به گزارش پایگاه اطلاع رسانی “مجد دز” نماز عبادی سیاسی جمعه دزفول با حضور مردم متدین و ولایت مدار دزفول به امامت حجهالاسلام والمسلمین سید محمد علی قاضی امام جمعه دزفول با رعایت شیوهنامههای بهداشتی در مصلای امام علی(ع) قرارگاه فرهنگی این شهرستان برگزار شد.
از منظر پیامبر اسلام پرهیزکاری خاستگاه و محل همه خوبیها هست
خطیب نماز جمعه دزفول در خطبه اول نماز ضمن دعوت مردم به رعایت تقوای الهی گفت: از منظر پیامبر اسلام پرهیزکاری خاستگاه و محل همه خوبیها هست.
تبیین موانع تحقق عدالت اجتماعی از منظر اسلام
وی در ادامه بحث عدالت اجتماعی به تبیین موانع تحقق عدالت اجتماعی از منظر اسلام پرداخت و گفت: پایین بودن سطح فرهنگ توده مردم از جمله موارد این موانع است که خیلی اوقات مردم به خاطر جهالت ظلمی را می پذیرند.
تعلیم و تربیت دو رکن و اساس ارتقاء فرهنگ عمومی در جامعه به شمار میرود که ارزش آن همچون عبادت است
امام جمعه دزفول ادامه داد : تعلیم و تربیت دو رکن و اساس ارتقاء فرهنگ عمومی در جامعه به شمار میرود که ارزش آن همچون عبادت است.
جامعهای که در مسیر دنیا پرستی قرار گیرد هرگز بویی از عدالت اجتماعی نخواهد برد
وی با بیان روایتی از حضرت سیدالشهدا علیه السلام از دنیا زدگی و دنیا پرستی خواص به عنوان عامل دیگر عدم تحقق عدالت اجتماعی نام برد و افزود: جامعهای که در مسیر دنیا پرستی قرار گیرد هرگز بویی از عدالت اجتماعی نخواهد برد.
از دیگر عوامل عدم تحقق عدالت اجتماعی هزینههای سنگین عدالت خواهی است
امام جمعه دزفول اظهار کرد: از دیگر عوامل عدم تحقق عدالت اجتماعی هزینههای سنگین عدالت خواهی است و به همین خاطر انسانهای ارزشی و عدالتخواه در معرض تهدید و تطمیع افراد فرصت طلب و مقام پرست و دنیا پرست قرار میگیرند.
هدف از استمرار عدالت در جامعه برخورداری آحاد مردم از سبک زندگی الهی و عدالت محور است
خطیب نماز جمعه دزفول فقدان عقلانیت و اخلاق در عدالت خواهی را از دیگر عوامل عدم تحقق عدالت اجتماعی نام برد و افزود: هدف از استمرار عدالت در جامعه برخورداری آحاد مردم از سبک زندگی الهی و عدالت محور است و ارکان اصلی این سبک زندگی عقلانیت و اخلاق میباشد.
دست اندرکاران تحقق عدالت اجتماعی باید افرادی صالح امین و عادل باشند
امام جمعه دزفول در پایان این خطبه یادآور شد: دست اندرکاران تحقق عدالت اجتماعی باید افرادی صالح امین و عادل باشند و اگر مردم میخواهند در زمره منتظران حقیقی حضرت مهدی(عج) قرار گیرند علاوه بر صالح بودن باید مراقب خود و خانواده خود نیز باشند تا به حرام و گناه نیافتند.
حضرت زینب کبری(س) اسوه معرفت و بصیرت و شجاعت است
حجهالاسلام و المسلمین قاضی در خطبه دوم نماز جمعه دزفول با تبریک سالروز ولادت حضرت زینب کبری سلام الله علیها و روز پرستار به تبیین سیره آن حضرت پرداخت و گفت: حضرت زینب کبری(س) اسوه معرفت و بصیرت و شجاعت است.
دشمن در نبرد فرهنگی و جنگ نرم اسوههای ما را مورد هدف قرار داده است
وی افزود: دشمن در نبرد فرهنگی و جنگ نرم اسوههای ما را مورد هدف قرارداده است اما جامعه نسوان باید در همه عرصههای زندگی بتوانند بانویی همچون حضرت زینب سلام الله علیها را سرمشق و الگوی خود قرار دهند تا در مسیر رشد و تعالی قرار گیرند و در این صورت جامعه رشد میکند.
امام جمعه دزفول تصریح کرد: دشمن نظام خانواده اعم از زنان و دختران جامعه را مورد هدف قرار داده است که این قشر مهم باید نقشه آنها را خنثی کنند.
شهدای عرصه سلامت با جانفشانی و ایثار خود توانستند سلامت را برای جامعه به ارمغان آورند
وی همچنین با تجلیل از پرستاران و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای جامعه سلامت گفت: شهدای عرصه سلامت با جانفشانی و ایثار خود توانستند سلامت را برای جامعه به ارمغان آورند.
شهید محراب حضرت آیت الله دستغیب شیرازی استاد اخلاق و اسوه تقوا و فضیلت بود
امام جمعه دزفول همچنین سالروز شهادت سومین شهید محراب حضرت آیت الله دستغیب شیرازی را گرامی داشت و گفت: این عالم فرهیخته استاد اخلاق و اسوه تقوا و فضیلت بود که توسط منافقین کوردل به شهادت رسید.
تیم مذاکره کننده در وین جانانه از حقوق ملت ایران دفاع کرد و زیر بار زور نرفت
امام جمعه دزفول در فرازی دیگر از خطبههای نماز ضمن قدردانی از تلاش تیم مذاکره کننده هستهای گفت: تیم مذاکره کننده در وین جانانه از حقوق ملت ایران دفاع کرد و زیر بار زور نرفت.
خطیب نماز جمعه دزفول حضور ایران در مذاکرات هستهای با تیمی جامع و هوشمند از مدیران ارشد و کارشناسان متخصص را مثبت خواند و گفت: دشمن قصد داشت با تشدید فشار رسانهای و تحلیلهای رژیم صهیونیستی خللی در روند مذاکرات ایجاد کند ولی تیم ایران به آنها اجازه نداد.
