به گزارش پایگاه اطلاع رسانی “مجد دز” آئین عبادی سیاسی نماز جمعه دزفول در ایام الله دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی و با حضور اقشار مختلف مردم متدین و ولایتمدار دزفول به امامت حجةالاسلام والمسلیمن سید محمد علی قاضی امام جمعه دزفول در مصلای امام علی(ع) این شهرستان برگزار شد.
از منظرقرآن کریم تقوای الهی بهترین توشه برای جوامع بشری است
امام جمعه دزفول در خطبه اول نماز با دعوت از خود و مردم به رعایت تقوای الهی گفت: از منظر قرآن کریم تقوای الهی بهترین توشه برای جوامع بشری است.
اگر در جامعه پرهیزکاری و رفتارهای خداپسدانه رعایت گردد آن جامعه هدایت و متحول میشود
حجةالاسلام والمسلمین قاضی در ادامه به تبیین اخلاق اسلامی از دیدگاه مولای متقیان حضرت علی(ع) پرداخت و افزود: اگر در جامعه صداقت، پرهیزکاری و رفتارهای خداپسدانه رعایت گردد آن جامعه هدایت و متحول میشود.
در جامعه ایمانی انسان باید از هر خطا و گناه اجتناب ورزد و اگر مرتکب گناه شد استغفار کند
خطیب نمازجمعه این هفته دزفول افزود: در جامعه ایمانی انسان باید از هر خطا و گناه اجتناب ورزد و اگر مرتکب گناه شد استغفار کند و از خدا طلب عفو نماید.
نبی مکرم اسلام برادری و رفتار همراه با رحمت را از ویژگیهای جامعه اسلامی میدانست
امام جمعه دزفول تأکید کرد: نبی مکرم اسلام برادری و رفتار همراه با رحمت را از ویژگیهای جامعه اسلامی میدانست.
امام رضا(ع) مهربانی و خوش رفتاری با مردم را نیمی از خرد و عقل برشمردند
حجةالاسلام والمسلمین قاضی با بیان حدیثی از امام رضا(ع) گفت: آن حضرت مهربانی و خوش رفتاری با مردم را نیمی از خرد و عقل برشمردند.
امام جمعه دزفول تصریح کرد: همه باید در جامعه مراقب رفتار خود باشند و هر انسانی عمل نیکی انجام دهد موجبات خوشحالی خود را فراهم مینماید.
نبی مکرم اسلام سه چیز را از مکارم اخلاق میدانستند
خطیب نماز جمعه دزفول با بیان این مطلب که مؤمنان با مشاهده نعمات پروردگار شکر گذار هستند به بیان حدیثی از رسول گرامی اسلام پرداخت و افزود: آن حضرت سه چیز را از مکارم اخلاق میدانستند یکی وصل با کسی که از تو بریده، دوم عطا کردن به کسی که تو را محروم کرده، و سوم عفو نسبت به کسی که به تو کم لطفی، اجحاف و یا ظلمی کرده است.
در فضای مجازی به کسی هتک حرمت و نسبت دروغ داده نشود
حجةالاسلام والمسلمین قاضی در خطبه دوم نماز جمعه دزفول با اشاره به فرا رسیدن ایام تبلیغات انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: باتوجه به اهمیت تبلیغات در فضای مجازی باید مراقب بود که در این فضا کسی هتک حرمت نشده و به کسی نسبت دروغ داده نشود.
وی افزود: دشمن از این راه به دنبال ایجاد اختلاف، کینه و نگرانی بین مردم و گروههاست و همه باید مراقب باشند.
از پلیس قتا تقاضا کردهام که با مواردی که منجر به تشویش اذهان عمومی میشود حتما برخورد بشود
امام جمعه دزفول گفت: از پلیس قتا بارها تقاضا کردهام که با مواردی که منجر به تشویش اذهان عمومی میشود، مطالب کذبی بیان میشود یا موجب آبروریزی شخص یا گروهی یا قومیتی میشود حتما برخورد بشود.
با حضور پای صندوقهای اخذ رأی باید به وظیفه شرعی، ملی و دینی خود عمل کرد
امام جمعه دزفول تصریح کرد: همه باید با حضور پای صندوقهای اخذ رأی به وظیفه شرعی، ملی و دینی خود عمل کنند.
گرامیداشت ۱۹ بهمن و قدردانی از پرسنل دلاور و فرماندهان معزز و فرمانده پایگاه چهارم شکاری دزفول
امام جمعه دزفول با گرامیداشت یوم الله بزرگ ۱۹ بهمن روز نیروی هوایی و قدردانی از حضور پرسنل دلاور و فرماندهان معزز و فرمانده پایگاه چهارم شکاری دزفول در جمع نمازگزاران اظهار داشت: در آن روز تاریخی حرکت انقلابی پرسنل نیروی هوایی و بیعت جانانه آنها با امام خمینی کمر رژیم طاغوت شکست.
خطیب نمازجمعه دزفول افزود: این اقدام انقلابی نیروی هوایی در آن مقطع حساس و سرنوشت ساز، نقطه عطف تاریخی در انقلاب اسلامی ایجاد شد.
اقتدار جهانی ایران اسلامی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است
حجةالاسلام والمسلمین قاضی با بیان این مطلب که اقتدار جهانی ایران اسلامی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است تصریح کرد: انقلاب اسلامی در ۴۰ سال گذشته پر از افتخار، عزت و سربلندی بوده و دشمنان را به تحیر واداشته است.
انقلاب اسلامی باعث اقتدار و استقلال علمی، سیاسی و فناوری ایران شده است
امام جمعه دزفول استقلال همه جانبه کشور را از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی دانست و گفت: انقلاب اسلامی باعث اقتدار و استقلال علمی، سیاسی و فناوری ایران شده است.
کسی تصور نمیکرد انقلاب اسلامی در ۴۰ سالگی به دنیا صادر شود
امام جمعه دزفول افزود: ایران اکنون به یک قدرت منطقهای تبدیل شده و به سمت قدرت جهانی پیش میرود؛ کسی تصور نمیکرد انقلاب اسلامی در ۴۰ سالگی به دنیا صادر شود.
