28th، می 2012
نويسنده: user1daftar

www.MajdeDez.com
زمان انتشار: 28th, می 2012 ساعت 8:18 ق.ظ | کد خبر: 7728

یاران حضرت مهدى‏علیه السلام – همانانى که حکومت جهانى حضرتش را به دوش خواهند کشید – بزرگوارانى‏اند که به‏سان آنان در تاریخ بشر کم پیدا شده است. آنان والاگهرانى‏اند که از همه ویژگى‏هاى نیکو بیشترین بهره‏ها را دارند. امیرمؤمنان‏علیه السلام در وصف آنان فرمودند:

«خداوند دلهاى آنان را با یکدیگر انس و الفت مى‏بخشد. با رفتن کسى احساس تنهایى نمى‏کنند و از آمدن هیچ کس ابراز مسرّت نمى‏نمایند. تعداد آنها به شماره اصحاب بدر (۳۱۳ تن) است. که در میان گذشتگان نظیر نداشته‏اند و در آینده نیز نظیر نخواهند داشت. نیز شمار ایشان به تعداد اصحاب طالوت است که از آب رودخانه گذشتند.»

همچنین امام باقرعلیه السلام خطاب به عبدالملک‏بن اعین در وصف اصحاب حضرت مهدى‏علیه السلام فرمودند:

«چون این امر واقع شود، به هر مردى از شما نیروى چهل مرد داده مى‏شود، و دلهایتان چون قطعه فولاد مى‏گردد. اگر با آن دل، خود را به کوهها بزنید آنها را از جاى مى‏کنید. شما در این زمان برپاکننده قسط در روى زمین و اختیاردار خزاین و معادن آن خواهید بود.»در منابع عامه، روایتى از امیرمؤمنان در وصف بیعت یاران حضرت مهدى‏علیه السلام نقل شده است که به نظر مى‏رسد مربوط به دیگر یاران امامند که به‏سوى حضرتش مى‏روند و امام از ایشان بیعتِ سخت مى‏گیرد تا مبادا قدرت و ثروت دوران ظهور، آنان را به خود مغرور کند و دست به پلیدى‏ها بیالایند. در آن روایت آمده است که:

«ایشان با او در چهل خصلت بیعت مى‏کنند…» راوى مى‏گوید: مولاى من آن خصلتها چیست؟ امیرمؤمنان‏علیه السلام در پاسخ او به آن خصلتها اشاره فرمودند که پاره‏اى از این صفات به شرح زیر مى‏باشد:

*) حریمى را که احترام آن لازم است ندرند. *) مسلمانى را دشنام ندهند. *) به خانه‏ى کسى هجوم نبرند. * کسى را نزنند مگر به حق. *) بر اسب‏هاى چارپاى تیزروسوار شوند. *) خز نپوشند. *) حریر نپوشند. *) مسجدى را خراب نکنند. *) راهى را بر کسى نبندند. *) به یتیم ستم نکنند. *) راهى را ناامن نکنند. *) حیله‏گرى پیشه نکنند. *) مال یتیم را نخورند. *) در امانت خیانت نکنند. *) خلف وعده و تعهّد شکنى نکنند. *) کسى را که امان مى‏خواهد نکشند. *) فرارى از جنگ را تعقیب نکنند. *) خون کسى را به ناحق نریزند. *) مجروح را نکشند. *) لباس خشن به تن کنند. *) خاک را بالش سر سازند. *) نان جوین بخورند. *) به اندک خشنود شوند. *) در مورد چیزى که یقین ندارند گواهى ندهند. *) به آبروى کسى لطمه نزنند. *) طلا و نقره را ذخیره نکنند. *) در برابر سیم و زر سر فرود نیاورند. *) به نیکى فرمان دهند. *) از زشتى‏ها بازدارند. *) در راه خدا حق جهاد را ادا کنند. *) بوى خوش استعمال کنند. *) از ناپاکى خوددارى کنند.