در جریان مذاکرات، آمریکا تلاش کرد مسیر مذاکرات را منحرف کند ولی تیم مذاکره کننده ایران بدنبال رفع تحریم بود
وی افزود: در جریان مذاکرات، آمریکا تلاش کرد مسیر مذاکرات را منحرف کند ولی تیم مذاکره کننده ایران مذاکرات را با توافق مستمر و رفع تحریم دنبال کرد که امیدواریم به نتایج خوبی دست یابند.
حجهالاسلام والمسلمین قاضی افزود: جمهوری اسلامی ایران در این مذاکرات به دنبال رفع تحریمها بوده و بر این اساس پنج برنامه طراحی کرده است، سناریوی اول رسیدن به یک توافق ایده آل، سناریوی دوم توافق مطلوب، توافق قابل قبول، توافق قابل تحمل و سناریوی پنجم توافق نامطلوب که برای هر کدام برخورد متناسب پیش بینی شده است.
ایران تحریمها را دور زده است
وی بیان داشت: طبق نظر اندیشکدههای تصمیم ساز آمریکا، جو بایدن به دنبال توافق موقت با نامهایی چون توقف در برابر توقف و یا کمتر برای کمتر بود؛ و در قبال آن از ایران میخواهند غنی سازی با درصد بالا را متوقف کند.
خطیب نمازجمعه دزفول با اشاره به افکار شیطانی آمریکا افزود: آمریکا به دنبال زمان خریدن است تا تحریمها اثر خود را در اقتصاد کشورمان نشان دهد و از این ابزار به خوبی استفاده کند اما ایران تحریمها را دور زده است.
هیئت مذاکره کننده با عزت در مقابل استکبار جهانی ایستادند و از حقوق ملت ایران جانانه دفاع کردند
امام جمعه دزفول با آرزوی موفقیت برای هیئت مذاکره کننده که با عزت در مقابل استکبار جهانی ایستادند و از حقوق ملت ایران جانانه دفاع کردند گفت: این استقامت قطعا جواب میدهد.
مقابله با بدحجابی نیازمند عزم ملی است
امام جمعه دزفول در ادامه به موضوع بدحجابی نیز اشاره کرد و با بیان اینکه بدحجابی در تمام کشور درحال ترویج است و برخی به دنبال عادی سازی و قبح شکنی بدحجابی هستند گفت: مقابله با بدحجابی نیازمند عزم ملی است و همه دستگاهها و نهادهای زیربط در کنار مردم باید نسبت به این مسئله حساس باشند.
وی بر ضرورت تذکر نسبت به بدحجابی تأکید کرد و گفت: همانطور که برای کرونا مرتب تذکر داده میشود ماسک بزنید باید برای بی حجابی که خلاف قانون است نیز تذکر تأثیرگذار داده شود.
امام جمعه دزفول گفت: فرماندار دزفول در نشست شورای اداری به دستگاههای اجرایی در خصوص بدحجابی دستوراتی دادند ولی برخی افراد مدعی نه تنها در این زمینه اقدامی انجام ندادند بلکه موضوع را به استهزا گرفتند.
همه باید برای مهار گرانی ورود کنند و جلوی بالارفتن لجام گسیخته قیمتها را بگیرند
امام جمعه دزفول در فرازی دیگر از خطبههای نماز، گرانی را یکی از نقشههای دشمن علیه ایران اسلامی دانست و گفت: همه باید برای مهار گرانی ورود کنند و جلوی بالارفتن لجام گسیخته قیمتها را بگیرند.
وی افزود: برخی افراد نمیخواهند این دولت به وظایف خود عمل کند که از دولت انقلابی تقاضا میشود با قاطعیت انقلابی و اسلامی با این افراد برخورد کرده و ریشه توطئهها و نقشههای خائنانه را در کشور بخشکاند.
در خصوص برپایی تجمع بازنشستگان باید مراقب نقشه دشمن باشیم
وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تجمع بازنشستگان برای پیگیری مطالباتشان اشاره کرد و گفت: حقوق بازنشستگان کفاف هزینه زندگی آنها را نمیدهد ولی در خصوص برپایی تجمع باید مراقب نقشه دشمن باشیم ضمن اینکه راه حل چنین مشکلاتی تنها تجمع نیست بلکه باید راهکار ارائه شود.
امام جمعه دزفول در خصوص اعتراض مردم اصفهان به خشکی زاینده رود گفت: دشمن در این خصوص موج سواری کرد و هزینه زیادی به نظام وارد کرد.
معرفی کتاب “جاذبه حسینی” گزیده بیانات رهبر معظّم انقلاب اسلامی
امام جمعه دزفول در پایان، کتاب “جاذبه حسینی” گزیده بیانات رهبر معظّم انقلاب اسلامی در دو موضوع حضرت زینب کبری(سلاماللهعلیها) و اربعین حسینی را به علاقمندان فرهنگ کتابخوانی معرفی کرد.
متن کامل خطبهها:
خطبه اول:
سَلامُ عَلَیْکُم جَمیعاً ورَحْمَهُ الله و بَرَکاتُهُ
اَعُوذُ بِاللّهِ السَّمیعِ الْعلیمِ مِن شَرِّ الشَّیطانِ اللَّعینِ الرَّجیم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
عِبادَاللّه بندگان خدا، خواهران و برادران ایمانی، همه شما و خودم را به رعایت تقوای الهی توصیه و تأکید مینمایم.
رسول گرامی اسلام حضرت ختم انبیا محمد مصطفی(ص) در یک سخنی درباره تقوا میفرمایند: علَیکَ بتَقوَى اللّه؛ فإنَّها جِماعُ کلِّ خَیرٍ یعنی تأکید میفرمایند حضرت به تقوای الهی و رعایت پرهیزگاری و پروا داشتن از خدای متعال و میفرماید: پرهیزگاری و تقوا خاستگاه و محل همه خوبیهاست اگر بخواهی همه خوبیها را یکجا به دست بیاوری تقوای الهی پیشه کن.
