به گزارش پایگاه اطلاع رسانی “مجد دز” نماز عبادی سیاسی جمعه دزفول در آستانه فرارسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی با حضور اقشار مختلف مردم متدین و ولایت مدار دزفول وسوگواران امام حسین(ع) به امامت حجهالاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی قاضی امام جمعه دزفول با رعایت شیوهنامههای بهداشتی در مصلای امام علی(ع) قرارگاه فرهنگی این شهرستان برگزار شد.
سعادت و رستگاری انسان در این است که دینش را حفظ کند و برای آخرتش هدف گذاری کرده و کاری انجام دهد
خطیب نماز جمعه دزفول در خطبه اول نماز ضمن دعوت به تقوای الهی گفت: از منظر امیر مؤمنان حضرت علی علیه السلام سعادت و رستگاری انسان در این است که دینش را حفظ کند و برای آخرتش هدف گذاری کرده و کاری انجام دهد.
شرح زیارت عاشورا شرح منازل سالکین حسینی است
امام جمعه دزفول با توجه به فرارسیدن دهه ماه محرم به تبیین فرازهایی از زیارت عاشورا پرداخت و گفت: شرح زیارت عاشورا شرح منازل سالکین حسینی است چراکه در متن قدسی و الهی زیارت عاشورا دعاها و درخواستهایی از درگاه الهی تعلیم داده میشود که بسیار عرشی و متعالی هستند.
زیارت عاشورا جان انسان را به مقام معرفت به اهل بیت علیهم السلام صفا و جلا میدهد
وی افزود: یکی از مقاماتی که خداوند متعال برای خواننده زیارت عاشورا مقرر فرموده است این است که جان انسان را به مقام معرفت به اهل بیت علیهم السلام صفا و جلا میدهد.
از مقامات ارزشمند زیارت عاشورا توفیق همراهی و قرابت با امام معصوم است
امام جمعه دزفول با تأکید بر این روایت امام علی(ع) که فرمود از شدیدترین نابودی ها این است که انسان از فضائل ما نابینا و غافل بشود؛ تصریح کرد: از مقامات ارزشمند زیارت عاشورا توفیق همراهی و قرابت با امام معصوم است .
انسان در اعتقادات و ایمان خود باید محکم و استوار باشد
وی از ثبات قدم انسان به عنوان یکی دیگر از مقامات زیارت عاشورا یاد کرد و افزود: انسان در اعتقادات و ایمان خود باید محکم واستوار باشد.
باید تلاش کرد مقام مدیریت حب و بغضها را بر مدار ولیّ خدا قرار داد
وی بیان داشت: برای رسیدن به این مقامات باید صبر و تحمل و ثبات قدم داشت و باید تلاش کرد مقام مدیریت حب و بغضها را بر مدار ولیّ خدا قرار داد.
وی افزود: محبتهای انسان باید به طرف دوستان و یاری کنندگان اهل بیت و دشمنیهای او با دشمنان اهل بیت علیهم السلام باشد.
مشارکت در مصیبت و مصائب ولیّ خدا و انتقام گرفتن از ظالمان از مقامات دیگر زیارت عاشورا میباشد
امام جمعه دزفول از مشارکت در مصیبت و مصائب ولیّ خدا حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام و خونخواهی و انتقام از ظالمان به عنوان مقامات دیگر زیارت عاشورا نام برد و افزود: از منظر قرآن کریم بر انتقام از مجرمین و جنایتکاران تأکید شده است و درحقیقت خونخواه حقیقی سید الشهدا(ع) امام زمان مهدی آل محمد(ص) است.
خطبه دوم: شخص باتقوا فردی است که بیشتر از همه به فریضه امر به معروف و نهی از منکر تقیّد دارد
حجهالاسلام والمسلمین قاضی در خطبه دوم نماز جمعه دزفول ضمن دعوت به تقوای الهی گفت: از رسول گرامی اسلام سؤال کردند که چه کسی از همه با تقواتر است و آن حضرت فرمودند شخصی که بیشتر از همه به فریضه امر به معروف و نهی از منکر تقیّد دارد و در انجام صله رحم در تلاش و کوشش است.
امام سجاد(ع) برغم شرایط سخت برای نجات مکتب و شریعت اهل بیت علیهم السلام تلاش زیادی کرد
امام جمعه دزفول با اشاره به ۱۲ محرم سالروز شهادت امام زین العابدین علیه السلام گفت: شرایط اجتماعی و سیاسی در زمان امام سجاد(ع) بسیار دشوار بود ولی آن حضرت برای نجات مکتب و شریعت اهل بیت علیهم السلام تلاش زیادی کرد.
