به گزارش پایگاه اطلاع رسانی “مجد دز” در آستانه اربعین حسینی نماز عبادی سیاسی جمعه دزفول با حضور اقشار مختلف مردم متدین و ولایت مدار دزفول و سوگواران امام حسین(ع) به امامت حجهالاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی قاضی امام جمعه دزفول با رعایت شیوهنامههای بهداشتی در مصلای امام علی(ع) قرارگاه فرهنگی این شهرستان برگزار شد.
رعایت تقوای الهی موجب نزول برکات الهی میشود
حجهالاسلام والمسلمین قاضی در خطبه اول نماز ضمن دعوت مردم به رعایت تقوای الهی گفت: اگر مردم در عمل ایمان داشته باشند و تقوا پیشه کنند خداوند متعال برکات خود را در زمین و آسمان بر آنان نازل خواهد کرد.
هر مسلمانی که در اعتقادات خود به ائمه اطهار علیهم السلام شک داشته باشند دچار مشکل شده است
امام جمعه دزفول در تبیین شک به ائمه اطهار گفت: هر مسلمانی که به امام و ولیّ خدا بخصوص امیر مؤمنان حضرت علی(ع) و امام حسن و امام حسین علیهم السلام شک و تردید داشته باشند در اعتقادات خود دچار مشکل شده و در این زمینه بیمار است.
شیعیان امام علی علیه السلام دو دسته بودند؛ شیعیان با ایمان و شیعیان سیاسی که یاران آن حضرت بودند
خطیب نماز جمعه دزفول با اشاره به بی ارادگی و شیوه و عمل مردم کوفه نسبت به امام حسین علیه السلام گفت: شیعیان امام علی علیه السلام دو دسته بودند؛ شیعیان با ایمان و شیعیان سیاسی که یاران آن حضرت بودند.
وی در تبیین ویژگیهای بعضی از صحابه و نوع روش و سیره امیر مؤمنان حضرت علی(ع) و ویژگیهای شیعیان سیاسی مطالبی را بیان کرد.
شیعیان اعتقادی افرادی همانند شهید حاج قاسم سلیمانی هستند
امام جمعه دزفول در بیان مقایسه شیعیان در عصر حاضر گفت: شیعیان اعتقادی افرادی همانند شهید حاج قاسم سلیمانی هستند که در ترویج دین خدا و جهاد در راه پروردگار جان خود را نثار کردند.
شیعیان سیاسی، ولایت مداران بی اراده هستند
امام جمعه دزفول با تأکید بر این نکته که شیعه واقعی باید به ائمه اطهار علیهم السلام اعتقاد کامل داشته باشند و در غیر اینصورت جزء دسته دوم شیعیان به شمار میآید افزود: شیعیان سیاسی، ولایت مداران بی اراده هستند.
اربعین حسینی از برکات عظیم الهی است
حجهالاسلام والمسلمین قاضی در خطبه دوم نماز، اربعین حسینی را از برکات عظیم الهی دانست و گفت: امام صادق(ع) میفرمایند خداوند برای هر قدم زائران پیاده امام حسین(ع) یک حسنه میفرستد، یک گناه را از او پاک و یک درجه به مرتبه او اضافه میکند.
مردم عراق با اخلاص و جهاد فی سبیل الله از زائران امام حسین(ع) پذیرایی میکنند
امام جمعه دزفول با اشاره به ثواب زیارت امام حسین(ع) در اربعین افزود: مراسم جهانی اربعین امام حسین(ع) برای ما عظمت دارد و مردم عراق با اخلاص و جهاد فی سبیل الله از زائران امام حسین(ع) پذیرایی میکنند.
امام جمعه دزفول وحدت و همدلی مردم ایران و عراق را از معجزات امام حسین(ع) دانست و گفت: زبان ما قاصر از بیان محبت مردم عراق در پذیرایی از زائران اربعین حسینی است.
خطیب نماز جمعه دزفول بیان کرد: در آن زمان که صدام حسین ملعون جنگ را علیه ایران آغاز کرد هیچ کس تصور نمیکرد راه بسته کربلا باز شود ولی امروز میلیونها زائر با عزت به عراق و عتبات عالیات میروند.
دشمن به شدت از پیاده روی اربعین عصبانی است
امام جمعه دزفول با بیان اینکه دشمن به شدت از پدیده اربعین حسینی عصبانی است، اظهار داشت: دشمن خیلی نقشه کشید تا شاید بتواند اربعین امسال را تحت الشعاع قرار دهد ولی ناکام ماند.
حجهالاسلام والمسلمین با بیان اینکه مردم ایران و عراق باید نسبت به توطئههای دشمن هشیار باشند، با خواندن پیامی به زبان عراقی در قدردانی از مردم عراق بابت پذیرایی از زائران اربعین حسینی افزود: تلاش دست اندرکاران مواکب دزفول در سطح شهرستان، مرز چذابه و همچنین کربلا ستودنی است.
برپایی موکب دزفول در نزدیک حرم امام حسین علیه السلام
امام جمعه دزفول با اشاره به برپایی موکب دزفول در نزدیک حرم امام حسین(ع) بیان کرد: دزفول توفیقات زیادی در دستگاه امام حسین(ع) پیدا کرده است برای مثال در جریان بازسازی عتبات و حرم امام حسین(ع) از ماسه دزفول استفاده میشود.
خطیب نماز جمعه دزفول ماسه دزفول را یکی از بادوام ترین ماسههای کشور دانست و افزود: طی هماهنگی صورت گرفته، تمام کمکهای مردمی دزفول به عتبات عالیات در راستای تأمین ماسه و ارسال آن به عتبات عالیات هزینه میشوند.
نقش روحانیون در دوران دفاع مقدس باید در تاریخ ثبت شود
امام جمعه دزفول با گرامیداشت هفته دفاع مقدس به مقاومت مردم به ویژه روحانیون اشاره کرد و گفت: نماز جمعهها با وجود آماج حملات دشمن تعطیل نشدند.
