ایامِ بسیار پرظرفیتی است برای استفاده‌های معنوی، این ایام را از دست ندهیم. ایام ماه رجب بسیار ایام میمون و مبارک و خجسته‌ای است که ان‌شاءالله باید استفاده و بهره ببریم، آیین نورانی و معنوی اعتکاف برای رستن انسان از کثرات اضطراب و افسردگی است و رسیدن به مرتبه لَا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلَا هُمْ یَحْزَنُونَ است.

انسانها اگر توجه و عبودیت و بندگی نداشته باشند، دچار کثرت می‌شوند، دچار اضطراب می‌شوند، دچار افسردگی می‌شوند، بسیاری از این بیماری‌هایی که در جامعه ما می‌بینیم که مراجعه می‌کنند به روان پزشک و اینها، در اثر ضعف ایمان است، اگر انسان ایمان داشته باشد، لَا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلَا هُمْ یَحْزَنُونَ که اینها همان کثرات اضطراب‌ها و افسردگی‌ها و این روحیاتی که ما در جامعه می‌بینیم، نگرانی‌ها و اضطرابها که آرامش را از انسان می‌گیرد ولی آن عبودیّت و بندگی است، آن ترسها و اضطراب‌ها را برطرف می‌کند و آرامش به انسان می‌دهد.

یکی از فرصت‌های ماه رجب اعتکاف است برای این کار، شخص معتکف توفیق پیدا می‌کند که از ناآرامی‌ها و اضطرابها به آرامش و طمأنینه می‌رسد؛ این طمأنینه‌ای که بر اثر عبودیت و بندگی خدا و خلوت کردن با خدا، چون شخص معتکف از همه چیز می‌برد و در آن سه روز مشغول عبادت خدا می‌شود؛ از دنیا جدا می‌شود، از زرق و برق دنیا، از آن وسوسه‌ها و از آن اضطرابها و استرسهایی که معمولاً منشأ آن دنیاست.

فلذا می‌بینیم که در ایام اعتکاف انسانها از این فرصت استفاده می‌کنند، مؤمنین از این فرصت استفاده می‌کنند و این را عرض بکنم خدمت شما اعتکاف یک … ممکن است تعداد آنهایی که معتکف می‌شوند، درصد خیلی پایینی از جامعه باشند، ولی آنها وقتی معتکف می‌شوند، قلبشان نورانی می‌شوند، ایمانشان تجدید می‌شود، انسانهای معنوی می‎شوند، انسانهای الهی می‌شوند، اثرش در کل جامعه مشاهده می‌شود؛ معنویت و ایمان این چنین است، انسانهای با ایمان در جامعه اثر می‌کنند، آن رفتارشان و سخنشان، گناه کم می‌شود، عبودیت زیاد می‌شود؛ فلذا اعتکاف یک اثر اجتماعی هم دارد در جامعه.

امیدواریم خدای متعال به ما توفیق بدهد که این اعتکاف را از ملت و جهان نگیرد و اثراتش تا سال بعد برای جامعه ما مؤثر باشد.

مناسبت دیگری داریم که باید اشاره بکنیم، سالروز ارتحال عقیله بنی‌هاشم حضرت زینب کبری(س) را داریم؛ که چهاردهم رجب المرجب هست و به همه ارادتمندان و محبان اهل بیت(ع) این روز را، تسلیت عرض می‌کنیم؛ امیدواریم که امروز جامعه ما، زنان ما، دختران ما، حتی مردان ما نیاز به یک الگویی و سرمشقی مثل حضرت زینب(س) دارند.

کسانی که به امر مهم و کلیدی جهاد تبیین اهتمام دارند، باید الگوپذیری جامعه را از این شخصیت بزرگ تبیین کنند و سیره آن بزرگوار را، اخلاقش را، عبادتش را،  ایستادگی در مقابل ستمگران را، آن روح بزرگ حضرت زینب(س) را، اینها را باید تبیین کنند و بتوانند الگوسازی کنند، در جنگ روایتها، در جنگ ترکیبی مهم این است.