امیدواریم خدای متعال به ما توفیق رعایت تقوا را در همه عرصهها و صحنههای زندگی کرامت بفرماید.
در ادامه مبحث عدالت و عدالتخواهی رسیدیم به تحقق عدالت اجتماعی. که در خطبههای گذشته اهم عوامل تحقق عدالت اجتماعی را مطرح کردیم و توضیح دادیم و بعد از آن پرداختیم به اهم موانع تحقق عدالت اجتماعی.
که یک مورد را در خطبه گذشته مورد توضیح و تبیین قرار دادیم و آن این بود که یکی از موانع تحقق عدالت اجتماعی روحیه ظلم پذیری توده مردم بود. وقتی مردم خودشان ظلم را بپذیرند، طبیعی است در همچون جامعهای و در همچون مردمی و اجتماعی، عدالت تحقق پیدا نخواهد کرد.
یکی دیگر از موارد موانع تحقق عدالت اجتماعی، پایین بودن سطح فرهنگ توده مردم است. اگر سطح فهم و درک اجتماعی مردم پایین باشد یکی از مهمترین عوامل عدم تحقق عدالت اجتماعی است، و این عامل به قدری مهم است که همواره حاکمان و مدیران و کسانی که یک جایی ریاستی دارند و اهل عدالت نیستند و اهل ظلم و جور هستند، همواره اینها به دنبال این هستند که جلوی آگاهی مردم گرفته بشود و آگاهی مردم رشد و ارتقا پیدا نکند.
علت آن هم این است که مردم آگاه هرگز زیر بار ظلم و ستم و بیعدالتی نمیروند. خیلی وقتها مردم به خاطر جهلشان است که یک ظلمی را میپذیرد. فلذا مردم که آگاه هستند؛ مردمی که نسبت به حقوق خودشون اطلاعات دارند، هرگز نمی پذیرند که حاکان ظلم و جور به آنها ستم بکنند.
برعکس حاکمان و رهبران و مدیرانی که انسانهایی دلسوز هستند، انسانهایی عادل هستند، همواره در پی ارتقاء سطح فرهنگ و آگاهی توده مردم هستند. ما میبینیم که اگر مردمی نسبت به حق و حقوق خودشان و نسبت به اینکه در جامعه چه حقوقی دارند، آگاهی داشته باشند به دنبال مطالبه آن خواهند بود و باعث میشود که این مقوله در اجرای عدالت اجتماعی سهم بسزا و مهمی داشته باشد.
فلذا یکی از مواردی که در اسلام خیلی به آن بها داده شده است تعلیم و تربیت است که در حقیقت دو رکن اصلی و اساسی ارتقاء فرهنگ عمومی در جامعه به شمار میرود و همین مقوله باعث شده است که تعلیم و تعلم و آموزش در زمره بالاترین عبادتها شمرده بشود.
یکی دیگر از علل و عوامل عدم تحقق عدالت اجتماعی، مسئله دنیازدگی و دنیاپرستی خواص جامعه است. اگر خواص جامعه دنیاپرست باشند، هواپرست باشند؛ هرگز مردم آن جامعه بویی از عدالت اجتماعی نخواهند برد. ما در تاریخ اگر کمی مطالعه کنیم، دقت بکنیم، این مسئله را خواهیم دید که خواص و علما و دانشمندانی که به خاطر دنیا و دنیاپرستی چگونه توجیهگر ظلم و ستم حاکمان جور بودند.
این خیلی مسئله مهمی است که میفرماید که: دو قشر هستند که اگر اینها صالح باشند، همه عالم صالح میشود و اگر فاسد باشند همه عالم به فساد کشیده میشود؛ یکی علما یکی حکما یعنی حاکمان و مدیران جامعه.
در یک برهه تاریخی سیدالشهدا(علیه السلام) که یک شاید مثال تاریخی خوبی است برای این قضیه. در سخنی خطاب به عالمان دین به دنیا فروخته میفرماید: من خلاصه کردم چون طولانی بود اهم مطلب را از این حدیث روایت را خدمت عزیزان تقدیم می کنم.
خطاب به همین عالمان دین به دنیا فروخته میفرماید: امور جامعه در دست شما بود شما بودید که امر و نهی می کردید، اما اکنون تسلیم نفوذ ستمگران شدهاید؛ و آنان (که مراد حاکمان جور باشد) دست به هر کاری میزنند و با امیال و شهوات خویش روزگار را میگذرانند. بعد دلیل این کار را حضرت میفرماید.
میفرماید: چرا چنین بر شما چیره شدهاند. شما عالم دینی بودید شما جزء کسانی بودید که تشخیص میدادید، میفهمیدید، غیر از عوام بودید. میفرماید: چون شما از مرگ و کشته شدن در راه آزادی و حرّیت ترسیدید و به این چند روزه باقی مانده از عمر فانی دل بستید.
علتی را که ذکر میکند همین است یعنی کسانی بودند که امام حسین(ع) را دعوت کردند در میان آنها خواصی بودند. در میان آنها عالمانی بودند. انسانهای آگاهی بودند. انسانهای وجیه و جا افتادهای بودند و واقعاً امام حسین(ع) را میشناختند، میدانستند او مهترین انسانهای عصر خودش و زمان خودش هست؛ نامه هم نوشتند، امضا هم کردند. ولی در مقابل وسوسه شیطان و دنیا پرستی نظرشان برگشت.
یکی دیگر از عوامل عدم تحقق عدالت اجتماعی هزینههای سنگین عدالتخواهی است. بشر به طور طبیعی برای به دست آوردن هر چیزی یا هر موقعیت و منصبی، محاسبه میکند؛ سود و زیان خودش را میسنجد. این چیز طبیعی است. انسانها اهل محاسبه مادی هستند. میگویند مثلا من این کار و کسب را شروع کنم چقدر برایم درآمد دارد. فلان کس بهتر استیا این کس بهتر است. بروم شغل دولتی بگیرم و کار بکنم یا شغل آزاد کار بکنم. به هر حال سبک و سنگین می کند.