خطیب نماز جمعه دزفول یاد و خاطره آیت الله قاضی(ره) امام جمعه فقید دزفول را گرامی داشت و افزود: آیت الله قاضی(ره) حتی نگذاشت یک هفته نماز جمعه دزفول تعطیل شود و در اوج بمباران و موشک باران دشمن نماز جمعه را برپا میکرد و به رزمندگان روحیه میداد.
امام جمعه دزفول بیان کرد: حضور ائمه جمعه در جبهه و پشت جبهه، اعزام فرزندان به جبهه و شهید دادن در این راه مقدس از افتخارات و کارنامههای درخشان روحانیون در دفاع از انقلاب اسلامی است که باید در راستای جهاد تبیین برای نسلهای بعدی در تاریخ ثبت شوند.
دشمن سعی در تحریف تاریخ دارد و اینگونه القا میکند که روحانیت در عرصهها حاضر نبوده است
وی افزود: دشمن سعی در تحریف تاریخ دارد و اینگونه القا میکند که روحانیت در عرصهها حاضر نبوده است در حالیکه روحانیون در جبهه حضور داشته و فرزندان خود را به جبهه اعزام کرده و شهید دادهاند.
عضویت ایران در پیمان شانگهای باعث شکوفایی اقتصادی کشور میشود
امام جمعه دزفول سفر رئیس جمهور به ازبکستان را گامی بلند در راستای تثبیت عضویت ایران در پیمان شانگهای دانست و گفت: این موضوع باعث شکوفایی اقتصادی ایران و ارتقای جایگاه کشور در منطقه میشود.
وی با بیان اینکه این اقدام بزرگ دولت سیزدهم ثمرات زیادی برای کشور خواهد داشت، افزود: اروپاییها همچنان در مشکلات خود سردرگم هستند و نمیدانند چه کار باید انجام دهند؛ از یک سو به مذاکره با ایران اصرار دارند و از سوی دیگر با صدور بیانیه، ایران را تهدید میکنند.
اروپاییها با توجه به جنگ اوکراین و روسیه و در پیش بودن زمستان، سرمای سخت و مشکل آفرینی خواهند داشت
اما جمعه دزفول اظهار داشت: اروپاییها با توجه به جنگ اوکراین و روسیه و در پیش بودن زمستان، سرمای سخت و مشکل آفرینی خواهند داشت حتی قرار است چراغهای برج ایفل فرانسه نیز برای صرفه جویی در مصرف انرژی، خاموش شوند.
وی افزود: اروپاییها نباید فرصت را از دست دهند چراکه در صورت امضا نشدن برجام به مشکل بر میخورند؛ ما به تحریمها عادت کردهایم و مردم و مسئولان ما در برابر آنها مقاوم هستند.
امام جمعه دزفول بیان کرد: اروپاییها هرچه توافق نامه را عقب بیاندازند خود ضرر میکنند لذا باید عاقلانه رفتار و بدون تأثیر پذیری از صهیونیستها این قضیه را تمام کنند چراکه آنها فقط به فکر منافع خود هستند.
انصاف را در تحلیلهای خود در قبال دولت رعایت کنیم
امام جمعه دزفول درخصوص مشکلات پیش آمده در مورد گشت ارشاد گفت: باید از مظلوم دفاع و با فرد خاطی برخورد شود اما چقدر خوب است کسانی که این چنین روضه میخوانند یکبار از نیروی انتظامی برای مبارزه با اراذل و اوباش و برقراری امنیت نیز دفاع کنند.
وی افزود: نیروی انتظامی وظایف بسیار گستردهای دارد و ممکن است اشتباه هم بکند که باید در چارچوب مقررات و ضوابط با آن برخورد شود اما اگر بخواهیم به خاطر یک اتفاق، ناکارآمدی دولت و نظام را به رخ بکشیم، درست نیست.
اگر تلاش و مجاهدت نیروهای نظامی، انتظامی و بسیجیان نبود اکنون زنان و دختران ما اسیر داعش بودند
امام جمعه دزفول بیان کرد: اگر تلاش و مجاهدت نیروهای نظامی، انتظامی و بسیجیان نبود اکنون زنان و دختران ما اسیر داعش بودند لذا باید در تحلیلهای خود انصاف را رعایت کنیم تا موجبات خوشحالی دشمن فراهم نشود.
حسن یزدانی رکورد ۶۰ ساله کشتی ایران را شکست و پرافتخارترین کشتی گیر ایران شد
حجهالاسلام والمسلمین قاضی با تبریک کسب مدال های رنگارنگ کشتی گیران در مسابقات قهرمانی جهان گفت: حسن یزدانی رکورد ۶۰ ساله کشتی ایران را شکست و پرافتخارترین کشتی گیر ایران شد.
وی افزود: یزدانی با صعود به فینال امروز به مصاف حریف آمریکایی خود میرود که امیدواریم این حریف را نیز شکست دهد و به مدال طلا دست یابد.
امام جمعه دزفول اظهار داشت: هشتمین مدال جهانی و المپیک این ورزشکار با صعود به فینال قطعی شد که تا پیش از این جهان پهلوان تختی بوده که توانسته هفت مدال جهانی و المپیک را کسب کند.
لزوم برخورد با مدیران ضعیف و ناتوان دزفول
امام جمعه دزفول با دادن تذکر به برخی ادارات و دستگاههای دولتی این شهرستان به دلیل نحوه برخورد با مردم گفت: فرماندار دزفول به عنوان مقام عالی دولت در شهرستان باید مدیران اداراتی که در خدمات رسانی به مردم پیشتاز هستند را تشویق و با مسئولان ضعیف و بیاراده که فقط به میز کار خود چسبیدهاند، برخورد کند.
