به گزارش پایگاه اطلاع رسانی “مجد دز” آئین باشکوه نماز جمعه دزفول با حضور اقشار مختلف مردم متدین و ولایت مدار دزفول و به امامت حجةالاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی قاضی امام جمعه دزفول در مصلای امام علی(ع) و با رعایت شیوه نامه بهداشتی در مصلای امام علی علیه السلام قرارگاه فرهنگی این شهرستان برگزار شد.
انسان اگر تقوا داشته باشد نزد خدای متعال حرمت و کرامت دارد
خطیب نماز جمعه دزفول در خطبه اول نماز ضمن دعوت مردم به رعایت تقوای الهی گفت: انسان اگر تقوا داشته باشد نزد خدای متعال حرمت و کرامت دارد.
موعظه از روشهای تربیتی اسلام است که همه انسانها به آن نیازمندند
امام جمعه دزفول در ادامه به تبیین موعظه از منظر قرآن پرداخت و گفت: موعظه از روشهای تربیتی اسلام است که همه انسانها به آن نیازمندند.
پیامبر گرامی اسلام از خدای متعال درخواست میکرد که او را لحظهای به حال خود رها نکند
وی افزود: پیامبر گرامی اسلام از خدای متعال درخواست میکرد که او را لحظهای به حال خود رها نکند و گاهی اوقات هم از جبرئیل امین تقاضای پند و اندرز مینمود.
از منظر قرآن موعظه باید با لحنی زیبا، جذاب همراه با استدلال محکم و از سر خیرخواهی و دلسوزی باشد
امام جمعه دزفول پند و اندرز را برای همه مردم امری ضروری دانست و افزود: باید از اشخاص صاحب دل و صاحب نفس و انسانهایی که خودساختهاند پند و اندرز آموخت.
وی افزود: از منظر قرآن موعظه باید با لحنی زیبا، جذاب همراه با استدلال محکم و از سر خیرخواهی و دلسوزی باشد.
مطالب را باید با استدلال و برهان قوی و منطق صحیح همراه با رنگ و بوی مهربانی مطرح کرد
امام جمعه دزفول با بیان ویژگیهای جدال احسن اظهار داشت: مطالب را باید با استدلال و برهان قوی و منطق صحیح همراه با رنگ و بوی مهربانی مطرح کرد.
سومین گامی که در امر تبلیغ دین خدا باید رعایت شود مناظره است که باید با صبر و حسن خلق انجام گیرد
امام جمعه دزفول افزود: سومین گامی که در امر تبلیغ دین خدا باید رعایت شود مناظره است که باید با صبر و حسن خلق انجام گیرد که نمونه موفق آن را در اوایل انقلاب اسلامی در شخصیتهایی مانند آیات اعظام مصباح یزدی و شهید بهشتی در مناطره با گروههای منحرف فکری و اعتقادی میتوان یافت.
قیام ۱۹ دی قم نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی است که باید از نظر تاریخ، محتوا و پیام حفظ شود
حجةالاسلام والمسلمین قاضی در خطبه دوم نماز جمعه دزفول، ۱۹ دی سالروز قیام خونین مردم انقلابی قم در سال ۵۶ را گرامی داشت و گفت: این قیام نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی است که باید از نظر تاریخ، محتوا و پیام حفظ شود.
وی افزود: قیام مردم قم به شهرهای دیگر نیز تسری یافت و در شهرهای تبریز، یزد و سایر شهرها نیز اعتراضات ضد رژیم شاه برگزار و باعث شد انقلاب شتاب و سرعت بیشتری در مبارزه با طاغوت بگیرد.
قدردانی رهبر معظم انقلاب در برگزاری آیینهای سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی و همرزمانش در مساجد
امام جمعه دزفول همچنین به قدردانی رهبر معظم انقلاب در برگزاری آیینهای سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی و همرزمانش در مساجد و فضای مجازی اشاره و از حضور مردم در این آیینها تشکر کرد.
ساخت نخستین واکسن کرونا در کشور و تست نخست این واکسن از سوی دختر فرزند دزفول باعث افتخار است
وی گفت: ساخت نخستین واکسن کرونا در کشور و تست نخست این واکسن از سوی دختر فرزند دزفول دکتر مخبر دزفولی باعث افتخار است.
براساس رهنمود حضرت آقا برای ما اهمیتی ندارد که آمریکا به مذاکرات برگردد یا خیر، باید تحریمها برداشته شود
امام جمعه دزفول در خصوص تحریمها نیز اظهار داشت: براساس رهنمود حضرت آقا برای ما اهمیتی ندارد که آمریکا به مذاکرات برگردد یا خیر، ابتدا باید تحریمها برداشته شود.
گرامیداشت سالروز شهادت احمد کاظمی از فرماندهان دوران دفاع مقدس و شهادت دانشمندان هستهای
حجةالاسلام والمسلمین قاضی همچنین سالروز شهادت احمد کاظمی از فرماندهان دوران دفاع مقدس، شهادت دانشمندان هستهای مسعود علیمحمدی و مصطفی احمدی روشن و چهلمین روز شهادت دکتر محسن فخری زاده را گرامی داشت.
تا زمانی که فرهنگ شهادت در جامعه حکمفرما باشد مشکلی نداریم
وی شهدا را سرمایههای معنوی کشور دانست و گفت: تا زمانی که فرهنگ شهادت در جامعه حکمفرما باشد مشکلی نداریم؛ هر وقت از شهدا دور شدیم کشور دچار مشکلاتی شده است.
