به گزارش “مجددز” به نقل از خبرگزاری قرآنی ایکنا ، جلد اول «تفسیر قرآن برای همه» نوشته قرآنپژوه فقید معاصر علامه سید علی کمالی دزفولی(۱۲۹۰-۱۳۸۳ش) چاپ و منتشر شد. این کتاب تفسیر همراه با زیستنامه قرآنپژوهی مفسر فقید به تحقیق و تصحیح سید مجتبی مجاهدیان(تقوی) و سید مهدی میرمسیب، در ۵۴۴ صفحه قطع وزیری توسط انتشارات دفتر نشر معارف، وابسته به نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، چاپ و منتشر شده است.
«تفسیر قرآن برای همه» شامل مقدمه محقق (مجاهدیان)، مقدمه مفصل مفسر(علامه کمالی) و تفسیر سورههای حمد و بقره است. این تفسیر فارسی موجز، اثری است ساده و بی افاده و البته گویا و رسا که میتواند برای هر صنف و سنی مفید و سودمند باشد. علامه کمالی با نظر به این مهم، در مقدمه کتاب، وجهتسمیه این تفسیر را چنین برمیشمارد: «… و به تفسیر قرآن برای همه نامگذاری نمودم؛ زیرا قرآن و تفسیر آن برای همه مردم است.» مقدمه مفسر در ۳۴ صفحه با عنوان «علوم قرآن»، دربرگیرنده شرح و تبیین مهمترین مقدمات فهم قرآن و مدخل ورود به مباحث تفسیری است که یکی از برجستگیهای این تفسیر است.
از عناوین مطرح در این مقدمه میتوان به شرح و بسط: واژه و اصطلاح تفسیر، قابل فهم بودن قرآن، مصونیت قرآن از تحریف، جمع قرآن، قرائات قرآن، اسباب نزول، عموم لفظ و خصوص سبب، محکم و متشابه، ظهر و بطن قرآن، تفسیر به رأی، ناسخ و منسوخ، مصادر تفسیر، … اشاره کرد.
این اثر جدا از ساده نگاری و اختصارنویسی، سرشار از عصارههای علمی، نکتهها، تازهها و آراء مفسر و عاری از هرگونه اصطلاحات غیرضرور و پیچیدگیهای معمول و حاشیه رویهای مشهور تفاسیر است.
این تفسیر نتیجه سالها مطالعه و تجربه متراکم مفسر فقید در امر پاسخگویی به نیازها و پرسشهای جامعه، بهویژه نسل جوان است که بیپیرایه عرضهشده است.نویسنده در این تفسیر، ذیل هر دسته از آیات، مقید به درج چند بخش بوده است:۱٫ آیات؛ ۲٫ ترجمه آیات؛ ۳٫ واژگان؛ ۴٫ روایات؛ ۵٫ تفسیر ترتیبی آیات؛ ۶٫ تدبرات؛ که عنوان برداشتهای بی نفاد و پایانناپذیر از آیات قرآن است که مفسر به قدر طاقت خود و وسع تفسیر، به مواردی از آنها اشاره میکند.
چاپ اول «تفسیر قرآن برای همه» در ۵۴۴ صفحه قطع وزیری و شمارگان ۱۰۰۰ نسخه، تابستان ۱۳۹۴ توسط دفتر نشر معارف چاپ و منتشرشده است. علاقهمندان میتوانند برای تهیه این اثر به پاتوق کتاب (فروشگاههای دفتر نشر معارف) در تهران، قم، مشهد، شیراز و کرمانشاه، نیز بوستان کتاب (قم)، کلبه شروق(قم)، کتاب روز(قم) و حوزه قرآنپژوهی علامه کمالی (دزفول) مراجعه کنند.