آن طرفی برنده است که بتواند الگوی خودش را برای جامعه جا بیاندازد؛ گاهی اوقات ما می‌بینیم بعضی از دست اندرکاران ممکن است کم کاری بکنند، یا وظیفه شان را درست انجام ندهند، یا دشمن می‌آید یک آدم فاسد فاجری حالا تحت عنوان هنرپیشه‌ای یا یک چیزی جا می‌اندازد و برای جوانان الگو می‌شود، این جنگ روایتهاست، هر کدام طرف بتواند زیباتر، جذاب‌تر، واقعی‌تر، روایتش را منتشر بکند او دست بالا را دارد.

فلذا باید در این زمینه کار بکنند، مسئولین ما، کسانی که خواص جامعه هستند، کسانی که متولی تبیین هستند، جهاد تبیینی که حضرت آقا می‌فرماید، همین مطالب است.

در ایام الله مبارکه دهه فجر قرار داریم، یکی از وظیفه‌های اصلی و همگانی ما و آحاد و مردم جامعه ما و مسئولین، زنده نگه داشتن ایام‌الله هست؛ باید ایام‌الله یادآوری بشود؛ اولین و مهمترین وظیفه‌ای که جامعه اسلامی در برابر ایام‌الله دارد، وَذَکِّرْهُمْ بِأَیَّامِ اللَّهِ قرآن می‌فرماید! ایام الله را یادآوری کنید، نگذارید به فراموشی سپرده بشود.

یکی از مهمترین عرصه‌های درگیری مؤمنین با منافقین و مستکبرین در همین زنده نگهداشتن و یادآوری ایام‌الله است؛ چون دشمنان اعتقادی به ایام‌الله ندارند و برای فراموشی ایام‌الله تلاش می‌کنند، دشمن این کار را دارد می‌کند؛ دشمن سعی می‌‎کند، خدمات و دست‌آوردهای عظیم نظام جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی را کوچک و محو بکند و سعی می‌کند رژیم سر تا پا فاسد پهلوی را بزک بکند و آن را در ذهن جوانان ما جا بیاندازد؛ این یک جنگ سرد است، جنگ نرم است، باید مراقب و مواظب باشیم.

ما اگر بخواهیم آثار یادآوری ایام‌الله را بیان کنیم، یکی از آثار اینکه ما در جامعه ایام الله را یادآوری بکنیم، ایام الله زیادی داشتیم، ۱۲ بهمن که روز ورود امام به وطن اسلامی بود، ۲۲ بهمن، ۱۹ بهمن که روز نیروی هوایی بود، ۱۲ فروردین که انتخابات جمهوری اسلامی بود و ۱۵ خرداد ۴۲ خیلی ایام الله داریم، حالا عرض می‌کنم.

آثاری که برای ایام الله ذکر کرده‌اند این است که جامعه‌ای که ایام الله را زنده نگه می‌دارد، نظام محاسباتی و تصمیم‌گیری او مبتنی بر این باور است؛ یک وقت باور ما این است که خدای متعال در ۲۲ بهمن معجزه‌اش را به ملت ایران اسلامی نشان داد، به جهانیان نشان داد که یک نظام شاهنشاهی ۲۵۰۰ ساله را طومارش را در هم پیچاند با آن همه کبکبه و دبدبه‌اش و یک نظام الهی را جایگزین آن کرد، این از ایام‌الله است.

وقتی این باور در جامعه باشد محاسبات آن جامعه بر اساس این باور است، اینکه محاسبه این باشد در یادآوری ایام الله، که همه قدرت، قدرت و دست قدرت الهی است که کارها را رقم می‌زند، فرجامها را به سرانجام می‌رساند، دلها در دست خداست، نتیجه محاسباتی آن این می‌شود، اراده‌ها مقهور اراده الهی هستند، برخلاف سیستم محاسباتی دشمن و منافقین که نه ‌تنها از دست قدرت الهی غافل هستند، بلکه به آن اعتقادی هم ندارند؛ اصلا آنها نمی‌توانند دست قدرت الهی را در این مسائل ببینند و این باعث می‌شود که تحلیلهای مادی داشته باشند و از حقائق عقب بیافتند.