امام جمعه دزفول در بخش دیگری از خطبهها درگذشت عمار انقلاب اسلامی علامه مصباح یزدی را نیز تسلیت گفت و افزود: برای شناساندن شخصیت علمی و مبارزاتی این علامه فقید به جوانان باید نشستهای مختلفی برگزار شود.
گرامیداشت شهدای حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی
وی همچنین یاد شهدای حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی به ویژه شهیدان قادرپناه که سرنشین دزفولی این هواپیما بودند را نیز گرامی داشت.
قدردانی از پیگیری مردم و جوانان درخصوص حجاب؛ پیگیریها باید بیشتر، و قانون رعایت شود
حجةالاسلام والمسلمین قاضی در خصوص حجاب نیز گفت: بدحجابی زیادی در جامعه دیده میشود که نشان میدهد دستی در کار است که دارد حیا، حجاب و اخلاق را در جامعه بیارزش میکند.
وی افزود: تصمیم جدی در خصوص حفظ حجاب در دزفول گرفته شده و پلمپ ها و برخوردهایی نیز با برخی اماکن صورت گرفته است ولی ضمن قدردانی از پیگیری مردم و جوانان؛ پیگیریها باید بیشتر، و قانون رعایت شود.
تحلیل کوتاه و جامعی ازحوادث چهارشنبه شش ژانویه و حمله به کنگره آمریکا
حجةالاسلام والمسلمین قاضی حادثه چهارشنبه ۶ ژانویه و حمله به کنگره آمریکا را نقطه عطفی در افول آمریکا دانست که به گفته وی آن را به فروپاشی نزدیک میکند.
وی گفت: این حادثه وحشیگری و دور ماندن از دموکراسی آمریکا را نشان داد؛ کنگره آمریکا در حالی که سرگرم انجام یکی از مهمترین وظایف خود و بررسی آراء الکترال ریاست جمهوری آمریکا بود در مقابل دیدگان میلیونها نفر به میدان درگیری مسلحانه تبدیل شد؛ دنیا پیکره عریان آنها را دید و هیمنه آمریکا که ادعای ریاست و کدخدا بودن دنیا را داشت فروریخت.
گسلهای اجتماعی و سیاسی در آمریکا به حرکت درآمده و پیش لرزهها در این کشور شروع شده است
امام جمعه دزفول با بیان اینکه گسلهای اجتماعی و سیاسی در آمریکا به حرکت درآمده و پیش لرزهها در این کشور شروع شده است، گفت: جهان، زیست بدون آمریکا را تجربه خواهد کرد.
خطیب جمعه دزفول افزود: تلاش رسانههای غربی برای عادی سازی اتفاقها با این حادثه بینتیجه ماند و رسانهها نیز نتوانستند جلوی نشر این ننگ را بگیرند.
حجةالاسلام والمسلمین قاضی با بیان اینکه این ننگ پاک شدنی نیست ادامه داد: حمله به کنگره آمریکا شکاف و تضاد اجتماعی عمیق در جامعه آمریکایی را عیان کرد و در معرض دید همگان قرار داد.
وی گفت: این نتیجه تمدن لیبرال دموکراسی غرب است که باعث میشود فردی مانند ترامپ را مدیر یک جامعه کند.
خطیب جمعه دزفول با بیان اینکه ترامپ خودش طرفدارانش را به وحشیگری دعوت کرده ادامه داد: فصل آخر افول آمریکا در این ابر بحران باز شده چرا که به گفته خودشان روز سیاهی در آمریکا رقم خورده است.
متن کامل خطبهها:
خطبه اول:
سَلامُ عَلَیْکُم جَمیعاً ورَحْمَةُ اللهِ
اَعُوذُ بِاللّهِ مِن الشَّیطانِ الرَّجیم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
عِبادَاللّه بندگان خدا، خواهران و برادران ایمانی، همه شما و نفس کمترین خودم را دعوت به رعایت تقوای الهی مینمایم.
دارد که لاَ فَضْلَ لِعَرَبِیٍّ عَلَى عَجَمِیٍّ … وَ لاَ لِأَحْمَرَعَلَى أَسْوَدَ إِلاَّ بِالتَّقْوَى یعنی نه عرب بر غیرعرب و نه سفید پوست برسیاه پوست برتری دارد مگر بواسطه تقوای الهی. انسان اگر تقوا داشته باشد نزد خدای متعال حرمت دارد، کرامت دارد.
فلذا باید بکوشیم که اگر میخواهیم مقام و منزلتی نزد خدای متعال داشته باشیم، تقوای الهی را کسب کنیم. انشاءالله.
یکی از روشهای تربیتی اسلام که در قرآن کریم و در احادیث و روایات ما از ناحیه حضرات معصومین علیهم السلام به ما رسیده است، و تأکید فراوان روی آن شده است، دستوری است که در گفتگوها و سخن گفتنها بر آن توصیه شده است و آن اینکه توصیههای ما زینت بخش به پند و اندرز باشد و به تعبیر اسلام و دینی موعظه گونه باشد. اینکه همه انسانها به پند گرفتن نیاز دارند. هیچ کس خودش را نباید از اندرز گرفتن و پند گرفتن مستغنی و بی نیاز بداند.
رسول گرامی اسلام ختم انبیا محمد مصطفی(ص) دائما این دعا را میکرد اللّهُمَّ لا تَکلنی إلی نَفسی طَرفَةَ عَینٍ أبَدا خدایا لحظهای به حال خودم رها مکن به اندازه چشم به هم زدنی، و گاهی اوقات پیامبر(ص) از حضرت جبرئیل امین(ع) تقاضا میکرد که او را موعظه بکند و پند و اندرز بدهد.
