6th، ژانویه 2023
نويسنده: user1daftar

www.MajdeDez.com

از منظر رسول گرامی اسلام شخصی که امانت را رعایت نمی‌کند اهل ایمان نیست. + متن کامل خطبه‌ها

اگر شخصی مدار زندگی خود را بر اساس تقوا قرار دهد و در این بین گناهی برایش پیش بیاید خداوند آن گناه را می‌بخشد.

زمان انتشار: 6th, ژانویه 2023 ساعت 8:54 ب.ظ | کد خبر: 93980

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی “مجد دز”  همزمان با سالروز وفات حضرت ام البنین(س) و روز تکریم مادران و همسران شهدا نماز عبادی سیاسی جمعه دزفول با حضور اقشار مختلف مردم متدین و ولایت مدار دزفول، به امامت حجه‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی قاضی امام جمعه دزفول با رعایت شیوه‌نامه‎‌های بهداشتی در مصلای امام علی(ع) قرارگاه فرهنگی این شهرستان برگزار شد.

از منظر رسول گرامی اسلام شخصی که امانت را رعایت نمی‌کند اهل ایمان نیست

خطیب نماز جمعه دزفول در خطبه اول نماز با دعوت از خود و مردم به رعایت تقوای الهی گفت: از منظر رسول گرامی اسلام شخصی که امانت را رعایت نمی‌کند اهل ایمان نیست.

بحث اخلاقی آثار وضعی گناه با استناد به آیات و روایات

امام جمعه دزفول در ادامه به یکی از مباحث اخلاقی درباره آثار وضعی گناه با استناد به آیات و روایات پرداخت و گفت: برخی تصور می‌کنند که آثار گناه و نافرمانی خدای متعال، به رسیدگی در آخرت منحصر می‌شود؛ درصورتی که این چنین نیست هر گناهی باعث زنگار قلب انسان نیز می‌شود.

خداوند بر قلب انسان متکبّر و زورگو مُهر شقاوت می‌زند

وی با اشاره به آیه ۳۵ سوره غافر بیان داشت: معنی آیه این است که خداوند بر قلب انسان متکبّر و زورگو مُهر شقاوت می‌زند.

امام جمعه دزفول تصریح کرد: براساس آیات قرآن گروهی از گناهکاران که انسانهای لجوج و عنودی هستند خداوند متعال به آنها هشدار و وعده عذاب بزرگ داده است.

مهمترین توفیق انسان مؤمن این است که از گناه و معصیت خدا دوری کند

وی افزود: گناهکاران به علت نافرمانی خدا قدرت تمیز حق از باطل را ندارند؛ و مهمترین توفیق انسان مؤمن این است که از گناه و معصیت خدا دوری کند.

استمرار گناه موجب سیاهی و تاریکی قلب می‌شود و سعادت و خوشبختی انسان را در دنیا به باد فنا می‌دهد

امام جمعه دزفول از استمرار گناه به عنوان یکی از آثار زیانبار گناه نام برد و افزود: استمرار گناه موجب سیاهی و تاریکی قلب می‌شود و سعادت و خوشبختی انسان را در دنیا به باد فنا می‌دهد.

راههای نجات از گناه

خطیب نماز جمعه دزفول درباره راههای نجات از گناه گفت: از منظر نبی مکرم اسلام برای دوری از گناه  باید با همدیگر گفتگو کرد و به دیدار هم رفت که بیان کلمات نورانی ائمه اطهار علیهم السلام باعث روشنی قلب می‌شود.

خطبه دوم: درباره اهمیت تقوا از منظر حدیثی از پیامبر گرامی اسلام 

حجه‌الاسلام والمسلمین قاضی در خطبه دوم درباره اهمیت تقوا گفت: در حدیثی از پیامبر گرامی اسلام وارد شده است که اگر شخصی مدار زندگی خود را بر اساس تقوا قرار دهد و در این بین گناهی برایش پیش بیاید خداوند آن گناه را می‌بخشد.

نقشی که حضرت ام البنین(س) در یاری اسلام و تربیت فرزندان خود داشته برجسته است

امام جمعه دزفول با گرامیداشت سالروز وفات حضرت ام البنین(س) و روز تکریم از مادران شهدا و همسران شهدا گفت: نقشی که حضرت ام البنین(س) در یاری اسلام و تربیت فرزندان خود داشته برجسته است و باید برای زنان و دختران ما تبیین شود.

مردان قدرتمند را زنان قدرتمند پرورش می‌دهند

وی افزود :مقام شهادت رفیع است؛ مقام فدایی تقدیم کردن نیز بسیار رفیع است، مردان قدرتمند را زنان قدرتمند پرورش می‌دهند.

یکی از مؤلفه‌های پیشرفت و تعالی هر جامعه نقش زنان در جامعه است

امام جمعه دزفول یکی از مؤلفه‌های پیشرفت و تعالی هر جامعه را نقش زنان جامعه دانست و گفت: اکنون ایمان زنان و دختران مورد هدف نقشه‌های دشمنان قرار گرفته است.

ارزش زن در اسلام و دین بسیار زیبا توسط مقام معظم رهبری بیان شد

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در نشست با بانوان نیز بیانات خوبی در خصوص شخصیت و جایگاه زن و بانوان در دین داشتند، ادامه داد: ارزش زن در اسلام و دین بسیار زیبا توسط مقام معظم رهبری بیان شد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص حجاب فرمودند این ضرورت شیعه باید رعایت شود

حجه‌الاسلام والمسلمین قاضی یکی از مهمترین شاخصه‌های رهبر دینی را دوست داشتن و محبت عامه مردم بیان کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص حجاب فرمودند این ضرورت شیعه باید رعایت شود.

وقاحت غرب این است که نسبت به زن نگاه برده داری دارد و از زن استفاده ابزاری می‌کند

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب نگاه غرب در خصوص زن و حجاب زن را به چالش کشیدند، افزود: وقاحت غرب این است که نسبت به زن نگاه برده داری دارد و از زن استفاده ابزاری می‌کند.