امام خمینی(ره) اسلام ناب محمدی را به دنیا معرفی کرد
حجةالاسلام والمسلمین قاضی با اشاره به احیای دین در دنیا بواسطه پیروزی انقلاب اسلامی افزود: امام خمینی(ره) اسلام ناب محمدی را به دنیا معرفی کرد و اکنون همه دنیا اسلام و مکتب تشیع را به خوبی میشناسند.
در ۲۲ بهمن مردم با حضورشان ضربه کوبندهای به دشمنان خواهند زد
امام جمعه دزفول در آستانه ۲۲ بهمن سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی گفت: در این روز تاریخی که مصادف با چهلمین روز شهادت بزرگ مرد مقاومت سردار رشید اسلام حاج قاسم سلیمانی است مردم به میدان خواهند آمد و با حضور خودشان ضربه کوبندهای به دشمنان خواهند زد.
انتخابات مظهر عزم اقتدار، بصیرت و تضمین کننده امنیت ملی در برابر تهدیدهای دشمنان است
امام جمعه دزفول بار دیگر در این خطبه از انتخابات بعنوان اساسیترین مسئله نظام و زیربنای حل مشکلات و زیر ساخت پیشرفت کشور نام برد و افزود: انتخابات مظهر عزم، اقتدار، بصیرت ملی و تضمین کننده امنیت ملی در برابر تهدیدهای دشمنان و تقویت بازدارندگی و افزایش مقاومت ملی است.
حجةالاسلام والمسلمین قاضی با اشاره به سخنان مهم مقام معظم رهبری افزود: اشخاصی که تریبون و فضای مجازی در اختیار دارند و برای مردم حرف میزنند و انتخابات را تضعیف میکنند و زیر سؤال میبرند در واقع با دشمن همنوا میشوند.
امام جمعه دزفول گفت: آن آقایی که میگوید انتخابات تشریفاتی است و در جای دیگر انتصاب میکنند و بعد مردم انتخابات تشریفاتی برگزار میکنند؛ اصلا متوجه هست خودش دارد چه میگوید؟
انتخابات باید نمایانگر قدرت نرم اجتماعی نظام در مقابل تهدیدهای مختلف دشمنان ایران باشد
امام جمعه دزفول با تأکید بر قوی بودن مجلس گفت: باید یک انتخابات پرشور و حداگثری داشته باشیم که نمایانگر قدرت نرم اجتماعی نظام در مقابل تهدیدهای مختلف دشمن باشد .
اگر درست انتخاب نکنیم در انتخابات ریاست جمهوری آسیب میبینیم
امام جمعه دزفول با بیان اینکه چیدمان مجلس نقش تعیین کنندهای در انتخابات ریاست جمهوری دارد، بیان کرد: اگر درست انتخاب نکنیم در انتخابات ریاست جمهوری آسیب میبینیم.
افرادی مؤمن، انقلابی و دلسوز باید وارد مجلس شوند تا درمقابل کجرویها و وسوسهها مقاومت کنند
وی افزود: افرادی مؤمن، انقلابی و دلسوز باید وارد مجلس شوند تا درمقابل کجرویها و وسوسهها مقاومت کنند و برای رسیدن به این کرسی دست به هر کاری نزنند.
افرادی که کیسه دوختهاند نمیتوانند به مردم خدمت کنند
حجةالاسلام والمسلمین قاضی داشتن عدالت و نگاه یکسان به همه مردم حوزه انتخابیه را از ویژگیهای یک نماینده خوب دانست و گفت: افرادی که کیسه دوختهاند نمیتوانند به مردم خدمت کنند.
امام جمعه دزفول افزود: ۹۰ نماینده معادل یک سوم نمایندگان فعلی رد صلاحیت شدند که چیز بدی است و مردم باید چشم و گوششان را برای انتخاب درست باز کنند و مراقب باشند.
باید به مسائلی چون گرانی، مسائل معیشتی و مافیای خودرو رسیدگی شود
امام جمعه دزفول با بیان اینکه کوتاهی در خدمت به مردم هیچ توجیهی ندارد، افزود: باید به مسائلی چون گرانی، مسائل معیشتی و مافیای خودرو رسیدگی شود زیرا باعث نارضایتی مردم شدهاند.
تذکر محلی
حجةالاسلام والمسلمین قاضی وضعیت بازار قدیم را نامناسب خواند و گفت: بارها در خصوص ساماندهی آن و جلوگیری از اتفاقات ناگوار تذکر دادهام انشاءالله رسیدگی شود.
معرفی کتاب “ذوالفقار”
امام جمعه دزفول در پایان کتاب ذوالفقار که برداشتهایی از زندگی شهید حاج قاسم سلیمانی است و کمتر از یک ماه به چاپ دهم رسیده است به نمازگزاران معرفی کرد.
متن کامل خطبهها:
خطبه اول:
سَلامُ عَلَیْکُم جَمیعاً ورَحْمَةُ اللهِ وَبَرَکاتُه
اَعُوذُ بِاللّهِ السَّمیعِ الْعلیمِ مِن شَرِّ الشَّیطانِ اللَّعینِ الرَّجیم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
عِباداللّه، بندگان خدا، خواهران و برادران ایمانی، همه شما و خودم را به رعایت تقوای الهی و خدا ترسی دعوت مینمایم.
خدای متعال در قرآن کریم میفرماید: تَزَوَّدوا فَاِنَّ خَیرَ الزّادِ التَّقوی این آیه شریفه در سوره بقره است که میفرماید توشه بردارید، توشه بردارید برای روزی که جز آن توشه به درد انسان نمیخورد و به کار انسان نمیآید. میفرماید: بهترین توشهها برای آخرت انسان تقواست.
امیدواریم که خدای متعال به ما توفیق بدهد که بتوانیم تقوای الهی را پیشه بنماییم و پرهیزگار باشیم و در همه عرصههای زندگی خدا ترس باشیم انشاءالله.