در عرصههای مختلف این قاعده صدق میکند. در عرصه عدالتخواهی و عدالتگستری هم با توجه به بی رحمیها و تهدیدات اشخاص مخالف عدالت که منافع خود را در خطر میبینند هزینه سنگینی را میطلبد که حتی مواردی تا پای جان هم میرسد.
انسانهایی که میخواهند از عدالت دفاع بکنند در مقابل انسانهایی که بیعدالتی و عدالت را برنمیتابند و اهل بیعدالتی هستند، اینها خلاصه باید آماده باشند. الان در جامعه ما هم همینطور است. انسانهای ارزشی، انسانهای با تقوا، انسانهایی که اهل حلال و حرام هستند به هرحال از ناحیه انسانهای هواپرست در معرض آسیب و تهدید هستند.
اگر اینجوری باشد، طبیعی است که در جامعه افراد کمتری هستند؛ ولو اینکه عدالت هدف بسیار مقدسی است. ولی افراد کمتری هستند که حاضرند به خاطر عدالت، جان خودشان را به خطر بیاندازند. آبروی خودشان را به خطر بیاندازند. بیایند از ارزشها دفاع بکنند و حال اینکه افراد فاسق و فاسدی هستند که آنها این عدالت را برنمیتابند و شروع میکنند علیه اینها توطئه کردن و آنها را ترور شخصیت کردن. آبروی آنها بردن، علیه آنها شایعه درست کردن و از این قبیل مسائل.
حتی گاهی اوقات تهدید هم میکنند. دیدید گاهی اوقات مثلا یک زمین خواری هست یک کسی مقابل آنها میایستد، او را مثلا یک پولی میدهند آدم شروری تهدیش میکند که اگر دست از این کار برنداری ما تو را میکشیم.
ما شاهد هستیم که انسانهای ارزشی و عدالت خواه در معرض تهدید و تطمیع افراد فرصت طلب و مقام پرست و دنیا پرست هستند و بودند.
یکی دیگر از عوامل عدم تحقق عدالت اجتماعی، فقدان عقلانیت و اخلاق در عدالتخواهی است. من توضیح بدهم. هدف از استمرار عدالت در جامعه، برخورداری آحاد مردم آن جامعه، از سبک زندگی الهی و عدالت محور است. یعنی مردم در یک جامعهای که در آن عدالت نهادینه شده است زندگی بکنند. کسی به حق دیگری تعرض نکند. کسی به دیگری ظلم نکند. اگر کسی به او ظلم شد مرجع رسیدگی باشد و به آن رسیدگی بشود.
ارکان اصلی این سبک زندگانی، عقلانیت و اخلاق است. ما یک سبک زندگی عدالت محور تعریف میکنیم که در آن سبک زندگی، عدالت اجتماعی تحقق پیدا میکند.
همانگونه که قبلا یادآور شدیم از آنجا که این مطلب را گفتیم، یک قاعده عقلانی است که فاقد شیء نمیتواند معطی شیء باشد. شعر زیبا هم گفتهاند که
ذات نایافته از هستی بخش چون تواند که بود هستی بخش
کسی که خودش چیزی را ندارد چطور میتواند به مردم این را اعطا بکند؟ کسی که خودش دارای اخلاق حسنه نیست، نمیتواند به مردم اخلاق حسنه بدهد. کسی که خودش پایبند به عدالت نیست، پایبند به تقوا و امانت داری نیست، نمیتواند این خصوصیات به دیگران بدهد. فاقد شیء نمیتواند معطی شیء باشد.
فلذا همین اصل و قاعده اقتضا میکند که دست اندرکاران تحقق عدالت اجتماعی خود افرادی صالح، امین و عادل باشد. همانطور که منتظران مصلح عالم هستی مهدی آل محمد(عج) خود آنها باید صالح باشند؛ اگر منتظران امام زمان(عج) صالح نباشند نمیتوانند در زمره منتظران حقیقی باشند.
فلذا اگر ما میخواهیم جزء منتظران حقیقی باشیم، امام زمان(عج) باشیم اول باید جز صالحین باشیم. مراقب خودمان باشیم. مراقب لقمه خود باشیم. مراقب خانواده و زن و فرزندان خود باشیم. مراقب حلال و حرام خود باشیم. اگر اینجور بود میتوانیم در زمره منتظران حقیقی باشیم. چرا که هدف و فلسفه ظهور امام زمان (عج) اصلاح جامعه و گسترش عدالت در سرتاسر جهان است.
لذا برای کسانی که میخواهند آن حضرت را در رسیدن به عدالت یاری نمایند، خود این افراد باید صالح باشند، و کسی که از صلاحیت و شضایستگی برخوردار نیست، نمیتواند در این مسیر حرکت کند. انشاءالله ما جزء منتظران حقیقی امام زمان(عج) باشیم.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ اللَّهُ الصَّمَدُ لَمْ یَلِدْ وَلَمْ یُولَدْ وَلَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُوًا أَحَدٌ
والسَّلامُ عَلَیْکُم ورَحْمَهُ اللهِ وَبَرَکاتُهُ
خطبه دوم:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
عِبادَاللّه، بندگان خدا اُوصِیکُم وَ نَفسی وَ نَفسی وَ نَفسی بتَقوَىاللّه
بندگان خدا، خواهران و برادران ایمانی، نمازگزاران عزیز، همه شما و خودم را دعوت به رعایت تقوای الهی مینمایم.