اسلام برای زن عزت، کرامت و شخصیت می‌خواهد

امام جمعه دزفول بر ضرورت تبیین فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص حجاب، زن و رسیدگی به مشکلات آنها گفت: اسلام برای زن عزت، کرامت و شخصیت می‌خواهد.

سردار سلیمانی حاصل تربیت انقلاب اسلامی و امامین انقلاب است

خطیب نماز جمعه دزفول با اشاره به بیانات اخیر رهبر حکیم انقلاب اسلامی در باره شخصیت  آیت‌الله مصباح یزدی (رضوان الله تعالی علیه) و شخصیت سردار دلها شهیدحاج قاسم گفت: سردار سلیمانی حاصل تربیت انقلاب اسلامی و امامین انقلاب است.

اخلاص، تواضع، شجاعت و تمام خصوصیتهای الهی در وجود سردار سلیمانی وجود داشت

امام جمعه دزفول افزود: اخلاص، تواضع، شجاعت و تمام خصوصیتهای الهی در وجود سردار سلیمانی وجود داشت.

آیت‌الله مصباح یزدی(ره) مرد علم و عمل بود

امام جمعه دزفول همچنین از آیت‌الله مصباح یزدی(ره) به عنوان مرد علم و عمل یاد کرد و افزود: تواضع و سوابق علمی این عالم فرهیخته در کشور  بسیار بزرگ بود.

رزمایش اخیر ارتش بیانگر اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی بود 

امام جمعه دزفول با اشاره به رزمایش اخیر ارتش جمهوری سلامی ایران گفت: این رزمایش که در منطقه گسترده‌ای از دریای عمان تا اقیانوس هند برگزار شد بیانگر اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی بود و هشداری است برای صهیونیستها که بیخودی لاف بیهوده نزنند.

تأکید مجدد امام جمعه دزفول در حمایت از آمرین معروف و ناهیان منکر در برخورد قانونی با عده‌ای بدحجاب

امام جمعه دزفول در خصوص تذکر خود در خطبه‌های هفته گذشته در خصوص بدحجابی گفت: اشخاصی که مخاطب ما بودند و مسئولیت دارند یا نشنیدند یا خودشان را به نشنیدن زدند؛ البته در عین حال عده‌ای از مردم متدین دلسوز و دغدغه مند تشکر کردند.

وی افزود: جوانان متدین، خواهران و برادران حزب اللهی و دلسوز ان‌شاءالله در چارچوب ارزشها و چارچوب قانون جمهوری اسلامی آتش به اختیار به دور از هرگونه خشونت و تندی، و با اخلاق لین، قاطعانه با ناهنجاری‌های بی حجابی اقدام می‌کنند؛ و مدیران و مسئولین هم موظف هستند از آمرین به معروف و ناهیان از منکر حمایت کنند.

سقوط هواپیمای اوکراینی یک حادثه تلخ و ناگوار بود و نباید بهانه‌ای به دست دشمن باشد

وی همچنین با اشاره به فرارسیدن سالروز سقوط هواپیمای اوکراینی در کشورمان بیان کرد: سقوط هواپیمای اوکراینی یک حادثه تلخ و ناگوار بود؛ البته چنین حوادثی که در گذشته نیز در دنیا پیش آمده، نباید بهانه‌ای به دست دشمن باشد.

با توجه به ورود سویه جدید کرونا شهروندان موازین بهداشتی را رعایت کنند

امام جمعه دزفول در خصوص ورود سویه جدید کرونا به کشور نیز به شهروندان توصیه کرد تا ماسک زده، از دست دادن خودداری، و موازین بهداشتی را رعایت کنند.

توصیه به مطالعه کتاب “خاطرات سفیر”

امام جمعه دزفول در پایان خطبه‌ها مطالعه کتاب “خاطرات سفیر” را به نمازگزاران توصیه کرد که بیانگر خاطرات یکی از دختران فرهیخته ایرانی است که در کشور فرانسه، هر چند برای ادامه‌ تحصیل در مقطع دکتری حضور دارد اما سفیری برای دفاع از حقیقت اسلام شده است.

متن کامل خطبه‌ها:

خطبه اول:

سَلامُ عَلَیْکُم جَمیعاً ورَحْمَهُ‌الله وبَرَکاتُهُ

اَعُوذُ بِاللّهِ السَّمیعِ الْعلیمِ مِن شَرِّ الشَّیطانِ اللَّعینِ الرَّجیم

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ

عِبادَاللّه، بندگان خدا، خواهران و برادران ایمانی، اُوصِیکُم وَ نَفسی بتَقوَى اللّه همه شما و خودم را دعوت به رعایت تقوای الهی می‌نمایم.

یکی از ابعاد تقوا و ارکان تقوا، امانتداری است؛ انسان با تقوا، انسان امانتداری است؛ در حدیثی از وجود مقدس و نازنین رسول گرامی اسلام ختم انبیاء محمد مصطفی(ص) وارد شده است که می‌فرماید: لاَ إِیمَانَ لِمَنْ لاَ أَمَانَهَ لَهُ کسی که امانت را رعایت نمی‌کند، اهل ایمان نیست؛ معلوم می‌شود که امانت داری و ایمان با همدیگر مساوِق هستند و در ردیف همدیگر قرار دارند.

امیدواریم خداوند متعال به همه ما توفیق رعایت تقوای الهی در همه عرصه‌‎ها و صحنه‌های زندگی کرامت بفرماید.

یکی از مباحث اخلاقی که در جامعه ما کارکرد و کاربرد فراوانی دارد و باید به آن پرداخته بشود، آثار وضعی گناه است که از خود به جای می‌گذارد، یعنی گناه این جور نیست که وقتی اتفاق افتاد دیگر تمام بشود برود پی کارش؛ یک اثراتی در جامعه و خود آن انسان گناهکار باقی می‌گذارد.