مدتی قبل خدمت بزرگی رسیدم، بعد از احوالپرسی توصیهای به بنده فرمودند که در خطبههای نماز جمعه به اخلاق و بیان اخلاق اسلامی بیشتر بپردازم. هرچند خود بنده بیش از همه به تذکرات اخلاقی نیاز دارم و انشاءالله ابتدا تذکری برای خودم باشد؛ از باب امتثال این توصیه خیرخواهانه آن بزرگ، سعی میکنم که انشاءالله نسبت به گذشته بیشتر به مباحث اخلاقی در خطبهها پرداخته بشود.
امیرالمؤمنین علی(ع) در یک کلامی میفرمایند: اگر بنا باشد روی مسئلهای تعصب داشته باشیم آن مسئله باید اخلاق باشد. چرا که اصولاً جوامع بشری به هر اندازه که از اخلاقیات و مسائل اخلاقی دور میشوند و زاویه میگیرند و فاصله پیدا میکنند به انحطاط و انحراف و اضمحلال نزدیکتر میشوند.
در جامعهای اگر امانت داری، صداقت، رعایت حقوق دیگران، احترام به بزرگترها، توجه و دستگیری از نیازمندان، دینداری و تقوا و پرهیزگاری، و حاکمیت ارزشهای معنوی و رفتارهای صحیح و خداپسندانه با دیگران رعایت بشود؛ انصاف و عدالت و اینگونه مسائل در آن جامعه نهادینه بشود، قطعا آن جامعه در مسیر رشد و تعالی قرار میگیرد.
اگر در جامعهای این مسئله نهادینه بشود که اگر شخصی اشتباهی مرتکب شد؛ آن شخص آن اشتباه خودش را بپذیرد و سعی در جبران آن داشته باشد؛ یا اگر خدای ناکرده دچار لغزش و گناهی شد، مرتکب یک گناهی شد، باید زود توبه کند و استغفار کند و در قلبش این مسئله باشد که دوباره به آن گناه و معصیت برنگردد.
پیامبر مکرم اسلام ختم انبیا محمد مصطفی(ص) در یک کلام نورانی میفرماید: لِکُلِّ دَاءٍ دَوَاءٌ وَدَوَاءُ اَلذُّنُوبِ اَلاِسْتِغْفَارُ برای هر دردی یک دوایی وجود دارد و دارو و دوای گناهان انسان استغفار است، به خدا برگشتن، از خدا طلب عفو کردن و جبران گناه کردن. باید انسانها در رفتارشان با یکدیگر مهربان باشند.
در جامعه باید صمیمیتها، اخوتها، برادریها، اصلی در جامعه باشد. رُحَمَاءُ بَیْنَهُمْ در بین خودتان با رحمت، با رأفت رفتار کنید أَشِدَّاءُ مال کفار است مال دشمنان است. مسلمانها برادر دینی هستند. نباید نسبت به همدیگر کینه توزی داشته باشند. در خصوص روابط اجتماعی امام رضا(ع) حدیثی دارد میفرماید: اَلتَّوَدُّدُ إِلَى اَلنَّاسِ نِصْفُ اَلْعَقْلِ . میفرماید: مهربانی با مردم، خوش رفتاری با مردم نیمی از خرد و عقل است. خیلی مسئله مهمی است، انسان رفتارش را با مردم تنظیم بکند.
فلذا انسان باید با همه خوش رفتار باشد. البته این فرق میکند با همنشینی و مجالست. مجالست با اشخاص خاصی هست. ولی در بین مردم و جامعه نسبت به همه آحاد مردم و اقشار مردم باید با مهربانی رفتار کرد.
از معصوم(ع) پرسیدند: بهترین بندگان خدا چه کسانی هستند؟ وَ سُئِلَ عَنْ خِیَارِ اَلْعِبَادِ از بندگان خدا، از برترین بندگان خدا سؤال کردند از معصوم(ع). فَقَالَ عَلَیْهِ اَلسَّلاَمُ اَلَّذِینَ إِذَا أَحْسَنُوا اِسْتَبْشَرُوا فرمود که: وقتی که کار نیکی انجام میدهد، عمل صالحی انجام میدهد خوشحال میشود، از اینکه توفیق پیدا کرده است در راه خدا عملی انجام بدهد، قدمی بردارد باعث خوشحالی و مسرتش است.
وَ إِذَا أَسَاءُوا اِسْتَغْفَرُوا اگر یک دفعه خدای نکرده مرتکب گناهی شد، مرتکب لغزش و معصیتی شد، سریع استغفار میکند. طلب توبه میکند.
و بعد میفرماید: وَ إِذَا أُعْطُوا شَکَرُوا اگر نعمتی به او رسید، شکرگزار است. قدر دان آن نعمت است. حالا این نعمت از طرف خالق متعال باشد یا از طرف بندگان خدا باشد. در هر صورت نعمتی که دید شکرگزار است.
یکی روایتی از امام سجاد(ع) من دیدم که کسی نزد امام سجاد(ع) اینجوری دعا میکرد اَللَّهُمَّ أَغْنِنِی عَنْ خَلْقِکَ خدای مرا از مردم بی نیاز کن. حضرت به اوفرمود که: لَیْسَ هَکَذَا اینچنین نگو إِنَّمَا اَلنَّاسُ بِالنَّاسِ مردم به همدیگر احتیاج دارند. بعد فرمود: وَ لَکِنْ قُلِ اَللَّهُمَّ أَغْنِنِ عَنْ شِرَارِ خَلْقِکَ خدایا مرا از انسانها و از افراد شرور بی نیاز بگردان.
یعنی این نشان دهنده این است که انسان وقتی میخواهد با مردم رفتار بکند، مردمدار باشد وَ إِذَا اُبْتُلُوا صَبَرُوا و هنگامی که خداوند میخواهد او را آزمایش بکند، امتحان بکند، یک گرفتاری، یک مشکلی برایش پیش میآید در مقابل آن امتحان الهی اهل صبر است، اهل بی طاقتی نیست، به جزع و فزع نمیافتد. اگر خدای نکرده مصیبتی به او وارد شد صبور است، شاکر است.