از منظر امام سجاد(ع)، دوستان و محبان آن حضرت در شهرهای مکه و مدینه حتی به ۲۰ نفر هم نمیرسید
وی افزود: مهجوریت امام سجاد علیه السلام به حدی بود که بنا به روایتی دوستان و محبان آن حضرت در شهرهای مکه و مدینه حتی به ۲۰ نفر هم نمیرسید.
امام سجاد(ع) احیا کننده شریعت اسلام بودند و هر ساله تعدادی برده خریداری و آنها را تربیت اسلامی میکرد
وی افزود: از امام سجاد علیه السلام به عنوان احیا کننده شریعت اسلام یاد میکنند، آن حضرت هر ساله تعدادی برده خریداری و آنها را تربیت اسلامی میکرد و از این طریق به کادرسازی میپرداخت.
سیاستهای مدیریت بحران کشور باید برای کاهش تلفات در حوادث طبیعی بازنگری شوند
امام جمعه دزفول با اشاره به سیلابهای اخیر کشور و جان باختن تعدادی از هموطنان گفت: سیاستهای مدیریت بحران کشور باید برای کاهش تلفات در حوادث طبیعی بازنگری شوند.
امام جمعه دزفول افزود: در روزهای گذشته شاهد سیلابهایی در استانهای کشور بودیم که منجر به فوت تعدادی از هموطنان شد.
متأسفانه ضعف اطلاع رسانی به مردم باعث لطمات جانی و مالی شد، خسارتهای سیل باید سریع جبران شود
وی خواستار جبران سریع خسارتهای سیل توسط مسئولان شد و ادامه داد: متأسفانه ضعف اطلاع رسانی به مردم باعث لطمات جانی و مالی شد.
بیتوجهی به آبخیزداری و آبخوان داری از دیگر عوامل آسیب زا بودن سیل است
امام جمعه دزفول یکی از علل بالا بودن خسارات سیل در شهرها را گسترش بی رویه و قرار داشتن بخشی از مناطق شهری در کنار رودخانهها دانست و اظهار داشت: بیتوجهی به آبخیزداری و آبخوان داری از دیگر عوامل آسیب زا بودن سیل است.
اگر تمهیدات لازم صورت میگرفت، سیلاب از طریق آبخوانها به درون زمین هدایت میشد
وی خواستار اقدام لازم از سوی دستگاههای مربوطه در زمینه آبخیزداری و آبخوان داری شد و افزود: اگر تمهیدات لازم صورت میگرفت، سیلاب از طریق آبخوانها به درون زمین هدایت میشد و نه تنها سیلابها تهدید نبودند بلکه سفرههای زیرزمینی هم سیراب میشدند.
یکی از رسالتهای مهم خبرنگاران امانت داری و انتشار اخبار بدون دخالت دادن گرایشهای سیاسی و قومی است
خطیب جمعه دزفول در فرازی دیگر از خطبههای نماز جمعه ۱۷ مرداد ماه روز خبرنگار و سالروز شهادت محمود صارمی را گرامی داشت و گفت: یکی از رسالتهای مهم خبرنگاران امانت داری و انتشار اخبار بدون دخالت دادن گرایشهای سیاسی و قومی است.
در انتشار اخبار و وقایع در فضای مجازی تقوا رعایت شود
وی خواستار رعایت تقوا در انتشار اخبار و وقایع در فضای مجازی شد و افزود: گاه مطالب وارونه جلوه داده میشوند ضمن اینکه دشمن برای انحراف افکار عمومی خیلی کار میکند که باید مراقب باشیم تا در دام آنها قرار نگیریم.
حجهالاسلام والمسلمین قاضی با اشاره به اهمیت ارتقای سواد رسانه و فرهنگ جامعه بیان کرد: واقعه عاشورا باید بازخوانی رسانهای شود؛ دشمن در این واقعه هم از تکنیکهای رسانهای استفاده میکرد.
اروپا شرایط مناسبی ندارد از این رو مجبور به پذیرفتن خواستههای ایران است
امام جمعه دزفول درخصوص مذاکرات هستهای گفت: آمریکا و اروپا همچنان حاضر به اجرای تعهدات خود نیستند و شروع به مقصر جلوه دادن ایران کردهاند البته به این درک رسیدهاند که مسئولان و مجلس ایران پاسخ متقابلی به هر اقدامی میدهند.
دشمن ما را تحریم کرد، ما نیز تعدادی سانتریفیوژ جدید راه اندازی کردیم
وی با بیان اینکه دشمن ما را تحریم کرد، ما نیز تعدادی سانتریفیوژ جدید راه اندازی کردیم، افزود: اروپا اکنون دغدغه سرمای زمستان را دارد چون پیش از جنگ اوکراین نزدیک به ۴۰ درصد سوخت خود را از روسیه تأمین میکرد.
