3rd، فوریه 2022
نويسنده: user1daftar

www.MajdeDez.com

اعمال پرفضیلت لیله الرغائب

شب جمعه اول ماه رجب، حرم اندر حرم است.

زمان انتشار: 3rd, فوریه 2022 ساعت 12:00 ق.ظ | کد خبر: 90443

اعمال لیله الرغائب

شب جمعه اول ماه رجب، حرم اندر حرم است. یعنی هم از نظر ماه رجب بودن حرم است و هم از نظر شب جمعه بودن حرم است. اما شب جمعه اول با شب جمعه های دوم و سوم متفاوت است و برای ان اعمال مخصوص گذاشته اند و به ان لیله الرغایب می گویند؛ برای اینکه ارزوهای انسان در این شب می تواند با دعا مستجاب شود و به ارزوهایش برسد. این جایزه کسی است که از این شب استفاده کند.

یک مالک بزرگی، از افراد روستاهای مختلف طلبکار بود و خیلی هم در مطالباتش سختگیر بود. یک وقتی اعلام کرد من فلان ساعت در دفترم هستم، هرکس بیاید صورت بدهی اش را بیاورد، در این فاصله زمانی بدهی هایش را قلم می گیرم. افراد مختلفی این اطلاعیه را دیدند اما گفتند که او می خواهد ببیند چه کسی در توهم است و حرفش را باور می کند. یک روستایی که بدهی سنگینی به ان مالک داشت گفت تا حالا دروغی از این مالک نشنیده ام؛ به دفترش می روم و رفت و ان مالک صورت بدهی هایش را صفر کرد و بخشید. وقتی افراد دیگر فهمیدند به مالک گفتند چرا این کار را کردی؟ او گفت می خواستم قدرت ایمان را به شما نشان دهم. این روستایی به من ایمان اورد، باورم کرد و این نتیجه را گرفت. کسان دیگر که این حرف مرا باور نکردند این نتیجه را نگرفتند.

ارام ارام نسیم خوش اغاز ماه پرفیض الهی فرا می رسد این الرجبیونگو اینکه با گوش دل نوای خوش دعای سحر ماه خدا و طنین ربنای هنگامه افطار، از هم اکنون گوش دل و جان مومنان را می نوازد، اری ماه رجب با تمام شکوهش امد. سلام بر ماه رجب، ماه پیوند بندگان با معبود مهربان، ماه بارش باران مهر و محبت الهی، ماه رسیدن به سر منزل مقصود و ماه انس شب زنده داران همیشه بیدار با محبوب و معبود بی همتا.

ماه رجب، از ماه ‌های بزرگی است که طلوع سه امام معصوم، امام علی علیه ‌السلام، امام محمد باقر علیه ‌السلام و امام جواد علیه ‌السلام را در ان شاهدیم و شروع بزرگ ترین جنبش تاریخ بشری، یعنی برانگیخته شدن پیام اور مهر و محبت، محمد مصطفی صلی‌ الله ‌علیه ‌و‌ اله برای هدایت و سعادت انسان ‌ها، در ان اتفاق افتاده است.

همچنین یاد و نام پیشوایان شهید این ماه، حضرت امام موسی کاظم علیه ‌السلام و امام هادی علیه‌ السلام و نیز پیام‌ اور کربلا، زینب کبری علیه السلام گرما‌ بخش دل‌های مومنان است و نیمه رجب هم، پذیرای معتکفان کوی دوست خواهد بود و شاهد خلوت مشتاقان.

از جمله فضیلت های ماه رجب ان است که ایام البیض در ان واقع شده، یعنی روز سیزدهم و چهاردهم و پانزدهم و اعتکاف برای خدا و روزه ‌داری که در اموزه‌ های دینی بر ان تاکید و سفارش شده است. ولادت حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام نیز در روز سیزدهم همین ماه واقع شده است.

سلام بر بهار مناجات و بندگی، سلام بر نجوای شبانه اهالی رجب، سلام بر شب های رجب که پذیرای زاهدان است و سلام بر روزهایش که میزبان عاشقان وصال الهی است و سلام بر لحظه لحظه رجب که شاهد ذکر ذاکران است.

حلول ماه رجب و ولادت امام محمد باقر علیه السلام را به تمام عاشقان وصال الهی، تبریک عرض می نماییم.

در لیله الرغایب هم خداوند می فرماید شما را به ارزوهایتان می رسانم. انهایی که به خدا ایمان دارند ارزوهایشان را از خدا می گیرند و کسانی که باور ندارند نتیجه نمی گیرند. امیدوارم خدای متعال این باور را به ما بدهد که از این شب ها نهایت استفاده را بکنیم.

روز اول ماه رجب که شب لیله الرغایب هم هست حتما روزه بگیرید و نماز این شب خوانده شود که بسیار بسیار با ارزش است. لیله به معنای شب است و کلمهٔ (رغایب) جمع (رغیبه) به معنای چیزی است که مورد رغبت و میل و نیز بهه معنای عطا و بخشش فراوان است. بنابراین (لیلهالرغایب) هم می تواند به معنای شبی باشد که میل و توجه به ان بسیار است و هم می تواند به معنای شبی باشد که در ان عطا و بخشش خدا بسیار است. با توجه به روایاتی که در فضیلت این شب وجود دارد هر دو معنا درست است.”رجب“، ماه خداست؛ ماه پر برکتی است که اعمال بسیاری برای ان ذکر شده است. پیامبراکرم صلوات الله علیه فرمود: هر کس یک روز از ماه رجب را روزه بگیرد، مستوجب خشنودی خدا می شود و غضب الهی از او دور می گردد و دری از درهای جهنم بر روی او بسته می شود.

اعمال ماه های رجب و شعبان، جهت اماده ساختن روح برای شرکت در میهمانی ماه مبارک رمضان می باشد. برای درک عظمت ماه رمضان باید از قبل خود را اماده نماییم. پیامبراکرم صلی الله علیه واله فرمود: ماه رجب، ماه استغفار امت منن است. پس در این ماه بسیار طلب امرزش کنید که خدا امرزنده و مهربان است. اولین شب جمعه ماه رجب را لیله الرغایب نامند. در این شب ملایک بر زمین نزول می کنند. برای این شب عملی از رسول خدا صلی الله علیه و اله ذکر شده استت که فضیلت بسیاری دارد و بدین قرار است:

روز پنج شنبه اول ان ماه – در صورت امکان و بلا مانع بودن- روزه گرفته شود.

چون شب جمعه شد؛ ما بین نماز مغرب و عشاءدوازده رکعت نماز اقامه شود که:

هر دو رکعت به یک سلام ختم می شود

و در هر رکعت یک مرتبه سوره حمد

سه مرتبه سوره قدر

دوازده مرتبه سوره توحید خوانده شود.

و چون دوازده رکعت به اتمام رسید، هفتاد بار ذکر” اللهم صل علی محمد النبی الامی و علی الهگفته شود. پس از ان در سجده هفتاد بار ذکر سبوح قدوس رب الملایکه و الروح گفته شود. پس از سرر برداشتن از سجده، هفتاد بار ذکر رب اغفر و ارحم و تجاوز عما تعلم انک انت العلی الاعظم گفته شود. در اینجا می توانن حاجت خود را از خدای متعال درخواست نمود. ان شاء الله به استجابت می رسد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی حوزه