بعد میفرماید: وَ إِذَاغَضِبُوا عَفَوْا و هنگامی که غضب میکند، خشمناک میشود، میبخشد، عفو میکند. انسان بتواند کظم غیظ بکند، آن خشم خود را برای خدا فرو برد و در واقع خشم خود را کنترل بکند، اجازه ندهد به هنگام خشم شیطان براو مسلط بشود و اقدام و عملی انجام بدهد، کظم غیظ میکند، عفو میکند، میبخشد.
وجود مقدس نبی مکرم اسلام ختم انبیا محمد مصطفی(ص) در یک حدیث نورانی فرمود: یَا عَلِیُّ ثَلاَثٌ مِنْ مَکَارِمِ اَلْأَخْلاَقِ ای علی(ع) سه چیز از مکارم اخلاق و نشانه بزرگواری انسان هستند. بعد فرمود: تَصِلَ مَنْ قَطَعَکَ وتُعطِی مَن حَرَمَکَ وأَنْ تَعْفُوَ عَمَّنْ ظَلَمَکَ یعنی وصل کنی کسی که از تو قطع ارتباط کرده است؛ با تو قهر کرده است. فامیل، دوست، آشناست، او رابطه را قطع کرده است؛ تو بروی به او سر بزنی. تو این اتصال و ارتباط قطع شده را دوباره وصل بکنی. این از نشانههای بزرگواری است.
بعد میفرماید که: وتُعطِی مَن حَرَمَکَ و کسی که تو را محروم کرده است؛ او را عطا بکنی، ببخشی. مثلا عرض میکنم. او رئیس شعبه بانکی بود یا قرض الحسنهای بود میتوانست به تو وام قرض الحسنه بدهد، به تو نداد. گذشت او کارش به تو افتاد. تو مثل او رفتار نکنی. مقابله به مثل نکنی. بلکه از نشانههایی کرامت و بزرگواری انسان این است که کسی که تو را محروم کرده است تو او را محروم نکنی، به او عطا بکنی، ببخشی.
وأَنْ تَعْفُوَ عَمَّنْ ظَلَمَکَ و همچنین ببخشی و عفو بکنی کسی که به تو اجحاف کرده است، کم لطفی کرده است، ظلمی کرده است. وقتی کارش به تو افتاد، تو مثل او رفتار نکنی اگر در موضع قدرت قرار گرفتی از او انتقام نگیری. میفرماید: این از مکارم اخلاق است، از نشانههای بزرگواری است.
امیدواریم خدای متعال همه ما را از شر شیطان حفظ بفرماید.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم وَالْعَصْرِ إِنَّ الْإِنسَانَ لَفِی خُسْرٍ إِلَّا الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ
صَدَقَ اللهُ العَلی العَظیمُ
وَالسَّلامُ عَلَیْکُم ورَحْمَةُ اللهِ وَبَرَکاتُهُ
خطبه دوم:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
عِبادَاللّه، بندگان خدا، خواهران و برادران ایمانی، اُوصِیکُم وَ نَفسی وَ نَفسی وَ نَفسی بتَقوَى اللّه همه شما و خود بنده حقیرم را دعوت به رعایت تقوای الهی مینمایم.
امیرالمؤمنین(ع) در نامه ۴۷ بعد از سفارش اکید به تقوا به نماز توصیه میفرماید: میفرماید اَللَّهَ اَللَّهَ فِی اَلصَّلاَةِ فَإِنَّهَا عَمُودُ دِینِکُمْ میفرماید: خدا را خدا را در نماز و توجه و تعهد به نماز در نظر داشته باشید. زیرا که نماز عمود دین شما و نگهدارنده دین شماست. تعبیر به عمود دین کرده است. چون اگر در یک خیمهای عمود آن خیمه بیافتد یا نباشد آن خیمه از بین میرود و سقوط میکند. دین هم همین جور است؛ عمود آن، نماز است.
امیدواریم که خدای متعال به ما توفیق بدهد که حق نماز را ادا بکنیم. چون در قرآن در جایی دارد که حق تقوا را ادا بکنید. عرض بکنم ما بتوانیم حق نماز را ادا بکنیم برای رعایت تقوای الهی انشاءالله.
من همین جا استفاده کنم. چون انتخابات و تبلیغات انتخابات هم نزدیک است؛ همه را مؤکداً باز دعوت به رعایت تقوا میکنم. مخصوصاً در فضای مجازی. خیلی مهم است فضای مجازی، اهمیت دارد. باید مراقب و مواظب باشیم در این فضای مجازی کسی را هتک حرمت نکنیم، خدای نکرده آبروی کسی را نبریم.
به صرف یک نقل و قول زود قضاوت نکنیم و زود آن را منتشر نکنیم. اگر یک چیزی را نادانسته منتشر کردیم، بعد معلوم شد دروغ بوده است ما هم در گناه شریک هستیم. به هر تعدادی که آن را میبینند گناه ما سنگینتر میشود. خیلی حساس است، برادران خواهران مراقب و مواظب باشیم.
تا یقین پیدا نکردیم و علم برای ما حاصل نشده است کسی را زیر سؤال نبریم. میتوانیم به خود آن شخص تلفن بزنیم، بپرسیم، قبل از این که قضاوتی بکنیم. برادران و خواهران مراقب باشیم در دام شیطان و فتنه گران گرفتار نشویم. این خیلی مهم است. شیاطین در فضای مجازی زیاد هستند، حواسمان جمع باشد.
مثلا یک عکسی از بنده را با فلان آقا که مدتها قبل بوده است؛ حالا یک جلسهای بوده است؛ جایی بوده است؛ یک جلسه عمومی بوده است؛ کجا بوده است؛ یک عکسی گرفته شده است. این عکس را گاهی اوقات با این فناوریها کم میکنند، زیاد میکنند، اندازهاش را فلان میکنند، جهتش را درست میکنند، یک کارهایی میکنند. بعد با مطالب خاصی منتشر میکنند و یک نسبتهای کاملا دروغ و کذبی میدهند.
