16th، دسامبر 2020
نويسنده: user1daftar

www.MajdeDez.com
در هفته پژوهش و در دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول

امام جمعه دزفول: باید طلب علم مبتنی بر بصیرت باشد که منجر به عمل صالح شود.

زمان انتشار: 16th, دسامبر 2020 ساعت 11:46 ق.ظ | کد خبر: 85813

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی “مجد دز” حجهالاسلام والمسلمین قاضی امام جمعه دزفول در جمع مسئولین شهرستان، اساتید و پژوهشگران برگزیده دانشگاهها، پژوهشکده‌ها و مراکز آموزشی که به مناسبت هفته پژوهش که در دانشگاه جندی شاپور دزفول برگزار شد ضمن تبریک هفته پژوهش، یاد دانشمند فرهیخته و پژوهشگر بزرگ، شهید والامقام دکتر فخری زاده را گرامی داشت و گفت: دشمن تصور می‌کند که با شهادت دانشمندانی چون فخری زاده می‌تواند مانعی بر سر راه مسیر نورانی انقلاب اسلامی و پیشرفت و توسعه کشور باشد ولی زهی خیال باطل.

امام جمعه دزفول در بیان جایگاه و خاستگاه پژوهش به روایاتی از امام علی(ع) اشاره کرد و تصریح کرد: کاملترین تعریف پژوهش از منظر امام علی علیه السلام این روایت است که می‌فرماید هر ظرفی با مظروف خود پر می‌شود جز ظرف علم؛ که بواسطه علومی که در آن قرار می‌گیرد نه تنها پر نمی‌شود بلکه توسعه می‌یاید.

حجهالاسلام والمسلمین قاضی افزود: در روایتی از امام علی(ع) آمده است که “دین انسان کامل نمی‌شود مگر با طلب علم، و عمل به آن.” ولی باید طلب علم مبتنی بر بصیرت باشد که منجر به عمل صالح شود.

وی اظهار کرد: خطا و آزمون در تحقیق و پژوهش، مبتنی بر شکی است که در مسیر هدایت قرار دارد؛ و هدایت نیز که از نعم الهی می‌باشد دارای مراتبی است و بنا به مصلحت، به افراد عطا می‌شود.

امام جمعه دزفول خاطرنشان کرد: اولین جرقه پژوهش، در فکر و ذهن انسان صورت می‌گیرد و پاسخ به سؤالات و شک و شبهه‌هایی است که در ذهن ایجاد می‌شود.

حجهالاسلام والمسلمین قاضی تصریح کرد: شک بعد از علم و پژوهش علل و عواملی دارد و غالبا از بی بصیرتی و غفلت از نعمت هدایت می‌باشد؛ اگر انسان قدر هدایت را نداند و مراقبت نکند، با وسوسه‌های شیطان آن را از دست می‌دهد؛ اگر انسان از چشم سر نابینا باشد آسانتر از این است که بصیرت نداشته باشد.

وی افزود: امام علی(ع) می‌فرماید “اگر کسی از نعم الهی غفلت ورزد شک را در جان خود کاشته است”، “نعمتی که قدر آن شناخته نشود و از آن استفاده نشود همانند گناهی است که بخشیده نمی‌شود”، این سخنان برای مسئولین و دست اندرکاران کارهای علمی مسئولیت آور است.

همچنین دکتر عصاری رییس دانشگاه جندی شاپور دزفول گزارشی از عملکرد پژوهشی دانشگاه ارائه داد و گفت: شعار هفته پژوهش، امسال متناسب با شعار سال “پژوهش و فناوری در خدمت جهش تولید” نامگذاری شده و امید است که منطقه شمال استان بتواند گامی در جهت رفع تحریمهای ظالمانه دشمن علیه ایران، بردارد.

وی افزود: پژوهانه و اعتباری که در اختیار هیئت علمی دانشگاه قرار می‌گیرد از ۱۸ میلیون تومان در سال ۱۳۹۲ به ۷۲۰ میلیون تومان در سال ۱۳۹۹ رسیده؛  طرحهای ارتباط با صنعت و کل قراردادهای دانشگاه که تا قبل از سال ۱۳۹۲، ۱۲ میلیون ۸۰۰ هزار تومان بوده امسال به ۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان رسیده که نشان می‌دهد دانشگاه جندی شاپور دزفول با ورود به موضوع صنعت، به حل مشکلات صنعتی کشور می‌اندیشد.

دکتر عصاری با تأکید بر اینکه باید افق پیش روی دانشگاه بکار گیری تمام تمام توان خود در حل مشکلات کشور باشد اظهار داشت: سال گذشته ۲ طرح دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول از طرحهای برتر وزارت علوم معرفی شدند.

شایان ذکر است در پایان با اهدای لوح و هدیه، از پژوهشگران برگزیده تقدیر شد.