سرّ اینکه حضرت آقا فرمودند: محاسبه دشمن غلط بود همین بود، چون دشمن نمی‌تواند ایمان را، توکل به خدا را، «یَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَیْدیهِمْ» را و این مسائل معنوی را درک بکند، وقتی نمی‌تواند محاسبه‌اش غلط از آب در می‌آید.

۱۹ بهمن ماه هم یوم الله بود و یوم الله هست؛ چون محاسبه رژیم طاغوت کاملاً غلط از آب درآمد، در آن روز تاریخی که نیروی هوایی ارتش رژیم طاغوت، طاغوتی که روی نیروی هوایی خیلی سرمایه گذاری کرده بود، در میان ارتش، طاغوت و رژیم پهلوی در نیروی هوایی خیلی سرمایه گذاری کرده بود؛ ما می‌بینیم انتظار نداشت که نیروی هوایی این کار را انجام بدهد، ولی با یک اقدام بهنگام و شجاعانه و از روی بصیرت، شما دیدید که در مدرسه علوی تهران، جمعی از همافران جوان نیروی هوایی و پرسنل نیروی هوایی جمع شدند و آنجا در یک حرکت تاریخی، آمدند با امام بیعت کردند و آن حرکت، کمر رژیم طاغوت را شکست.(تکبیر نمازگزاران)

یوم‌الله نباید فراموش بشود، چون یوم‌الله در منش ملتها، در ادامه مسیر صحیح ملتها، در عزم و اراده ملتها، نقش آفرین است و اثر می‌گذارد؛ دشمن هم نمی‌خواهد این اتفاق بیافتد، فلذا سعی می‌کند یوم‌الله را کمرنگ کند، به فراموشی سپرده بشود، ان‌شاءالله در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال ملت بزرگ ایران بار دیگر درسی به دشمنان خواهد داد که باز هم دشمن را از محاسبه غلطش پشیمان بکند.

سالروز رحلت عالم ربانی و فقیه صمدانی مرحوم آیت الله قاضی را داریم، آن مجاهد نستوهی که آنچنان، ذوب در اسلام و ذوب در انقلاب و ذوب در امام بود، آیت الله قاضی(رضوان الله تعالی علیه) انسانی بود که انقلاب را باور داشت، به هدفش که انقلاب اسلامی بود و مبارزاتش بود، ایمان داشت مثل امام.

امام هم اینچنین بود، امام هم به هدفش که مبارزه با ظلم و ستم و طاغوت بود، ایمان داشت و این ایمان، او را راسخ کرده بود، ثابت قدم نموده بود؛ همه ما باید به اهداف الهی و آرمانهای انقلاب ایمان داشته باشیم، دشمن سعی می‌کند که ما را نسبت به اهدافمان، ایمان ما را سست بکند؛ این نکته مهمی است که باید مواظب و مراقب باشیم در آن جنگ ترکیبی که با دشمن داریم.

امیدواریم خدای متعال این سید جلیل القدر را با اجداد طاهرینش محشور بنماید و الگویی باشد، انسان و مرد بزرگی بود، ساده زیست بود، انسان وارسته‌ای بود؛ این انسان می‌تواند الگویی باشد برای جامعه ما، برای مسئولین ما، مسئولین ما غیرت دینی داشته باشند، غیرت انقلابی داشته باشند، نترسند، برای دفاع از انقلاب و ارزشها اشکال ندارد گاهی اوقات به پر قبایشان هم بر بخورد، توهینی هم بشنوند.

اشکال ندارد گاهی اوقات از آبروی خود مایه بگذارند، ولی باید از حق دفاع بکنند؛ آیت الله قاضی اینچنین بود، مردی بود که انسان وارسته‌ای که منیّت در او راهی نداشت و فقط به فکر انقلاب و اسلام و هیچ مصلحتی بالاتر از مصلحت انقلاب اسلام و کشور و نظام برایش نبود، ان‌شاءالله خداوند او را با اجداد طاهرینش محشور بفرماید.