مدیران دولتی باید تمام امکانات و اختیارات خود را برای رفع مشکلات مردم به کار گیرند
وی با بیان اینکه باید بین مدیر تلاشگر، جهادی و انقلابی با مدیر ضعیف و ناتوان تفاوت وجود داشته باشد، افزود: مدیران دولتی باید تمام امکانات و اختیارات خود را برای رفع مشکلات مردم به کار گیرند.
وعده محقق نشده سفر وزیر جهاد کشاورزی به دزفول برای حل مسائل و مشکلات این شهرستان پیگیری شود
امام جمعه دزفول همچنین اظهار داشت: قرار بود وزیر جهاد کشاورزی به دزفول سفر و مسائل و مشکلات این شهرستان را بررسی کند ولی اقدامی در این زمینه صورت نگرفت که از فرماندار و نماینده درخواست میشود این وعده محقق نشده را پیگیری کنند.
معرفی کتاب مهاجر سرزمین آفتاب
امام جمعه دزفول در پایان خطبهها نمازگزاران را به مطالعه کتاب مهاجر سرزمین آفتاب درباره مادر یک شهید ژاپنی توصیه کرد.
از برنامههای جانبی نماز جمعه این هفته دزفول در آستانه اربعین حسینی برپایی مراسم نوحه خوانی و سینه زنی توسط مداح پیشکسوت دزفول و پیر غلام ملی حاج عبدالرحیم شهروزیان بود.
متن کامل خطبهها:
خطبه اول:
سَلامُ عَلَیْکُم جَمیعاً ورَحْمَهُ الله وبَرَکاتُهُ
اَعُوذُ بِاللّهِ مِن الشیطان الرَّجیم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
عِبادَاللّه، بندگان خدا، خواهران و برادران ایمانی، همه شما و خودم را دعوت به رعایت تقوای الهی مینمایم.
اگر بندگان خدا تقوای الهی داشته باشند، خداوند تبارک و تعالی خیرات و برکات زمین و آسمان را بر آنها نازل میفرماید.
در قرآن کریم آیهای داریم که میفرماید وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَى آمَنُوا وَاتَّقَوْا لَفَتَحْنَا عَلَیْهِمْ بَرَکَاتٍ مِنَ السَّمَاءِ وَالْأَرْض اگر مردم شهرها و روستاها ایمان بیاورند و تقوا پیشه کنند خداوند تبارک و تعالی درهای رحمت و برکات را از آسمان و زمین بر آنها میگشاید این ثمره تقواست که اگر انسان اهل تقوا باشد سنت الهی اینچنین است که خداوند نعمتها را شامل حال آن شخص متقی و آن جامعهای که تقوا در آن نهادینه شده است مینماید.
یکی از پیامهای مهم و اساسی قیام حضرت سیدالشهدا(ع) درمانگری بیماری مرگ اراده امتها بود، بزرگترین بیماریهایی که امت اسلام را در عصر ائمه اطهار(علیهمالسلام) تهدید میکرد بیماری شک در حقانیت رهبر الهی و برنامههای او بود که یکی از مزمنترین بیماریها همین بیماری بود که این بیماری درحقیقت با واقعه سقیفه بذر آن کاشته شد.
در جنگ صفین یکی از یاران امیرالمؤمنین(ع) برگشت به حضرت گفت که ما داریم جان میدهیم که تو به حکومت برسی، این شخص در مورد رهبر الهی خودش شک داشت، تردید داشت و با ایمان از او پیروی نمیکرد، با اعتقاد او را پیروی نمیکرد؛ در عصر امام حسن مجتبی(علیهالسلام) این شک بیماری تنومندی شد و در عصر امام حسین(علیه السلام) بیماری دیگری از این بیماری دچار امت اسلام شد و آن بیماری بیارادگی در عین روشنی راه بود، یعنی مردم میدانستند که راه امام حسین(ع) راه به حقی است، ولی بیاراده شده بودند؛ عزمی از خودشان نداشتند، حالا علل آن چه بوده است آن را نمیخواهم وارد بحث بشوم ولی این بیماری دچار امت اسلام شده بود.
بیارادگی برای حفظ دین، بیارادگی برای یاری نمودن ولیّ خدا که جزء مزمنترین بیماریهای اجتماعی و دینی آن روز جامعه بود؛ بنده یک نمونهای از منش بیارداگی را ذکر نمایم که در تاریخ آوردهاند از میان پیشوایان بصره شش تن بودند که با مکتب امیرالمؤمنین علی (علیهالسلام) پیوند داشتند و اعتقاد به مکتب امیرالمؤمنین(ع) داشتند.
امام حسین(ع) هم برای آن شش تن نامه نوشت و آنها را به یاری طلبید و خطر دیکتاتوری اموی را به آنها هشدار داد، اما واکنش چه بود؟ پنج نفر از این شش نفر خیانت کردند، فقط یک نفر از آنها اجابت کرد امام را، به نام یزیدبن مسعود نهشلی، حالا سؤال این است که آیا اینها دوستدار امویان بودند؟ نه دوستدار امویان نبودند واقعاً جزء علویان بودند ولی دچار عنصر سست ارادگی شده بودند؛ ارادهای نداشتند، عزمی نداشتند.
آن سخنی که درباره کوفیان به امام حسین(ع) گفتند در آن منزلی که وقتی خبر شهادت مسلم را به حضرت دادند که حضرت در بین راه کربلا بود، که آن شخص به او گفت: مردم کوفه را چطوری دیدی؟ جملهای گفت جمله حکیمانهای بود گفت قلوبهم معک و سیوفهم علیک قلبهای مردم کوفه با تو هستند ولی شمشیرهایشان برعلیه تو هستند؛ این ناشی از همین مریضی و بیماری بیارادگی بود و سست عنصری بود که اینها در آن دعوتی که از امام حسین(ع) کرده بودند که بعنوان امامشان، بعنوان پیشوایشان او را یاری بکنند ارادهای نداشتند برای یاری امام زمان خودشان.