برخی تصور می‌کنند که آثار گناه و نافرمانی خدای متعال، منحصر می‌شود به رسیدگی در آخرت؛ به اصطلاح می‌گویند عقوبت گناهان انسان در هنگام قیامت و حسابرسی است؛ نه این چنین نیست و تصور می‌کنند این گناه در دنیا هیچ اثری ندارد؛ این تصور، تصور اشتباهی است؛ نگاه گناه آلود و معصیت و هر گناهی باعث زنگار قلب انسان می‌شود.

در برخی از آیات قرآن کریم، از تاریک شدن دل در اثر گناه بیان شده است، در سوره غافر آیه ۳۵ می‌فرماید: کَذَلِکَ یَطْبَعُ اللَّهُ عَلَى کُلِّ قَلْبِ مُتَکَبِّرٍ جَبَّارٍ یعنی خداوند بر دل و قلب انسان متکبّر و زورگو مُهر شقاوت میزند؛ اگر انسان رعایت رفتارش نکند، به دیگران زور بگوید، باعث می‌شود که این زور گفتن‌ها شقاوتی در قلب او به وجود بیاید، این اثر وضعی گناه است.

در جای دیگری قرآن می‌فرماید درباره گروهی از گناهکاران که انسانهای لجوج و عنودی هستند خَتَمَ اللَّهُ عَلَى قُلُوبِهِمْ وَعَلَى سَمْعِهِمْ وَعَلَى أَبْصَارِهِمْ غِشَاوَهٌ وَلَهُمْ عَذَابٌ عَظِیمٌ خداوند بر دلهای آنها مُهر زده و همچنین بر گوش‌هایشان و بر چشمهایشان پرده‌ای قرار داده است و در پایان آیه هم آنها را به وعده عذاب بزرگ الهی ترسانده و آنها را هشدار داده است وَلَهُمْ عَذَابٌ عَظِیمٌ.

در واقع در اثر عمل خودشان است که این افراد گناهکار و لجوج و عنود به خاطر آن عملکرد و رفتار خودشان است که نه چشم آنها حقی را می‌بیند و نه گوششان حقی را می‌شنود و این باعث شده است که قدرت تمیز دادن حق از باطل را نداشته باشند؛ حالا فرجام کسی که نمی‌تواند حق را ببیند یا بشنود یا اگر حتی ببیند، آن را تشخیص ندهد چه خواهد شد؟ باید به خدای متعال پناه ببریم، چه سرنوشتی در انتظار اشخاص گناهکار است؛ خیلی باید در این دنیا مراقب و مواظب بود که گناه نکنیم؛ مهمترین توفیق انسان مؤمن این است که از گناه و معصیت خدا دوری کند.

آیت الله مشکینی(رضوان الله تعالی علیه) استاد اخلاق که ما آن وقت اوایلی که قم مشرف شده بودیم و تحصیل می‌کردیم، سر درس اخلاق ایشان حضور پیدا می‌کردیم، در توصیه‌های اخلاقی می‌فرمودند: گناه نکنید، چون گناه عمل را خراب می‌کند، یک عمل گناه آلود، اعمال صالحی را که چه بسا خیلی هم برای آن زحمت کشیده‌ای از بین می‌برد و باعث حبط عمل می‌شود؛ این نتیجه گناه است و آثار گناه در دنیاست.

یکی دیگر از خسارت‌بارترین آثار گناه و استمرار گناه، ببینید هم گناه را مرتکب بشود، هم آن را تکرار بکند، دست برندارد از گناه، گاهی اوقات یک کسی گناهی می‌کند متوجه می‌شود، توبه می‌کند، ولی گاهی اوقات نه! آن گناه را استمرار می‌بخشد و دست از گناه بر نمی‌دارد؛ اگر این چنین شد، خسارت‌بارترین اثرات را دارد، که آن خسارت چیست؟ آن سیاهی و تاریکی قلب است.

گناه نور علم و ملاک تشخیص حق از باطل را برای انسان از بین می‌برد؛ گناهانی که از اعضا و جوارح سر می‌زنند، سرازیر به قلب انسان می‌شوند، یعنی آن گناه نتیجه‌اش در قلب انسان مشخص می‌شود؛ چشم گناه می‌کند، گوش گناه می‌کند، دست گناه می‌کند، پا گناه می‌کند، نتیجه‌اش در قلب انسان سرازیر می‌شود و اثر خود را روی قلب انسان می‌گذارد؛ انسان را دچار سردرگمی و شک و تردید می‌کند، قلب انسان را به یک باتلاق متعفن و گندیده مبدل می‌کند، در اثر گناه؛ در حقیقت انسان با دست خودش، انسان گناهاکار، تیشه به ریشه خودش می‌زند و سعادت و خوشبختی خود را به باد فنا می‌دهد؛ این اثرات گناه در دنیاست.

در حدیثی از نبی مکرم اسلام ختم  انبیاء محمد مصطفی(ص) آمده است که «کَثْرَهُ الذُّنُوبِ مَفْسَدَهٌ لِلْقَلْبِ» زیاد گناه کردن و دائم گناه را تکرار کردن باعث می‌شود که قلب انسان فاسد بشود؛ عرض کردم گناه اثرش را در قلب می‌گذارد؛ در یک حدیث دیگری من دیدم که اگر از بنده گناهی سر بزند، در اثر همین گناه یک نقطه سیاهی در قلب او پیدا می‌شود، اگر توجه کرد و از گناه دست برداشت و استغفار کرد و توبه کرد، دوباره قلبش صیقل داده می‌شود، قلبش از آن نقطه سیاه پاک می‌شود.