این روزها شاهد هستیم غربی‌ها و اروپائیها، مرتب دارند تحریم می‌کنند؛ اشخاص را، مجموعه ها را، سازمانها را، شرکت ها را، نهادها را؛ من می‌خواهم عرض بکنم اروپایی‌ها دچار اشتباهات محاسباتی شده‌اند، دچار توهم شده‌اند، شما غلام حلقه به گوش صهیونیست جهانی نباشید؛ نوکر آمریکا نباشید، اروپایی‌ها خودتان استقلال داشته باشید.

شما می‌آید این کاری که می‌کنید، این باتلاقی که به دست خودتان فراهم می‌کنید، بعدا یک راهی هم برای بازگشت خود بگذارید که دست از پا درازتر می‌خواهید برگردید، بتوانید؛ همینطور که دیدید الان من آخرین لحظات قبل از شروع خطبه‌ها، اخبار را کنترل می‌کردم انگلیسی‌ها ‌گفتند ما دیگر از بحث تحریم سپاه پاسداران متوقف شده‌ایم و نمی‌خواهیم دیگر این کار را بکنیم؛ اول با چه حرارتی گفتند که ما می‌خواهیم سپاه پاسداران را تحریم بکنیم، وقتی دیدند ملت ایران، مسئولین ایران، قوی و محکم در مقابل آنها ایستاده‌اند، فوری عقب نشینی کردند، اینها اینجوری هستند.

این ترقه بازی هم که ضد انقلاب چند تا ریزپرنده اصطلاحاً می‌گویند، بالای سر یکی از مراکز دفاعی ساختمان دفاعی در شهر اصفهان راه  انداخت و یک ترقه بازی شد و هیچ آسیبی به جایی هم نزد؛ این نهایت توانتان همین بود، این همه تهدید کردید که ما حمله نظامی می‌کنیم، مراکز هسته‌ای را می‌زنیم، چه کار می‌کنیم، چه کار می‌کنیم، همه‌اش همین کار را  کردید؛ تمام توان شما این بود و این هم به خاطر چه بود؟

به خاطر این بود که بتوانند آن عملیاتهای استشهادی که صهیونسیتها را کلافه کرده بود در اسرائیل، آن نوجوان ۱۳ ساله، آن جوان ۲۱ ساله که  اینها عملیات استشهادی انجام دادند و آرامش را از صهیونسیتها گرفتند، می‌خواستند یک قدری مصرف داخلی داشت برای خوشان که مثلا  افکار عمومی جهان را، افکار عمومی خود صهیونیستها را از این مسئله پرت بکنند.

اما باز هم محاسبات شما غلط است و مطمئن باشید ولو اینکه این ترقه بازی کوچکی بود، منتظر باشید، قطعاً ایران جواب شما را می‌دهد؛ که اول آن مشاور اوکراین آمد و گفت اینجور … بعد دوباره افتادند به غلط کردن و گفتند ما نبودیم؛ به تعبیر رهبر معظم انقلاب، ایشان فرمود دوران بزن و در رو تمام شده است بزنی، میخوری.(تکبیر نمازگزارن)

من در پایان خطبه اشاره‌ای داشته باشم به حادثه زلزله که در شهرستان خوی اتفاق افتاده است و آسیبهایی به مردم عزیز وارد شده است و باید مسئولین کمک کنند، این زلزله خوی مرا به یاد یک سندی انداخت، یک سندی است در سال ۱۳۰۹ تقریبا صد سال پیش، کمتر، نزدیک ۹۸-۹۷ سال پیش؛ یک زلزله‌ای در خوی و سلماس آمده است که آن وقت، حکومت وقت نامه‌ای نوشته به مرحوم آیت الله شیخ محمدرضا معزی دزفولی، من اتفاقا رفتم این اسنادش را هم پیدا کردم و آوردم، اشاره ای داشته باشم.