دشمن از این راه به دنبال ایجاد اختلاف است. به دنبال ایجاد کینه و نگرانی بین مردم است، بین گروههاست. مراقب و مواظب باشیم. بنده هم از همه کسانی که نسبت به بنده حقیر لطف دارند و گاهی اوقات بعنوان طرفداری مطالبی را منتشر میکنند؛ تشکر میکنم و از آنها خواهش میکنم این کار را نکنند.
چرا؟ وقتی که این کار را کردند آن طرف مقابل وقتی احساس میکند یک حرفی به او زده شده است؛ او هم میخواهد جواب بدهد، ماجرا کشیده میشود به کشمکش و این جر و بحثهای بیهوده که غیر از گناه هیچ چیز دیگری ندارد و همان چیزی میشود که دشمن میخواهد، اختلاف.
فلذا من مؤکدا عرض میکنم در فضای مجازی مراقب باشیم. و خودم شخصاً از پلیس فتا بارها تقاضا کردهام که مواردی که منجر به تشویش اذهان عمومی میشود، مواردی که منجر به شایع شدن مطالب کذبی میشود و باعث آبروریزی شخص یا گروهی یا قومیتی میشود حتما برخورد بشود.
این را باید مراقب و مواظب باشیم. بالاخره انتخابات برگزار میشود. مردم هم یک نفر را انتخاب میکنند. این که مسلم است. آن یک نفر هم چهار سال یا کمتر یا بیشتر، حالا اگر یک دوره باشد. ولی فعلا چهار سال است. چهار سال میآید و چهار سال هم تمام میشود. خوب چرا؟ این عقل است که انسان آخرتش را به خاطر دنیای دیگران خراب بکنند؟ میگذرد همین، گذراست، برادران خواهران.
پس بنابراین بهترین راهش این است که ما تقوا داشته باشیم. به وظیفه شرعی و ملی و دینی خودمان عمل بکنیم و انشاءالله با یک انتخابات سالم بتوانیم در پای صندوقهای رأی حضور پیدا بکنیم و انشاءالله یک انتخابات بسیار پرشوری داشته باشیم.
خداوند انشاءالله به ما بصیرتی کرامت بفرماید که شیاطین را کنار بزنیم و بتوانیم در دهان شیاطین بزنیم.
یوم الله بزرگ و اعظم ۱۹ بهمن را داریم. روز نیروی هوایی که امروز هم پرسنل دلاور و فرماندهان معزز و فرمانده محترم و مکرم نیروی هوایی پایگاه چهارم شکاری دزفول در جمع نمازگزاران حاضر شدهاند و در حقیقت به یاد آن روز تاریخی و بزرگ، روز ۱۹ بهمن در سال ۵۷ یک اقدام دسته جمعی و انقلابی از طرف پرسنل نیروی هوایی و همافران نیروی هوایی انجام شد و یک بیعت جانانهای با امام خمینی(رضوان الله تعالی علیه) اینها انجام دادند که این حرکت انقلابی و اقدام انقلابی پرسنل نیروی هوایی کمر رژیم طاغوت را شکست.(تکبیر نمازگزاران)
و این اقدام انقلابی نیروی هوایی در آن مقطع حساس و سرنوشت ساز، یک نقطه عطف تاریخی در انقلاب اسلامی شد و به یک یوم الله تبدیل شد. یوم الله یعنی روزی که انسان دست قدرت خدا را در حوادث مشاهده میکند و انصافاً اینچنین بود.
ما روز ۱۹ بهمن دست قدرت الهی را دیدیم و چه اتفاق میمون و مبارکی افتاد و خدا خواست و خدا به دلها انداخت، به دلهای پرسنل نیروی هوایی انداخت که بروند با رهبرشان با ولی فقیه زمانشان بیعت بکنند و تبرّی پیدا بکنند از طاغوت. یکی دیگر از خصوصیات یوم الله این است که انسان از طاغوت بریده بشود و الله متصل بشود. ۱۹ بهمن دقیقا همین خصوصیات را داشت.
امیدواریم خدای متعال وجود ذی جود رهبر معظم انقلاب فرمانده کل قوا و همه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی بویژه نیروی هوایی را برای ما حفظ بفرماید انشاءالله.
در آستانه چهل و یکمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی هستیم که در حقیقت دستاوردهای فراوانی انقلاب داشته است؛ که من فرصت نیست در این خطبه اشارهای داشته باشم. ولی انصافا اگر ما برگردیم و نگاهی بکنیم در این چهل سال پرافتخار که پشت سر گذاشتهایم، در این چهل سال سراسر عزت که پشت سر گذاشتهایم، دستاوردهای فراوانی وجود دارد.
الان که ما وارد چهله دوم انقلاب شدیم و گام دوم را داریم برمیداریم، ما دستمان پر است. پیشینه و کارنامههایی پر از افتخار و عزت و سرافرازی ملت بزرگ ایران دارد.
فلذا باید قدر آن را بدانیم. دستاوردهای بسیار گسترده و فراگیری که حتی دشمنان را هم به تحیر واداشته است. حالا فرصتی نیست من اشاره بکنم.
استقلال همه جانبهای که کشور بدست آورد. قبلا ما بزرگترین و رئیس این مملکت که شاه بود، خدا او را لعنت کند، وقتی میخواست از سفیر آمریکا یا اسرائیل یا مثلا انگلیس دستور میگرفت. چقدر استقلال ما زیر سؤال بود. استقلال سیاسی ما، استقلال علمی ما، پیشرفتهای خیلی فراوان و بزرگی که جمهوری اسلامی داشته است، شتابی که جمهوری اسلامی در پیشرفت گرفته است؛ که حالا من فرصتی نیست آمار آماده کردم بگویم خدمت شما وقت خطبه گرفته میشود؛ که هرکدام از این پیشرفتهای علمی، فن آوری، پیشرفتهای اخلاقی، مادی و معنوی در کشور سرفصلهای مفصلی دارد که اگر بخواهم اشاره بکنم وقت گرفته میشود.