ولی اگر باز گناه کرد و به خودش نیامد، آن  سیاهی در قلبش زیاد می‌شود تا همه قلبش را می‌گیرد، همه قلب انسان سیاه می‌شود و در روایت هم دارد که اگر قلب سیاه بشود در اثر گناه، آن قلب می‌میرد و کور می‌شود؛ در قرآن کریم در آیه ۴۶ سوره حج آمده است فَإِنَّهَا لَا تَعْمَى الْأَبْصَارُ وَلَکِنْ تَعْمَى الْقُلُوبُ الَّتِی فِی الصُّدُورِ

یعنی چشمهای ظاهر که در سر هستند نابینا نمی‌شود بلکه چشم دل و قلب که در سینه‌ها هستند نابینا می‌شود، قرآن می‌فرماید؛ در اثر کثرت گناه؛ حالا باید دید برای نجات از این بلیّه و معضل چه کار باید کرد و چگونه باید زنگار از قلبمان بزداییم و این سیاهی قلب خود را برطرف بکنیم؟

در یک حدیثی از پیامبر اسلام باز می‌فرماید تَذَاکَرُوا وَ تَلاَقَوْا وَ تَحَدَّثُوا فَإِنَّ اَلْحَدِیثَ جِلاَءٌ لِلْقُلُوبِ  راهکاری که پیغمبر می‌فرماید، می‌فرماید: با همدیگر گفتگو کنید به دیدار همدیگر بروید، احادیث نورانی ما را و سخنان نورانی ما را مذاکره کنید با همدیگر، که می‌فرماید: این حدیث گفتن‌ها و عبرت گرفتن از این احادیث و کلمات نورانی ائمه هدی باعث روشنی و جلاء قلب می‌شود، قلبها را صیقل می‌دهد؛ این احادیث تذکر است؛ کلمات نورانی حضرات معصومین(علیهم‌السلام) باعث می‌شود که قلب جلاء پیدا بکند.

همین مجالسی که برگزار می‌شود، منابری که برگزار می‌شود، موعظه‌هایی که صورت می‌گیرد، همین خطبه‌های نمازجمعه که کسانی که توفیق دارند در نمازجمعه شرکت می‌کنند، در این خطبه‌ها حدیثی می‌شنوند، آیه قرآنی می‌شنوند، ذکر خدا را می‌شنوند، برای عبادت خدا روز جمعه خودشان که روز استراحت آنها هست از آن استراحت می‌گذرند و در نمازجمعه حضور پیدا می‌کنند و باعث می‌شود خداوند آنها را مورد توجه قرار بدهد.

فلذا بعد در ادامه حدیث می‌فرماید: دلها زنگار می‌گیرند، همانگونه که شمشیرها زنگار می‌گیرند؛ صیقل دادن قلب بواسطه احادث نورانی پیشوایان دین است.

امیدواریم خدای متعال قلوب همه ما را به نور معرفت احادیث اهل بیت(ع) منور بگرداند.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ  إِنَّا أَعْطَیْنَاکَ الْکَوْثَرَ  فصَلِّ لِرَبِّکَ وَانْحَرْ  إِنَّ شَانِئَکَ هُوَ الْأَبْتَرُ

والسَّلامُ عَلَیْکُم ورَحْمَهُ‌اللهِ وَبَرَکاتُهُ

خطبه دوم:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ

عِبادَاللّه، بندگان خدا، خواهران و برادران ایمانی، نمازگزاران عزیز، همه شما و خودم این حقیر را توصیه و تأکید و سفارش به رعایت تقوای الهی می‌نمایم.

در حدیثی که از پیامبر وارد شده است می‌فرماید: من أصبح وهَمُّهُ التقوى ثم أصاب فیما بین ذلک ذنبًا، غفر اللهُ له یعنی اگر کسی مدار زندگی خودش را بر اساس تقوا قرار بدهد؛ تقوا شاخص اصلی زندگیش باشد و در این بین گناهی برایش پیش بیاید، یک لغزشی داشته باشد، گناهی داشته باشد، خداوند آن گناه را می‌بخشد؛ علتی هم دارد، چون انسان متقی و پرهیزگار وقتی در اثر غفلت دچار گناه و لغزشی شد، در حقیقت آن گناه و لغزش باعث می‌شود که به خود بیاید و سریع توبه بکند و خداوند توبه انسان متقی را چون توبه نصوح هست، توبه حقیقی هست می‌پذیرد و دیگر اینکه خداوند شایسته نمی‌بیند در نامه عمل متقین گناه و معصیتی ثبت بشود.

فلذا از این جهت مورد توجه و عنایت خاص الهی است.

امیدواریم خدای متعال به ما توفیق بدهد که بتوانیم جزء پرهیزگاران و خداترسان باشیم و اگر خدای ناکرده دچار لغزشی و گناهی شدیم سریع بتوانیم توبه بکنیم و از آن لغزش نجات پیدا کنیم و آن در نامه عمل ما ثبت و ضبط نشود.

سیزدهم جمادی الثانی سالروز وفات بانوی بزرگ و صبور و با ایمان اسلام حضرت ام البنین(س) است و همچنین روز تکریم از مادران شهدا و همسران شهداست، روز بسیار مهمی است که امروز هم است؛ شخصیت حضرت ام البنین(س) شخصیت بسیار برجسته‌ای است و نقشی که حضرت ام البنین(س) در یاری اسلام داشته است و تربیت فرزندانی که داشته است، باید برای زنهای ما و دختران ما تبین بشود؛ مقام شهادت بسیار رفیع است، ولی مقام فدایی تقدیم کردن، انسانی که توفیق پیدا بکند برای اسلام، برای دین، برای پایداری ارزشهای الهی، برای ولیّ خدا، فدائی تقدیم بکند و فدائی تربیت بکند، این هم مقام کمی نیست، مقام خیلی بالایی است.

یک فعال عرصه فرهنگی و مجازی ایرلندی یک جمله قشنگی دارد، می‌گوید که: مردان قدرتمند را زنان قدرتمند پرورش می‌دهند؛ فلذا یکی از مؤلفه‌های اصلی پیشرفت هر جامعه‌ای و تعالی هر جامعه‌ای نقش زنان با ایمان است که امروز خودتان می‌دانید دشمن هجمه کرده است، ایمان زنان ما را، خانواده ما را، دختران ما را مورد هدف قرار داده است،  باید مراقب و مواظب باشیم.