حجهالاسلام والمسلمین قاضی گفت: اروپا شرایط مناسبی ندارد از این رو مجبور به پذیرفتن خواستههای ایران است.
شهیدان مدافع حرم خیلی به گردن ما حق دارند و آرامش کنونی ما مرهون خون آنها است
امام جمعه دزفول با اشاره به بازگشت پنج شهید مدافع حرم به میهن اسلامی گفت: قافله سالار این شهدا سردار بی سر شهید عبدالله اسکندری بود که داعشیها سر او را از تن جدا و به روی نیزه گذاشتند.
وی افزود: شهیدان مدافع حرم خیلی به گردن ما حق دارند و آرامش کنونی ما مرهون خون آنها است.
شورای تبلیغات فعالیت های خود را بیشتر کند
خطیب نمازجمعه دزفول همچنین سالروز تأسیس «شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی» را گرامی داشت و از این شورا خواست فعالیت های خود را بیشتر کنند.
برپایی مراسم عزاداری حضرت سید الشهدا علیه السلام و نیز اهدای لوح، ترفیع درجه سرهنگ فضل الله آبسری
برپایی مراسم عزاداری حضرت سید الشهدا علیه السلام و نیز اهدای لوح، ترفیع درجه سرهنگ فضل الله آبسری فرمانده آموزشگاه نظامی شهید باکری دزفول توسط امام جمعه دزفول از برنامههای جنبی آئین نماز جمعه این هفته شهرستان دزفول بود.
متن کامل خطبهها:
خطبه اول:
سَلامُ عَلَیْکُم جَمیعاً ورَحْمَهُ الله وبَرَکاتُهُ
اَعُوذُ بِاللّهِ السَّمیعِ الْعلیمِ مِن شَرِّ الشَّیطانِ اللَّعینِ الرَّجیم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
عِبادَاللّه بندگان خدا، خواهران و برادران ایمانی، اُوصِیکُم وَنَفسی بتَقوَىاللّه همه شما و خودم را دعوت به رعایت تقوای الهی مینمایم.
در حدیث آمده است که سَعَادَهُ اَلرَّجُلِ فِی إِحْرَازِ دِینِهِ وَ اَلْعَمَلِ لِآخِرَتِهِ سعادت و رستگاری انسان این است که شخص دنبال این باشد که دینش را حفظ بکند و عملکرد او هدفگذاری شده باشد برای آخرتش، این معنای تقواست، تقوا همین کار را برای انسان میکند.
فلذا امیدواریم خدا به ما توفیق بدهد که ما هم در مراقبت از دین خود [چون تقوا دین انسان را حفظ میکند،] تلاش کنیم و کوشا باشیم و عملکردمان هدف گذاری بشود برای آخرتمان انشاءالله.
چون در دهه ماه محرم هستیم، خطبه اول را بحثش را اختصاص میدهیم پیرامون شرح مختصری در مورد زیارت عاشورا؛ من حقیقتاً خیلی وقت بوده است دلم میخواست درباره زیارت عاشورا یک خطبهای بخوانم و توضیحی بدهم تا اینکه بحمدالله توفیقی شد در این جمعه که در دهه محرم الحرام هستیم این توفیق را پیدا بکنم که درباره زیارت عاشورا که یک زیارت بسیار معنوی است و انسان را در سیر و سلوکی که دارد به سمت و سوی منازل معنوی سیر و سوق میدهد، مختصری توضیحی و شرح و بیانی داشته باشم.
درحقیقت شرح زیارت عاشورا شرح منازل سالکین حسینی است، چراکه در متن قدسی و الهی زیارت عاشورا دعاها و درخواستهایی از درگاه الهی تعلیم داده میشود که بسیار عرشی و متعالی هستند و میتوان گفت که هرکدام از آنها به مثابه مقامی از مقامات عبودیت الهی و سیر و سلوک الیالله با محوریت حضرت مولی الکونین حضرت ابیعبدالله حسین(علیهالسلام) است.
چراکه آن حضرت هم مصباح الهدی است، هم سفینه النجاه است، هم صراط اقوم است، هم سبیل اعظم است، هم رحمهالله الواسعه است، و این جلوههای نورانی و معنوی و الهی در کمتر ادعیه و زیارت نامهای که مأثوره است و به دست ما رسیده است دیده میشود.
یکی از مقاماتی که خداوند برای خواننده زیارت عاشورا مقرر فرموده است این است که این مقام که جان و قلب انسان را صفا میدهد و جلا میدهد، مقام معرفت اهل بیت است که در زیارت عاشورا میفرماید: أَکْرَمَنِی بِمَعْرِفَتِکُمْ وَ مَعْرِفَهِ أَوْلِیَائِکُمْ خدایا مرا کرامت بده که معرفت اولیاء خدا را بشناسم، مقام معرفت اهل بیت فتح بابی است که برای همه مقامات متعالی انسانی این مقام گشوده و مفتوح شده است.