فلذا پند و اندرز برای همه ما امری ضروری است و مرتب ما باید در معرض موعظه و پند و اندرز اشخاص صاحب دل و صاحب نفس باشیم. انسانهایی که انسانهای خودساختهای هستند، هوای نفس بر آنها تسلطی ندارد، باید ماها را پند بدهند، اندرز بدهند و این منبرهایی که مرسوم هست است در ایام تبلیغ، در حقیقت به همین صورت است که منبری بالای منبر موعظه میکند و پند و اندرز میدهد. انسان باید از صحنه صحنه زندگی و روزگار پند بگیرد، اندرز بگیرد.
فلذا خدای متعال در سوره نحل آیه ۱۲۵ این مطلب را بیان فرموده است البته موعظه باید با لحنی زیبا و جذاب همراه با استدلال محکم و اقناع کننده و از سر خیرخواهی و دلسوزی باشد. در سوره نحل خدای متعال میفرماید: ادْعُ إِلَى سَبِیلِ رَبِّکَ بِالْحِکْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَجَادِلْهُمْ بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ إِنَّ رَبَّکَ هُوَ أَعْلَمُ بِمَنْ ضَلَّ عَنْ سَبِیلِهِ وَهُوَ أَعْلَمُ بِالْمُهْتَدِینَ
خدای متعال به پیغمبر میفرماید مردم را به سوی راه پروردگارت با منطقی حکیمانه و پندی نیکو دعوت کن؛ و با آنان به روشی که نیکوتر است استدلال و مناظره کن که اصطلاحا میگویند جدال احسن یا جدال حَسَن، این مناظرهای است که نیکو است حالا در خلال خطبه بیان میکنم که جدال احسن چه خصوصیاتی باید داشته باشد.
بعد در ادامه در ذیل این آیه شریفه میفرماید پروردگارت از هرکسی بهتر میداند که چه کسی از راه او گمراه شده است و او به هدایت یافتگان داناتر است. هم خدای متعال کسانی که گمراه شدهاند آنها را میشناسد و هم کسانی که هدایت یافتهاند و نعمت هدایت را خداوند شامل حالشان کرده است.
فلذا یکی از جامعترین و کاملترین روشهای دعوت به حق در این آیه شریفه بیان شده است. در این آیه شریفه روش تبلیغ و دعوت به سوی خدا و مناظره با مخالفین توضیح داده شده است که ما چه جوری با کسانی که مخالف هستند مناظره بکنیم.
بعد میفرماید: در این آیه شریفه که حاوی دهها نکته و پیام اخلاقی و اعتقادی هست در ابتدای آیه میفرماید: مردم را با منطقی حکیمانه و ادلهای قانع کننده و پند دادنی نیک و بیداری بخش و عبرت آموز دعوت کن به سوی حق. این تعابیر را دقت بفرمایید. این نکات را که همه از این آیه شریفه استنباط میشود.
چرا؟ چون نخستین گام برای دعوت به حق و انسانها را که دعوت بکنید برای هدایت شدن، از منطق صحیح و ارائه دلیل و برهان روشن برای بیدار کردن عقلهای خفته استفاده بشود. خداوند یک نعمتی به انسان داده است (عقل.) ولی گاهی اوقات این عقل استفاده نمیشود. روشی که انسان را تحریص بکند برای اینکه از عقلش استفاده بکند، مطالب را با استدلال قوی، با برهان و دلیل روشن و یک منطق صحیح مطرح کردن.
اگر بخواهیم دومین گام را در بیان مطلب حق و دعوت به سوی حق بیان کنیم این است که استفاده از عواطف انسانی را چاشنی استدلالمان بکنیم. یعنی استدلال ما رنگ و بوی مهربانی داشته باشد. از الفاظی استفاده بکنیم، وقتی یک شخصی که یک قدری موضع دارد در مقابل گفتار حق، او را با مهربانی دعوتش کنیم؛ که اگر اینچنین باشد اثرش در تحریک تودههای عظیم مردم خیلی مؤثر خواهد بود.
من مثالی بزنم، یک مثال تاریخی بزنم. در قضیه فتح مکه که رسول گرامی اسلام ختم انبیا محمد مصطفی(ص) آمد بدون هیچگونه خونریزی مکه را فتح کرد و قریشی که پیامبر(ص) اذیت کرده بودند؛ مسلمانها را اذیت کرده بودند؛ آنها را از خانه و کاشانه شان بیرون کرده بودند؛ اموالشان را مصادره کرده بودند؛ پیامبر(ص) آنجا دستور داد، پرچم را به دست امیرالمؤمنین(ع) داد و فرمود این شعار را بده الیوم الیوم مرحمه امروز روز رحمت استف روز مهربانی است، روز انتقام نیست. همین باعث شده که اسلام در قلبهای اهل مکه جایگزین بشود و آنها مسلمان بشوند و پایههای اسلام محکم شد. یکی از کارهایی که با اهل مکه پیامبر(ص) کرد و اسلام را تثبیت کرد همین برخورد مهربانانهاش بود.
فلذا موعظه حسنه که در اینجا فرموده است در آیه شریفه، اشاره به همین خصوصیت است. موعظه حسنه در صورتی اثرگذار است که از هرگونه خشونت و برتری جویی و تحقیر طرف مقابل و تحریک حس لجاجت شخص به دور باشد. در قرآن کریم آمده است فَبِمَا رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ وَلَوْ کُنْتَ فَظًّا غَلِیظَ الْقَلْبِ لَانْفَضُّوا مِنْ حَوْلِکَ
میفرماید: به خاطر آن رحمت و مهربانی که خدا به تو داد که با مردم مهربان باشی که هرآینه اگر با مردم مهربان نبودی مردم از اطرافت پراکنده میشدند. این خلق حَسَن پیغمبر(ص) بود که همه افراد را دور پیغمبر(ص) جمع کرده بود. خدا هم روی آن تأکید میفرماید.