در هفته گذشته رهبر حکیم انقلاب اسلامی در سه جلسه ظاهرا متفاوت، ولی در باطن هم موضوع و هم مضمون در موضوعات فرهنگی، بیانات بسیار مهمی داشتند؛ یکی موضوع شخصیت آیت‌الله مصباح یزدی بود(رضوان تعالی علیه) این مرد بزرگ، مرد علم و عمل، مرد وارسته و باتقوا که من از نزدیک بارها خدمتشان رسیده بودم، تواضعی که این مرد داشت با آن همه ثروت و بضاعت علمی که داشتند که یک شخصیت بسیار بزرگی بود.

و دیگری موضوع شخصیت سردار دلها حاج قاسم عزیز، شهید سلیمانی و جلسه سوم دیدار با اعضای اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا بود که ما فرصت نمی‌کنیم همه مطالب را بیان کنیم، منتها من یک نکته‌ای را گلچین کردم از فرمایشات حضرت آقا درباره حاج قاسم؛ حاج قاسمی که این همه مورد عشق و علاقه و محبت مردم است، چه مردم ایران چه مردم خارج از ایران و غیر ایرانی‌ها.

حضرت آقا فرمودند که: در مورد الگو پذیری از حاج قاسم عزیز؛ فرمودند: نگاه کنید این خصوصیات را در خودمان بوجود بیاوریم، خصوصیاتی که از حاج قاسم نقل می‌کنیم، آن تواضع، آن اخلاص، آن صداقتش، آن شجاعتش مثل اینکه خداوند این بنده خوب خدا را انتخاب کرده بود، تمام خصوصیات و خصلتهای الهی را در این مرد گنجانده بود و البته این مرد خیلی روی خودش زحمت کشیده بود و به این درجه و مرتبه رسیده‌ بود؛ اخلاص در عمل، صداقت، تواضع، خدا ترسی، تقوا.

راننده‌اش تعریف می‎‌کرد می‌گفت: من یک بار یک بوقی زدم، بوق بی‌جایی بود، به من عتاب و خطاب کرد گفت: چرا طرف را ترساندی؟ من روز قیامت جواب این کار چه بدهم؟ یعنی حاج قاسم تا آنجا مراقبت داشت. حضرت آقا می‌فرماید: نگاه کنیم این خصوصیات را در خودمان بوجود بیاوریم و این خصوصیات را  در خودمان ایجاد کنیم.

یا در سال ۹۸ بود که عظمت حاج قاسم طوری بود و شهادتش که از شخصیت او بزرگتر بود؛ حضرت آقا فرمودند بعد از شهادتش به نظرم در سال ۹۸ بود، فرمودند: زنده بودن انقلاب ما را به رخ دنیا کشید با شهادتش؛ این جایگاه حاج قاسم است که ما باید استفاده بکنیم؛ الگوهایی که من در حسینیه ثارالله این را گفتم، گفتم اگر ما بخواهیم محصول جمهوری اسلامی را که در این ۴۳ سال و محصول تربیت شده امامین انقلاب را یک نمونه‌اش را معرفی بکنیم می‌گوییم حاج قاسم.(تکبیر نمازگزاران)

ما در هفته گذشته رزمایش اقتدار ذوالفقار را داشتیم که ارتش جمهوری اسلامی با استفاده از نیروهای چهارگانه‌اش در منطقه گسترده‌ای از دریای عمان گرفته تا اقیانوس هند برگزار کرد و این پیامی داشت و هشداری بود برای صهیونیستهایی که بی‌خودی اراجیف نبافند و لاف بیهوده نزنند که دیدید دلاورمردان ما که وقتی یکی از هواپیماههای دشمن برای جاسوسی آمده بود که ببیند رزمایش چه جور برگزار می‌شود، یکی از پهبادها که به طرف آن رفته بود فرار کرده بود از منطقه و یک مانور قدرتی بود برای نظام مقدس جمهوری اسلامی و تسلط و اقتداری که در منطقه دارد.

سالروز حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی را داشتیم که یک حادثه تلخ و ناگوار بود که البته از این دست حوادث و وقایع برای همه کشورها اتفاق می‌افتد یک نمونه آن هم اگر بخواهیم اشاره بکنیم، در صدر اسلام اتفاق افتاد، البته نمونه‌های متعددی است البته به یک نمونه اشاره می‎کنم.

«در یکی از سریه‌ها، سریه‌ها آن جنگهایی بودند که پیغمبر(ص) خودش حضور نداشت، پیغمبر به عبدالله بن جهش و نیروهای تحت امرش مأموریت داد که در مسیر کاروان قریش به کمین بنشینند، این اتفاق در روزهای پایانی ماه جمادی الثانی بود و این آقای عبدالله و نیروهای تحت امرش تردید کردند که آیا امروز آخر ماه جمادی الثانی است یا اول ماه رجب است؛ چون اگر اول ماه رجب بود، ماه رجب جزء ماههای حرام است و جنگ و قتال در آن ممنوع است و حرام  است؛ اینها بررسی کردند به نتیجه رسیدند وقت هم از آنها می‌گذشت اگر این کار را نمی‌کردند دیگر آن کاروان در می رفت خلاصه نمی‌توانستند مأموریتشان را انجام بدهند؛ بررسی کردند به این نتیجه رسیدند که آخر ماه جمادی الثانی است؛ کارشان را انجام دادند و منجر به کشتن چند نفر شد و اینها، مأموریتشان را انجام دادند؛ بعد معلوم شد نه! روز اول ماه رجب بوده است؛ همین باعث شد که دشمنان اسلام، مشرکان به پیغمبر طعنه بزنند که شما رعایت حرمت ماههای حرام که یک امر به اصطلاح توافق شده بین همه است و شما خودتان هم قبول داشتید، رعایت نکردید و شروع کردن نیش و کنایه زدن و تبلیغ علیه اسلام و پیامبر کردن.

