در حاشیه اولین همایش دزفولی های اهل قلم به مناسبت سالروز چهارم خردادکه هفته گذشته در محل مجتمع فرهنگی سینمایی دزفول برگزار شده بود ،مصاحبه ای داشتیم درخصوص اهداف و چشم انداز با آقای مهران موزون دبیر این همایش ، که مشروح آن ذیلاً می آید :
مجد دز: برگزاری چنین همایش هایی چه تاثیری در رشد فرهنگی جامعه و افزایش کیفیت حوزه ی نشر در شهرستان دزفول دارد ؟
مهندس موزون: بسم الله الرحمن الرحیم ، بنده معتقدم که تاثیرات ، بازخوردها و بازتابهای این همایش محدود و محصور شهرستان نیست و نخواهد بود ؛ تشعشعات مثبت این همایش قطعاً حوزه ی استانی و کشوری را نیز تحت پوشش قرار خواهد داد چرا که لشکر قلم های دزفول و قلم های مرتبط با دزفول در سراسر کشور حضور فیزیکی دارند .
ما این همایش را به منظور چند هدف متعالی و اولیه طراحی کردیم که به فضل الهی آن را در اجلاسهای سالیان آینده ادامه خواهیم داد: اول اینکه حس خودباوری و افتخار فرهنگی مردم دزفول تقویت شود و احساس نکنند که آنطور که باید نخبگان فرهنگی ندارند ، هدف دوم معرفی خیل جوانان مستعد شهرستان دزفول در زمینه ی نویسندگی با پیشکسوتانی که در دزفول و سراسر کشور در حوزه ی انتشارات ،نشر ،نویسندگی و ترجمه حضور دارند و می توانند از استعدادهای جوان دستگیری کنند و ارتباط برقرار شده و هم افزایی و زایش صورت گیرد . هدف دیگر بالابردن قدرت مدیران شهرستان برای استیفای حقوق فرهنگی دزفول در مبادی استانی و کشوریست .
وقتی مدیران ما برای گرفتن سهم بودجه های فرهنگی و مدیریت های فرهنگی با تکیه بر عقبه ی نویسندگان و حوزه نشر کتاب به مبادی استانی و کشوری مراجعه کنند با دستی فراخ و بلند و بازتر می توانند حقوق دزفول را به راحتی استیفا کنند .
هدف دیگر ما از برگزاری این اجلاس لبیک به ندای هل من ناصر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در حوزه ی فرهنگ که با یک عزم جهادی بتوانیم گزارش این اجلاس را به شکل یک کتاب منتشر کرده و این کتاب هر ساله به روز خواهد شد .
امید است که هر سال حداقل ده یا بیست درصد به جمعیت ناشرین ،نویسندگان و مترجمین آن کتاب افزوده شود .گزارش این اجلاس در قالب کتابی به مردم شریف ، شهیدپرور و قهرمان دزفول و ملت عزیز ایران ارائه خواهد شد و همچنین گزارش بازتاب آن را خدمت مقام معظم رهبری ارائه خواهیم داد و شک ندارم که گل لبخند را بر لبان مبارک ایشان خواهیم نشاند و ان شاءالله بتوانیم از بستر این نشست سفارش عملیات از جنگ نرم و از نوع عملیات های گروهی و نه فردی برای نویسندگان جوان و پیشکسوت طراحی و حتی از مبادی بالا بگیریم .
مجد دز: چه تمهیداتی برای استمرار برکات برگزاری این جلسه ترتیب داده اید ؟
دبیر همایش دزفولیهای اهل قلم: هرگاه بخواهیم پروژه درازمدتی را مدنظر قرار دهیم در گام اول باید احصاء منابع کنیم و ببینیم برای آن ماموریت چه مقدار منابع داریم تا برنامه ریزی کنیم . مشخص است که مهمترین گزینه در انجام یک ماموریت منابع انسانی است ، لکن ما این اجلاس را بستری برای احصاء منابع انسانی ماموریت دزفول و دوستداران دزفول در حوزه ی نشر کتاب در کشور قرار دادیم .