من یک نکتهای دیدم در کتاب ملا محسن فیض کاشانی که در کتاب زادالمسالک آمده است در رهنمود بیست و سوم آن میفرماید: بر جفای اهل و متعلقات صبر کردن و زود از جا در نیامدن و بدخویی نکردن را در آن رهنمود متذکر میشوند ملا محسن فیض کاشانی.
سعه صدر داشتن، پیامبر هم اینچنین بود، خلق نیکویش اینچنین بود که با آن عربهای جاهلی که خیلی هم آداب بلد نبودند، نسبت به پیغمبر هم گاهی اوقات جسارت میکردند، با کارهایشان با رفتارهایشان با سخنانشان، ولی پیغمبر با سعه صدر، با بردباری، با شکیبایی، با اغماض، با گذشت از اشتباهات آنها، آنها را محبت میکرد.
سومین گامی که در دعوت به سوی حق در مسیر تبلیغ دین خدا باید رعایت بشود، مراعات بشود و از این شریفه استفاده میشود، مناظره است. مناظره یعنی این بحث و جدل کردن با طرف مقابل. مناظره باید با روش نیکو و پسندیدهای باشد. چون کسانی که در این مناظره مورد خطاب هستند، معمولا اینجوری است که ذهنشان از اندوختههای نادرست انباشته شده است. ذهنیت دارند.
گاهی اوقات حتی شستشوی مغزی به آنها دادند و باید بتوانی با یک بیانی مستدل، با بیانی زیبا آنها را به راه بیاوری و آن موضع و اندیشههایی که درباره احکام دینی و دستورات الهی دارند آن را اصلاح بکنی و شبهاتی که در ذهنشان هست آن شبهات را برطرف بکنی.
این یک هنری است، مناظره که خدایش رحمت کند مرحوم آیت الله مصباح یزدی اول انقلاب خاطرتان هست کسانی که سنشان اقتضا میکند، در تلویزیون حاضر میشد و با این مارکسیستها و کمونیستها و گروهکها و این انحرافات فکری مناظره میکرد. هم مرحوم شهید بهشتی رضوان الله تعالی علیه، هم مرحوم علامه مصباح یزدی اینها مناظره میکردند و فن مناظره را هم بسیار بلد بودند.
به هرحال از نکاتی که از این آیه شریفه استفاده میشود باید بتوان از طریق گفتگو و مناظره ذهن این افراد را اصلاح کرد و در واقع آن مطالب نادرست و غیر صحیحی که ذهن آنها هست بیرون آورد و به جای آن، مطالب صحیح و درستی جای آنها گذاشت که باید بر فضایی که مناظره صورت میگیرد تا فکر و اندیشه آنها مطابق حق و حقیقت صورت بگیرد و شکل بگیرد باید اینچنین باشد که آن فضای مناظره یک فضای اثرگذاری باشد به گونهای که هم حق هم عدالت هم درستی هم امانت در آن فضای مناظره حاکم باشد. و به دور از هرگونه توهین و تحقیر و برتری جویی باشد و در یک کلام تمام جنبههای انسانی در این مناظره رعایت بشود.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ اللَّهُ الصَّمَدُ لَمْ یَلِدْ وَلَمْ یُولَدْ وَلَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُوًا أَحَدٌ
والسَّلامُ عَلَیْکُم ورَحْمَةُ اللهِ وَبَرَکاتُهُ
خطبه دوم:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
عِبادَ اللّه اُوصِیکُم وَ نَفسی وَ نَفسی وَ نَفسی بتَقوَى اللّه
بندگان خدا، خواهران و برادران ایمانی، نمازگزاران عزیز، همه شما و خودم را به رعایت تقوای الهی توصیه و سفارش مینمایم.
امام صادق(علیه السلام) برای حمران بن اعین حدیثی فرمود: وَ اِعْلَمْ أَنَّهُ لاَ وَرَعَ أَنْفَعُ مِنْ تَجَنُّبِ مَحَارِمِ اَللَّهِ وَ اَلْکَفِّ عَنْ أَذَى اَلْمُؤْمِنِینَ وَ اِغْتِیَابِهِمْ فرمود که: بدان همانا هیچ ورع و تقوایی نافعتر و نفعش بیشتر از این نیست که از محارم الهی، از حرامهای الهی اجتناب بکنی و پرهیز بکنی و نفس خودت را از اذیت و آزار مؤمنین و غیبت آنها حفظ بکنی. این بالاترین تقواست. بالاترین ورع و تقواها همین است که انسان مراعات بکند. هم حرام الهی را و اجتناب بکند از آن و هم اینکه رفتارش، گفتارش، حرفهایش، کارهایش باعث اذیت مؤمنین نشود و غیبت مؤمن را نکند. این بالاترین تقواست.
امیدواریم خدای متعال به ما توفیق رعایت تقوای الهی کرامت بفرماید انشاءالله.
امروز روز ۱۹ دی سالروز قیام خونین مردم انقلابی قم در سال ۱۳۵۶ شمسی است. روز ۱۹ دی که یک قیام همه جانبه در مقابل طاغوت بود نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی ایران است. انشاءالله خداوند شهدای ۱۹ دی در قم را با اولیاءالله محشور بفرماید.