خدای متعال در سوره حشر میفرماید: یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَلْتَنْظُرْ نَفْسٌ مَا قَدَّمَتْ لِغَدٍ میفرماید: ای کسانی که ایمان آوردهاید از خدای خود پروا کنید و تقوا پیشه کنید و هرکس باید متوجه این نکته باشد، بنگرد که برای فردای خود از الان چه چیز فرستاده است؟
تمام هدف از تقوا این است که ما بتوانیم آخرت خودمان را درست کنیم. آخرت هم در این دنیا درست میشود. الدُّنْیا مَزْرَعَهُ الآخِرَه اگر در این دنیا انسانهایی باشیم که اهل تقوا باشیم، اهل عمل صالح باشیم، اهل رعایت حلال و حرام خدا باشیم، اهل احترام به والدین باشیم، اهل نماز اول وقت باشیم، از گناه و معصیت دوری بکنیم، اجتناب بکنیم، میشود، اهل کار خیر باشیم؛ اینها ذخیره میشود و فرستاده میشود برای آخرت ما؛ برای همین مطلبی که در آیه شریفه می فرماید. برای فردای قیامت.
امیدواریم خدای متعال به ما توفیق بدهد بتوانیم با عمل صالح فرشی برای قبر خودمان درست بکنیم که وقتی ما را در قبر میگذارند دست ما پر باشد و ذخیرهای برای آخرت از پیش فرستاده باشیم انشاءلله.
ابتدا تبریک میگوییم ولادت خجسته عقیله بنیهاشم، نائبه الزهرا حضرت زینب کبری(س) و روز پرستار را.
حضرت زینب کبری(س) اسوه معرفت، بصیرت و شجاعت بود. حضرت زینب کبری(س) الگوی متعالی آرامش و یقین بود. دشمن سعی میکند با جنگ فرهنگی، با جنگ نرم، سرمشقها و اسوهها را از ما بگیرد و یکی از کارهایش همین است؛ که سعی میکند زنان ما، دوشیزگان ما، بانوان ما، شخصیت بزرگی مثل حضرت زینب کبری(س) را الگو برای خودشان قرار ندهند.
اگر جامعه نسوان ما بتوانند شخصیت عظیمی مثل بانوی بزرگ کربلا حضرت زینب کبری(س) را برای خودشان سرمشق و الگو قرار بدهند قطعاً در مسیر رشد و تعالی قرار میگیرند. وقتی زن در جامعه در مسیر رشد و تعالی قرار گرفت، جامعه رشد میکند، جامعه پیشرفت میکند. این یک نکته مهمی است که خواهران ما باید که قدر خودشان را بدانند و زینب گونه زندگی بکنند. کما اینکه مادران شهدا، زینب گونه فرزندان خودشان را به جبهه فرستادند؛ برای دفاع از اسلام، برای دفاع از ارزشها؛ و بدانند که دشمن خیلی روی مسئله خانواده و زنان ما و دختران ما زوم کرده است. هدف گرفته است. مراقب و مواظب باشیم. زنان ما، دختران ما مورد نقشه و توطئه دشمن هستند؛ باید مراقب و مواظب باشند.
روز پرستار هم هست ما تبریک عرض میکنیم به همه پرستارانی که روز آنها و نام نامی پرستار با ولادت بی بی بزرگوار حضرت زینب کبری(س) مقارن شده است و درود میفرستیم به ارواح طیبه همه شهدا، مخصوصاً شهدای عرصه سلامت؛ که با جانفشانی خودشان و ایثار جان شیرینشان سلامت را برای جامعه به ارمغان آوردند و اگر نبود فداکاری و ایثارگری کادر درمان و مخصوصاً پرستاران عزیز، چه بسا ما نمیتوانستیم بر این ویروس منحوس کرونا فائق بیایم و مشکل آن را حل کنیم.
به هرحال جا دارد از همه ایثارگریها و فداکاریهای این عزیزان تجلیل بشود و همچنین سه شهیدی که دزفول تقدیم کرد در عرصه شهدای سلامت که امیدواریم خداوند همه اینها را با اولیاءالله محشور بفرماید.
سالروز شهادت سومین شهید محراب حضرت آیتالله دستغیب شیرازی را هم داریم که استاد اخلاق و فضیلت بود. ایشان اسوه تقوا و فضیلت بود که به دست منافقین کوردل به شهادت رسید. خداوند آن عالم وارسته را با اجداد طاهرینش محشور بفرماید.
در این بخش از خطبه میخواهم توضیح و تحلیل خیلی کوتاه (سعی کنم خیلی وقت گرفته نشود؛) درباره مذاکرات برجام خدمت خواهران و برادران تقدیم بکنم. اینکه واقعا در وین چه اتفاقی افتاد. ما اولین دور مذاکرات در دولت سیزدهم بود برای ما خیلی مهم بود. برای دشمنان ما هم خیلی مهم بود. چند نکته را بنده عرض میکنم. در خصوص تحلیل این مذاکرات.
یکی اینکه مذاکره کنندگان ایران با یک هیئت ۴۰ نفره عازم وین شدند که این تعداد نفرات از همان ابتدا مورد هجمه حامیان دولت قبل قرار گرفت. چون به نظرم در دولت قبل نهایتا ۱۵ نفر برای مذاکرات میبردند. این درحالی بود که در مواردی برخی از کشورهای غربی و حتی آمریکا تعداد گروه مذاکره کننده آنها به ۲۰۰ نفر هم میرسید. یعنی اینها با یک عِدّه و عُدّهای میآمدند، مذاکره یک جنگی بود. گفته میشود مذاکره ولی یک نبردی بود.
اینها یک کارگروه اقتصادی داشتند. یک کارگروه نظامی داشتند. یک کارگروه فنی علمی داشتند. خلاصه خیلی مجهز، کارشناسان را میآوردند در میدان و نکته به نکته، و کلمه به کلمه کارشناسانه بحث میکردند و در واقع آن زیاده خواهی که داشتند مبتنی بر یک سری کارشناسیها بود و ایران را اینجوری گیر میآوردند.
بحمدالله تعالی دیدیم که حضور هیئت ایرانی با یک آرایش جامع و هوشمندانه از مدیران ارشد و کارشناسان متخصص که حکایت از آمادگی ایران برای این دور از مذاکرات داشت.