بنابراین پس از آنکه این آمار پردازش شد و در بانک اطلاعاتی از مستقر شد آن هنگام ساختار ارتباطی بین افراد تازه کار در این دست و افراد پیشکسوت طراحی خواهیم کرد و آنچه که در امور عملیاتی حرف اول را خواهد زد تقویت ارتباطات ممتد در طول سال است .
ما این نویسندگان ،مترجمین ،مولفین و ناشرین را تنها نخواهیم گذاشت و ارتباط آنان را با هم برقرار و تقویت خواهیم نمود . بانک ایده و طرح را به صورتی که حالت تعاملی بوده و منولوگ نباشد بین دبیرخانه و این عزیزان در طول سال نیز به یاری خدا کارگروههایی تشکیل خواهیم داد و حداقل هر سه ماه یکبار نشستی در این قالب صورت داده و جلسات آن را به گونه ای مدیریت کرده و جلو ببریم که در پایان هرجلسه مصوباتی اتخاذ شده و منظور گردد که این مصوبات توسط چه کسی ،از چه راهی و چگونه پیگیری شود و در نشست بعد گزارش شود.
این جلسات را هوشمندانه و هدفمند برگزار کنیم تا موتور محرکه ی این بانک اطلاعاتی و این لشکر قلم دزفول به حرکت در آید .
مجد دز: در آستانه ۴ خرداد روز مقاومت و پایداری دزفول هستیم و هفته ی گذشته همایش بزرگداشت شیخ اعظم انصاری برگزار شده است ،آیا می توان دزفول را همانگونه که پایتخت مقاومت ایران نام نهاده اند ،با عنوان مرکز مقاومت ،و فقاهت در حیطه ی نشر معرفی کرد ؟
موزون: امام جمعه کنونی ما از خاندان محترم آیت الله قاضی است و من همیشه از امام جمعه فقید دزفول به عنوان یک نمونه خودکفایی فقه در دزفول یاد می کنم . ایشان بی آنکه به نجف و قم رفته و تلمذ کنند به مقام آیت اللهی رسیده اند و آن دانش را کسب کرده اند .
دزفول تا بوده شهر علما بوده وقتی به حضرت آقا راجع به جمله حضرت امام در خصوص ادای دین دزفول به اسلام پرسیدند ایشان فرمودند :”مردم دزفول فقط دین خود را به اسلام ادا نکردند بلکه دین خود را به بدنه ی مدیریتی کشور هم ادا کردند “. این به آن معناست که فرهنگ محلی دزفولی ها به گونه ایست که ذاتاً مدیر پرورند و ما در کشور هر جا ضربه خورده ایم از ضعف مدیریت و هرجا موفق بوده ایم به سبب قدرت مدیران است .
من برای همه ی مدیران کشور احترام قائلم ولی باید عرض کنم که در هر صنف اگر متخلفانی باشد که قوه ی قضائیه پیگیری می کنند پیشنهاد می کنم تا آمار استعلام کنند ،کمترین میزان مدیران متخلف در کشور ،مدیران دزفولی اند و این به معنای این است که ریشه ی دینی ، اخلاقی و فرهنگ بالا در این شهر است ؛ که مدیران آن افتخار دارند که بهترین خدمات را به کشور و اسلام می کنند .
بنابراین ما برای اینکه به این بستر از جایگاه علمی بهتر نگاه کرده و تقویت کنیم به منویات مقام معظم رهبری توجه کنیم که می فرمایند : “مفاخر خود را پاس بدارید و بشناسانید “
“شیخ اعظم “در همه ی جهان اسلام و کشور به این لقب معروفند اما چرا بنیادی با نام بنیاد شیخ انصاری هنوز تاسیس نشده ؟ دزفول گام جلو نهاده و چنین بنیادی را تاسیس کند .و چرا در سالروز وفات ایشان شهر خودش دزفول در و دیوار سیاه پوش نمی شود ؟ اینها مطالبه نیست پرسش است !!
بنا به ضرب المثل که متولی امامزاده باید حرمت امامزاده را حفظ کند ما مستحق ترین افرادی هستیم که باید مرحوم آیت الله قاضی ،مرحوم آیت الله معزی و شیخ اعظم انصاری را اعزاز کنیم و سپس از دیگران نیز بخواهیم که بزرگداشت آنان را در سطح کشور امتداد دهند.