۱۹ دی همانطوری که حضرت آقا امروز در سخنانش به مناسبت ۱۹ دی که از تلویزیون پخش شد فرمودند: ۱۹ دی باید حفظ بشود، هم از نظر تاریخ آن که فراموش نشود، هم از جهت محتوای آن. و پیامی که داشته است ۱۹ دی. البته بحمدالله تعالی ۱۹ دی سرآغازی بود و این تسرّی پیدا کرد، این پیام قیام مردم قم به شهرهای دیگری مثل تبریز و یزد و شهرهای دیگر دائم تسرّی پیدا کرد. یعنی جوانان عزیزی که دوران انقلاب را درک نکردهاند وقتی که در روز ۱۹ دی طاغوت حمله کرد به مردم و تعدادی را شهید کرد، باز مثلا تبریز چهلم شهدای قم را گرفت. دوباره آنجا رژیم طاغوت به مراسم حمله کرد، تعدادی را شهید کرد، تعدادی را مجروح کرد، باز یزد چهلم شهدای تبریز را گرفت و این جلسات و بزرگداشتهای زنجیره وار و سلسله وار در حقیت باعث شد که انقلاب تداوم پیدا بکند و شتاب و سرعت بیشتری بگیرد در مبارزه با طاغوت. فلذا ۱۹ دی یک نقطه تاریخی در انقلاب اسلامی بود.
حضرت آقا از بزرگداشت سالگرد سردار دلها حاج قاسم عزیز و آقای ابومهدی المهندس باز تشکر و تقدیر کردند و در حقیت این فضای بسیار با عظمتی که در سالگرد، ما دیدیم هم در جلسات، هم در فضای مجازی، هم در محافل مختلف و مساجد، جلسات جاهای مختلف گرفتند با رعایت پروتکلهای بهداشتی و در فضای مجازی چقدر از این مرد بزرگ الهی، حاج قاسم عزیز تجلیل شد و در واقع بخشی از حقش ادا شد که حضرت آقا از این اهتمام مردم عزیزمان در بزرگداشت سالگرد حاج قاسم رسماً تشکرکردند.
نکته دیگری که باز حضرت آقا اشاره فرمودند، فرمودند در بحث واکسن کرونا که بعضیها باورشان نمیشد ایران بتواند واکسن بسازد و واکسن کرونا درست کند؛ ولی دیدیم بحمدالله تعالی دانشمندان ما همت کردند، مسئولین ما پشتیبانی کردند و خدا را شکر اولین واکسن ایرانی کرونا در واقع به آزمایش رسید و تست انسانی شد و جای افتخار دارد دزفول عزیزمان، که فرزند دزفول، جناب آقای مخبر دزفولی که رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) هست اولین تست در واقع واکسن کرونا را روی فرزند خودشان انجام دادند که این جای تقدیر و تشکر دارد، انشاءالله برای سلامتی همه بیماران کرونا و برای سلامتی ایشان صلواتی هدیه بفرمایید.
از نکات دیگری که حضرت آقا اشاره فرمودند در فرمایشات امروزشان؛ البته محورهای مفصلی داشت دیگر فرصت نیست که ما خیلی به آنها بپردازیم؛ یکی از مطالب نسبت به بحث برجام بود و تحریمها بود و فرمودند که برای ما مهم نیست که دوباره آمریکا به برجام برگردد یا برنگردد و عجلهای هم برای این کار نداریم.
و همچنین فرمودند که مهم این است که تحریمها برداشته بشود. هرچند فرمودند در سخنان قبلیشان هم فرموده بودند که ما باید به گونهای عمل بکنیم که بر فرضی هم که آنها تحریمها را برنداشتند و حق غصب شده ملت ایران را دوباره به آنها برنگرداندند، باز بتوانیم در تحریمها کشور را اداره بکنیم. یعنی در واقع هم تلاش بکنیم برای رفع تحریمها و برداشتن تحریمها، هم تلاش بکنیم برای خنثی سازی تحریمها. این نکته بسیار مهمی است که باید به آن توجه بشود.
و انشاءالله ما بتوانیم فرمایشات مقام معظم رهبری را، همه عزیزان مسئول و مردم عزیز نصب العین قرار بدهند. ما هر جا فرمایشات رهبری را کوتاه آمدهایم با مشکل مواجه شدهایم. هرجا مسئولین فرمایشات حضرت آقا را گوش کردهاند، مشکل حل شده است. این نکتهای است اساسی و کلیدی که باید به آن توجه بشود.
من اشارهای داشته باشم به سالروز شهدای والا مقامی مثل سردار شهید سرلشکر احمد کاظمی که این روزها سالگرد او هست که به شهادت رسید. از فرماندهان و از سرداران دلیر دوران دفاع مقدس بود، از همرزمان شهید حاج قاسم بود و همچنین گرامیداشت شهدای هستهای عزیزمان شهید دکتر مسعود علیمحمدی و شهید مصطفی احمدی روشن و همچنین گرامیداشت چهلمین روز شهادت دانشمند بزرگ کشورمان شهید دکتر محسن فخری زاده که اینها همه برای ما سرمایههای معنوی و فرهنگی هستند.
شهدا برای کشور ذخیره هستند، شهدا برای کشور الگو هستند. ما تا وقتی که در مسیر شهدا حرکت میکنیم، تا وقتی که فرهنگ ایثار و جهاد و شهادت در جامعه حکمفرما باشد جامعه ما رو به پیشرفت است. هر وقت یک ذره با شهدا زاویه پیدا کردیم کشور از مسیر اصلی خود انحراف پیدا کرده است. فلذا همیشه باید شهدا را هم شعارشان را بدهیم و زنده بداریم یادشان را، هم پیامشان را دقت بکنیم. (تکبیر نمازگزاران)
موضوع بعدی که باید اشاره بکنم در سالروز شهادت مالک اشتر انقلاب، ما عمار انقلاب اسلامی را هم از دست دادیم و علامه مصباح یزدی رضوان خدا بر او باد به رحمت ایزدی پیوستند؛ خداوند انشاءالله این عالم فرهیخته، این عالم جلیل القدر را با اولیاءالله محشور بفرماید.