و درحقیقت نردبان معرفت تمام سطوح عالی است که برای یک انسان کامل دیده شده است و وجود دارد و میخواهم عرض بکنم در مقابل آن جملهای از امیرالمؤمنین(ع) را میخواهم عرض بکنم امیرالمؤمنین(ع) در یک جمله بسیار نغز و پرمحتوایی میفرماید: أَشَدُّ اَلنَّاسِ عَمًى مَنْ عَمِیَ عَنْ حُبِّنَا وَ فَضْلِنَا شدیدترین کوریها البته کوری قلب را میگوید هان! کوری چشم سر را نمیگوید، کوری چشم قلب را میگوید حضرت، میگوید شدیدترین نابیناییها این است که از فضائل ما غافل و نابینا بشود، فضائل ما را نبیند، یعنی نقطه مقابل معرفت مقام اهل بیت(ع) است.
یکی دیگر از مقاماتی که در زیارت عاشورا ذکر شده است که باز از مقامات بسیار عالی است مقام معیّت و همراهی با اولیاء خداست اَنْ یَجْعَلَنی مَعَکُمْ فِی الدُّنْیا وَالاْخِرَهِ مَعَ اِمامٍ مَنْصُورٍ اینکه انسان این توفیق را داشته باشد، توفیق همراهی امام معصوم را، توفیق معیّت و مصاحبت و قرابت با امام معصوم را، این مقام بسیار بالایی است که در این زیارت نامه معنوی آمده است، اینکه از خدا بخواهید در دنیا و آخرت همراه و مصاحب امام و ولیّ خدا باشی، این چه مقام ارزنده بسیار و ارزشمندی است که بسیار مقام بلند و رفیعی است.
و مقام دیگری که ذکر شده است در زیارت عاشورا، مقام ثبات قدم است اینکه انسان در آن ایمانش راسخ باشد، در ایمانش سست عنصر نباشد، محکم باشد در ایمانش. وَ ان ثَبِّتْ لِی قَدَمَ صِدْقٍ عِنْدَکَ اینکه قدم مرا ثبات ببخشی و اینکه در آن ایمانم و اعتقادم و باور قلبی خود ثابت قدم باشم، یکی از مقاماتی که در زیارت عاشورا دارد همین مقام ثبات قدم است که بسیار مقام بالایی است. مقام معیّت با اولیاء خدا، ثابت قدم بودن و مقام معرفت پیدا کردن به اهل بیت(ع) چه بسا در خلال اینها مشکلاتی باشد که انسان باید با صبر و تحمل و ثبات قدم بتواند این مقامات را اگر توفیق رسیدن به این مقامات را پیدا کرد، حفظش بکند.
یک مقام دیگری باز در زیارت عاشورا ذکر شده است، مقام مدیریّت حبّها و بغضها بر مدار ولیّ خدا، این هم مقام بسیار مهمی است؛ إِنِّی سِلْمٌ لِمَنْ سالَمَکمْ، وَحَرْبٌ لِمَنْ حارَبَکمْ دوستی با دوستان اهل بیت و دشمنی با دشمنان اهل بیت(ع)، این هم باز مقام بسیار عالی است که ذکر شده است که انسان بتواند برای حفظ ثبات قدم و حفظ مقام معیّت با اولیاء خدا آن محبتها، حبّها و بغضهای خودش را مدیریت بکند، محبتها چه سمت و سویی داشته باشد، بغضها و خشمها و کینهها چه سمت و سویی داشته باشد، محبتهایش به طرف دوستان اهل بیت(ع) باشد، حبّش به طرف یاران و دوستان و یاری کنندگان اهل بیت(ع) باشد و دشمنیهای او با دشمنان اهل بیت باشد؛ این نکته خیلی مهمی است، شاید خلاصه ایمان در همین باشد.
مقام دیگری که ذکر کردهاند که باز خیلی مقام دقیقی است، من گاهی اوقات تأمل میکردم، خدایا این زیارت عاشورا عجب زیارت پرمعنا و پرمغزی است و چقدر جنبههای عاطفی، احساسی و آن عشق ورزی و محبت ورزی در آن رعایت شده است و یکی دیگر از مقامات مشارکت در مصیبت و مصائب ولیّ خداست، این هم خیلی مقام بلندی است که ما مصائبی که حضرت اباعبدالله حسین(ع) در روز عاشورا متحمل شدهاند ما در آن مصائب حضرت سید الشهدا(ع) با او مشارکت بکنیم؛ این هم خیلی نکته دقیقی است که اشاره میکنم لَقَدْ عَظُمَتِ الرَّزِیَّهُ وقتی که آن مصیبتها بر تو بزرگ شد و گران آمد ما در آن مصیبتها با تو شریک و سهیم هستیم.