فلذا میبینیم وقتی که امام حسین(ع) رو به سوی عراق حرکت میکند تا علیه جاهلیت واپس گرا، جاهلیتی که باید دوباره برگردد به اسلام، انقلاب کند و مسئولیت خودش را انجام بدهد، از سوی کسانی که آن روزگار خواص جامعه نامیده میشوند و به اصطلاح خردمندان مسلمانان نامیده میشوند، با سیلی از پندها و اندرزها به حسب ظاهر مواجه میشود که امام را از مرگ میترسانند.
آمدند نصیحت کردند، خیلیها بودن حالا من نمیخواهم اسم ببرم امام را گفتند نرو کشته میشوی و به حسب ظاهر ابراز نگرانی میکردند برای امام و بعضی از آنها میگفتند حیف است مسلمانها، شیعیان بدون پیشوا میشوند و با این ترفند امام را از رفتن به عراق و انجام وظیفه الهی خود منصرف کنند؛ ولی امام حسین(ع) اراده کرد تا این منش ویرانگر را از امت اسلامی دگرگون کند و مَنشی از روی عزت و سربلندی برای امت اسلام بنیان بنهد؛ آنجا بود که این جمله امام حسین(ع) که فرمود: در مرگ چیزی جز شهادت و در زندگی با ستمگران چیزی جز ذلت و خواری نمیبینم؛ این منش امام بود.
در عصر امیرالمؤمنین(ع) هم شیعیان به دو دسته تقسیم میشدند، البته این یک بحث مفصلی است، من خلاصه بحث را مطرح میکنم انشاءالله اگر زنده بودم در یک خطبه مفصل درباره شیعیان امیرالمؤمنین(ع) سخن میگویم و ریشهیابی میکنم که چرا امام حسین(ع) را دعوت کردند ولی او را یاری نکردند.
شیعیان امیرالمؤمنین(ع) به دو دسته تقسیم میشدند، یکی شیعیان اعتقادی بودند، یکی شیعیان سیاسی بودند؛ بحث دقیقی است لطفا [دقت بفرمایید] در خصوص مباحث شیعه شناسی هم در حقیقت کاربرد دارد؛ شیعیان اعتقادی کسانی بودند که عقیده به جاشینی امیرالمؤمنین(ع) به نص جلی داشتند، یعنی امیرالمؤمنین(ع) را را با نص صریح، جانشین پیغمبر(ص) میدانستند.
کسانی بودند که اعتقاد به ولایت امیرالمؤمنین(ع) داشتند، اعتقادت به وراثت داشتند، اعتقاد به وصایت داشتند، امیرالمؤمنین(ع) را وصی پیغمبر(ص) میدانستند؛ در زیارتنامه میخوانیم که ما ائمه را وارثان انبیاء میدانیم و کسانی بودند که بر این اعتقادات خود ملتزم بودند، التزام عملی داشتند، اینها شیعیان اعتقادی بودند که البته تعدادشان هم زیاد نبود شاید به ۵۰ نفر هم نمیرسید زمان امیرالمؤمنین(ع)، کسانی مثل مالک اشتر، مثل عمار یاسر، مثل میثم تمار، مثل کمیل، مثل صعصعه بن سوهان که از یاران امیرالمؤمنین(ع) بودند من حالا یک جملهای ار صعصعه خدمت شما بگویم؛ صعصعه از کسانی بودند که در فن بیان، در سخنوری از سرآمد روزگار بود و حتی حضرت چند بار صعصعه را برای محاجه برای خوارج فرستاد که با آنها صحبت بکند و آنها را هدایت بکند از طرف امیرالمؤمنین(ع).
و همچنین صعصعه از کسانی بود که به هنگامی که امیرالمؤمنین(ع) ضربت خورد، تعداد اندکی از شیعیان اعتقادی اجازه پیدا کردند بر بالین امیرالمؤمنین(ع) حضور پیدا بکنند یکی از آنها همین صعصعه بود؛ آن سؤالی که از امیرالمؤمنین(ع) پرسیدند در مورد افضلیتش نسبت به انبیاء همین صعصعه پرسید که از امیرالمؤمنین(ع) پرسید آیا تو برتری یا انبیاء؟ که یکی یکی امیرالمؤمنین(ع) جواب داد و فرمود تا فرصت هست سؤال کنید من شما را جواب بدهم سَلُونِی قَبْلَ أَنْ تَفْقِدُونِی
فلذا عرض کنم خدمت انور شما همین صعصعه یک جمله بسیار زیبایی درباره امیرالمؤمنین(ع) دارد که من حیفم آمد این جمله را درباره امیرالمؤمنین(ع) از صعصعه نقل نکنم. جملهای رسا درباره شخصیت امیرالمؤمنین(ع) که به نظرم جملهای ژرفتر از این جمله درباره شخصیت امیرالمؤنین(ع) نقل نشده است. آنجا به امیرالمؤمنین(ع) عرض میکند که واللّهِ یا امیرالمؤمنینَ، به خدا سوگند ای امیرالمؤمنین لَقَد زَیَّنْتَ الخِلافَهَ به تحقیق تو خلافت را زینت بخشیدی و ما زانَتْکَ، ولی خلافت به تو زینتی نداد و رَفَعْتها و ما رَفَعَتْک و تو خلافت را بالا بردی و خلافت تو را بالا نبرد ولَهِىَ إلیکَ احوج منکَ الیها و بدرستی که خلافت به تو نیازمندتر است از تو به خلافت؛ این جمله بسیار زیبایی است درباره امیرالمؤمنین(ع) از زبان صعصه بن سوهان که انصافاً به شایستگی شخصیت و عظمت امیرالمؤمنین(ع) را بیان میکند در این جمله بسیار زیبا و رسا.
شیعیان سیاسی هم مثل خوارج یا حتی مختار هم و یارانش در زمره شیعیان سیاسی بودند، البته یک دسته بندی هم دارد که شیعیان حبی ائمه(ع) بودند اینها محبت داشتند ولی حالا بعدا تبدیل به شیعیان اعتقادی هم شدند؛ مراتب داشت.