این خطای انسانی مسلمانان باعث بهانه جویی به دست دشمنان شد و پیامبر(ص) را متهم به عدم رعایت قانون ماههای حرام کردند؛ خدای متعال در آیه ۲۱۷ در سوره بقره جواب این کارشان را داد که می‌فرماید: از تو درباره جنگ کردن در ماههای حرام می‌پرسند بگو جنگ در آن گناهی بزرگ است ولی جلوگیری از راه خدا که مشرکین کارشان این بود از راه خدا جلوگیری می‌کردند و کفر ورزیدن نسبت به خدا و هتک حرمت مسجد الحرام و اخراج ساکنان آن نزد خداوند مهمتر است(خوب دیگر مسلمانان را از مکه بیرون کردند، پیغمبر را از مکه بیرون کردند که هجرت کردند، مجبور شدند مسلمانها همه خانه و زندگی و امکانات خود را ول کنند و رها کنند و مهاجرت به سوی مدینه کنند) و بعد در ادامه آیه می‌فرماید: و ایجاد فتنه حتی از قتل بالاتر است، شما فتنه کردید وَالْفِتْنَهُ أَکْبَرُ مِنَ الْقَتْلِ

فلذا این نکته، نکته مهمی است به هرحال یک اتفاقی افتاد، بسیار ناگوار بود برای ما، ولی خوب خطای انسانی است؛ نباید دیگر همه چیز را محکوم کرد و همه را زیر سؤال برد، کار درستی نیست؛ البته یک حادثه تاریخی دیگری هم اتفاق افتاد مشابه همین که مجالی نیست، و الا یک حادثه بسیار شنیدنی است طلبتان باشد ان‌شاءالله در یک خطبه دیگر بیان خواهم کرد به یاری خدا.

موضوع بعدی که باید اشاره کنم فرمایشات حضرت آقا را با جمعی از بانوان را داشتیم که مطالب بسیار مهم و کلیدی را در مورد حجاب فرمودند و درباره شخصیت زن و جایگاه زن در نظام اسلامی و نگاه دین، چون می‌دانید دشمن به دنبال سناریوی انقلاب جنسی و هرزگی و پلشتی در جامعه است و به کشف حجاب هم بسنده نمی‌کند، او به دنبال هدف خودش هست.

فرمایشات جامع حضرت آقا نسبت به موضوع حجاب و تحلیل صحیح آن و تطبیق واقع گرایانه آن بر مسائل و معضلات اجتماعی جامعه بسیار دقیق و راهگشا بود و ارزشی که زن از نظر اسلام و دین دارد را بسیار زیبا بیان فرمودند، مثلا تعبیر و واژه ضعیف الحجاب، بسیار تعبیر رساتری از بدحجاب است که حضرت آقا معمولا در پدید آوردن واژه‌های جدید و نو بسیار خلاق هستند، این واژه، واژه جدیدی است ضعیف الحجاب، خیلی جالب بود که دیگر از این به بعد نگوییم بد حجاب؛  بعد این کلمه بد، بار روانی خوبی ندارد، ولی وقتی گفتی ضعیف الحجاب آن کلمه بد نمی‌آید، معنا هم رساتر است.

بعد یک نکته‌ای هم فرمودند حضرت آقا در این فرمایشات خود، من نمی‌توانم همه مطالب را اشاره کنم، ولی بعضی از نکات را اشاره می‌کنم. کسانی که حجاب کامل ندارند را نباید متهم به بی‌دینی و ضد انقلابی کرد و همچنین فرمودند: کسانی که حجاب ضعیف دارند، هم دختران خود ما هستند.

ببنید چقدر خدا نعمت بزرگی به ما داده با این رهبر خدایی و رهبر الهی که الهی و خدایی حرف می‌زند؛ یکی از مهمترین شاخصه‌های یک پیشوای دینی دوست داشتن و محبت به عامه مردم است؛ یعنی رهبر دینی، مدیران جامعه هم باید اینجوری باشند هان! مردم را باید دوست داشته باشند، به مردم علاقه داشته باشند؛ این یکی از آموزه‌های دینی است که به ما یاد دادند؛ در قرآن کریم در چندین آیه شریفه آمده است که پیغمبر(ص) نسبت به مردم محبت شدید داشت.

فلذا اگر می‌خواهید بچه‌های خود را تربیت کنید، محبت پیشوایان دین را در بچه‌هایتان نهادینه کنید، بگویید بابا جون من تو را خیلی دوست دارم، ولی پیغمبر(ص) تو را بیشتر از من دوست دارد، این را برای بچه تکرار کنید؛ واقعیتی است هان! حالا من فرصتی نیست به آیاتی که در زمینه آن دلسوزی و رأفت و محبت پیغمبر(ص) نسبت به عامه مردم، نه اینکه مؤمنین تنها، عامه مردم، داشت بیان می‌کنم.

حضرت آقا نسبت اصل حجاب فرمودند: حجاب یک ضرورت شرعی است که باید رعایت بشود؛ یعنی این شبهاتی که مثلاً این واجب اجباری نیست و از این حرفها نیست؛ در این فرمایشاتشان بسیار مطالبه گرایانه با غرب برخورد کردند و غرب را و نگاه غرب را نسبت به زن و حجاب به چالش کشیدند؛ معمولا حضرت آقا موضع تدافعی نمی‌گیرند، همیشه موضوع تهاجمی دارند در موضع فرهنگی خود نسبت به غرب.

فرمودند: وقاحت غربی این است که علیرغم برداری زنان، ادعای پرچم داری حقوق زنان را هم دارند؛ شما  نگاهتان به زن نگاه برده داری است؛ استفاده از زن را استفاده ابزاری می‌دانید؛ وقاحت غرب اینجا ظاهر می‌شود که این فرمایشات خود آقاست، که اینها با ضربه‌ای که به زن و حیثیت زن و کرامت زن وارد آوردند باز خودشان را پرچمدار زن می‌دانند؛ خیلی پوست کلفت هستند، خیلی وقیح هستید.