دیدید وقتی ما میخواهیم به کسی تسلیت بگوییم میگویند با شما ابراز هم دردی میکنیم این در مصیبت شریک شدن با ولیّ خدا خیلی جایگاه ویژهای دارد و اینکه ما مصیبت حضرت سید الشهدا(ع) را مصیبت خودمان بدانیم، مشارکت به این معناست، «اَلْحَمْدُ للَّهِ عَلی عَظیمِ رَزِیَّتی» این مقام هم خیلی بزرگ است یعنی میآییم از اینکه توفیق کردهایم در مصیبت حضرت سید الشهدا(ع) شریک بشویم و سهیم بشویم خدا را حمد میکنیم، توانستهایم مشارکت بکنیم با مصائب حضرت(ع) تحمید خدای متعال میکنیم، او را حمد و شکر میکنیم.
مقام دیگری که ذکر کردهاند من سریع دارم بیان میکنم مقام خون خواهی و انتقام گرفتن از ظالمان و ظلمه و قتله حضرت اباعبدالله الحسین(ع) است «یرْزُقنِی طَلَبَ ثَارِک» اینکه خداوند این رزق را به ما بدهد(تعبیر به رزق میکند) اینکه خداوند رزقی به ما بدهد، چون رزقها مادی نیستند هان! رزقهای معنوی هم ما داریم، رزق معنوی است که من این توفیق را داشته باشم که خونخواه تو باشم، این هم خیلی مقام بزرگی است و تعبیر رزق میکند که یکی از شئونات حضرت حق جل جلاله همین خونخواهی و انتقام گیری است.
خدای متعال در قرآن کریم میفرماید: إِنَّا مِنَ الْمُجْرِمِینَ مُنْتَقِمُونَ ما از مجرمین، از جنایتکاران انتقام خواهیم گرفت،(خدای متعال در آیه شریفه میفرماید) این مقام الهی است، اما این مقام هم بسیار عالی و بلند است چراکه درحقیقت خونخواه حقیقی سیدالشهدا(ع) حضرت بقیه الله العظم مهدی آل محمد(ص) امام زمان خوانخواه حضرت ابیعبدالله الحسین(ع) است.
فلذا ما در این خونخواهی با امام زمان(عج) داریم همراهی میکنیم و امر الهی هم است فلذا این هم از مقامات بسیار بلند است چرا که در واقع ولیّ دم خود امام زمان(عج) است اینجا وقتی خدای متعال روز قیامت میخواهد محاکمه کند ولیّ دم امام زمان(عج) است که ادعای خوانخواهی امام حسین(ع) را میکند؛ ببینید چه مقام بالایی است که ما بخواهیم با امام زمانمان در خونخواهی و انتقام گرفتن از قتله امام حسین(ع) همراه بشویم این هم یکی از مقامات بسیار بلند مرتبهای است که در این زیارت عاشورا به آن اشاره شده است البته مقامات دیگری هم دارد ولی چون خطبه طولانی میشود انشاءالله اگر فرصتی شد در خطبه های دیگر.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ اللَّهُ الصَّمَدُ لَمْ یَلِدْ وَلَمْ یُولَدْ وَلَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُوًا أَحَدٌ
والسَّلامُ عَلَیْکُم ورَحْمَهُ اللهِ وَبَرَکاتُهُ
خطبه دوم:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
عِبادَاللّه بندگان خدا، خواهران و برادران ایمانی، اُوصِیکُم وَنَفسی بتَقوَىاللّه همه شما خواهران و برادران عزیز را و این بنده کمترین را و این حقیر را توصیه و سفارش و مؤکد برای رعایت تقوا و خداترسی و پرهیزگاری میکنم.
از نبی مکرم اسلام ختم انبیاء محمد مصطفی(ص) سؤال شد من أتقَى النّاسِ چه کسی از همه پرهیزگارتر و باتقواتر است، حضرت فرمود: آمَرُهُمْ بِالْمَعْروفِ وَ اَنْهاهُمْ عَنِ الْمُنْکَرِ وَ اَوْصَلُهُمْ لِلرَّحِمِ فرمود: کسی که بیشتر از همه به فریضه امر به معروف و نهی از منکر تقیّد دارد و برای صله رحم و دیدار خویشاوندان خودش تلاش میکند و کوشا هست.