ارتحال فقیه صمدانی علامه آیت الله مصباح یزدی را تسلیت عرض میکنیم؛ البته سخن درباره ایشان زیاد است من خودم خدمت ایشان بودهام و خاطرات زیادی هم از ایشان دارم. از علم و تواضع ایشان، از اخلاق بسیار پیامبرگونه ایشان، خیلی خاطرات دارم فرصت نیست، اگر انشاءالله فرصتی شد عرض میکنم.
ولی به هر حال به نظر میرسد که باید به خاطر اینکه ما این شخصیت بزرگ را بشناسانیم به جوانها و به جامعه، نشستها و جلسات معرفتی و همچنین پژوهشی و علمی برای ایشان، برای شناخت بیشتر ایشان برگزار بشود تا هم شخصیت علمی او هم شخصیت مبارزاتی او که ایشان واقعا مصباح اندیشهها بود، بیشتر شناخته بشود.
چراکه گستردگی آثار ایشان گستردگی اندیشهها و افکار ایشان و ذو ابعاد بودن و جامعیت علمی و عملی ایشان میتواند یک الگوی بسیار خوبی برای جوانان و جامعه باشد. عالِمی که قریب به نیم قرن به تولید فکر واندیشه اسلامی آن هم متناسب با نیاز جامعه مبادرت کرد این جهاد بزرگی بود که علامه مصباح یردی داشتند؛ خداوند روح مطهر آن عالِم فرزانه و حکیم را با اولیاءالله محشور بفرماید. انشاءالله
همچنین لازم است یاد و خاطره شهدای والا مقام حادثه سقوط هواپیمایی اوکراینی بویژه شهدای قادر پناه را گرامی بداریم که البته این حادثه تلخ و غمبار باز برمیگشت به فتنه و دسیسه دشمنان اسلام و استکبار جهانی که آن هم باز حالا یک روزی انشاءالله زمان بگذرد و بتوانند مسئولین امر اطلاع رسانی بکنند معلوم میشود که باز هم یکی از توطئههای دشمنان ما بودند در این حادثه غم انگیز. خداوند شهدای حادثه هواپیمای اوکراینی را با شهدای کربلا محشور بفرماید انشاءالله.
نکات بعدی که باید به آن پرداخته بشود که شاید بخش عمدهای از خطبه را اختصاص دادم به این مسئله، حوادث چهارشنبه شش ژانویه و حمله به کنگره آمریکا بود که در حقیقت یک رونمایی از آمریکای بدون نقاب بود. من چند نکته را که قابل تأمل است به صورت فشرده عرض میکنم.
یکی اینکه این حادثه نقطه عطفی در افول آمریکاست که قابل کتمان کردن هم نیست و این حادثه آمریکا را به فروپاشی نزدیکتر کرد. و یک رونمایی از وحشی گری و خشونت و ضد حقوق بشری بودن لیبرال دمکراسی غرب را به نمایش گذاشت.
ببینید حضرت آقا در فرمایشاتشان اشاره کرد اینها به شدت از حقوق بشر، از دمکراسی فاصله گرفتند. ادعا دارند ولی به شدت فاصله گرفتند که من در این چند روزه دیدم باز یک زن سیاه پوستی را این طرفداران ترامپ پیدا کرده بودند سر راهشان و شروع کرده بودند به کتک زدن و اذیت و آزار کردن که در فضای مجازی، عکسها و فیلمهایش آمد.
نکته دوم این بود که کنگره آمریکا بعنوان نماد تفکر لیبرال دمکراسی غرب در حالی که با حضور نمایندگان مجلس و سناتورهای سنای آمریکا سرگرم انجام یکی از مهمترین وظائف خود بود، یعنی بررسی الکترالهای انتخاب رئیس جمهور بود؛ به یکباره در مقابل دیدگان میلیونها نفر از مردم جهان به یک میدان جنگ و درگیری مسلحانه و خونریزی تبدیل شد.
و همه دنیا پیکره عریان و واقعیت محض لیبرال دمکراسی غرب را از نزدیک مشاهده کرد. این را که میگویم به افول خود نزدیک شده است روی استدلال دارم عرض میکنم و در حقیقت هیمنه آمریکا هیمنهای که ادعای کدخدایی دنیا را داشت، ادعای ریاست دنیا را داشت، ادعای الگو داشتن در دمکراسی و حقوق بشر برای دنیا را داشت، این هیمنه فرو ریخت.(تکبیر نمازگزاران)
و تلاش رسانههای غربی برای اینکه؛ البته قضیه از دو سه ماه قبل بود میخواستند عادی سازی بکنند بگویند این همه مسائل ضد انسانی، ضد حقوق بشر و خشونت و قانون گریزی که در آمریکا دارد اتفاق میافتد این مثلا در حد یک رقابت انتخاباتی است. این تلاششان هم بی نتیجه ماند. حتی من دیدم که مثلا این توئیتها و اینها را جلویشان را گرفتند و یک قدری هم سعی کردند جلوی صحنهها و پخش صحنههایی که نشان میداد حقیقت آمریکا چیست، جلوی آنها را بگیرند؛ ولی نتوانستند کاری بکنند و این ننگی که بار آمده بود جلوی نشر این ننگ را نتوانستند بگیرند. این یکی از مطالبی بود که اتفاق افتاد. اصلا این ننگ قابل پاک شدن نیست.