نکته دومی که در خصوص مذاکرات باید عرض بکنم تشدید فشارهای رسانهای و تهدیدهای رژیم صهیونیستی و اروپا و آمریکا با انواع ترفندهای رسانهای و امنیتی و جنگ روانی که میخواستند در عزم ایران خللی وارد بکنند، ولی ایران با دست پر، نگذاشت این کار صورت بگیرد.
نکته دیگری که در مذاکرات باید اشاره بشود، در جریان مذاکرات آمریکا تلاش میکرد که ریلگذاری مذاکرات طبق مطلوب او به سمت و سوی مذاکرات هستهای پیش برود. اما حرف ایران واضح بود که میگفت، مذاکرات باید برای رفع یکپارچه تحریمها، با توافق مستمر و دائمی باشد نه موقت. این در واقع یک نبرد دیپلماسی بود که ایران با آمریکا در این مذاکرات داشت.
نکته چهارم که باید اشاره کنم، تلاش آمریکا این بود که هرچه سریعتر مذاکره را خاتمه بدهد و یک شکست نمایی برای مذاکرات داشته باشد. مثلا همان یکی دو روز اول مذاکرات را تمام بکند و بگوید مذاکرات به نتیجهای نرسید. آن وقت هزار تا جنگ روانی درست بکنند. این دولت سیزدهم قدرت مذاکره کردن ندارد. اینها نمیتوانند پای میز مذاکره بشینند، حرف برای گفتن ندارند و از این مسائل. پایبند به تعهدات نیستند و کلی علیه ایران شانتاژ درست کردن.
که ما دیدیدم الحمدالله رب العالمین عزیزان مذاکره کننده ما به نظرم از دوشنبه تا جمعه مذاکرات را توانستند ادامه بدهند. و بر روی خواستههایشان که الان اشاره میکنم پافشاری کنند.
نکته دیگر که باز در این مذاکرات خیلی مهم بود، جمهوری اسلامی ایران به دنبال رفع تحریمها برای انتفاع اقتصادی در برابر انجام تعهدات بود. فلذا جمهوری اسلامی قبل از مذاکرات یک برنامهریزی دقیقی را انجام داد.
یعنی آمد پنج سناریو را تعریف کرد. گفت ممکن است ما با یکی از این ۵ سناریو مواجه باشیم.
سناریوی اول این بود که ما یک توافق ایدهآل داشته باشیم. پیش بینی برخوردها و سازوکار متناسب با هر سناریو را هم کرده بودند که چگونه موضع بگیریم و این طور نباشد که دست ما خالی باشد آنها یک پیشنهادی بدهند که ما در مقابل آنها جوابی نداشته باشیم.
سناریوی دوم این بود که توافق مطلوب باشد.
سناریوی سوم این بود که توافق قابل قبول باشد. این تعابیر، تعابیر بسیار حقوقی و دقیقی است که این سناریو بر اساس آن تنظیم شده است.
سناریوی چهارم این بود که توافق قابل تحمل باشد.
و سناریوی پنجم این بود که توافق نامطلوب باشد.
یعنی همه را پیش بینی کرده بودند و برای هر کدام از سناریوها شرایط و راهکارها و برخورد متناسب را هم در نظر گرفته بودند.
فلذا این یک نکته مهم بود.
نکته ششم که باید عرض بکنم ایران در ادامه مذاکرات، سه سند از متن برجام را آماده کرده بود و این سه تا سند هم براساس قواعد و قوانین حقوقی که در برجام قابل پیگیری بودند.
سند اول مربوط به رفع تحریمهای مغایر با برجام بود؛ الان خیلی از تحریمهایی که هم اروپاییها میکنند، هم آمریکاییها، حتی مغایر با برجامی است که خودشان امضا کردند.
سند دوم بحث تضمینهای لازم بود. آن وقت سند سوم را که ارائه کردند متفرع بر این دو تا سند بود. یعنی اگر این دو تا سند توافق شد سند سوم این بود که راستیآزمایی اقدامات طرف متقابل؛ که با فشار ایران بر روی این ۳ سند اروپا به انفعال وا داشته شد و آمریکا هم خیلی از این مسئله عصبانی شد. حتی بین خود اروپاییها اختلاف افتاد و بین اروپا وآمریکا هم اختلاف افتاد.
ببینید مذاکره این دور کجا بود، مذاکره دور قبل کجا بود! وقتی مذاکره از روی حکمت باشد،توأم با عزت باشد اینجوری جواب میدهد.
(حالا من یک نکتهای را عرض بکنم باید ببینیم آمریکا به دنبال چیست؟ واقعا ما تحلیل بکنیم. خیلی مختصر و مفید عرض میکنم خدمت شما.)
آمریکا بر اساس آن مقالات و نظرات اندیشکدههای تصمیمساز در دولت آمریکا برمیآید چون اینها سازوکار دارند. اتاق فکر دارند. اندیشکده دارند. اینها بی خودی حرف نمیزنند. اینها سیاستهای استکباری و شیطانی آنها روی حساب و کتاب است.
اینها براساس اندیشکدههای تصمیمساز آمریکا و مقالاتی که بیرون آمد جوبایدن رئیس جمهور آمریکا به دنبال توافقی بود موقت. با نامهایی مثل توقف در برابر توقف. یا کمتر برای کمتر. خوب دقت بفرمایید اینها طرح آماده میکنند و این طرحها را کارشناسی میکنند.
مثلاً اینکه بر همین اساس مراکز تصمیمساز آمریکا توصیه میکند که برخی از تحریمها را آمریکا تخفیف بدهد؛ مقداری از پولهای بلوکه شده را به ایران برگرداند و آزاد کند و محدودیت فروش نفت را هم تقلیل بدهد. اینها پیشنهادهای مؤسسات و مراکز مطالعاتی آمریکاست.
در قبال آن از ایران میخواهند که غنیسازی با درصد بالا را متوقف کند و به اصطلاح به اقدام شفاف سازی عرض کنم آژانس، در همه زمینهها تن بدهد. آژانس میگوید ما در هر زمانی، در هر موقعی، در هر مکانی، اگر خواستیم بازدید بکنیم مراکز هستهای شما را، باید آزاد باشیم. میگوید ایران باید به این تن بدهد ولی ما تن ندادیم؛ بر اساس پروتوکلهایی که امضا شده است.