فلذا ما اگر بخواهیم این بحث شیعیان اعتقادی و شیعیان سیاسی را که البته خیلی حرف است عرض کردم من خیلی گذرا اشاره کردم، اگر بخواهیم در زمان خود بروزرسانی بکنیم که شیعیان سیاسی و شیعیان اعتقادی در زمان ما چه جوری باید تعریف بشوند؟ من یک تعبیری میخواهم عرض بکنم، باید بگوییم ولایتمداران اعتقادی و ولایتمداران سیاسی یعنی عبارتٌ اخرای شیعیان سیاسی و شیعیان اعتقادی زمان امیرالمؤمنین(ع) هستند.
این تعبیری که عرض کردم میخواهم عرض بکنم ولایتمداران اعتقادی کسانی بودند که با تمام وجود ولایت را قبول داشتند؛ اعتقاد به ولایت مطلقه فقیه دارند و ولی فقیه را نماینده امام زمان میدانند و پیروری از او را پیروی از امام زمان میدانند، بر این اعتقاد هستند؛ ولایتمداران اعتقادی؛ که اگر بخواهم یک مصداق اتم و اکمل آن را بیان کنم یک کسی مثل حاج قاسم سلیمانی شهید والا مقام سردار دلها که سر و جان داد برای ولایت.
حالا شما دیگر بسنجید هرکس شخصیتی مثل حاج قاسم دارد جزء ولایتمداران اعتقادی است، اما ولایتمداران سیاسی کسانی هستند که در عمل خیلی التزام به ولایت ندارند، شعار میدهند هان! مقام معظم رهبری شان گوش عالم را کَر کرده است ولی وقتی پای عمل در بین میآید خودشان را کنار میکشند؛ این خیلی شاخص خوبی است، در جامعه بشناسید، ولایتمداران اعتقادی را از ولایتمداران سیاسی تشخیص بدهید؛ این بحث نویی است.
فلذا به نظرم میرسد که اگر ما بخواهیم این نکتهای که امام حسین(علیهالسلام) برای آن قیام کرد که این عنصر بیارادگی را از امت بزداید، من یکی نمونه دیگر هم اشاره کنم، یکی از یاران حضرت سیدالشهدا حبیب بن مظاهر اسدی است؛ حبیب آمد خدمت امام حسین(ع) عرض کرد میخواهم بروم عشیرهام را دعوت کنم که شما را یاری کنند حضرت فرمود برو.
حبیب بن مظاهر یک شخصیت ویژهای بوده است بعضیها میگویند فقیه بوده است، و مورد احترام بوده است، در عشیره خودش هم خیلی مورد احترام بود ولی متأسفانه همین طائفه و عشیره بنی اسد جواب رد به او دادند و حتی به نظرم در تاریخ آمده است که آنها مهاجرت کردند از آنجا و اینجوری امام را تنها گذاشتند، این عنصر بی ارادگی است؛ این شیعیان بودند هان! اینها دوستدار ائمه بودند، دوستدار امیرالمؤمنین(ع) بودند، ولی دچاره بیماری بیارادگی و سست عنصری شده بودند.
امیدواریم خدای متعال به ما توفیق بدهد که ما از این بیماری نجات پیدا بکنیم؛ این وجدان بی تحرکی و این سست عنصری و این بیارادگی مرضی است که امام را برانگیخت تا آن را درمان کند و امروز شما اگر در مراسم اربعین این همه شور و هیجان میبینید نتیجه درمان امام حسین(ع) است که این روحیه را بوجود آورد؛ نتیجه قیام امام حسین(ع) زمینه سازی برای حضرت آقاست؛ حجه بن الحسن عسکری مهدی آل محمد(عج) که این خطر بزرگی است که در همه اعصار و در همه ازمنه امتها را تهدید میکند.
خطر بیارادگی، خطر سست عنصری، خطر عزم نداشتن برای اصلاح جامعه، برای مبارزه با ظلم، برای مبارزه با فساد، تنبلی کردن، فشل بودن، اینها بیماری اجتماعی است که ممکن است گریبان گیر هر جامعهای و هر ملتی بشود.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ اللَّهُ الصَّمَدُ لَمْ یَلِدْ وَلَمْ یُولَدْ وَلَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُوًا أَحَدٌ
والسَّلامُ عَلَیْکُم ورَحْمَهُ اللهِ وَبَرَکاتُهُ
خطبه دوم:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
عِبادَاللّه بندگان خدا، خواهران و برادران ایمانی، اُوصِیکُم وَنَفسی بتَقوَىاللّه تقواپیشگی و پرهیزگاری و پارسایی موجب جلب محبت الهی میشود، خدای متعال در قرآن کریم میفرماید: فَإِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُتَّقِینَ خداوند همانا پرهیزگاران را دوست دارد، شخص متقی و پرهیزگار محبّ و محبوب خدای متعال میشود.
امیدواریم ما هم با رعایت تقوا بتوانیم اسباب محبوب شدن نزد خدا را فراهم بکنیم انشاءالله.
در خطبه دوم شاید مهمترین مسئله مشایه الاربعین یا راهپیمایی اربعین است که فتح باب برکات عظیم الهی است. سیدالشهدا(علیهالسلام) باب رحمه الله الواسعه الهی است؛ خداوند برای هدایت بندگانش اسبابی را فراهم کرده و قرار داده است تا بندهاش را یک قدم به خدا نزدیکتر کند و یک قدم از آتش دوزخ دورتر نماید.
مرحوم ابن قولویه در کتاب شریف کامل الزیارتش بابی دارد تحت عنوان ثواب من زار الحسین(علیهالسلام) راکبا أو ماشیا که آن باب ثواب کسانی که به زیارت امام حسین(ع) میروند چه پیاده چه سواره که در آن باب روایات مبشرهای را ذکر میکند که من اشاره به یکی از آنها بعنوان نمونه میکنم.