چون ایام هم ایام دهه امر به معروف و نهی از منکر هم هست گفتیم این حدیث را از وجود نازنین رسول گرامی اسلام در رابطه با تقوا بیان بکنیم انشاءالله ما هم بتوانیم با امر به معروف و نهی از منکر در زمره متقین و پرهیزگاران باشیم.
بنا به روایتی دوازدهم محرم سالروز شهادت امام سیدساجدین علی بن الحسین(علیهالسلام) است که تسلیت و تعزیت عرض میکنیم سالروز شهادت امام شیعیان را امام زین العابدین را به ساحت مقدس قطب عالم امکان امام زمان(عج) و دوستداران و محبان اهل بیت(ع).
شرائط اجتماعی و سیاسی عصر امام سجاد(ع) شرایط بسیار سخت و دشواری بود، خفقان بسیار شدیدی حاکم بود در یک روایتی من دیدم از خود حضرت که میفرمودند در مکه و مدینه شاید تعداد دوستداران ما به ۲۰ نفر نمیرسید.
فلذا حضرت برای اینکه بتواند مکتب اهل بیت(ع) را از محجوریت نجات بدهد تلاشها و مجاهدتهای فراوانی انجام داد و بعضیها حضرت را بعنوان احیا کننده شریعت نام نهادند، یک برنامهای حضرت داشت که هر ساله تعدادی از غلامانی که مستعد بودند آنها را خریداری میکرد آنها را با آداب اسلامی آشنا میکرد و تربیت اسلامی میکرد و در همان سال در روز عید فطر آنها را آزاد میکرد و در واقع حضرت شروع کرد کادرسازی کردن، با این کارش؛ به همین خاطر است که میگوییم حضرت مجدد دین و محیی شریعت بود.
امیدواریم خدای متعال شفاعت حضرت زین العابدین(ع) را شامل حال همه ما بگرداند و ما بتوانیم حق این امام بزرگ را ادا بنماییم.
روزهای حزن و اندوه آلالله روز تاسوعای حسینی و عاشورای حسینی پیش روی ماست، بنده به همه محبان و دوستداران اهل بیت و حضرت سیدالشهدا(علیهالسلام) تسلیت و تعزیت عرض میکنم انشاءالله در زمره عزادارانی که توأم با معرفت نسبت به سید الشهدا(ع) باشیم قرار بگیریم و اسم ما در دفتر امام زمان در عزای جدش حضرت اباعبدالله(ع) ثبت و ضبط بشود.
این روزها ما شاهد سیلابهایی در استانهای کشور بودیم که متأسفانه منجر به فوت شدن و مفقود شدن تعدادی از هموطنان ما شد که به خانوادههای داغدار این عزیزان تسلیت و تعزیت عرض میکنیم امیدواریم مسئولین بتوانند با سرعت عمل، جبران خسارات وارده را به انجام برسانند و همان طوری که حضرت آقا در پیامشان تأکید کردند.
اما چند نکته را من درخصوص سیلابها باید عرض بکنم.
یک نکته مهم و اساسی این است که ما باید یک باز نگری در سیاستها و ساختار مدیریت بحران کشور داشته باشیم؛ ضرورت توجه در پیشگیری و پیش بینی حوادث و اقدامات لازم به جهت پایین آوردن خسارات و لطمات ناشی از حوادث طبیعی که باید در دستور کار قرار بگیرد، متأسفانه در بعضی جاها ضعف در زمینه اطلاع رسانی به موقع به مردم در خصوص حوادث در سیلاب اخیر مواردی بوده است و باعث خسارات و لطمات جانی و مالی شده است.
شاید یکی از علل بالا بودن آسیبهای سیلاب اخیر در شهرها عمدتاً به دلیل گسترش شهرها، گسترش بیرویه و خارج از ضابطه، و قرارگیری بخشی از مناطق مسکونی در شهرها در حاشیه رودخانهها بوده است و یکی دیگر از علتها آن تخریب پوشش گیاهی و منابع طبیعی در حوزههای آبخیزداری و آبخوانداری بوده است که اگر توجه به اینها میشد چه بسا سیلابها به این صورت مخرب نبودند و قابل کنترل بودند؛ این نکته مهمی است.
ما در طول سالیان سال بیتوجه میشویم آن وقت یک سالی که بارندگی و سیلاب آمد خسارت خودش را میزند، در اثر بیتوجهی که بوده است؛ اگر تمهید لازم صورت می گرفت و کاربست مهار آب در آبخوانها که همان سفرههای آبی است به گونهای بود که ما میتوانستیم آبها را در جایی جمع بکنیم اینها را به زمین فرو بروند و سفرههای آبی زیر زمینی را تقویت بکنند.