آمریکا به دنبال زمان خریدن است. خوب دقت بفرمایید آن فکر شیطانی آمریکا را، تا تحریمها اثر خودش را در اقتصاد کشور داشته باشد و از ابزار تحریم و اثرگذاری روی اقتصاد کشور به خوبی استفاده کند. البته ما کار خودمان را میکنیم. الان که بحمدالله تعالی هم تحریمها را دور میزنیم، هم فروش نفت را داریم و خود رئیس جمهور هم رسماً اعلام کرد مصاحبه هایش را.
اینها میخواهند جلو فروش نفت را بگیرند ما خودمان نفت را میفروشیم. اینقدر دنیا بزرگ است، اینقدر ما با کشورهای دنیا ارتباط داریم که خیلی از آنها هم زیر بار آمریکا هم نمیروند. از آمریکا نمیترسند و با ما معامله میکنند.
فلذا آمریکا به دنبال این است که آن شانتاژ خودش را و برنامهها و نقشهها و برنامههای شکست خورده خود را … میدانید آمریکا در تحریمی که ما را کرد شکست خورده است ولی نمیخواهد این را بروز بدهد. بلکه میخواهد با طمطراق بگوید ما شکست نخوردیم.
البته سیاست ما همیشه این بوده است که ما همیشه در مقابل آمریکا ایستادهایم و ملت مقاوم و استکبارستیز ما همیشه با شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر نقشههای آمریکا به دنیا پیغام دادهاند.(شعار مرگ برآمریکا)
آرزوی موفقیت داریم برای هیئت مذاکره کننده و تشکر میکنیم از آنها انصافاً جای تشکر دارد که با عزت در مقابل استکبار جهانی ایستادند و آنها را بیچاره کردند در مقابل … مطالبی را به حقی مطرح کردند. از حقوق ملت ایران جانانه دفاع کردند و زیربار زیادهخواهی دشمن نرفتند. این جای تشکر و تقدیر دارد.
این استقامت قطعاً جواب میدهد. ببینید آب فواره تا یه جایی بالا میرود از آن جا پایین میآید. اروپاییها و غربیها شکننده هستند. مثل ما مسئله مقاومت برای آنها مطرح نیست. اینها یکم دیگه ما مقاومت بکنیم قطعاً شکست میخورند و زیر بار مطالب بحق به ما خواهند رفت. انشاءالله
من یکی دو مطلب داخلی و محلی را عرض بکنم. مسئله بدحجابی و بیحجابی بود که در دو سه هفته گذشته در خطبهها مطرح کردیم.
اول اینکه: این مسئله بدحجابی و بیحجابی یک مسئله سراسری است. مختص دزفول، تنها نیست. خیلی برای من گزارش میفرستند، عکس میفرستند، یک مسئلهای است که در تمام کشور دارد ترویج میشود و دشمن به دنبال عادیسازی و قبح شکنی حجاب است و مقابله با آن یک عزم ملی میخواهد.
بعضی از دوستان لطف دارند دغدغه دارند؛ به بنده منتقل میکنند و من البته کوتاه نمیآیم. به دستگاهها و نهادهای ذیربط که میتوانند پیگیری بکنند سریع منتقل می کنم. گاهی خودم وارد میشوم. باید همه مردم، همه مسئولین نسبت به این مسئله حساس باشد و وظیفهشان را انجام بدهند.
ببینید من یک مثالی خدمت شما عرض بکنم؛ قبلاً در محلهای عمومی و وسائل عمومی مثل هواپیما و سالنهای فرودگاه و اینها، مرتب تذکر میدادند خانمها حجابشان را رعایت کنند، حجاب اسلامی را رعایت کنند. حالا ممکن بود کسی بگوید گوش نمیدهد، نه اثر میکند. تذکر اثر میکند. آن را کمتر میکند. الان مدتی است اصلاً تذکر نمیدهند.
من خودم دیدهام، با چشم خودم دیدهام. برای کرونا دائم، مرتب تذکر میدهند، ماسک بزنید. از ماسک استفاده کنید. اگر ماسک نداشتید خدمات به شما نمیدهیم. ولی برای حجاب این کار را نمیکنند. حجاب که یک امر قانونی است هان! بی حجابی خلاف قانون است.
فلذا میخواهم عرض بکنم خدمت شما، این نکته مهمی است که باید مسئولین توجه داشته باشند ممکن است مسئولین سرشان شلوغ باشد. مثلا وزیر راه و شهرسازی حواسش نباشد که مثلا داخل هواپیما. خودم به مهماندار هواپیما گفتم که تذکر بده. گفت وظیفه من نیست. گفتم از بلندگو بگو، قبلا میگفتید. باز هم نگفت.
میخواهم عرض بکنم چرا وزیر راه و شهرسازی غفلت میکنند از این تذکر. ابلاغ بکنند. بخشنامه بکنند. در فرودگاهها، در سالنهای فرودگاهها در سالنهای راهآهن و جاهای عمومی که هست. ببینید آهسته آهسته این فرهنگ را دارند جا میاندازند. ما مقابل آن باید ایستادگی بکنیم. به هر شکلی.
من گلایهای هم دارم که من در خطبههای گذشته تذکر دادم. البته بعضی از نهادها و دستگاهها و اشخاص حمایت کردند. در جلسه شورای اداری شهرستان دزفول فرماندار محترم، موضع گرفت به ادارات دستور داد. ولی کسانی که خیلی ادعایشان میشود. اشخاصی که خیلی خلاصه دم از ارزشها و مقابله با بیحجابی و بدحجابی میزدند؛ متأسفانه نه تنها کمک نکردند در مواردی در فضای مجازی استهزا کردند و گفتند این حرکتها چیست که شما انجام میدهید.