اقتدار و امنیت و عزت ملی که ما پیدا کردیم. الان ما یک قدرت منطقهای هستیم بلا تردید و به سمت و سوی یک قدرت جهانی داریم پیش میرویم. یک زمانی امام پنجه در پنجه شاه انداخت، شاهی که ژاندرام آمریکا در منطقه بود و بعد از آن رهبر معظم انقلاب با این سیری که طی شد و توانست با مدیریتی که کرد و منطقه را در جهت مقابله با استکبار و نقشههای استکبار جهانی بسیج بکند؛ امروز رهبر معظم انقلاب با این حادثهای که در ترور سردار دلها، سردار عشق، حاج قاسم سلیمانی اتفاق افتاد که فاسدترین، فاجرترین بزرگ استکبار جهانی خودش آمد این کار را کرد و دستورش را داد، در حقیقت رهبر انقلاب و ملت ایران پنجه در پنجه خود آمریکا انداختند. این نکته خیلی مهمی است.
کسی فکرش را نمیکرد بعد از چهل سال ایران بتواند به این حد از پیشرفت و ترقی و صادر کردن انقلاب خود به خارج کردن به مرزهایش موفق بشود.
بواسطه پیروزی انقلاب اسلامی دین و دینداری و اسلام در دنیا احیا شد. سابق، کسی نمیدانست اسلام چیست. یک مثلا حجی برگزار میشد در عربستان سعودی یک حج با اسلام آمریکایی نه اسلام ناب. امام آمد اسلام ناب را در دنیا معرفی کرد. امروز همه دنیا اسلام را میشناسند، به خوبی میشناسند. امروز همه دنیا اسلام اهل بیت(ع) را میشناسند، مکتب تشیع را میشناسند و قدرت اسلام را هم واقف هستند.
وقتی آقای پوتین میگوید که من میخواهم وقتی که رهبر انقلاب سخنرانی مهمی دارد، همزمان برای من ترجمه بکنید؛ هرچه میگویند مثلا دفترش میگوید که خوب صبر کنید خبرگزاریهای رسمی بعداً منتشر میکنند، سریعا بدست ما میرسد گفت نه. چون رهبر انقلاب یک خصوصیاتی دارد که هیچ کس ندارد.
یکی اینکه دروغ نمیگوید، حرف تکراری نمیزند، هر پیش بینی که میکند صحیح از آب در میآید و همه رهبران دنیا باید حرفش را گوش بگیرند، باید پیشگویی او را قبول بکنند. این یعنی چه؟ یعنی ایران تبدیل به یک قدرت جهانی شده است. حرف رهبرش برای دنیا مهم است. این معنایش همین است. این برکت انقلاب بوده است. یکی از دستاوردهای انقلاب بوده است. چه عزتی بالاتراز این؟ (تکبیر نمازگزاران)
در روز ۲۲ بهمن ماه انشاءالله که سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و پیروزی حق بر باطل و پیروزی جنود الهی بر جنود شیطانی است امسال هم مردم به میدان خواهند آمد و امسال ۲۲ بهمن حال و هوای دیگری دارد. چرا؟ چون مصادف است با چهلمین روز شهادت بزرگ مرد مقاومت سردار رشید اسلام حاج قاسم سلیمانی. که انشاءالله مردم بار دیگر با حضور خودشان یک ضربه کوبندهای به دشمنان خواهند زد.
بحث بعدی را من اشارهای داشته باشم. انتخابات خیلی مهم است و ما باید در مقابل دشمن که سعی میکند حضور مردم در پای صندوقهای رأی و انتخابات کمرنگ بشود، باید مراقب و مواظب باشیم. من چند تا نکته را نسبت به انتخابات عرض بکنم.
اولاً انتخابات اساسیترین مسئله نظام و زیربنای علاج همه مشکلات و زیر ساخت همه پیشرفتهای کشور است. انتخابات مظهر عزم ملی و اقتدار ملی و بصیرت ملی است. انتخابات تضمین کننده امنیت ملی در برابر تهدیدهای دشمنان و تقویت کننده بازدارندگی و افزایش مقاومت ملی است.
این نکاتی است که حقیقتاً هرچه انتخابات پرشورتر باشد، ضمانت آن برای امنیت بیشتر میشود.
چون دشمنان میفهمند که انقلاب از پشتوانه مردمی برخودار است. اگر خدای ناکرده یک روزی کشور و انقلاب از پشتوانه مردمی ضعیف بشود دشمن طمع میکند. ولی تا وقتی که مردم در صحنه هستند و حاضر هستند به خاطر کشورشان و انقلابشان فداکاری بکنند، دشمن تهدیداتش کارآمد نیست و نمیتواند اصلا تهدید بکند.
من یک نکتهای را عرض بکنم براساس گزارشاتی که داده بودند وقتی که فرزندان عزیزمان سپاه پاسداران آن سیلی محکم را در صورت آمریکا نواختند و به پادگان عین الاسد موشک زدند، وقتی که دستگاههای شنود ما شنود کرده بودند مکالمات آمریکاییها را میگفت اینها به شدت به وحشت افتاده بودند؛ تا چندین ساعت سردر گم بودند. و معلوم میشد اینها اصلا پیش بینی نکرده بودند و آمادگی نداشتند. این نشان دهنده قدرت اسلام است.
باید امنیت ملی تقویت بشود، باید اقتدار ما تقویت بشود. علاج مشکلات اساسی کشور در قوی شدن است. حضرت آقا هم این را بیان فرمودند؛ و این قوت ملی با انتخابات قوی و تشکیل مجلس قوی انشاءالله شدنی است و تحقق پیدا میکند به یاری خدا. ولی بسیار جای تعجب دارد یک حرفهایی را آدم میشنود که خیلی تعجب میکند.
اشخاصی که حضرت آقا هم اشاره فرمودند که تریبون در اختیار دارند یا در فضای مجازی میتوانند صحبت بکنند و برای مردم حرف بزنند انتخابات را تضعیف میکنند و زیر سؤال میبرند و در واقع با دشمن همنوا میشوند.