از امام صادق(علیهالسلام) نقل میکند که: کسی که با پای پیاده به زیارت امام حسین(ع) برود خداوند به هر قدمی که برمیدارد یک حسنه برایش مینویسد و یک گناه را از او محو میکند و پاک میکند و یک درجه به مرتبهاش اضافه میکند و هر آنچه از دهان او خارج میشود، هر چه از خیر از دهانش خارج میشود برایش نوشته میشود و اگر خدای نکرده نکتهای از شر از دهانش خارج بشود به او میگوید صبر کن آن را ننویس و در حق او ننویس.
فلذا این روایت مفصل است هنوز ادامه دارد، فرصتی نیست، بعنوان نمونه عرض کردم؛ ثواب زیارت امام حسین(ع) مخصوصا در ایام اربعین، چقدر این مراسم عظیم جهانی اربعین و این معجزه امام حسین(ع) برای ما عظمت دارد و مردم عراق با آن اخلاص و با آن جهاد فی سبیلالله که در پذیرایی از امام حسین(ع) دارند از زوار امام حسین(ع) دارند؛ چه کسی فکر میکرد که آن زمانی که صدام حسین ملعون اولین گلوله توپ را به طرف کشورمان شلیک کرد و جنگ را آغاز کرد، ما آن وقت به فکرمان هم نمیرسید که این راه بسته کربلا باز بشود ولی امروز میبینیم که امام حسین(ع) این توفیق را داد که میلیونها ایرانی با عزت میروند عراق و عتبات عالیات و کربلای معلی و مردم عراق با چه اخلاصی از آنها پذیرایی میکنند، این معجزه است؛ معجزه امام حسین(ع) است.
زبان ما و بیان ما قاصر است از توصیف محبت و مودّت مردم عراق و این وحدت و همدلی در ملت ایران و عراق حقیقتاً از معجزات امام حسین(علیهالسلام) است که خدا را شاکر هستیم. دشمن خیلی نقشه کشید تا بلکه بتواند امسال اربعین را تحت الشعاع قرار بدهد ولی ناکام ماند؛ دشمن به شدت از پدیده اربعین عصبانی است و ما به دشمن میگوییم آن آیه شریفه قُلْ مُوتُوا بِغَیْظِکُمْ از این عصبانیتت بمیر دشمن، قرآن میفرماید، که هم ملت عراق هم ملت ایران باید مراقب نقشههای دشمن باشند.
بنده چند جملهای به زبان عربی از مردم عراق تشکری بنمایم انشاءالله در فضای مجازی هم منتشر بشود به یاری خدا.
ایها الشعب العراقی، عراق المجد و الابا، عراق الجود والعطاء، بسطت الکف بالاخاء اتتک الناس بالانین، مشاهً یوم الاربعین، و فاضت و معه الحنین فجئناک/ وجدناک/ مجاهداً علی العدوَّ تثورُ فبالحشد الی المجد مقاوماً الی العلی تسیرُ، لک الاجرُ/بکَ الفجر/ وشعبک المقاوم الغیورعراق الحنین، عراق الحسین، هنیئا لک خدمه الزائرین شکرا یا عراق شکرا یا عراق شکرا یا عراق.
بنده تشکر میکنم از همه عزیزانی که در این ایام اربعین زحمت کشیدند، در موکبها، در مرز چذابه، مخصوصا در موکب کربلا که بنده توفیق داشتم از آنجا رفتم خودم از نزدیک تلاش برادران را دیدم و بحمدالله تعالی امسال افتخاری نصیب دزفول شد که در نزدیکترین نقاطی که به حرم حضرت سیدالشهدا(ع) بود موکب بسیار مفصلی آنجا برپا شد و برادران پذیرایی کردند از زوار حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و چقدر ارزشمند بود این پذیراییها و الان هم ادامه دارد.
و حتی من این بشارت را هم به شما بدهم که دزفول توفیقات زیادی در دستگاه امام حسین(ع) پیدا کرده است؛ مثل تاسوعا و عاشورا که ما موفق هستیم بحمدالله تعالی مردم شریف و متدین دزفول که عزاداری میکنیم، ابراز ارادت میکنیم، الان یک خبری به شما بدهم که برای بازسازی عتبات و حرم حضرت اباعبداللهالحسین(علیهالسلام) از ماسه دزفول استفاده میشود، چون بهترین ماسه برای بازسازی ماسه دزفول است.(صلوات نمازگزاران)
و کارشناسان گفتهاند دوام این ماسه ۴۰۰ سال هست برای آن بناهایی که ساخته میشود و ماسه دزفول و ما هماهنگ کردیم تمام کمکی که مردم به ستاد عتبات میکنند اینجا ماسه تهیه میشود و حمل میشود برای کربلا و در ساختمان سازی و توسعه حرم سید الشهدا(ع) استفاده میشود این افتخار بزرگی برای دزفول است؛ البته تمام کمکهایی که صورت میگیرد، هیچ پول نقدی عراق نمیرود، کلا تبدیل به مصالح ساختمانی میشود که در تولید ما اثر دارد و مصالح ساختمانی برای عتبات عالیات منتقل میشود که این هم باز یک توفیق الهی است.
امیدواریم خدای متعال به شایستگی قبول بفرماید.
هفته دفاع مقدس را در پیش داریم که دفاع مقدس یکی از درخشانترین و مهمترین بخشهای تاریخ انقلاب اسلامی است که نماد همیشگی حماسه پرشکوه مقاومت ملت بزرگ ایران است؛ دفاع مقدس با وجود خساراتی که در پی داشت مشحون از درس ایستادگی و مقاومت و ایثار و عزت و استقلال است و الگویی بیبدیل برای ایستادگی درس آموز مبارزات ملتهای آزاده برعلیه استکبار جهانی است؛ الگویی که در آن فداکاری، ایثار، شجاعت یک ملت به زیباترین شکل رقم خورده است.