خلاصه خواهران برادران این جریان، جریان بوداری است. من احساس فتنه و نقشه دشمن را پشت این قضیه میبینم. البته من از مسئولین سه تا قوه رسماً میخواهم، از نیروی انتظامی میخواهم. از بسیج و سپاه میخواهم. از تمام دستگاههایی که مسئولیت دارند؛ که در این قضیه وارد بشوند و با اشخاص هم در این قضیه و هم در قضایای دیگری که احساس میکنیم نقشه است. توطئه است. بحث گرانی و تورم، بحث بالا رفتن قیمتها به صورت لجامگسیخته، اینها عادی نیست. به نظر من توطئهای پشت آن هست. کسانی هستند میخواهند نگذارند این دولت بتواند کار خودش انجام بدهد.
فلذا استدعای من این است که در این هجمه فرهنگی، در این تورم و گرانی و بالا بردن بی رویه و لجام گسیخته قیمتها دلار و خودرو و امثال اینها، اشخاص و جریاناتی که دخیل هستند و همچنین تعارض منافعی که اینجا وجود دارد که من در هفته گذشته تعارض منافع را توضیح دادم که چیست؛ من خواهش میکنم از عزیزان، با قاطعیت انقلابی و اسلامی برخورد کنند و ریشه این توطئهها و نقشههای خائنانه را بخشکانند.(تکبیر نمازگزاران)
من اشارهای هم داشته باشیم، اخیراً اعلام شده است که بازنشستگان برای مطالبه بحقی که دارند برای حق و حقوقشون تجمعی میخواهند برگزار بکنند. ظاهراً کشوری است. من نمیخواهم بگویم که … ما هم طرفدار مطالبه بحق این عزیزان هستیم. واقعا حقوق اینها کفاف این شرایط گرانی و تورم را نمیدهد. اینها هم سنی از آنها گذشته است. عروس دارند؛ داماد دارند؛ نوه دارند؛ مخارجشان زیاد است و انتظار از آنها هست. باید به آنها توجه بشود.
اما نکتهای که هست؛ باید متوجه و مراقب نقشه دشمن باشند. دشمن خوب میداند چه جوری باید موج سواری بکند. چه جوری باید از این فرصتها سوء استفاده بکند. مراقب باشند.
مطالبهگری خوب است ولی تجمع تنها راه آن نیست؛ راههای دیگری هم دارد. شما ببینید در قضیه اصفهان همین اتفاق افتاد. دشمن موج سواری کرد. دشمن سوء استفاده کرد و چقدر هزینه برای انقلاب و کشور درست کرد. چه خوب بود همین نماز بارانی که امروز در اصفهان خوانده میشود به پیشنهاد و درخواست علمای بزرگ اصفهان، قبل از این حوادث برگزار میشد؛ ما باید برای حل مشکلاتمان در خانه خدا برویم. البته منافاتی ندارد؛ رئیس جمهور هم فرمودند. مسئولان هم باید کار خودشان را بکنند. نه اینکه دست روی دست بگذاریم. نه! هم تلاش بکنیم، هم از او بخواهیم.
فلذا ما معتقدیم که حیف است مردم اصفهانی که در ایام دفاع مقدس، تشییع جنازههای ۳۰۰-۲۰۰ شهید یکجا داشتهاند و خودم دیدهام. در تشییع جنازههای آنها بودهام در ایام دفاع مقدس. مردمی متدین، ولایتمدار، شهیدپرور، اینجور دشمن از شهرشان از دیارشان سوء استفاده بکند.
اینها همه نکاتی است که باید ما دعا بکنیم که مسئولان بتوانند، ادارات ما، دستگاهها بتوانند از افراد ناباب و غیرصالح پاکسازی بشوند و انشاءلله مسئولینی که واقعا قصد خدمت دارند به مردم، روی کار بیایند.
من تشکر داشته باشم از نیروی انتظامی به خاطر سارقین مسلحی که تقریباً یک ساعت با آنها درگیر مسلحانه بودند و به حمدلله موفق شدند آنها را متلاشی بکنند و برای امنیت وآسایش مردم جانفشانی میکنند. از آنها تشکر میکنم.
کتابی را که این هفته میخواهم معرفی کنم به مناسبت ولادت حضرت زینب(س) کتابی است تحت عنوان “جاذبه حسینی” که این کتاب گزیده بیانات مقام معظم رهبری است در دو موضوع حضرت زینب کبری و اربعین حسینی. حجم آن هم زیاد نیست خیلی مختصر هست و قیمت آن هم مناسب هست، انتشارات وارثین هم آن را ارائه کرده است کتاب بسیار خوبی است.
پروردگارا به مقربان درگاهت قسمت میدهیم اسلام و مسلمانان نصرت کرامت بفرما…
دشمنان اسلام خوار و ذلیل و نیست و نابود بگردان…
پروردگارا بارالها توطئهها و نقشههای آنان را به خودشان برگردان…
شهدای ما و امام شهیدان با سیدالشهداء محشور بفرما…
رهبر عظیم الشأن و همه خدمتگزاران به دینت در پناه امام زمان(عج) مصون و محفوظ بدار…
در فرج آقا امام زمان تعجیل بفرما…
لباس عافیت و تندرستی بر تن بیماران و منظورین مد نظر مخصوصاً برادر عزیزمان جناب آقای عطایی که مجری نماز جمعه هستند کسالتی داشتند عمل داشتند انشاءالله خداوند لباس عافیت بر تن ایشان و همه مریضان بپوشاند انشاءالله…
خداوند انشاءالله گرفتاران را، همه آنها را مخصوصا یک جوان گرفتاری است مادرش به من زنگ زد گفت دعا بکنید این جوان انشاءالله گرفتاریش حل بشود و همه جوانان ما گرفتاریشان حل بشود به حق محمد و آل محمد.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ إِنَّا أَعْطَیْنَاکَ الْکَوْثَرَ فصَلِّ لِرَبِّکَ وَانْحَرْ إِنَّ شَانِئَکَ هُوَ الْأَبْتَرُ
وَالسَّلامُ عَلَیْکُم ورَحْمَهُ اللهِ وَبَرَکاتُهُ