کسانی که خودشان از صدقه سر رأی مردم به مقام و منصبی رسیدند چرا این کار را میکنند؟ سخن گفتن اگر برای رضای خدا باشد به قلب انسان مینشیند، در قلب انسانها جای میگیرد و اگر خدای نکرده برای خدا نباشد این سخن گفتنها؛ از روی تعهد نباشد، دشمن سوء استفادهاش را میکند. دشمن آن را علیه کشور، علیه انقلاب، علیه نظام، علیه مردم بزرگ میکند.
آن آقایی که میگوید انتخابات تشریفاتی است و میگوید در جای دیگر انتصاب میکنند و بعد مردم انتخابات تشریفاتی برگزار میکنند؛ خوب اصلا متوجه است خودش چه دارد میگوید؟ آیا انتخاب خود شما هم تشریفاتی بوده است، یعنی جای دیگر انتصاب شدید، بعد مردم به صورت تشریفاتی شما را انتخاب کردند؟ نمیشود. یک جایی به ضرر ما باشد، بگوییم تشریفاتی است. یک جایی نه به نفع ما باشد بگوییم نه انتخابات درست بوده است. اینکه نمیشود.
به هرحال ما باید تلاش بکنیم، کوشش بکنیم. علاج اساسی در مقابل تهدیدهای دشمن قوی شدن کشور است و این قوت باید مبتنی بر تقویت و استحکام همه جانبه داخلی باشد. مجلس قوی که یکی از ارکان کشور قوی است دو رکن دارد. خوب دقت بفرمایید، خواهران و برادران.
رکن اول آن این است که ما یک انتخابات پرشور و حداکثری داشته باشیم که نمایانگر قدرت نرم اجتماعی نظام در مقابل تهدیدهای مختلف دشمن است و قدرت بازدارندگی و مقاومت ملت را بالا میبرد. دشمن سعی میکند فشار حداکثری بیاورد تا مشارکت حداقلی بشود. این را خوب دقت بفرمایید. ما این انتخابات مان خصوصیاتی دارد، امتیازاتی دارد، ویژگیهایی دارد که باید آنها را لحاظ بکنیم، حساسیتهایی دارد.
اولین انتخابات در چهله دوم و در گام دوم انقلاب است و در حقیقت یک رزمایش مشارکت سیاسی نظام است. این را خوب دقت بفرمایید. ببینید دشمنان اینها را تحلیل میکنند. میگویند ۴۰ سال از انقلاب گذشت ببینید در این ۴۰ سال باز ملت ایران مثل ۴۰ سال اول قرص و محکم پای انقلاب هستند؟ نیستند؟ در صحنه میآیند؟ در صحنه نمیآیند؟
حضرت آقا فرمود: حساب گلایههای مردم، گلایههای بجای مردم از مشکلات کشور، از حساب انتخابات جداست. اگر ما میگوییم حضور حداکثری پیدا بکنید پای صندوقهای رأی، به معنای نادیده گرفتن گلایهها و شکایات مردم نیست. اولین مطالبهگر شکایات و گلایات مردم خود رهبری است، خود ائمه جمعه است، خود روحانیت هستند. اما بحث سرنوشت کشور است، برادران و خواهران توجه داشته باشید.
یک نکته دیگر هم هست که چیدمان مجلس و نمایندگان مجلس این دوره نقش تعیین کنندهای در انتخاب رئیس جمهوری آینده که در سال ۱۴۰۰ برگزار میشود دارد. توجه داشته باشید. این خیلی مهم است. این مسائل سیاسی مملکت زنجیروار است و به همدیگر گره خورده است. اگر ما اینجا انتخاب درست نکنیم، آنجا آسیبش را میبینیم، باید مجلس قوی باشد، مجلسی باشد که درست بتواند برای دولت و کشور ریل گزاری کند.
رکن دومی که برای یک مجلس باید در نظر گرفته بشود انتخاب درست و هوشمندانه مردم است. باید منتخبین مؤمن باشند، کسانی که به مجلس راه پیدا میکنند و منتخبین مردم هستند انسانهای مؤمنی باشند، در برابر کجرویها و انحرافات و وسوسهها تاب بیاورند، احساس ضعف نکنند، نه اینکه در مقابل انحرافات، سیاسی عمل بکنند.
(بگویند من اگر مثلا یک خورده اینجا یک حرفی بزنم و از مقابل یک مسئله بگذرم ممکن است آراء من ریزش پیدا بکند پس حرف نزنم بهتر است. که ما نمونه اش را زیاد داشتیم که فرصت نیست اشاره بکنم.)
نکته دوم باید منتخبین انقلابی باشند به معنای واقعی کلمه. دلداده انقلاب باشند، انقلاب را تمام وجودشان دوست داشته باشند و در خدمت انقلاب باشند. نه اینکه انقلاب برای مطامع شخصی و گروهی و قومی خودش بخواهد. این خیلی مهم است. نه اینکه کسی باشد که برای رسیدن به کرسی نمایندگی به هرکاری دست بزند. آن خرجهای کذایی را بکند، بعد سر مردم منت بگذارد من به خاطر شما پذیرفتم وارد مجلس بشوم و برای من سودی ندارد.
[بعضی ازنمایندهها این کار را هم میکنند هان! هنوز انتخابات تبلیغاتش شروع نشده بعضی از حرفها زده میشود. من اصلاً غرضم شخص خاصی نیست برداشت نشود هان! به صورت کلی دارم عرض میکنم]
کسی که میخواهد خودش را در معرض انتخابات قرار بدهد باید روحاً و قلباَ خودش را نوکر مردم بداند. اگر اینجوری شد، این آدمی است که خدمتگزار است. اما اگر نه یک افکار و اندیشههای دیگر در سرش دارد نه او به درد نمیخورد. او در تراز مجلس انقلابی ما نخواهد بود، فلذا این نکته مهمی است.