همه اقشار ملت در این حماسه عظیم و بیبدیل نقش داشتند و روحانیّت و ائمه جمعه هم نقش ویژهای داشتند، مقاومت و ایستادگی روحانیّت و ائمه جمعه در شهرهایی که در معرض حمله دشمن بود و تعطیل نشدن نماز جمعهها، علیرغم آماج حملات دشمن از افتخارات روحانیّت و ائمه جمعه است.
همین دزفول خودمان مرحوم آیت الله قاضی رضوان الله تعالی علیه نگذاشت یک هفته نمازجمعه تعطیل بشود و در اوج بمباران و موشک باران دشمن، این نماز را برپا میکرد و به رزمندگان روحیه میداد و پشت جبهه را حفظ میکرد؛ حضور ائمه جمعه در جبههها حضور ائمه جمعهای که پشت جبهه کمک میکردند، فرزندان شان را به جبهه میفرستادند که بعضیها پدر یک شهید، پدر دو شهید و حتی امام جمعه وقت رودسر شمال حجهالاسلام جنیدی که پدر سه شهید بود و یک جانباز تقدیم کرد، اینها کارنامههای درخشان روحانیت در دفاع از انقلاب و نظام [جمهوری] اسلامی است.
که امیدواریم اینها در تاریخ ثبت بشود و گفته بشود، باید برای نسلهای بعدی این فداکاریها این حماسه سازیها گفته بشود و جهاد تبیین یکی از موارد آن همین است؛ دشمن سعی میکند تحریف کند در انقلاب، دشمن سعی میکند بگوید روحانیت نبوده است و حال اینکه روحانیت شهید داده است، فرزندانشان را به جبهه فرستادند، خودشان در جبهه حضور پیدا کردند، اینها نکاتی است که باید به نسلهای بعدی منتقل بشود انشاءالله.
مطلب بعدی سفر رئیس جمهور به ازبکستان را داریم که یک گامی بلند در تثبیت و رسمیّت یافتن عضویّت ایران در پیمان شانگهای است که افقی روشن در شکوفایی اقتصاد کشور و جایگاه اقتصادی ایران در منطقه رقم زد که این هم خیلی کار بزرگی بود که انجام شد در دولت سیزدهم و حتماً و قطعاً گشایشهای اقتصادی را در پی خواهد داشت انشاءالله.
نکته دیگری که باید اشاره کنم اروپاییها همچنان سردرگم در مشکلات خود هستند، نمیدانند چه کار باید بکنند، از طرفی اصرار دارند که با ایران مذاکره بکنند، از طرفی بلند میشوند بیانیه میدهند و تهدید میکنند، یک بام و دو هوا.
اما من عرض بکنم شما خودتان خوب میدانید با شرائط سختی که مواجه هستید مخصوصاً بعد از جنگ اوکراین و روسیه، سرمای زمستان سخت و مشکل آفرینی خواهید داشت که شما اخبار را نگاه کنید نخست وزیر فرانسه هم آمده بود میگفت به خاطر اینکه ما میخواهیم در انرژی صرفه جویی بکنیم میگوییم که برج ایفل را که در پاریس هست و نماد فرانسه هست، شبها از ساعت ۱۰ شب به بعد چراغهایش را خاموش کنند؛ یعنی اینقدر اینها به جزع و فزع افتادهاند.
فلذا فرصت را از دست ندهید اروپاییها، عاقل باشید، چون فرصت را از دست بدهید ما که مشکلی نداریم ما با تحریمها عادت داریم، مردم و مسئولین ما مقاومت دارند، این شما هستید که ضرر میکنید، هرچه عقب بیاندازید توافق نامه مذاکرات هستهای را شما ضرر میکنید، ما ضرر نمیکنیم؛ سر عقل بیایید، عاقلانه فکر بکنید و این قضیه را تمام کنید و تحت تأثیر صهیونیستها قرار نگیرید آنها به منافع خودشان میاندیشند.
من یک تبریکی هم داشته باشم به ورزشکاران عزیز کشورمان، کشتی گیران کشورمان مخصوصاً پهلوان دلاور و با اخلاقمان کشتی گیر افتخار آمیز جمهوری اسلامی حسن یردانی که رکورد ۶۰ ساله کشتی ایران را شکست و پرافتخارترین کشی گیر ایران شد و با صعود به فینال که انشاءالله امروز عصر هم با آن رقیب و حریف آمریکاییاش مسابقه میدهد و انشاءالله به مدال طلا میرسد ما از همین جا هم برایش دعا میکنیم.(تکبیر نمازگزاران)
چون که با صعود به فینال، هشتمین مدال جهانی و المپیک او قطعی شد و درحقیقت در این ۶۰ سال گذشته جهان پهلوان تختی بوده است که توانسته است ۷ مدال جهانی و المپیک بدست بیاورد و این افتخار بزرگی برای جمهوری اسلامی و این کشتی گیر عزیزمان هست؛ امیدواریم خدای متعال او را یاری بکند که بر افتخارات کشورمان بیافزاید انشاءالله.
من تذکری هم عرض بکنم درخصوص برخورد ادارات و دستگاههای دولتی با مردم، من از فرماندار محترم بعنوان مقام مسئول و عالی اجرایی دولت در دزفول این تقاضا را دارم که نسبت به ادارات و دستگاههایی که بیشتر به مردم و مشکلات مردم توجه میکنند تشویق بکنند چه اشکال دارد؟ حتی من حاضر هستم اگر یک رئیس ادارهای خوب عمل کرد بیاورم اینجا از او تقدیر بکنم و از مسئولین فشل و ضعیف و سست عنصر و بیاراده که فقط چسبیدهاند به میز کارشان و درست عمل نمیکنند و نارضایتی تراشی ایجاد میکنند، آنها را هم توبیخ بکند؛ نباید مساوی باشند با اینها.