یادم هست در زمان انقلاب وقتی که بچههای انقلابی و خود ما که جوان بودیم آن وقت روی دیوارها شعار مرگ بر شاه مینوشتیم یا با کلیشه حضرت امام عکس با این رنگهای پیف بافی کلیشه حضرت امام را روی دیوار ها میزدیم این طاغوتیها میآمدند رنگ میزدند روی اینها، ما میگفتیم ننگ با رنگ پاک نمیشود. حالا اینها واقعا اینطور هستند. این ننگی را که به بار آوردهاند پاک شدنی نیست و در خاطره تاریخ خواهد ماند و در حقیقت این نمادی از شکاف و تضاد شدید اجتماعی در جامعه آمریکایی را به خوبی عیان کرد و در معرض دید قرار داد.
سومین نکتهای که باید به آن توجه بشود که این هم نکته دقیق و ظریفی است لطفا این را دقت بفرمایید. اینجور تصور نشود که تفکر و رفتار ترامپ یک استثنا بود. نه اینجور نیست. بلکه ترامپ آمد یک خورده عریان، نشان داد این چهره بدون نقاب لیبرال دمکراسی غرب را، و معرکه و آشوبی که در کنگره و چندین ایالت بزرگ آمریکا هم زمان اتفاق افتاد، گوشهای از این شکاف و تضاد عمیق اجتماعی در جامعه آمریکاست. این که میگوییم دارد فرو میپاشد اینها استدلال است تحلیل نیست. استدلال و دلیل قطعی داریم میآوریم.
البته جوبایدن رئیس جمهور منتخب جدید، تلاش کرد یک تلاش نافرجامی کرد و سعی کرد که افتضاح به بار آمده را رفع و رجوع کند و اظهار داشت اتفاقات دیشب بازتاب دهنده واقعیت آمریکا نیست؛ ولی البته بعد از آن خودش حواسش نبود دارد که دارد اذعان میکند و گفت این هرج و مرج توسط افراد معدود افراطی رخ داده است و اذعان کرد بابا دنیا ما را دارد میبیند و از این وضعیت غمگین هستم. این اراجیف جوبایدن جدید است و اینجور گفت که این لحظه تاریکی برای ماست. اعتراف کردند. خودشان میفهمند چه خبطی کردهاند. چه وضعی در کشورشان هست.
این نتیجه تمدن لیبرال دمکراسی غرب است که ترامپی را که ۵۰۰ دروغ میگوید؛ این آمار را خودشان گفتند هان! ما نگفتیم. خودشان رسما اعلام کردند که ترامپ ۵۰۰ دروغ گفته است. حالا اینهایی که دیگر شده بگویند، چیزهایی که نشده بگویند آنها را کار نداریم.
ببینید جامعه غرب و نتیجه این فرهنگ غرب، فرهنگ لیبرال دمکراسی غرب یک کسی مثل ترامپ را بالا میآورد و او را مدیر جامعه میکند. ببینید چقدر اصول این جامعه غلط هست و به تحلیل رفته است که کارشان به اینجا کشیده شده است. البته این را عرض بکنم هنوز دو هفته دیگر ترامپ سر کار است هان! ترامپی که غیر قابل پیش بینی است، ممکن است از این حوادث باز دوباره اتفاق بیافتد که خودتان هم دیدید ترامپ هوادارانش را دعوت کرد به وحشی گری. دقیقا لفظ وحشی گری را گفت.
خیلی سخیف است. خیلی رذالت است برای یک رئیس جمهور یک کشور، هوادارانش را دعوت کند به وحشی گری. بعد به او فشار بیاورند که اوضاع خیلی خراب شد، دو ساعت بعد تشکر بکند که حمله کردید به کنگره برگردید به خانههایتان. خوب ممکن است ترامپ دوباره از این کارها بکند.
من دو سه نکته را هم یادآوری بکنم. یک تحلیلی کرد کارشناس مسائل آمریکا. تحلیل جالبی بود در همین سیمای خودمان، در تلویزیون خودمان. تعبیری که میآورد این بود، من عین تعبیر او را میآورم. فصل آخر افول آمریکا در اَبَر بحرانی که بوجود آمده است کلید خورده است. این تعبیر را من خیلی خلاصه کردم. چون خیلی مفصل توضیح داد. استدلال هم کرد ایشان برای این حرفش.
معاون ترامپ میگوید: آن کسی که معتقد است مثلا در انتخابات آمریکا تقلب شده است معاون ترامپ است میگوید روز سیاهی در تاریخ آمریکا رقم خورد. جانسون نخست وزیر انگلیس با عنوان یک رسوایی از قضیه حمله به کنگره آمریکا یاد میکند. رسانههای غربی کلید واژه شان میگویند: آشوب، رسوایی، شرم آور، از این تعابیر استفاده میکنند.
اینها حرف خودشان است هان! حرف ما نیست که مثلا بگویند ما با آنها دشمنی داریم. ببینید هجوم به کنگره و بالا رفتن از دیوار آن و پایین کشیدن پرچم آمریکا حقیقتا ما را به یاد تسخیر لانه جاسوسی در ۱۳ آبان در تهران انداخت که اینها همین اتفاق در کشور خودشان افتاد. ولی خدای متعال به دست خودشان، انتقام ما را از آنها گرفت.