فلذا به نظرم می‌رسد که فرمایشات آقا باید تبیین بشود، همین جهاد تبیینی که می‌گوید همین است؛ اگر همین سخنرانی مقام معظم رهبری را در حقوق زن و حجاب و نگاه اسلام به زن و تطبیق آن با مشکلات جامعه ما درست تبیین کنیم برای دختران و زنان خود، حتی آن کسانی که ضعیف الحجاب هستند، حتی  بعضی از آنهایی که بی‌حجاب هستند، نه همه آنها، بعضی از آنها، اثر دارد؛ اینها توجیه می‌شوند، درک می‌کنند، می‌فهمندکه اسلام برای آنها عزت می‌خواهد، اسلام برای آنها کرامت می‌خواهد، شخصیت می‌خواهد.

امیدواریم ان‌شاءالله بتوانیم وظیفه خودمان را در قبال این مسئله مهم که یکی از عرصه‌های نبرد فرهنگی ما در این جنگ نرم است به خوبی انجام بدهیم.

هفته گذشته بنده تذکری جدی و هشداری مهم نسبت به بحث بی‌حجابی دادم، ولی متأسفانه کسانی که مخاطب ما بودند و مسئولیت دارند، یا نشنیدند یا خودشان را به نشنیدن زدند؛ البته در عین حال عده‌ای از مردم عزیز، متدین، دلسوز، دغدغه‌مند تماس گرفتند، تشکر کردند از مطالبی که در خطبه گذشته مطرح شد و موضع گرفته شد؛ ما حقیقت، منتظر مسئولانی که در دفاع از ارزشها، از مردم عقب هستند، نمی‌مانیم؛ اگر بمانیم معلوم نیست چه می‌شود؟ یکی از معضلات و مشکلات مدیریتی کشور این است که خیلی از مسئولین یا نمی‌توانند تصمیم بگیرند یا دیر تصمیم می‌گیرند و این کار را دشوار می‌کند.

مدیریت در نظام اسلامی هم ایمان کامل می‌خواهد، هم جربزه و شجاعت و شهامت می‌خواهد، هم از خودگذشتگی می‌خواهد؛ نه عده‌ای هستند می‌گویند آقا آهسته برو، آهسته بیا که هیچ مشکلی پیش نیاید؛ بعضی از مدیران اینجوری هستند؛ بعضی از مدیران برایشان مهم نیست مشکلات مردم؛ می‌گوید میزی داریم، منصبی داریم این را حفظش کنیم، رفع تکلیفی یک کاری انجام بدهیم.

من عرض کردم  باز یک مثال بزنم از حاج قاسم عزیز؛ سردار خادم سیدالشهدا تعریف می‌کرد برای من، فرمانده قرارگاه کربلا، می‌گفت با حاج قاسم رفتیم مناطق سیل زده را ببینیم، گفتند یک روستایی است آنجا خانه پیرزنی است آنجا، پیرزن مریضی است تنهاست، دارد سیل به او می‎رسد، هر چی به او می‌گوییم تخلیه کن، تخلیه نمی‌کند؛ حاج قاسم گفت برویم ببینیمش.

گفت رفتیم دیدیم یک پیر زنی مریض، بی حال وسط یک زیلویی کهنه، وسط اتاق افتاده است، هیچ کسی هم به داد او نرسیده است، گفت: تا حاج قاسم چشمش به این افتاد، رفت جلو در آن زیلو پیچاند و بغل کرد پیرزن را، گفت: ببرید در ماشین؛ گفتم: حاج قاسم صبر کن آمبولانس… گفت  نه! آمبولانس نمی‌خواهد، گفت: ببرید برسانید دکتر، بیمارستان.

حالا یک کسی دیگر باشد، زنگ بزنید اورژانس بیاید، زنگ بزنید آمبولانس بیاید که تیم پزشکی بیاید چه و چه… نه حاج قاسم روحیه‌اش اینجوری بود، خودش اهل اقدام بود، مسئولین ما باید این روحیه را داشته باشند، وقتی مشکلی جایی دیدند منتظر نمانند.

فلذا من می‌خواهم عرض بکنم خدمت شما ما از مدیرانی که کاسه چه کنم چه کنم، دستشان هست، امیدی نداریم؛  خدا رحمت کند مرحوم آیت الله قاضی را، گاهی اوقات این جمله را زیاد تکرار می‌کرد می‌گفت: در جبین این کشتی نور رستگاری نیست؛ من می‌خواهم عرض بکنم، جوانان متدین، خواهران و برادران حزب اللهی و دلسوز، ان‌شاءالله در چارچوب ارزشها و چارچوب قانون جمهوری اسلامی، آتش به اختیار، به دور از هرگونه خشونت و تندی و با اخلاق لین ولی قاطعانه، من می‌خواهم بگویم با ناهنجاری بی‌حجابی باید اقدام و برخورد بکنیم. (تکبیر نمازگزاران)

مدیران و مسئولین هم موظف هستند از آمرین به معروف و ناهیان از منکر حمایت کنند و همان طوری که سردار حسین رحیمی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ گفت: من عین جمله‌اش را برای شما می‌خوانم؛ اراذل و اوباش و هرکسی که کوچکترین تعرضی به آمران به معروف و ناهیان از منکر داشته باشد، با شدیدترین وجه با آنها برخورد خواهد شد و با قانون با آنها برخورد خواهد شد؛ این سخن فرمانده عالی رتبه نیروی نظامی است و این برای ما باید یک الگویی باشد که مسئولین این جور نباشد که کسی امر به معروف و نهی از منکر کرد، خلاصه حمایت نکنند.

من نمونه‌اش را خدمت شما عرض بکنم الان همین ستاد اجرایی امر به معروف ما در دزفول که خدا حفظشان کند، عده‌ای از برادران بدون هیچ حقوقی، بدون هیچ چشم داشتی، شبانه روز تلاش و کوشش می‌کنند، من رفته بودم همین چند شب پیش آنها سری پیش آنها زده بودم و گزارش می‌دادند برای ما، گفتم خوب اینها را برای مردم بگویید.