در آن نامه می‌نویسد که تحت آن وزارت داخلی ایالت خوزستان و بهبهان، حکومت دزفول، نامه می‌نویسند که با تعبیر این نامه‌اش هم پاکتش من گرفتم که خدمت جناب مستطاب حاج آقا شیخ محمدرضا معزی دزفولی که به ایشان نامه می‌نویسند که بر طبق تلگراف هیئت محترم مرکزی کل جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران شب ۱۸ اردیبهشت جاری زلزله شدیدی در خوی و سلماس حادث، مطابق راپورتهایی که تاکنون واصل شده است در سلماس آبادی نمانده است تمام شهر با خاک یکسان، تلفات ۲۰۰۰ نفری تخمین، باقی ماندگان بدون آذوقه و سکنی، بعد در نامه بعدی گزارش که می‌دهد می‌گوید که به طوری که مقتضی بدانید هر چه زودتر برای کمک با برادران این نامه خطاب به آیت الله شیخ محمدرضا معزی دزفولی است با برادران و خواهران پریشان سرگردان سلماسی اعاناتی به فوریت جمع آوری فرموده و به اداره حکومتی ارسال فرمایید.

به نظرم این جایگاه علمای دزفول بوده است من این را می‌خواستم بگویم، و نفوذی که داشتند، شما قدر بزرگانتان را بدانید، حالا فرصت نیست اگر یک وقت دیگر فرصت بود درباره بزرگی علمای دزفول که یکی از کارهای ما همین است؛ ما می‌خواهیم بزرگان را  به نسلها معرفی بکنیم که بدانند ریشه آنها کجا بوده است، که افتخارشان به این بزرگان خودشان باشد نه به بیگانگان باشد حالا ان‌شاءالله اگر فرصتی شد من درباره جایگاه این علما و بزرگان دزفول سخن خواهم گفت.

اما کتاب را هم که معرفی کنیم خطبه هم طولانی شد عذرخواهی می‌کنم به مناسبت ایام ولادت امیرالمؤمنین علی(ع) کتاب علی از زبان علی را معرفی می‌کنیم که به چاپ پنجاهم رسیده است که حضرت از زبان خودش معرفی می‌شود که برترین زبان‌هاست در معرفی خودش. این کتاب بسیار خوبی است و به مناسبت ۱۳ بهمن هم رحلت آیت الله قاضی کتاب خطبه‌های مقاومت که روزشمار نمازجمعه دزفول هست و این کتاب مستندی هست که توسط برادر عزیزمان دُرچین آماده شده و به نگارش رسیده این را هم باز معرفی می‌کنیم.

خدایا پروردگارا اسلام و مسلمانان نصرت و کرامت عنایت بفرما …

مکر و حیله دشمنان به خودشان بازگردان…

شهدای ما و امام شهیدان با سیدالشهداء محشور بفرما…

رهبر عظیم الشأن و علما و مراجع تقلید در پناه امام زمان(عج) مصون و محفوظ بدار …

در فرج مولا امام زمان(عج) تعجیل بفرما…

لباس عافیت و تندرستی بر تن بیماران مخصوصا بیمارانی که التماس دعا گفته‌اند و مد نظر هستند لباس عافیت بر تن همه آنان بپوشان….

پروردگارا بارالها به حق مقربان درگاهت همچنان ما را از باران رحمتت برخوردار بفرما…

پروردگارا بارالها مشکلات کشور ما را حل بفرما…

عفت زنان ما، نجابت زنان ما، از شر دشمنان حفظ بفرما…

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ  إِنَّا أَعْطَیْنَاکَ الْکَوْثَرَ  فصَلِّ لِرَبِّکَ وَانْحَرْ  إِنَّ شَانِئَکَ هُوَ الْأَبْتَرُ

وَالسَّلامُ عَلَیْکُم ورَحْمَهُ اللهِ وَبَرَکاتُهُ