یکی از نکات دیگر شجاعت داشته باشد البته شجاعت توأم با تدبیر. دلسوز شهر و مردمش باشد و همه مردم حوزه انتخابیش را به یک چشم نگاه کند، این خیلی مهم است. عدالت باید داشته باشد، یک نماینده منتخب مردم باید عدالت داشته باشد، مراقب اطرافیانش باشد که گاهی اوقات این اطرافیان مثل مگس دور شیرینی جمع میشوند.
اگر اطرافیان میآیند باید برای لله باشد برای خدا باشد نه به طمع دورت را بگیرند. به هرحال مجلس کارش ریل گزاری برای پیشرفت کشور است و کسانی که کیسه دوختهاند نمیتوانند خدمتی به کشور بکنند. پس مردم مراقب باشید، مواظب باشید، به چه کسی رأی میدهید؟ به کسی رأی بدهید که به دنبال حل مشکلات کشور و مشکلات شما باشد. به دنبال انجام وظیفه قانونی نماینده باشد.
گاهی اوقات اصلا آن وظیفه اصلیشان که قانون گزاری هست و نظارت بر اجرای قانون هست آن را کنار میگزارند. همهاش به دنبال تبلیغ و با این مسئول برو با آن مسئول برو. این پیمانکار را برایش قراردادش را بگیر. آن یکی را کارش را انجام بده که یک چیزی به او برسد متأسفانه اینجوری است.
اینکه ۹۰ نماینده رد صلاحیت میشود قریب به یک سوم نمایندهها؛ خیلی بد است. مردم باید چشم و گوششان را باید باز کنند. مراقب و مواظب باشند. کسی که به فکر حل مشکلات جوانان باشد، به فکر استفاده از مدیران لابق و توانمند و خدوم باشد، کسی که به فکر وحدت و همدلی بین مردم و مسئولین و خدمتگزاران باشد؛ تا مردم در پرتو همدلی و وحدت طعم شیرین آرامش و آسایش و خدمات شایسته را بچشند.
اینها نکاتی است که باید مردم لحاظ بکنند. ما نمیتوانیم دوباره از همان سوراخ مار گزیده بشویم. مراقب و مواظب باشیم. در کل کشور.
مردم ما مردمی شریف هستند، مردمی نجیب هستند، مردمی کم توقع هستند. امروز اگر در خدمت به مردم کوتاهی بشود، هیچ توجیهی ندارد. مشکل مسائل اقتصادی مردم باید حل بشود، مشکل گرانی من حالا اشاره میکنم یکی از مشکلات مردم همین مشکل خودرو است که متأسفانه این مافیای خودروسازها همیشه مشکلات برای کشور دارد و کسی هم نیست به آنها رسیدگی هم بکند.
تعداد زیادی خودرو تولید شده در انبارها به خاطر یک وسیله خیلی پیش افتاده مثلا یک تیغه برف پاک کن. نگذاشتند که آن را بیرون ندهند. بعد از مدتی که اعلام میکنند ثبت نام؛ آن هم با شرائط کاملا یک طرفه به نفع خودشان؛ هیچ کس نمیتواند در سایت وارد بشود و ثبت نام بکند. نمیدانم پس اینها چه جوری فروش میروند؟ چه کسی اینها را میخرد؟
یک نفر بود آدم مطلعی بود میگفت گاهی اوقات ۳۰ ثانیه سایت باز میشود، پر میشود، بسته میشود. اینها چرا رسیدگی نمیکنند. اینها باعث نارضایتی مردم میشود فلذا باید توجه بشود.
تذکر بعدی که عرض بکنم در پایان خطبه وضعیت بازار قدیم دزفول وضعیت نامناسبی است، وضعیت اسفباری است، نابسامان است. آشفته است. این دکانهایی که آنجا هستند، تمام شارع را گرفتهاند، من بارها به خودشان گفتهام، نامه نوشتهام به مسئولین، تذکرات شفاهی دادهام، خودم هم بارها به آنها تذکر دادهام. من مسجدم در بازار است. آنجا نماز میخوانم. به آنها میگویم اگر خدای ناکرده اتفاق آتش سوزی بیافتد تا بخواهید راه باز بشود که ماشین آتش نشانی برسد کلی خسارت وارد میشود. به خودتان خسارت وارد میشود. این خطر، خودتان را تهدید میکند. علاج واقع قبل وقوع باید نمود. هیچ شهری مثل دزفول نیست. از سقف گرفته تا دیوارها گرفته تا جلو مغازه همه اینجور فضا پر است. خوب نمیشود.
در پایان خطبه کتابی را هم معرفی بکنیم ما یکی دو هفته است کتابی معرفی نکردیم. کتاب “ذوالفقار” که برشهایی از زندگی شهید عزیزمان حاج قاسم سلیمانی است که معرفی میشود. این کتاب در کمتر از یک ماه به چاپ دهم رسیده است. بتوانیم این کتاب تهیه بکنیم و استفاده بکنیم و انشاءالله با شکوه هرچه تمامتر هم در مراسم ۲۲ بهمن شرکت بفرمایید هم در مراسم چهلم حاج قاسم عزیز.
پروردگارا بارالها به مقربان درگاهت قسمت میدهیم، اسلام و مسلمانان نصرت کرامت بفرما…
پروردگارا با تعجیل در فرج مولا امام زمان تسلی بخش قلوب داغدار ما در شهادت حاج قاسم تسلی بفرما…
پروردگارا بارالها رهبر عظیم الشأن و فرزانه انقلاب را در پناه امام زمان(عج) حفظ بفرما…
لباس عافیت و تندرستی بر تن بیماران مخصوصاً بیماران مد نظر بپوشان…
پروردگارا باران نافع رحمتت را بر ما نازل بگردان…
عاقبت همه ما را ختم به خیر و ختم به شهادت بگردان…
پروردگارا به زنان و دختران ماعفت و حجاب فاطمی و زینبی کرامت بفرما…
به مردان ما غیرت علوی و حسینی کرامت بفرما.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ اللَّهُ الصَّمَدُ لَمْ یَلِدْ وَلَمْ یُولَدْ وَلَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُوًا أَحَدٌ
وَالسَّلامُ عَلَیْکُم ورَحْمَةُ اللهِ وَبَرَکاتُهُ