یک مدیر موفق و تلاشگر و جهادی و انقلابی با یک مدیر ضعیف و ناتوان باید تفاوت داشته باشد، خیلی وقتها ما در دفتر میبینیم مردم که مراجعه میکنند به خاطر ضعف مدیران دولتی است و الا به راحتی میشود مشکلشان را حل کرد؛ یک مدیر دولتی باید تمام امکانات و اختیارات و وسائلی که در اختیار دارد همه را برای حل مشکل مردم به کار بگیرد.(تکبیر نمازگزاران)
نکته دیگری که باید تذکر بدهم بنا بود وزیر محترم کشاورزی به دزفول بیاید و سفری به دزفول داشته باشد و مسائل و مشکلات کشاورزی دزفول را مورد بررسی قرار بدهد، من از فرماندار محترم و نماینده محترم تقاضا میکنم این وعده را پیگیری بکنند؛ اگر یک مسئولی وعدهای داشت باید به وعدهاش عمل کند.
یک تذکری هم عرض کنم خدمت عزیزان نسبت به مسئلهای که اخیرا برای گشت ارشاد پیش آمده بود، البته ما اعتقادمان این هست از مکتب امام حسین(ع) هم این را یاد گرفتهایم که باید از مظلوم دفاع بشود هرکس مظلوم شد در هر جا که باشد باید از او دفاع بشود این قاعدهای است، اما چقدر خوب است این کسانی که امروز اینچنین موضع میگیرند یک بار هم از نیروی انتظامی به جهت مقابله با اراذل و اوباش و برقراری امنیت دفاع کنند.
نیروی انتظامی با وظائف بسیار گستردهای که دارد بله ممکن است اشتباه پیش بیاید دیکته نانوشته بیغلط است ما هم میگوییم اگر اشتباهی شد اگر خطایی شد در چارچوب مقررات و ضوابط باید با آن برخورد بشود اگر یک نیرویی سر خود کاری کرد باید با آن برخورد بشود؛ اما این که به خاطر یک اتفاق اینچنینی بخواهیم ناکارآمدی دولت را به رخ بکشیم، ناکارآمدی نظام را به رخ بکشیم، کسانی که اینجور دارند حرف میزنند و همه چیز را نادیده میگیرند، اگر نبود مجاهدت و تلاشهای نیروهای نظامی و نیروهای مسلح ما و بسیجیان ما الان شما مهمان داعش بودید، الان زنان و دختران ما اسیر داعش بودند، انصاف داشته باشید، در تحلیلها انصاف داشته باشید.
بله ما میگوییم اشکالی هم پیش آمده است هیچ کس هم راضی به آن نیست باید برخورد هم بشود اگر کسی خلاف مقررات خلاف ضوابط عمل کرده است باید طبق قانون با آن برخورد بشود امام نباید ناکارآمدی نظام را که سخن دشمنان هست نباید دشمن شاد بشویم ما نباید حرفی بزنیم آب به آسیاب دشمن باشد، نباید مجاهدتهای نیروهای انقلابی را برای کشور فراموش بکنیم.
این همه پیشرفت را این همه تلاش را این همه مبارزه با بیماری کرونا را این همه کوشش جوانان انقلابی را نباید نادیده گرفته بشود به خاطر یک مسئلهای که اتفاق افتاده است همه چیز را را زیر سؤال ببریم این تحلیل درستی نیست ممکن است کسانی به من ایراد بگیرند ممکن است من مورد هجمه هم واقع بشوم ولی من حرف حق را میزنم، امام حسین(ع) به ما یاد داده است.
من حدیثی از امام حسین(ع) نقل میکنم در تأیید این مطلب که فرمود: فرزندم در مسیر حق استوار و ثابت قدم باش اگر چه تلخ و ناگوار باشد برای تو. حرف حق را باید زد، نباید نادیده گرفت تلاشها و مجاهدتها و کوششها را.
امیدواریم که خدای متعال به ما توفیق بدهد که در تحلیلهایمان در مصاحبههای خود انصاف داشته باشیم انشاءالله
من در پایان خطبه کتابی را معرفی میکنم عذرخواهی میکنم هوا هم گرم است خطبه هم طولانی شد؛ کتاب به نام مهاجر سرزمین آفتاب درباره یک خانم ژاپنی است که مادر شهید ژاپنی انقلاب اسلامی است که این کتاب بسیار کتاب خواندنی است، این خانم ژاپنی درواقع میآید وضع ایران را قبل از انقلاب تحلیل میکند و بعد از انقلاب و در زمان جنگ و از زبان یک غیر ایرانی و بعنوان یک ژاپنی درواقع این کتاب نوشته شده است من خواهش میکنم کتاب را ببینید بسیار کتاب آموزندهای است عبرت آمیز است امیدواریم فرهنگ کتابخوانی و مطالعه در کشور ما رواج پیدا بکند.
خدایا پروردگارا به مقربان درگاهت قسمت میدهیم اسلام و مسلمانان نصرت کرامت بفرما…
دشمنان اسلام خوار و ذلیل و نیست و نابود بگردان…
نقشههای آنان به خودشان برگردان…
شهدای ما و امام شهیدان با سیدالشهدا محشور بفرما….
رهبر عظیم الشأن در پناه امام زمان(عج) محافظت بفرما…
در فرج مولا امام زمان(عج) تعجیل بفرما…
لباس عافیت و تندرستی بر تن بیماران بپوشان …
سفر مسافرین مخصوصاً زائرین عتبات عالیات بی خطر بگردان…
پروردگارا بارالها تو را در این ماه و در این اواخر ماه صفر که ماه حزن و اندوه آلالله است قسم میدهیم مشکلات جوانان ما را حل بفرما.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ إِنَّا أَعْطَیْنَاکَ الْکَوْثَرَ فصَلِّ لِرَبِّکَ وَانْحَرْ إِنَّ شَانِئَکَ هُوَ الْأَبْتَرُ
والسَّلامُ عَلَیْکُم ورَحْمَهُ اللهِ وَبَرَکاتُهُ