گفت در نه ماهه سال ۱۴۰۱ ، ۲۴۸ برنامه اجرا کردیم، برای تهران ارسال کردیم که در استان خوزستان با فاصله خیلی زیادی رتبه اول حائز شدیم؛ مثلا بعضی از شهرها که شهرهای نسبتا مهمی هم در استان خوزستان بودند من دیدم برنامه‌هایشان را دیدم، دو سه تا برنامه، ستاد اجرایی آنها داشتند؛ بعضی از شهرها ۱۱ شهر به نظرم، حالا اسم شهرها را نمی‌خواهم ببرم، ۱۱ شهر در استان خوزستان ستاد اجرایی آنها اصلا هیچ عملکردی در این ۹ ماه نداشتند.

بعضی‌ها سؤال می‌کنند پس اگر اینها عمل می‌کنند، پس چرا وضع حجاب اینجوری است در خیابانها؛ اگر اینها نمی‌کردند خیلی بدتر از این بود؛ برادران ستاد اجرایی امر به معروف و نهی از منکر من خودم فیلمش را دیدم، در آن جریان اغتشاشات یکی از آنها توسط اغتشاشگران و آشوبگران مورد ضربه چاقو از ناحیه سر قرار گرفته بود که خدا به او ترحم کرده بود که می‌خواست رگ گردنش را بزند که به سرش خورد بود که خیلی خونریزی شده بود و مجروح شده بود.

اینها دارند تلاش و کوشش می‌کنند، باید کمکشان کرد؛ بسیج، سپاه، نیروی انتظامی، البته بحمدالله همکاری خوبی است، ولی باید بیشتر باشد، همه باید احساس مسئولیت بکنند؛ هیچ کس نباید خودش را بگوید من مسئول نیستم، از آحاد مردم گرفته؛ یک کسی به من زنگ زد گفت در فلان تشییع جنازه یک کسی بلندگو را دستش گرفته از او هم فیلمبرداری کردند این حرف را زده است؛ گفتم شما آنجا چه کار می‌کردید؟ گفت بگویید به اداره اطلاعات، گفتم دیگر آن حرفش را زد و فیلمش را هم گرفت فرستاد برای من و تو.

همان جا باید جوابش را می‌دادی، همان جا باید در دهنش می زدی، منظورت از این حرفت چیست؟ بگو ببینیم، جلو مردم، نباید بی‌تفاوت بود؛ اگر بی‌تفاوت باشیم و امر به معروف و نهی از منکر را کنار بگذاریم، اشرار بر ما حاکم خواهند شد، این سنت است، این روایت است، این حدیث است، بی‌تفاوت نباشیم؛ اشکال ندارد، گاهی اوقات یک فحشی هم به خاطر اسلام بشنویم، یک توهینی هم به ما بشود، اشکال ندارد، اجر ما محفوظ است.

این نکته مهمی است که عرض کردم خدمت شما، یک نشریه فرانسوی باز اخیراً یک اهانتی کرده است، من می‌خواهم عرض بکنم این اهانت نشریه فرانسوی، نمادی از فرهنگ غرب نسبت به ارزشهای دینی و اخلاقی است، تمام غرب همین جور است؛ اینجور نیست که یک نشریه‌اش این جور باشد، نه! نمانگر و نماینده تمام فکر و فرهنگ غرب است نسبت به اسلام و دین و ارزشها؛ فلذا  باید برخورد صحیح بشود.

تذکر وضعیت کرونا را باید عرض بکنم خدمت شما که بحمدالله تعالی ما کشورمان به خاطر آن تدبیری که شد و واکسیناسیونی که  صورت گرفت و پیگیریها و اقدامات دیگری که انجام شد بحمدالله ما؛ ولی الان سویه جدید آن دارد می‌آید من خواهش می‌کنم باز یک قدری رعایت بکنیم، ماسک بزنیم، الان مثلا در همین نمازجمعه از دست دادن لطفاً خودداری بکنید، یک قدری شیوه نامه بهداشت را رعایت کنید که ان‌شاءالله که بتوانید این مرحله را هم به یاری خدا پشت سر بگذارید.

من کتابی را هم معرفی کنم دیگر خطبه را خاتمه بدهم خیلی طولانی شد عذر خواهی می‌کنم، کتابی که مدنظر هست به اسم خاطرات سفیر هست که این کتاب در واقع خاطرات خانمی است که از خواهرانی که از بانوان موفق در تحصیل که در خارج از کشور تحصیل کرد در فرانسه و یکی از زنان موفق و فرهیخته ایران بوده است که خاطراتش را در این کتاب ذکر کرده است و گفته است علیرغم حجاب، من این موفقیتها را داشتم که می‌تواند یک الگویی برای دختران و زنان ما باشد.

به نظرم تجدید چاپش به بالای ۸۰ چاپ رسیده است یعنی از ۸۰ هم چاب عبور کرده است این کتاب را  که من گرفتم از همین انتشاراتی و نمایشگاهی که در نمازجمعه هست به اسم خاطرات سفیر این را ان‌شاءالله خواهران و برادران تهیه بکنند و بعنوان هدیه به همدیگر بدهند.

پروردگارا بارالها به مقربان درگاهت قسمت می‌دهیم اسلام و مسلمانان نصرت کرامت بفرما …

دشمنان اسلام خوار و ذلیل و نیست و نابود بگردان …

خدایا دعاهای مارا مستجاب بفرما …

شهدا و اموات و ذوی الحقوق را مشمول رحمتت قرار بده …

به زنان و دختران ما عفت و پاکدامنی و به مردان ما غیرت کرامت بفرما …

خدمتگزاران به کشور و اسلام و مردم را تأیید بفرما…

مقام عظمای ولایت را در پناه امام زمان(عج) مصون و محفوظ بدار …

بیماران مخصوصاً مریضان مد نظر، شفای عاجل کرامت بفرما …

در فرج مولا امام زمان(عج ) تعجیل بفرما …

خدایا پروردگارا باران رحمتت را همچنان بر ما نازل بفرما …

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ   ‌قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ  اللَّهُ الصَّمَدُ   لَمْ یَلِدْ وَلَمْ یُولَدْ   وَلَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُوًا أَحَدٌ

وَالسَّلامُ عَلَیْکُم ورَحْمَهُ اللهِ وَبَرَکاتُهُ