یعنی نه تنها سیلابها تهدید نبودند، بلکه فرصت میشد، کما اینکه که حالا علیرغم همه لطمات و خسارتها ولی خوب نسبت به ذخیره سازی آب در پشت مخزن سدها مؤثر هم بودهاند اینها سیلابها. اما به هر حال این نکته که هم آب خیزداری حالا کسانی که تخصص آنها هست متوجه میشوند بنده چه عرض میکنم، هم آبخوانداری هر دو، اینها به هر حال باید روی آن برنامه ریزی بشود بودجه لازم به آن اختصاص پیدا بکند، دستگاههای مربوطه، وزارت جهاد کشاورزی یا دستگاههای دیگر منابع طبیعی روی اینها کار بکنند و برنامه داشته باشند و این نکتهای است که بارها حضرت آقا هم روی آن تأکید کرده است که باید روی آن کار بشود.
مطلب دیگری که باید در این خطبه به آن شاره بکنم هفدهم مرداد ماه روز خبرنگار و همچنین سالروز شهادت خبرنگار شهید محمود صارمی است که در افغانستان به شهادت رسید و این روز را به همه اصحاب رسانه و خبرنگاران تبریک عرض میکنم و گرامی میدارم؛ یکی از رسالتهای مهم خبرنگاران امانت داری است، باید وقتی که خبری میخواهند نقل بکنند خود و خدا این خبر را همانطور که هست نقل بکنند؛ گرایشات سیاسی خودشان، گرایشات ممکن است قومی خودشان، در آن اثر نکند، امانتدار باشد در خبر، این یک رسالت خبرنگاران است که باید به آن توجه شود.
مخصوصا در فضای مجازی، در فضای مجازی باید خیلی دقت بشود، گاهی اوقات متأسفانه خیلی بیتقوایی میشود در فضای مجازی و مطالب را وارونه جلوه میدهند و دشمن هم از این ابزار رسانه خیلی سوء استفاده میکند و برای تحریف و انحراف افکار عمومی و وارونه جلوه دادن حقایق، خیلی کار میکند که باید مراقب و مواظب باشیم در دام آنها نیافتیم و تلاش میکنند مردم را ناامید کنند، این بزرگترین گناهی است که گاهی اوقات ما خودمان هم کمک میکنیم، نادانسته از روی عدم آگاهی کمک میکنیم.
سواد رسانهای خیلی مهم است، باید مسئولین ما کار بکنند، فرهنگ جامعه را و سواد رسانه را بالا ببرند، من دیشب در حسینیه ثارالله سخنرانی داشتم آنجا یک بحثی را مطرح کردم حالا بعضی ها میگفتند یک بحث نویی است، که در واقع اشارهای داشتم به چرایی واقعه عاشورا در یک بازخوانی رسانهای، که دشمن هم آن وقت از تبلیغ و رسانه سوء استفاده میکرد و اشاره کردم دو تا تکنیک رسانه دشمن را در حادثه عاشورا بیان کردم که بعضی از مستمعین خیلی تعجب کرده بودند گفتم این بحثی است که مطرح بوده است، دشمن هم از این تکنیکها استفاده میکرده است؛ مثلا تبلیغات ابن زیاد مبنی بر اینکه لشکر شام در راه است و تولید شایعه توأم با ترس که با آن تکنیک شایعه تولید ترس و دروغ بزرگ میگویند.
یا آنجا که ابن زیاد شریح قاضی را بر بام دارالاماره فرستاد که قبیله هانی بن عروه که دور دارالاماره را محاصره کرده بودند و سراغ هانی بن عروه را میگرفتند و هانی بن عروه سرش شکسته بود و جروح بود و میگفتند ما میخواهیم از سلامت او مطمئن بشویم، عبیدالله بن زیاد آمد، شریح قاضی خود فروخته را فرستاد بالای بام و شهادت داد مثلاً هانی حالش خوب است و سالم است.
قبیله هانی هم از اطراف دارالاماره پراکنده شدند و رفتند که میخواهم عرض بکنم که این در رسانه به آن میگویند تکنیک خلق اعتبار و استفاده از شخصیتهای مرجع برای فریب و دور زدن فرایند تحقیق و استدلال؛ اینها باید مثلا میگفتند شما حرفی که میزنی بگو ببینیم چرا خودش را نمیآورید ببینیم، خود هانی را بیاورید بالا ببینیم او را، عیب ندارد پیش شماست باشه، ولی ببینیم سالم است؛ ولی چون سواد رسانهایشان پایین بود فریب این تکنیک رسانهای را خوردند و گول خوردند.
موضوع دیگری که باید اشاره کنم موضوع مذاکرات هستهای است که ین روزها ما میبینیم که مثل همیشه آمریکا و اروپا حاضر به دست برداشتن از لجاجت و تکبر خودشان نیستند و حاضر نیستند به انجام تعهدات خودشان و درواقع شروع میکنند ایران را مقصر نمایی کردن و بگویند ایران مقصراست.