شهید ابومهدی المهندس جملهای دارد که حالا شاید این جمله این شهید بزرگوار دارد تعبیر میشود. میگوید که آمریکا به دست ترامپ نابود میشود. سردار قاآنی عزیز در هشدار به آمریکا این جمله را میگوید: (این مرد زیرک و با تدبیر، که بسیار خاموش است. ولی گاهی اوقات یک سخنی که میگوید از روی حکمت و بسیار حساب شده جملهای را بیان میکند.) سردار قاآنی هشدار به آمریکا این جمله را میگوید. میگوید بعید نیست که از درون خانههای خودتان انتقام گرفته شود.(تکبیر نماز گزاران)
خلاصه برادران و خواهران کارشناسان نظرشان این است. گسلهای اجتماعی و سیاسی در آمریکا به تحرک درآمده است. پیش لرزهها شروع شده است و جهان، خوب دقت بفرمایید این جمله کلیدی است و در جهان درحال چشیدن تجربه جدید زیست بدون آمریکاست. این نکته بسیار مهمی است که به نظرم اینجا جای تکبیر دارد.(تکبیر نمازگزاران)
ما یک حادثه دیگری هم داشتیم که باز جای افتخار و موفقیت بود من اشارهای داشته باشم، این روزها دشمن برای اختلال و تغییر محاسبات هم مسئولان، هم مردم ایران به هر کاری و هرتهدیدی، این تهدیدهای ترکیبی هم معمولا در قالب سخت و نرم و جنگ رسانهای و روانی دست میزند. ایران اسلامی هم با درایت تمام، پیش بینیهای هر اقدامی از سوی دشمن را در برنامه خود قرار میدهد.
شاهد بودیم که در یکی دو روز گذشته دلاورمردان ارتش جمهوری اسلامی ایران با برگزاری بزرگترین رزمایش پهپادی غرب آسیا ضرب شست دیگری به دشمن نشان دادند و ایران در جایگاه پنجمین قدرت پهپادی جهان قرار گرفت این مسئله پهپادی را معمولا خیلی مطرح نمیکنند؛ بیشتر بحث دفاعی موشکی را مطرح میکنند ولی پهپادی هم کم از موشک ما نیست.
البته قدرت موشکی ما را که حضرت آقا امروز در فرمایشاتشان اشاره کردند که ما اگر قدرت موشکی نداشتیم، دشمنانمان در مسائل نظامی با ما طور دیگر حرف میزدند. و محاسبات دیگر درباره ما داشتند.
فلذا این نکته، نکته مهمی است که باز موشکی ما میتواند پایگاه آمریکای عین الاسد را در عراق با خاک زیر و رو بکند و آنها جرأت پاسخ دادن نداشته باشند.
فلذا این را باید تبریک گفت این پیشرفت پهپادی را هم به ملت ایران هم به دلاورمردان ارتش هم به رهبر معظم و فرمانده کل قوا.
مطلب دیگری من اشاره کنم، خطبه طولانی شد، عذرخواهی میکنم. بحث تذکر رعایت حجاب و متأسفانه بد حجابی و بی حجابی که در جامعه دیده میشود و دستی در کار است. من این را با ادلهای عرض میکنم. که دارند سعی میکنند حیا را، حجب را، اخلاق را در جامعه لوث بکنند و در جلساتی که ما داشتیم در جلسات ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر نامههایی آمده است، در خواستهایی آمده است پیگیری شده است تصمیمات جدی گرفته شده است.
حتی فلان پلمپهایی صورت گرفته است. برخوردهایی صورت گرفته است. ولی خدمت شما عرض بکنم علیرغم تشکری که من دارم از همه پیگیری مردم عزیزمان و جوانان و همچنین تلاش مسئولین، باز خواهش میکنم تلاش بیشتری بکنند که من آنجا در آن جلسه عرض کردم روی رعایت قانون؛ ما قانون را اگر رعایت بکنیم و قانون را اجرا بکنیم بسیاری از مشکلات اخلاقی در جامعه حل خواهد شد و این تجرّیها بوجود نخواهدآمد.
و در آخر خطبه من کتابی را معرفی بکنم کتاب “دکل”، بسیار کتاب خوبی است که ارائه میشود در همین نمایشگاه کتابی که در مصلی هست. عنوان کتاب “دکل” است که این کتاب یک تاب بصیرتی است در حقیقت و پاسخ گویی به شبهات زیادی که در ذهن جوانان هست، نسبت مسائل انقلاب، نسبت مسائل رهبری، نسبت به مسائل کشور که این به نظرم اگر انشاءالله این شبهات در ذهن جوانان ما حل بشود، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. چون دشمن از فضای مجازی سوء استفاده میکند و بسیاری از شبهات را در ذهن جوانان میاندازد و ما باید بتوانیم در این جنگ نرم با این شبهات مقابله بکنیم.انشاءالله. این کتاب به نظرم بستر بسیار خوبی است.
پروردگارا بارالها به مقربان درگاهت قسمت میدهیم اسلام و مسلمین نصرت کرامت بفرما…
دشمنان اسلام خوار و ذلیل و نیست و نابود بگردان…
پروردگارا مریضان ما را مخصوصا مریضانی که مد نظر هستند شفای عاجل کرامت بفرما…
شر این ویروس را از سر ملت ما و همه ملتها کم بگردان…
شهدای ما ذوی الحقوق ما را رحمت و غفران الهی نصیبشان بگردان…
خدمتگزاران مخصوصاً مقام معظم رهبری تندرستی و توفیق کرامت بفرما…
در ظهور حجت حق تعجیل بفرما…
عاقبت همه ما را ختم به خیر بگردان…
مهمات جامعه ما، مشکلات ما را مخصوصا مشکلات اقتصادی را از جامعه ما خودت کفایت بفرما…
پروردگارا بارالها باران رحمتت بر ما نازل بگردان.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ إِنَّا أَعْطَیْنَاکَ الْکَوْثَرَ فصَلِّ لِرَبِّکَ وَانْحَرْ إِنَّ شَانِئَکَ هُوَ الْأَبْتَرُ
وَالسَّلامُ عَلَیْکُم ورَحْمَةُ اللهِ وَبَرَکاتُهُ