البته آنها به خوبی دریافتهاند که دیگر در بر پاشنه سالهای قبل نمیچرخد، مسئولین کنونی دولت و مجلس ایران پاسخ هر اقدامی را با اقدام متقابل میدهند مثلا آمدند یک قدری از شرکتهای ما تحریم کردند، ایران هم اعلام کرد که تعداد زیادی، صدها سانتریفیوژ را ما تزریق گاز و فعال کردیم که درواقع این در دنیا و در دیپلماسی دنیا رسم است که وقتی یک کشوری یک اقدام دیپلماس علیه کشور دیگر انجام داد آن کشور متقابلا اقدامی علیه او انجام میدهد.
فلذا ما به نظرمان میرسد که الان که اروپایی ها که به شدت درگیر و دغدغه انرژیشان را دارند برای زمستان سردی که پیش رو دارند چون نزدیک به نظرم ۴۰ درصد از سوختشان و انرژیشان را از روسیه تأمین میکردند هم نفت و گازشان را؛ روسیه هم اینها را تحریم کرده است آنها روسیه را تحریم کرده است روسیه هم آنها را تحریم کرده است.
و اینها به شدت شکننده هستند، فصل سرما که شروع بشود من عرض کردم در خطبه دیگر اینها ناچار میشوند با ایران کنار بیایند، ناچار میشوند شرائط ایران را بپذیرند و حق را در واقع بپذیرند چون مشکلاتشان خیلی زیاد خواهد شد و دولتهای اروپایی بسیار شکننده هستند در این زمینه و درواقع این پاسخ قاطع ایران به آن مقصرنمایی بود که اروپایی ها داشتند.(این هم از این مسئله)
من اشاره دیگری داشته باشم، این روزها شاهد هستیم سفیران غربت و مظلومیت به کشور بازگشتهاند، پنج شهید مدافع حرم بعد از سالیان سال با آزمایش DNA در مرکز ژنتیک سپاه دوباره برگشتند که قافله سالار این شهدا سردار بیسر بود که داعشیها از کینه و حِقدی که داشتند وقتی که اسیرش کردند به نظرم در سال ۹۳ سردار عبدالله اسکندری، سر از بدنش جدا کردند و سرش را بر نیزه کردند، اینها دارند به کشور عزیزمان برمیگردند.
شهدای مدافع حرم خیلی حق به گردن همه ما دارند؛ امروز اگر ما به راحتی داریم عزاداری می کنیم، به راحتی داریم با امنیت زندگی میکنیم و از حِقد و کینه داعشیها در امان ماندهایم به خاطر خون پاک همین شهدای مدافع حرم است، خداوند این شهدا را با سید الشهدا و شهدای کربلا محشور بگرداند انشاءالله.
سالروز تشکیل شورای هماهنگی تبلیغات را داریم که امیدواریم همه عزیزان در جهت فعال کردن این شورا برای مراسمات کوشش و تلاش بکنند و از خدماتشان هم تشکر میکنیم.
خدایا پروردگارا به مقربان درگاهت قسمت میدهیم اسلام و مسلمانان نصرت کرامت بفرما…
دشمنان اسلام خوار و ذلیل و نیست و نابود بگردان…
پروردگارا بارالها توطئهها و نقشههای دشمنان اسلام را به خودشان برگردان…
شهدای ما و شهدای مدافع حرم و شهید حاج قاسم و شهید ابومهدی المهندس را با سیدالشهداء محشور بگردان…
رهبر عظیم الشأن و همه کسانی که به دین و کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی خدمت میکنند در پناه امام زمان(عج) مصون و محفوظ بدار…
در فرج آقا و مولایمان امام زمان(عج) تعجیل بفرما…
لباس عافیت و تندرستی برتن بیماران مخصوصا بیمارانی که مد نظر هستند و التماس دعا گفتهاند خدایا لباس عافیت برتن همه آنها بپوشان …
پروردگارا بارالها مشکلات کشور ما را به حق این روزها، به حق جوان امام حسین(علیهالسلام) علی اکبر(ع)، به حق کودک شیرخوارهاش علی اصغر(ع) به حق نوجوان کربلا قاسم بن الحسن(ع) خدایا مشکلات جوانان ما را برطرف بگردان.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ إِنَّا أَعْطَیْنَاکَ الْکَوْثَرَ فصَلِّ لِرَبِّکَ وَانْحَرْ إِنَّ شَانِئَکَ هُوَ الْأَبْتَرُ
والسَّلامُ عَلَیْکُم ورَحْمَهُ اللهِ وَبَرَکاتُهُ